Adele pokořila Lady Gaga

20.02.2011 20:59 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

To bylo keců minulý týden, že Lady Gaga bude vládnout Británii! Stačilo jedno vystoupení na Brit Awards a celé ostrovy se klaní i v singlech Adele, jejíž "Someone Like You" bylo nabídnuto fanouškům jako download. Zpěvačka se netěší ale jen z nečekané jedničky mezi songy, alba má suverénně také pod palcem.
Adele - Someone Like You
© facebook interpreta
Pche! Jak jsem mohla vypustit do světa takovou krávovinu, že Gaga povede britský žebříček? Podcenila jsem sílu letošních Brit Awards, kde vystoupila Adele s písní "Someone Like You", která byla posléze nabídnuta jako dáreček pro fanoušky britských cen v podobě downloadu. Gagu pokořil i objev roku Jessie J. Příště už nebudu nic tipovat, i když stále jsem pocitu, že tu Lady na jedničce stejně uvidíme.

Nejvyšší novinka tohoto týdne je až na čtrnáctce, patří Far East Movement a Ryanu Tedderovi. Svůj nejúspěšnější kousek mají na světě You Me At Six, kteří všechna dívčí srdce potěší na jednadvacítce s písní "Rescue Me". Na jednatřicítce jsou už Take That s "Kidz", kteří budou stoupat především v následujícím týdnu. Šestatřicítka a devětatřicítka, to jsou Glee kousky a poslední čtyřicátou šprušli urval Tinie Tempah se svým vystoupením z již zmíněných Brit Awards.

    Top 10 - singly:
  1. Adele - Someone Like You
  2. Jessie J (feat. B.o.B.) - Price Tag
  3. Lady Gaga - Born This Way
  4. Adele - Rolling In The Deep
  5. Chipmunk (feat. Chris Brown) - Champion
  6. Rihanna - S&M
  7. Bruno Mars - Grenade
  8. JLS (feat. Tinie Tempah) - Eyes Wide Shut
  9. Chris Brown - Yeah 3X
  10. Taio Cruz (feat. Kylie Minogue) - Higher

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Adele - 21
© facebook interpreta
Stav mít stejného interpreta v singlovkách i albech přichází skoro o punc jedinečnosti, neb za pár uplynulých týdnů máme tuto ojedinělou záležitost na talíři už potřetí. Adele je prostě v těchto dnech na ostrovech nepřekonatelná. Dozvuky Brit Awards ale poznáme i tady, na dvojku vyskočili z patnáctky Mumford & Sons a jejich album roku. Dopředu se dostal opět i Tinie Tempah.

V desítce vítáme i jednu novinku. PJ Harvey se se svým osmým počinem po osmnácti letech vrátila mezi nejlepší desky na ostrovech. Deska "Let Shake England" je na osmém místě. Skotská pětice Mogwai už má toho za šestnáctiletou kariéru taky dost, sedmá řadovka "Hardcore Will Never Die, But You Will" je na pětadvacítce. Smutně se koukám na brutální sešupy pánů, kteří minulý týden byli se svými novinkami v nejlepší desítce. James Blake spadl o dvacet dva míst, The Streets dokonce o jednatřicet.

    Top 10 - alba:
  1. Adele - 21
  2. Mumford & Sons - Sigh No More
  3. Rihanna - Loud
  4. Adele - 19
  5. Bruno Mars - Doo Wops & Hooligans
  6. Tinie Tempah - Disc-Overy
  7. Plan B - The Defamation Of Strickland Banks
  8. N PJ Harvey - Let England Shake
  9. Eva Cassidy - Simply Eva
  10. Take That - Progress

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY