shop.musicserver.cz
Nové desky pro 6. týden

Nové desky pro 6. týden

Vydáno: 06.02.2011 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Hudební obchody příští týden přivítají dva velké návraty v podobě Boba Geldofa a Roberta Milese, jeden z největších objevů roku Jamese Blakea, vynikajícího jazzového zpěváka Kurta Ellinga, tvrďáky Korpiklaani, rockery s nemožně dlouhým názvem ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead a oficiálně i třetí Saru Bareilles.

Pokud se v pondělí 7. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

James Blake - James Blake (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: dubstep / minimalismus

James Blake - James Blake
Mladý londýnský skladatel a producent elektronické dubstepové hudby James Blake byl již loni na základě několika singlů pasovaný na jeden z největších hudebních objevů tohoto roku. Je nominovaný na Brit Awards a pochopitelně figuruje i v anketě BBC Sound Of 2011. Svým stylem na pomezí dubstepu, minimalismu a soulové hudby vzbudil velký zájem kritiky a jeho debutové eponymní album je tedy očekáváno s velkým napětím. Na úvod přináší jedenáct skladeb a při jejich vzniku ho dle jeho slov hodně inspirovala britská skupina The xx. K svému vlastnímu soulovému hlasu mixuje i mnoho nápaditých samplů. Album si pochopitelně napsal a produkoval sám. Vzhledem k tomu, že CD už před časem uteklo na internet, můžete si o našich prvních dojmech přečíst ve Slyšeno v předstihu. Oficiálně je k dispozici pouze první singl "Limit To You Love", který uslyšíte na Blakeově MySpace.com.


Bob Geldof - How To Compose Popular Songs That Sell (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk / pop

Bob Geldof - How To Compose Popular Songs That Sell
Jedna z největších irských legend, zpěvák, skladatel, výtečný hudebník a poslední léta i velký politický aktivista Bob Geldof vydá po téměř deseti letech další sólové album. Nazval ho vtipně "How To Compose Popular Songs That Will Sell", tedy "Jak složit populární písničky, které se budou prodávat", a nabídne na něm celkem čtrnáct nových písní. Půjde o jeho páté sólové album, přičemž to poslední studiové s názvem "Sex, Age & Death" vyšlo v roce 2001. Natáčení desky probíhalo v naprosté tajnosti, všech čtrnáct písní Bob Geldof natočil se svou doprovodnou kapelou u sebe doma nebo ve studiích svých nejbližších přátel. Po boku mu stál producent Pete Briquette, který s ním spolupracuje již dlouhá léta a stál spolu s ním též u zrodu charitativního projektu Band Aid. Ukázky všech deseti nových věcí jsou k dispozici v internetovém obchodě Amazon.co.uk.


...And You Will Know Us By The Trail Of Dead - Tao Of The Dead (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

…And You Will Know Us by the Trail of Dead - Tao Of The Dead
U americké formace ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead se toho za poslední dva roky moc nezměnilo. Tedy až na to, že pro své fanoušky mají nové album "Tao Of The Dead". Kolekce vznikla během deseti dnů. Kapela pojala nahrávání pěkně od země a do studia vkročil pouze čtyřčlenný základ. Na předchozích dvou nahrávkách se totiž podílelo celkem šest muzikantů. Společně s producentským duem Chrisem Smithem a Chrisem Coadym dali dohromady dvanáct skladeb, přičemž ta poslední tvoří samostatnou část "Tao Of The Dead Part II: Strange News From Another Planet" a je kombinací pěti samostatných skladeb. První část nahrávky "Tao Of The Dead Part I: Tao Of The Dead" je zase rozdělena na jedenáct "kapitol". Jak nové kompozice znějí, můžete sami ohodnotit na MySpace.com formace, kde najdete pár ukázek. Pokud se vám deska zalíbí, můžete si namísto klasické edice objednat digipack s bonusovým diskem nebo vinyl.


Tip týdne

Kurt Elling - The Gate (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: cool jazz / post bop

Kurt Elling - The Gate
Před několika lety jsme v této rubrice spekulovali, zda se americký jazzový zpěvák Kurt Elling s albem "Nightmoves" konečně dočká ceny Grammy, na kterou byl onehdy nominovaný již poosmé. Nakonec se mu to povedlo až s následujícím "Dedicated To You ", a tak konečně svoji novinku "The Gate" představuje jako držitel tohoto prestižního ocenění. Hudebník, který bývá označován za nejlepšího jazzového zpěváka naší doby, na ní spolupracoval s obvyklým týmem a především s producentem Donem Wasem, známým z desek Rolling Stones, Boba Dylana nebo Bonnie Raitt. Jak si tyto dvě hudební persóny nakonec porozuměly, zjistíte poslechem ukázek v internetovém obchodě Amazon.com.



Black Sabbath - Dehumanizer (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Black Sabbath - Dehumanizer (reedice 2011)
Pokud si chcete zavzpomínat na loni zesnulého Ronnieho Jamese Dia a jeho jedinečný vokál, vylepšená verze kultovní desky Black Sabbath by vám neměla uniknout. Kromě standardního tracklistu na jednom albu se posluchači mohou těšit na druhý disk s několika živáky a b-stranami singlů. Jedním z bonusů jsou i alternativní verze kousků "Letters From Earth" a "Time Machine". Odlišná edice druhé ze zmíněných písní byla původně nahrána k filmu "Wayneův svět". Uvedené živáky pocházejí ze začátku turné k desce "Dehumanizer" z července roku 1992. Naprostou raritkou je dosud nevydaná živá verze songu "Master Of Insanity".


Robert Miles - Th1rt3en (Panther)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: elektronika / house

Robert Miles - Th1rt3en
Je to už téměř patnáct let, co italský producent, skladatel a DJ Robert Miles dobyl Evropu svými hity "Children", "Fable" a "One & One". Od té doby vydal ještě několik dalších alb, ale už ne s takovým úspěchem, jaký měl "Dreamland". Poslední desku vydal před sedmi lety a vrací se zpět až nyní. Novinku "Th1rt3en" vydává na svém vlastním labelu a první ochutnávku z ní umístil na svůj web.


Jovanotti - Ora (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: world music / dance

Jovanotti - Ora
Italský zpěvák Jovanotti měl velmi pestrý hudební vývoj. Nejprve se přihlásil s mixem hip hopu, rapu a disca a nakonec skončil u alternativního rocku a world music. V posledních uvedených žánrech se nese i jeho poslední dvojalbum "Ora", i když taneční vlivy zpěvák nezapře. Víc než jasně jsou slyšet v pilotním singlu, jak se sami můžete přesvědčit ve videoklipu na YouTube.com. Další hudební ukázky některých z pětadvaceti nových písní najdete na stránkách musictory.it.


Cut Copy - Zonoscope (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: electropop / synthpop

Cut Copy - Zonoscope
Australská synthpopová tříčlenná skupina Cut Copy soustředěná kolem DJe, grafika, multiinstrumentalisty a zpěváka Dana Whitforda s druhým albem "In Ghost Colours" dokonale zabodovala u kritiky. Electropopovou hudbu čerpající z odkazu syntezátorové nové vlny osmdesátých let nese i jejich třetí studiové album "Zonoscope". Obsahuje jedenáct skladeb včetně jedné monumentální patnáctiminutové kompozice a prvního singlu "Take Me Over", který neskrývá inspiraci ve stylu skupin Human League, Fleetwood Mac a Men At Work. Tento song i zbylých deset nahrálo trio na své MySpace.com


Korpiklaani - Ukon Wacka (M.A.B.Records)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk metal

Korpiklaani - Ukon Wacka
Finští folkmetalisté Korpiklaani jsou neúnavní - téměř každoročně posílají ke svým fanouškům novou porci muziky. Letos připravili desku "Ukon Wacka". Názvem odkazují na pohanský svátek ze starých časů. Nejdůležitější z oslav byl však nápoj, neboť se jen pro tyto dny pil speciální druh piva. Korpiklaani oslavují desítkou nových skladeb, ke kterým do luxusní edice přibalili předělávku kultovního songu Motörhead "Iron Fist". Pokud si chcete poslechnout pár ukázek, navštivte MySpace.com profil kapely.


Sara Bareilles - Kaleidoscope Heart (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / pop rock

Sara Bareilles - Kaleidoscope Heart
Americká zpěvačka, skladatelka a pianistka Sara Bareilles zaznamenala v roce 2007 velký úspěch s hitem "Love Song" ze svého druhého alba "Little Voice". To bylo následně nominováno na dvě ceny Grammy, ovšem jednu jí vyfoukli Coldplay a tu druhou Adele. Svojí novinkou "Kaleidoscope Heart" by si to jistě ráda vynahradila a díky tomu, že ve Státech vyšlo toto album již začátkem září minulého roku, má šanci. První singl "King Of Anything" je nominovaný na Nejlepší ženský popový výkon. Sara si všechny skladby na "Kaleidoscope Heart" napsala sama a s produkcí ji pomáhal Neal Avron, dvorní producent kapel New Found Glory a Yellowcard. První čtyři ochutnávky servíruje zpěvačka na svém profilu MySpace.com.


Teddy Thompson - Bella (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk / country

Teddy Thompson - Bella
Čtyřiatřicetiletý britský folkový a rockový písničkář Teddy Thompson zdědil talent po svých rodičích - hvězdách anglického folkrocku Richardovi a Lindě Thompsonových. Jeho poslednímu albu "Piece Of What You Need" z roku 2008 se dostalo obrovského kritického uznání a i díky tomu měl původně předskakovat Jamesi Bluntovi na jeho pražském koncertu, z čehož nakonec sešlo. Jeho albová novinka "Bella" přináší v jedenácti skladbách osobitou směs rock and rollu, country, folku a smyčců. Album bylo nahráno v New Yorku s producentem Davidem Kahnem, který spolupracoval s The Strokes, Paulem McCartneym, Stevie Nicks či třeba Kelly Clarkson. Na webu Teddyho Thompsona je z novinky k dispozici zatím pouze první singl "Looking For A Girl".


Dále vychází:

Blue Bedouin - Jouney (EMI)
Bonzo Dog Band - A Dog's Life(1967-1972) (EMI)
Horkýže Slíže - Best Of (EMI)
Jack Bruce&Cuicoland Express - Live At (EMI)
Kryštof - Jeviště+Bonusy (EMI)
Matt Monro - Word & Monro (EMI)
Motörhead - Ace Of Spades (singl) (Universal)
Regina Spektor - Live In London (Supraphon/Warner Music)
Rostropovič / Bach - Suity pro violoncello (komplet) (Supraphon)
Různí - Arabian Superstars 4 (EMI)
Různí - Brits In 80s (EMI)
Různí - Cool Ice Hits 2011 (Universal)
Různí - Gnomeo & Juliet (soundtrack) (EMI)
Různí - Hreatest Dabkeh Album (EMI)
Různí - Now Arabia Decade 2000 (EMI)
Různí - Now Dance Arabia 2011 (EMI)
Různí - Now Love Arabia 2011 (EMI)
Různí - Ultimate R&B The Love 2011 (Universal)
Skunk Anansie - Wonderlustre (Tour Edition) (Mystic Production)

NÁZORY
  • lol (michal, 07.02.2011 19:16) Reagovat

    Korpiklaani ma nespravny cover

  • Chybí.. (Ivet, 10.02.2011 22:07) Reagovat

    Postrádám tu Red - Until We Have Faces. Nebo snad neznáte? :)

  • https://freeprosoftz.com/hotspot-shield-elite-full-crack-keygen/ (Hotspot Shield Elite Crack, 17.12.2020 16:31) Reagovat

    very informative well done

  • Nice (fovo, 17.12.2020 16:35) Reagovat

    <a href="https://freeprosoftz.com/hotspot-shield-elite-full-crack-keygen/">Hotspot Shield Elite Crack</a> is really a truly strong and able VPN (virtual private network) software. It is easy to apply and User-friendly Software. Throughout the whole world this software is Download by billions of peoples. This

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Kabát Queen Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa Linkin Park
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu