Chris Brown a Katy Perry ovládli americké žebříčky

31.03.2011 19:31 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

V novém vydání amerických žebříčků máme dva čerstvé vítěze. Katy Perry s "E.T." porazila šest týdnů vedoucí "Born This Way" Lady Gaga v singlech, odbarvený Chris Brown si zase připsal svoje první zlato díky úspěchu čtvrté řadovky "F.A.M.E." Zajímavé novinky a posuny se udály ale i níže.
Katy Perry - E.T. feat. Kanye West
© facebook interpreta
SINGLY - Videoklip k "E.T." vychází sice až dneska, Katy Perry (a Kanyemu Westovi) se však podařilo dobýt první pozici mezi singly i bez něj. Deska "Teenage Dream" tak po čtyřech #1 download hitech má i čtyři čísla jedna v celkovém pořadí, což se předtím povedlo jen osmi albům. Pro Westa je to první singlové zlato po delší době, posledně se mu takto zadařilo se "Stronger" v roce 2007.

Kdo čekal na dvojce "Born This Way", může být překvapen. Lady Gaga totiž po šesti týdnech dominance spadla až na čtyřku, dostali se před ní ještě Rihanna se "S&M" a Cee Lo Green, jehož "F**k You" bylo tento týden dokonce nejhranější v rádiích. Na pětce se udrželi Black Eyed Peas, kteří ale rozhodně nemají dost; uvidíme, jak si ještě povedou. Na šestce přistál Wiz Khalifa, o kterém už nikdo nepochybuje, že je novou rapovou hvězdou. Nový singl "No Sleep" produkoval hitmaker poslední doby Benny Blanco (pozn.: pokud vám minule nic neřeklo jméno Max Martin, tady to bude podobně marné).

I další tři novinky byly hiphopové, dvacátý šestý debutoval Chris Brown s "Next To You", na které si pozval Justina Biebera, 33. příčka patří taktéž Chrisovi, pro změnu v roli hosta na "Best Love Song" T-Paina, 57. místo pak obsadil Lil Wayne a Rick Ross s "John". Pro další tři novinky vám dám kvíz: Justin Moore, Craig Campbell a Josh Kelley - už podle jmen, k jakému žánru asi patří? Skip. A čtvrtá od konce startuje Ke$ha s "F**k Him He's A DJ" z remixového alba s dlouhým názvem "I Am The Dance Commander + I Command You To Dance: The Remix Album".

P.S.: Rebecca Black si v downloadech polepšila o třetinu.

    Top 10 - singly:
  1. Katy Perry feat. Kanye West - E.T.
  2. Rihanna - S&M
  3. Cee Lo Green - F**k You
  4. Lady Gaga - Born This Way
  5. Black Eyed Peas - Just Can't Get Enough
  6.  N Wiz Khalifa - No Sleep
  7. Chris Brown feat. Lil Wayne & Busta Rhymes - Look At Me Now
  8. Pink - F**kin' Perfect
  9. Jeremih feat. 50 Cent - Down On Me
  10. Jennifer Lopez feat. Pitbull - On The Floor

Chris Brown – F.A.M.E.
© facebook interpreta
DESKY - Rozebírat příčiny úspěchu Chrise Browna by vydaly na jeden ohromný článek. V prostém komentáři hitparád lze zkráceně říct, že umí dělat okolo sebe ten správný povyk a jeho r'n'b je tak otravné, že zaujme opravdu hodně lidí, nebo když ne to, tak alespoň jeho šikovné tanečky ve videoklipech. Po spíše neúspěšném předchozím albu "Graffiti" je tak čtvrtá řadovka "F.A.M.E." slušným návratem na výsluní a 270 tisíc prodaných kusů suma k zatleskání. Singly "Deuces", "Yeah 3x" a "Look At Me Now" tedy připravily výbornou půdu pro start prodeje alba, otázkou je, jestli důležitější nebylo spíše ono budování image Chrise v různých TV show, kde se například záměrně vzpomínala Rihanna. Inu, i špatná reklama...

"F.A.M.E." je nejvyšší z hned sedmi novinek v Top 10. Pojďme si je tedy projít. Stříbrnou medaili si může na krk pověsit herečka a zpěvačka Jennifer Hudson, "I Remember Me" se umístilo stejně vysoko jako debut "Jennifer Hudson". Čtvrtí skončili rockoví The Strokes s čtvrtým albem "Angles". Čtyřku asi mají rádi, i předchozí dvě alba dosáhly shodného maxima. Pod nimi debutují gospelový zpěvák Kirk Franklin s jedenáctou řadovkou "Hello Fear", dvoudisková kompilace "Songs For Japan" a rockeři Panic! At The Disco se třetí deskou "Vices & Virtues". Devítka patří lehce zapomenutému r'n'b zpěvákovi Bobbymu Valentinovi a jeho čtvrtému albu "Fly On The Wall". Upřímně, ani jsem nevěděl, že si musel kvůli soudnímu sporu s jiným Bobbym Valentinem začít říkat pouze Bobby V.

V Top 10 se z minula udrželi jen Adele (na třetím místě s pouhým dvouprocentním propadem prodejů), Mumford & Sons na osmičce a Lupe Fiasco na desítce. Mimo první desítku debutovala ještě fůra alb, například živák Green Day "Awesome As F**k" (14), rappeři Gucci Mane ("The Return Of Mr. Zone 6" - 18) a Pharoahe Monch ("W.A.R. (We Are Renegades)" - 55), soundtrack k filmu "Sucker Punch" (31) nebo zmiňované remixové album Ke$hy (36).

Příští týden si počtete, jak dopadlo "Femme Fatale" Britney Spears, samozřejmě se očekává číslo jedna, prodeje by se měly pohybovat okolo tří set tisíc. Na dvojce se pravděpodobně objeví debutující Wiz Khalifa, slušná umístění vyhlížejí i Radiohead nebo Snoop Dogg.

    Top 10 - alba:
  1.  N Chris Brown - F.A.M.E. (270)
  2.  N Jennifer Hudson - I Remember Me (165)
  3. Adele - 21 (96, -2 %)
  4.  N The Strokes - Angles (89)
  5.  N Kirk Franklin - Hello Fear (87)
  6.  N Různí - Songs For Japan (68)
  7.  N Panic! At The Disco - Vices & Virtues (56)
  8. Mumford & Sons - Sigh No More (39, -6 %)
  9.  N Bobby V - Fly On The Wall(38)
  10. Lupe Fiasco - Lasers (29, -38 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY