Bonecrusher fest se po roce vrací do Prahy

19.01.2011 17:20 - Matěj Bílý | foto: facebook interpreta

Bonecrusher fest 2011
© www.last.fm
Po roce se do České republiky vrací Bonecrusher fest, který je svým letošním obsazením horkým aspirantem na jednu z nejlepších extrémně metalových akcí roku. Pražská zastávka putovního festivalu se uskuteční 24. února 2011 v Exitu Chmelnice. V roli headlinera vystoupí americká death metalová mašina Dying Fetus, podpořená norskými blackmetalisty Keep Of Kalessin. Fanoušci se budou moci těšit i na další jména, jakými jsou Carnifex, Annotations Of An Autopsy či italská tech-deathová naděje Fleshgod Apocalypse.

Historie amerických Dying Fetus sahá do počátku devadesátých let, zásadní úspěch však kapela zaznamenala až koncem minulého tisíciletí. Desky "Killing On Adrenaline" a "Destroy The Opposition" tehdy přinesly výrazně novátorské pojetí žánru. Úderný deathmetal obohacený prvky skočného HC a politicko-sociálními texty následně ovlivnil nepřeberné množství kapel po celém světě. Kapela loni vydala výborně hodnocené album "Descend Into Depravity", které zajisté neopomene představit živě. Lídr kapely John Gallagher je navíc znám svým koncertním perfekcionismem. Vystoupení Dying Fetus tak bývají vrcholným deathmetalovým zážitkem.

Začátek akce je plánován na 18:30. Vstupenky je možné zakoupit na internetových stránkách pořádajících Obscure Promotion a také v tradičních sítích Ticketpro a Ticketportal.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY