shop.musicserver.cz
Slyšeno v předstihu: Britney Spears - Femme Fatale

Slyšeno v předstihu: Britney Spears - Femme Fatale

Vydáno: 15.03.2011 05:00 v sekci Novinky - Adam Eff | foto: vmagazine.com
Britney Spears - Femme Fatale
© facebook interpreta
Devětadvacetiletá popová princezna Britney Spears, která pochází z Mýšyšýý-phýýý a kterou občas, mimo jiné nepříjemnosti, bolívá čelist, mnohé oznámením dalšího comebacku a vydáním nové desky vystrašila. Nechala své fanoušky čekat více než dva a čtvrt roku, ti budou z alba nečekaně nadšení, na nějaké uchopitelnější bilancování, jak se deska zapíše a zaskóruje, si však budeme muset ještě pár týdnu počkat.

"Femme Fatale" na sebe ještě před vydáním strhávalo hromadu pozornosti, veleúspěšnou hitovkou a prvním singlem "Hold It Against Me", ve kterém jste se dočkali jakési aktualizované verze Britney, s industriálními beaty, téměř dubstepovým zlomem (hlavně tedy ve video verzi) a finálovými téměř raveovými refrény. Už tento pilot napověděl, že tato deska bude docela jiná, než by všichni čekali. Po oznamech jmen těch, co se pod desku podepsali (jako Dr. Luke, Max Martin, Rodney Jerkins, Stargate a will.i.am, ale i fůry dalších), mohly zase pokojně rozpaky pokračovat. Ty se ale zřejmě rozplynou hned po prvním poslechu.

Placku otevírá druhý singl, electro dance popový "Till The World Ends", za kterým následuje výše zmíněný pilot. Jsou to singly, takže jsou předurčeny k tomu, aby byly nemístně vlezlé. Avšak už další kus "Inside Out" je jiný. Je sice rovněž parafrází dubstepu, ale svou harmonickou usedlostí a potemnělostí je parafrází stylovější než ony první dvě stopy. Temnota jí ale moc dlouho nevydrží, takže hned čtvrtý song "I Wanna Go" je taneční vypalovačka a nejspíše nejvlezlejší věc, která zavítá do vašich uší od dob, kdy jste poprvé slyšeli "Jsem rád, že už nehoním. Stáda černým údolím". Dále, docela šikovná pohodovka "How I Roll", která po druhém poslechu může zanudit, ale možná se někomu vyplatí počkat si na moudré verše "We can go make love together, you can be my fuck tonight"...

Britney Spears
© facebook.com/britneyspears
Napříč řadou relativně stylových songů, které jsou převážně skočnější, vlastně skoro tak skočné jako "Skočná" z Prodanky (od Smetany), se dočkáte hodně tváří Britney, potěší například - sice jen místy, ale když už, tak solidně stylová - "Trouble For Me", dále pak třeba hudebně příjemná, ač lehce kamenná, žertovně nazvaná "Big Fat Bass" (kde přicmrndnul will.i.am), no anebo férového konce desky v podobě "Criminal", uvedeného kromě roboticky neživotných perkusí i melodií příčné flétny. Tato Britney Spears je docela i rajcovní.

Deska v kostce nabídne nehorázné kvantum současných efektů, respektive těch, které alternativními žánry procházejí již léta. Možná vás "Femme Fatale" nadchne. Možná taky vůbec neosloví, nezaujme, nepotěší a paradoxně možná nedokáže ani, že ta Britney je teda fakt už fatál. Možná vás ale první dojmy trknou a alespoň uznáte, že je docela férovka nějak osobitě narušit tu obyčejnou strukturu dnešní imitátorské pop music. Prezentovat ty technické krásy a producentské onanie masám. Protože Britney je těm masám dá. A pokud s deskou neuspěje, možná se za ni, docela výjimečně, alespoň nebude muset stydět.

"Femme Fatale" vyjde 28. března a její standardní edice nabídne tyto písně: Till The World Ends, Hold It Against Me, Inside Out, I Wanna Go, How I Roll, (Drop Dead) Beautiful (Feat. Sabi), Seal It With A Kiss, Big Fat Bass (Feat. will.i.am), Trouble For Me, Trip To Your Heart, Gasoline, Criminal.

NÁZORY
  • Britney = Kesha, Rihanna (Adam, 15.03.2011 09:45) Reagovat

    Možná je v tom len štipka niečoho iného, ale nemôžem povedať, že výnimočného. Príde mi to ako hlučná Rihanna. Alebo Kesha so svojou kanibalistickou svorkou. Len ich zvuk je podhodnotený, ale razia cestu Femme Fatale. Neviem v akých vodách sa chce Britney týmto pohybovať. Už album Cirkus mi akosi "nedoslýchalo". Ale tá cirkusová lambáda mala aspoň nejaký smrdľavý šmrnc. Britney už nahrala svoje najlepšie albumy a to In the Zone a Blackout. Myslím si, že aj ceny Grammy za všetko hovoria. Také inakosti ako Early Mornin, Breath on me, Pieces of me, Gimme more neviem kedy budeme počuť. Zvuk Femme Fatale je ako keby práve dopadol na Zem, ale akosi mu niekto iný razil cestu. Najtanečnejší isto nieje, to bol jednoznačne Blackout, ktorý síce nemal dušu Britney, ale bola to čistá Britney. Nemôžem povedať, že je to zlé, isto si album zaslúži nejaké to svoje miesto. Možná mu len musím dať čas. A začne vyhrávať aj u mňa. Dávam náhrávke čas. Ale isto Criminal a Big fat bass a možná mi trošku učarila Gasoline. Ale aj tak je to sakra málo.

  • Dá se to poslouchat... (Vít, 15.03.2011 09:48) Reagovat

    Přestože nepatřím mezi fanoušky Britney, deska mě celkem zaujala. Ačkoliv zpívá (a tím myslím opravdu zpěv) jen v jedné písničce - Criminal (v ostatních zpívá nějaký robot, či počítač), celkem solidně se to dá poslouchat...

  • Femme Fatale (Stano, 15.03.2011 10:45) Reagovat

    Musím povedať že vôbec nepatrím medzi fanúšikov Britney,skôr naopak ale tento album nie je taký zlý ako jej ostatné (Môj názor)...Jej najlepší album je a neviem či ho ešte niekedy prekoná Blackout a to je cd ktoré si aj napriek tomu že ju moc nemusím rád pustím.....Femme Fatale mi úprimne dosť pripomína Keshu a jej štýl....No aby som to upresnil tak trochu nevydarenú Keshu!!To bude ale asi tými producentmi a aj tým že sama Kesha jej na album jeden song napísala....Najlepší track albumu je ale rozhodne Criminal!!Potom ma ešte zaujali Inside Out ,Gasoline a Till The World Ends...To je asi tak vše!

  • _ (grapas, 15.03.2011 11:18) Reagovat

    Na její poměry slušné.

    5/10

  • FEMME FATALE (shula, 15.03.2011 11:23) Reagovat

    tento článek či recenzi psal zřejmě někdo, kdo k Britney má předsudky, sice jí ve finále pochválil, ale kecy, že se vyjímečně nebude mít za co stydět, to už mi příjde zbytečný.
    Femme fatale je nadčasový cd, plný originálních prvků, který nikdo na svém albu nemá! Britney má být na co hrdá! Na tohmle cd je vidět, že se na něm opravdu nadřela a že má co říct! protože ač si prošla čímkoli, tak stále byla, je a bude princezna popu, kterou už nikdo nenahradí! ona je Madonna svý generace. Britney se totiž povedlo to, co si sama přála, aby při poslechu tohohle céda chtěla každej pařit, přinejmenším si každý, kdo si to poslechne aspoň poklepe nožkou a kdo říká, že ne, tak kecáááá :o)
    takže nemůžu jinak, než všem doporučit, BĚŽTE SI TO CÉDO KOUPIT.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí (27.03.2024 08:30)
- Britney Spears: "Do hudebního průmyslu už se nikdy nevrátím" (06.01.2024 13:28)
- Britney Spears v nové knize šokuje: "S Justinem Timberlakem jsem čekala dítě" (22.10.2023 16:26)
- Audio: Britney Spears a will.i.am znovu spojili síly. Singl "Mind Your Business" ale velká očekávání nesplní (24.07.2023 17:25)
- Britney Spears vydá v říjnu knihu "The Woman In Me". Popíše v ní i mnohaleté opatrovnictví (17.07.2023 10:18)
- Fanoušci zavolali na Britney Spears policii. Zpěvačka si totiž zrušila instagramový účet (30.01.2023 16:23)
- Video: V novom klipe letného hitu Eltona Johna a Britney Spears "Hold Me Closer" interpretov neuvidíte. Zato je plný tanca a farieb (29.09.2022 16:16)
- Audio: Hořkosladký návrat - ve společném singlu "Hold Me Closer" nejsou Elton John ani Britney Spears skoro slyšet (27.08.2022 09:07)
- Elton John a Britney Spears chystají duet "Hold Me Closer". Na obalu jsou oba jako malí (21.08.2022 17:53)
- Britney Spears se tajně vdala a je potřetí těhotná (12.04.2022 11:17)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu