shop.musicserver.cz
Nové desky pro 12. týden

Nové desky pro 12. týden

Vydáno: 20.03.2011 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

První jarní týden bude hlavně ve znamení živáků v podání Green Day, Adama Lamberta, Soundgarden a Markéty Konvičkové. The Strokes ukončili pětileté čekání a Ronan Keating se ve studiu potkal s Burtem Bacharachem. České rockové fanoušky potěší duo Škwor a Eddie Stoilow. Tipem týdne je rozsáhlá formace I'm From Barcelona.

Pokud se v pondělí 21. března vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

The Strokes - Angles (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

The Strokes - Angles
O novince amerických The Strokes se toho hodně napsalo a naslibovalo. Po pěti letech čekání je tu plnohodnotný nástupce fenomenální "First Impressions Of Earth". Přináší deset kousků, přičemž pilotní singl "Under Cover Of Darkness" si fanoušci mohli stáhnout prostřednictvím oficiálních stránek kapely. Ke snímku vznikl i videoklip. Pokud si skladbu budete chtít jen poslechnout, navštivte MySpace.com stránky kapely. Najdete tu také další kousky jako "You're So Right". Kompletní tracklist k náslechu pak najdete na webu kapely, jak jsme vás dříve informovali. Sami tedy máte možnost posoudit, jestli se muzikanti skutečně vracejí ke kořenům, jak během příprav nadšeně prohlašovali. Už teď se velká média předhánějí v pochvalném hodnocení - třeba uznávaný magazín Rolling Stone uvedl, že čekání se vyplatilo.


Ronan Keating/Burt Bacharach - When Ronan Met Burt (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Ronan Keating/Burt Bacharach - When Ronan Met Burt
Ačkoli jsou Boyzone aktuálně na turné po britských ostrovech, nic nebrání jejich frontmanovi vydat sólové album "When Ronan Met Burt", které je ovšem tentokrát velmi speciální. Potkal se na něm totiž s legendárním americkým hudebníkem, producentem a především skladatelem Burtem Bacharachem, a to nejen virtuálně, ale i osobně ve studiu. Ještě společně s producentem Gregem Wellsem (Katy Perry, Mika, Jamie Cullum a další) se zavřeli do studia v Los Angeles a natočili desítku Bacharachových písniček, mezi nimiž naleznete i klasiky jako "The Look Of Love", "Walk On By", nebo "I Just Don't Know What To Do With Myself". Společnost jim dělal i kompletní orchestr a vše se nahrávalo naživo. Dopodrobna se o tom všem zúčastnění rozhovořili ve videu na webu Ronana Keatinga.


Green Day - Awesome As F**k (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / punk rock

Green day - Awesome as f**k
Američtí Green Day strávili polovinu roku 2009 a část roku následujícího na světovém turné k desce "21st Century Breakdown" a jako logickou připomínku toho všeho vydávají živák "Awesome As F**k". Vyjde ve dvou podobách - na CD a jako video, přičemž jejich náplň není zcela identická. V prvním případě se jedná o výběr sedmnácti písniček, tedy toho nejlepšího z turné z různých koncertních zastávek. Na DVD naleznete už kompletní koncert z japonského města Saitama. Novinkou obou verzí je doposud nevydaná skladba "Cigarettes And Valentines", kterou kapela prezentuje na svém webu.


Tip týdne

I'm From Barcelona - Forever Today (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie pop

I'm From Barcelona - Forever Today
Ačkoli o sobě tvrdí, že jsou z Barcelony, ve skutečnosti projekt I'm From Barcelona pochází ze švédského Jönköpingu. A na rozdíl od drtivé většiny kapel čítá tento ansámbl více jak dvacet členů, kteří tím pádem mixují velmi široký záběr nástrojů od klasických kytar, bubnů a kláves přes v tomto žánru méně obvyklé saxofony, flétny a trumpety až po málo viděné klarinety, membranofony a akordeony. Nicméně nejsou na hudební scéně žádnými nováčky a jejich novinka "Forever Today" je již jejich čtvrtým počinem. První ochutnávkou z něj je singl "Get In Line", který servírují ve třech podobách na svých oficiálních stránkách.



Eddie Stoilow - Oh My God! (Championship Records)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock / punk rock

Eddie Stoilow - Oh My God!
Po dlouhém čekání se tuzemští fanoušci dočkali nové desky kapely Eddie Stoilow. Po vydání dva roky staré kolekce "Best Of Eddie Stoilow" je tu další soubor velkých hitů. Kromě jiných se posluchači mohou těšit také na singl "Frozen", který si už mnozí zamilovali. Příslušný videoklip najdete na serveru Stream.cz. Některé z dalších skladeb nabídnou také hostujícího Xindla X nebo Davida Kollera. Pokud si nové písně budete chtít poslechnout naživo, máte šanci 4. května na křtu v Praze v Paláci Akropolis. Kmotrem bude Pavel Cejnar.


Různí - Country Strong (soundtrack) (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: country / filmová hudba

Různí - Country Strong (soundtrack)
Na sklonku minulého roku měl v Americe premiéru hudební film "Country Strong". Jeho název jasně říká, kolem jakého žánru se točí. Mezi nově vystupujícím skladatelem country v podání Garretta Hedlunda a někdejší hvězdou ztvárněnou Gwyneth Paltrow to zajiskří. Komplikací ovšem je zpěvaččin manžel a manažer, kterého si střihla opravdová hvězda americké country Tim McGraw, a královny krásy a zpěvačky v podání Leighton Meester). Na hudebním doprovodu, který nyní vychází na stejnojmenném soundtracku, se vedle Tima McGrawa podílela řada dalších amerických countryových interpretů jako Faith Hill, Sara Evans, Patty Loveless, Lee Ann Womack, Ronnie Dunn nebo Trace Adkins. Podstatnou část nazpívali i sami hlavní představitelé. Gwyneth Paltrow byla dokonce za "Coming Home" nominovaná jak na Oscara, tak na Zlatý glóbus. Podstatnou část tohoto soundtracku si můžete poslechnout na stránkách společnosti Sony Pictures.


Škwor - Drsnej Kraj (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock

Škwor - Drsnej kraj
Fanoušci si na novou desku Škwor museli počkat tři roky, ale jak se zdá, vyplatilo se to. Muzikanti totiž k samotné řadovce přidali do digipacku navíc DVD s koncertním filmem. Posluchači se mohou těšit na patnáct kousků plných melodických a úderných riffů a kritických i vtipných textů. Na zmíněném DVD je také rozhovor s muzikanty, dokument o natáčení novinky a zpracované záběry ke skladbám "Kámen" a "Sama" z ledové plochy v pražské Tesla Areně. První z uvedených písní se stala i videoklipem, na který se můžete podívat na portálu stream.cz


Chris Brown - F.A.M.E. (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / pop / hip hop

Chris Brown – F.A.M.E.
Někdejší přítel Rihanny Chris Brown se už naštěstí v poslední době prezentuje pouze hudbou. Svoji čtvrtou desku pojmenoval dvojsmyslně "F. A. M. E.", což je zkratka pro Fans Are My Everything (tedy: fanoušci jsou mé všechno). Vedle armády producentů, mezi nimiž nechybějí jména jako Polow da Don, Diplo, The Stereotypes, Benny Benassi, nebo DJ Frank E, se na desce s Brownem podíleli i všudybyl Lil Wayne, Tyga, Kevin McCall, Busta Rhymes, Ludacris a hvězda teenagerů Justin Bieber. Prvním singlem je skladba "Yeah 3x", ovšem na zpěvákově webu album zastupuje společné dílko s Lil Waynem a Busta Rhymesem "Look At Me Now".


The Haunted - Unseen (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: melodický death metal

The Haunted - Unseen
Švédská formace The Haunted oslaví patnáct let na hudební scéně další a v pořadí sedmou nahrávkou. Fanouškům drsnějšího žánru přináší dvanáct skladeb, o kterých zpěvák Peter Dolving řekl, že jsou "epické, zpěvné a s jasným feelingem. S touto další deskou pokoříme všechny stereotypy a na 99 % zaběhlé rutiny." Jestli má pravdu, můžete sami ohodnotit prostřednictvím traileru na MySpace.com kapely. Přebal alba obstaral Frode Sylthe, dlouholetý kamarád členů bandu. Osazenstvo The Haunted si jeho styl oblíbilo už během příprav sedm let staré "rEVOLVEr".


IAMX - Volatile Times (Panther)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: elektronická hudba

IAMX - Volatile Times
Britský muzikant a někdejší člen Sneaker Pimps Chris Corner je českému publiku více známý především díky své sólové dráze pod peudonymem IAMX. Nyní vydává své čtvrté studiové album "Volatile Times", který předznamenal první singl "Ghosts Of Utopia", který měl světovou premiéru u nás na Rádiu 1. Přinese celkem jedenáct nových skladeb, jejichž ukázky můžete již dnes slyšet na webu IAMX.


Lucie Bílá - Duety na Bílo (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: střední proud / pop

Lucie Bílá - Duety na Bílo
Čerstvá držitelka Anděla Lucie Bílá si ke svým letošním narozeninám nadělila dárek, který zamíří i k jejím fanouškům. Vybrala oblíbené duety z oblíbeného televizního pořadu "Lucie na Bílo" a zařadila je na stejně pojmenovaný titul, který vychází jak v audio, tak ve video podobě. V těchto duetech si zazpívala například s Karlem Gottem, Martou Kubišovou, Karlem Černochem, Marií Rottrovou, Palem Haberou nebo se skupinou No Name.


Soundgarden - Live On I5 (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: grunge / alternativní metal

Soundgarden - Live On I5
Fanoušky americké rockové partičky Soundgarden skupina zahrnuje jednou dobrou zprávou za druhou. Tou nejpodstatnější bylo, že se opět dali dohromady a že připravují nové album. Ještě před tím vydávají ale svůj historicky první živák. Dali mu název "Live On I5" a nabídne záznam z koncertů z listopadu a prosince roku 1996. Celkem se mohou jejich příznivci těšit na sedmnáct písniček, které zaznamenal vyhlášený producent Adam Kasper, známý ze spolupráce s ostatními seattleskými grungeovými kapelami jako Nirvana, Foo Fighters nebo Pearl Jam. Výsledek si můžete v krátkých ukázkách poslechnout v internetovém obchodě Amazon.com.


Divokej Bill - Unisono Best Of (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folkrock

Divokej Bill - Unisono Best Of
Jedna z nejpopulárnějších českých kapel Divokej Bill se rozhodla zrekapitulovat svoji dosavadní kariéru. "Unisono" je prvním výběrem skupiny, a tak není překvapením, že přináší ty nejvýznamnější songy ze všech jejích alb od "Plakala" přes "Malování" až po "Čmeláka". Poslední jmenovaná a titulní písnička navíc vycházejí v odlišných verzích, než jak je známe z řadových alb. Titul pak přinese i DVD, kde je zaznamenán celý loňský rok Divokýho Billa, kdy muzikanti podnikli velké turné, aby představili hlavně písně z posledního studiového alba "Mlsná". Kromě pohledů do zákulisí a ukázek z jednotlivých vystoupení a klipů se dozvíte spoustu zajímavostí o jednotlivých členech kapely, nahlédnete k Billům do zkušebny a na místa, která jsou spojena s jejich působením.


Eric Benét - Lost In Time (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / soul

Eric Benét - Lost In Time
Soulový zpěvák Eric Benét není u nás až tak známý, ačkoli jeho první deska vyšla v roce 1996. Ovšem jeho předchozí album "Love & Life" si získalo velkou pozornost, o čemž hovoří i dvě nominace na Grammy. Nyní se k nám dostává jeho loňská deska, která je celkově pátá v pořadí. Nazval ji "Lost In Time" a jako první singl zvolil baladu "Sometimes I Cry". Vedle jeho hlasu na desce uslyšíte i vokály Faith Evans, Eddieho Leverta, Ledisi nebo Chrisette Michele. Tři ukázky jeho pěveckého umění najdete i na zpěvákově webu.


Adam Lambert - Glam Nation Live (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / dance pop / pop

Adam Lambert - Glam Nation Live
Po úspěšném debutovém albu "For Your Entertainment" se Adam Lambert vydal na celosvětové turné nazvané Glam Nation Tour. Jedna z koncertních zastávek se uskutečnila i v Indianapolisu v Indianě, konkrétně v Clowes Hall 31. srpna 2010. Z tohoto koncertu byl pořízen video záznam, který režíroval Doug Spangenberg a který nyní vychází na CD a DVD pod názvem "Glam Nation Live". Najdeme na něm dvanáctku písniček, mezi kterými nechybí například cashovská "Ring Of Fire", "If I Had You" a samozřejmě na Grammy nominovaný hit "Whataya Want From Me". První náslech alba poskytuje Adam Lambert na svém webu.


September - Love CPR (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: dance-pop / europop

September - Love CPR
Je to dva roky, co švédská zpěvačka September, vlastním jménem Petra Marklund, ovládala rádiový éter v celé Evropě s hity "Can't Get Over" a "Because I Love You" z desky "Dancing Shoes". Na tento úspěch by ráda navázala novým autorským albem "Love CPR" s celkem patnácti písněmi v čele s aktuálními hity "Me & My Microphone" a "Resuscitate Me", který uslyšíte i na jejím webu. Na "Love CPR" spolupracovala s poměrně početným producentským týmem, v němž měl hlavní slovo Jonas Von Der Burg. K němu se přidali například Stonebridge, Lucas Secon, Cutfather a Jaakko Salovaara z Darude. Novinka získává poměrně pozitivní kritiky, kde ji srovnávají s Kylie Minogue a Cascadou.


Markéta Konvičková - Hard Rock Cafe Live (DVD) (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / teen pop

Markéta Konvičková - Hard Rock Cafe Live
Akorát v době, kdy odstartovala druhá řada Česko Slovenské SuperStar, účastnice první řady tohoto pořadu Markéta Konvičková, vydává své první DVD "Hard Rock Cafe Live". Jak už naznačuje název, základem bude záznam koncertu v pražském Hard Rock Cafe, který byl součástí podzimního turné s její kapelou No Talking po devíti městech České republiky. Vedle koncertu zde ale uvidíte i záběry ze zákulisí a nakouknete i na ostatní představení. Do bonusové výbavy byly zařazeny videoklipy, filmy o jejich natáčení i záznam živého vystoupení ze Staroměstského náměstí v Praze na Hudebních festivalových cenách. Vedle vlastní tvorby pak na DVD zařadila i coververze Miley Cyrus, Duffy, Tiny Turner, nebo Rihanny a duet s Petrem Bende "Chvála bláznovství". Letmý pohled na "Hard Rock Cafe Live" se naskýtá ve videoklipu k písničce "Nenech mě čekat".


V krátkosti

  • Americký countryový zpěvák Alan Jackson loni oslavil dvacet let na hudební scéně. U této příležitosti vydal na dvou CD výběr největších hitů s všeříkajícím názvem "34 Number Ones". Vedle jeho vlastních skladeb tu najdeme i coververzi Cashovy "Ring Of Fire".
  • Viola nebývá zrovna preferovaným nástrojem, proto jistě stojí za pozornost nové CD přední české violistky Jitky Hosprové "Monolog". Zařadila na něj dvě česká díla zakladatelského významu ("Suitu" Ladislava Vycpálka a "Sonátu" Sukova žáka Pavla Bořkovce) a skladby dvou představitelů dnešní starší skladatelské generace (Klusák, Smolka).

Dále vychází:

Across The Sun - Before The Night Takes Us (Mystic Production)
Adam Faith - Hits! (EMI)
Alfie Boe - Stranger In Paradise/Col. (EMI)
Anna Netrebko - Stabat Mater (Universal)
Assaulter - Boundless (Mystic Production)
Avantasia - The Flying Opera - Around The World In 20 Days (DVD+CD) (M.A.B.Records)
Blood Ceremony - Living With The Ancients (Mystic Production)
Bloodbound - Unholy Cross (Mystic Production)
Bon Jovi - Greatest Hits/Slidepack (Universal)
Brad Paisley - Brad Paisley: Double Play (Sony Music)
Cage The Elephant - Thank You Happy/Lim. (EMI)
Edens Curse - Trinity (Mystic Production)
Eduard Bass - Cirkus Humberto (Supraphon)
Chinaski - Písničky z Autopohádek (Universal)
Jan Spálený - Výběr 1997-2007 (EMI)
Jiří Zmožek - Nejhezčí dárek a další hity (Supraphon)
Kampfar - Mare (Mystic Production)
Karl Jenkins - Very Best Of Karl Jenkins (EMI)
Metallica - Garage Inc (Universal)
Power Quest - Blood Alliance (Mystic Production)
Různí - Bravo Hits 2011/1 (Universal)
Scorpions - Acoustica (Sony Music)
Tesseract - One (EMI)
The Rat Pack - The Very Best Of The Rat Pack (Supraphon/Warner Music)
Vintersorg - Jordpuls (Mystic Production)

NÁZORY
  • *** (Bogym, 20.03.2011 19:03) Reagovat

    Divokej Bill - Best Of :-)))))))))))))

  • Markéta :) (Lukáš Frank, 20.03.2011 21:52) Reagovat

    Super :) Marky KOnvičková válí, když už vydává i DVD :) určitě je skvělý :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Recenze: Konec tápání. Green Day mají se "Saviors" nejcelistvější album za dvě dekády (22.01.2024 00:00)
- Naživo: "Zapalte pod kotlem a ať se dostaneme do varu!" Divokej Bill završil oslavy 25 let ve vyprodané O2 areně (20.01.2024 21:39)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu