shop.musicserver.cz
Hurts, Lucerna Music Bar, Praha, 13.3.2011

Pop + emoce + atmosféra = Hurts

Vydáno: 14.03.2011 12:50 v sekci Naživo - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Ulízlá patka, dobře padnoucí oblek, sladěná kapela, hity a perfektní atmosféra. Těmito slovy by šla shrnout šedesátiminutovka s ostrovními Hurts. Do pražského Lucerna Music Baru dorazilo duo Adam a Theo v dobrém rozpoložení, které beze zbytku zužitkovalo. Hurts totiž odehráli prvotřídní popový koncert.

Live: Hurts

support: Rara Avis
místo: Lucerna Music Bar, Praha
datum: 13. března 2011
setlist: Unspoken, Silver Lining, Wonderful Life, Happiness, Blood, Tears & Gold, Evelyn, Sunday, Mother Nature, Verona, Devotion, Confide In Me, Illuminated, Stay, Better Than Love
Fotogalerie

Hurts, Lucerna Music Bar, Praha, 13.3.2011
© Petr Klapper / musicserver.cz
Ačkoliv program Britů Hurts začal přesně o desáté, pro mě celé dobrodružství vypuklo již v půl osmé. Náhoda tomu chtěla a díky soutěži s pořadatelskou agenturou jsem vyhrál osobní setkání se skupinou. "Praha je nádherná, miluju ji!" odpovídal na mou otázku, jak se mu u nás líbí, usměvavý zpěvák Theo. Nedělní návštěva české metropole byla jeho čtvrtou zkušeností s městem, v souvislosti s koncertním turné k desce "Happiness" to však bylo poprvé, kdy se pánové představili českému publiku. Rozdalo se pár podpisů, upřímných potřesení rukou, společných fotografií a naše nepočetná skupinka šťastlivců se přesunula do malých prostor hudebního baru.

Večer měl uvést nový talent z velké Británie, originální zpěvačka Clare Maguire, ovšem několik dnů před koncertem bylo její vystoupení zrušeno. Clare se věnuje propagování svého debutu "Light After Dark", a místo tak uvolnila české kapele Rara Avis. Nutno podotknout, že oproti popové Clare ruka pořadatele vyhmátla Avis z o poznání tvrdšího klobouku s případnými adepty na předskokany. Rozjetá kytarovka narážela na částečný nezájem fanoušků dychtících po epickém popu a i přes velkou energii vydanou na pódiu byla na tvářích přítomných znát lehká úleva, když skupina ukončila svůj půlhodinový set.

Hurts, Lucerna Music Bar, Praha, 13.3.2011
© Petr Klapper / musicserver.cz
Jestliže jsou čeští fanoušci pověstní svou kamennou chladností místy hraničící s apatií, na Hurts dorazilo publikum popírající veškeré stereotypy. Už od prvních tónů úvodního dojáku "Unspoken" bylo cítit totální pohlcení fanoušků. Theo si svým charismatickým vystupováním publikum obtočil kolem malíku po několika málo verších. Nedlouho poté překvapivě následoval největší hit jejich dosavadní kariéry, synthpopová "Wonderful Life". Vystřílet si hned na začátku zásadní song skupiny byla nejistá sázka. Náladu nevelkého sálu song vygradoval instantně, ale zároveň člověka napadlo, zda si ho duo nemělo nechat až na závěr. Jak se ukázalo, nebylo třeba. Zpěvák Theo, versatilní Adam, klávesista, houslistka, bubeník a kytarista si s dalšími písněmi poradili s grácií a přirozenou lehkostí. Fanoušci doslova šíleli, kdykoliv se rozehrála další písnička. Pánové na pódiu sálající energii z davu absorbovali v obrovském množství a možná i díky tomu nemělo jejich vystoupení slabého místa.

Hurts, Lucerna Music Bar, Praha, 13.3.2011
© Petr Klapper / musicserver.cz
Oproti předkapele byli Hurts nazvučeni výborně a v protikladu k jemnému albu se mnoho songů dočkalo tvrdší úpravy s výraznými bicími a kytarami. Ostatně i klávesista Adam ukázal, že dokáže hrábnout do strun. V "Evelyn" si totiž půjčil elektrickou kytaru a i díky němu se celá píseň v závěru rozvodnila do euforického vodopádu zvuků. V tu chvíli bylo všem jasné, že pánové by si klidně mohli poradit s obřími pódii, na jakých hrají Coldplay nebo U2, jejich hymnické songy jako "Silver Lining" nebo "Stay" si o stadión přímo říkaly. Diváci mohli být spokojeni i z dalších důvodů, kterými byly Theův bezchybný zpěv (nejvíce obnažený si ho mohli fanoušci vychutnat v songu "Verona") a sympatická teatrálnost projevu. Pro fanynky měl navíc přichystaný zhruba tucet bílých růží, které mezi ně v průběhu večera rozhodil. Navázal tak s nimi kontakt alespoň neverbálně, protože mezi jednotlivými písněmi byl bohužel pouze minimální prostor, jenž vyplnilo jen upřímné poděkování za nadšené ovace.

Hurts se vypořádali i s absencí vokálů Kylie Minogue z písně "Devotion" a jako poctu zpěvačce odehráli rockovou verzi jejího hitu "Confide In Me". Byla by škoda nezmínit i nádhernou "Stay", z níž běhal mráz po zádech a duo z ní dokázalo vykřesat vše, co písnička nabízí. Vzhledem k faktu, že pánové mají za sebou zatím jediné album, odehráli z něj téměř všechny songy, přidali povedené b-sides a po hodině výborného vystoupení odešli. Po vytleskání se ještě vrátili, aby se pomocí taneční "Better Than Love" rozloučili a poté zmizeli nadobro. Zanechali po sobě skvělý hudební zážitek podpořený vychytanou světelnou show, a tak nezbývá než doufat, že s druhým albem se skupině bude dařit ještě více, abychom se s ní příště setkali ve větších prostorách, které by jim slušely ještě více.

NÁZORY
  • Jo! (Honzík, 14.03.2011 13:01) Reagovat

    Jo, jo, jo! Souhlasím, klaním se a tleskám! Není co dodat.
    Jen ten prostor... Hurts na to určitě mají a zaslouží si to, ale nevím, jestli by mě jejich vystoupení v něčem "obřím" tolik chytlo. Lucerna má prostě svou atmosféru, která se do velkého sálu dost dobře přenést nedá. Ale uvidíme, věřím, že jejich příští (vyprodaný) sólo koncert v něčem větším určitě bude...
    Už aby to bylo!

  • They just got me! (Vojta, 14.03.2011 13:06) Reagovat

    Brilantni, bylo to proste brilantni. Pri cteni reportu mne jeste naskakuje husi kuze a v hlave si cely koncert porad promitam. Uvodni Unspoken me naprosto dostala (i kdyz bych tenhle song chtel slyset spise na zaver koncertu, kde by se hodil asi vice). Pro me prave Unspoken uz byl vrchol vecera a to to byl teprv prvni song. Na stejnej level se ale dostalo vystoupeni napriklad s Verona, zminene Stay nebo dechberouci Blood, Tears & Gold. Uprimne trochu me zklamalo Devotion.

    Sel bych na ne znova. A znova a ZNOVA. Jen priste, prosim, vy, kteri jste si holdovali v koureni weed a zasmradli tak pulku salu, presne VY zustante doma!

    • Re: They just got me! (lucassos, 14.03.2011 23:08) Reagovat

      Jojo, me moc pobavily pri cekani dole u baru dve kvocny (sorry ale nevim jak slusneji to nazvat), ktere staly s cigarem vedle napisu Prosim na prani Hurts dnes nekurte. Slama z bot holt zustane couhat, i kdyz to jsou lodicky.

  • Hurts (Pivli, 14.03.2011 13:08) Reagovat

    Koncert byl fantastický. Moc jsem si ho užila!!!
    Hm, autorovi reportáže ze setlistu vypadl song Mother Nature!

    • Re: Hurts (redakce, 14.03.2011 13:28) Reagovat

      Díky, doplněno, Dan H.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Sia, Kylie a ikonická paruka. Spojení australských hvězd v "Dance Alone" se dočkalo klipu (18.03.2024 09:13)
- Video: Idles ve videoklipu k singlu "Grace" zdeepfejkovali Chrise Martina z Coldplay. S jeho svolením (25.02.2024 11:44)
- Audio: David Guetta poslal nový singl U2 na taneční parket i do rádií (10.02.2024 14:06)
- Audio: "Australská popová spolupráce snů" zní, jako by ji produkoval Ondřej Soukup. Sia a Kylie se s "Dance Alone" nevytáhly (09.02.2024 08:09)
- Australská popová spolupráce snů? Sia a Kylie Minogue ohlásily společný singl "Dance Alone" (03.02.2024 17:29)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Bono v nové audioknize "Surrender" rekapituluje vzestupy i pády U2 (13.12.2023 10:39)
- Video: Můžeme si oddechnout. U2 se s "Atomic City" zase vracejí zpět do formy (03.10.2023 08:35)
- Nové desky 38/2023 - od Kylie Minogue přes The National po Paula Rodgerse (28.09.2023 14:30)
- Recenze: Kylie Minogue na desce "Tension" upustila od tematičnosti, sama však moc neví, co vlastně chce říct (26.09.2023 08:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu