shop.musicserver.cz
Nové desky pro 1.-2. týden

Nové desky pro 1.-2. týden

Vydáno: 09.01.2011 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

První dva letošní týdny zatím mnoho hudebních novinek nepřinášejí, nicméně i tak se nám představí folková naděje Jananas, holandská jazzová senzace Caro Emerald, ex-SuperStar David Spilka, tvrďáci Legion Of The Damned, vynikající houslistka Hillary Hahn a neméně skvělý saxofonista Joe Lovano.

Pokud se v pondělí 10. ledna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Jananas - Jananas (Indies Scope)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk / pop

Jananas - Jananas
Přesně na přelomu roku vyšlo debutové album skupiny Jananas, kterou vydavatelství pasuje na jednu z nejvýraznějších nadějí české folkové scény. Hlavní postavou skupiny je herečka Jana Infeldová, kterou můžete znát i za seriálu "Rodinná pouta", a jí sekundují kytarista Jan Vávra a baskytarista Jaromír Fulnek. Jananas s eponymním albem sázejí na současný folk nezatížený kotlíkářstvím ani krasodušnými slovními obraty, chytlavé hudební nápady a chytré texty. Formace si dala s deskou opravdu načas a natáčela ji od března do listopadu minulého roku ve studiu Reprague pod dohledem producenta Martina Ledviny (Aneta Langerová, Lenka Dusilová, Marek Ztracený, Tomáš Klus) a původní obsazení tria rozšířila na desce o další nástroje včetně bicích a perkusí. Závěrečný mastering desky pak proběhl na Floridě. Křest alba, které si můžete poslechnout na stránkách vydavatelství Indies Scope, proběhne 8. února v pražské Malostranské besedě.


Tip týdne

Caro Emerald - Deleted Scenes From The Cutting Room Floor (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz / pop

Caro Emerald - Deleted Scenes From The Cutting Room Floor
Debut holandské zpěvačky Caro Emerald se po její rodné zemi prohání již rok a za tuto dobu se tam stala natolik velkou hvězdou, že nyní míří i do zbytku Evropy. Doposud k nám země tulipánů exportovala především taneční hudbu, ovšem s Caro Emerald přichází jazz. Její prvotina nese dlouhý název "Deleted Scenes From The Cutting Room Floor" a přináší dvanáct písní inspirované filmovou hudbou čtyřicátých a padesátých let kombinující jazzové prvky s nejnovějšími hudebními styly. V Holandsku nahrávka zaznamenala obrovské prodeje a již po šesti týdnech se Caro Emerald mohla těšit z prvního platinového ocenění. Aktuálně má toto album již status dvojnásobné platiny a dokonce překonalo sedmadvacet let starý rekord Michaela Jacksona a jeho "Thrilleru". Album totiž nepřetržitě vede holandskou prodejní hitparádu již šestadvacet týdnů, a je tak na nejvyšší příčce v prodejích již celých šest měsíců. Co Holanďany tolik zaujalo, zjistíte nejlépe na jejím webu.



David Spilka & James D.S. - Ghost (Panther)
web / Bandzone.cz / psali jsme
žánr: rock

David Spilka & James D.S. - Ghost
Pokud byste měli rádi ve své sbírce album první metalové SuperStar, tak nadešel váš čas. David Spilka a jeho kapela James D.S. uvádějí na trh dlouho očekávanou nahrávku "Ghost". Nástupce desky "To My Soul" se nese ve šlépějích debutu. Fanoušci se mohou těšit na svižné melodie a tvrdý moderní zvuk kytar. Skupina si k nahrávání pozvala také řadu hostů. Za všechny jmenujme Honzu Toužimského, frontmana Arakain, jenž si s Davidem zapěl ve skladbě "Fear". Pokud se těšíte na ženský vokál, vaše tužby vyslyší "Away From Eden" s Gabrielou Gun. Ukázky obou zmíněných písní a ještě kousek "Joker" si můžete poslechnout na jejich oficiálním webu. Na stejné adrese najdete také upoutávku k novinkovému albu.


Hilary Hahn - Tchaikovsky Violin Concertos (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: klasická hudba

Hillary Hahn - Tchaikovsky Violin Concertos
S menším zpožděním u nás vychází další album americké houslistky Hilary Hahn, která za svoje instrumentální výkony posbírala ve svých jednatřiceti letech již dvě ceny Grammy. Jak napovídá název novinky "Tchaikovsky Violin Concertos", tentokrát sáhla po houslových koncertech Petra Iljiče Čajkovského. K nim pak přidala ještě kompozice Jennifer Higdon, která má vedle Grammy i Pulitzerovu cenu. K nahrávání přizvala i Královský liverpoolský symfonický orchestr pod taktovkou Vasilye Petrenka. Výsledek můžete slyšet v krátkých ukázkách na stránkách internetového obchodu Amazon.com.


Legion Of The Damned - Descent Into Chaos (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: thash / death metal

Legion Of The Damned - Descent Into Chaos
Hned začátkem nového roku je tu pořádná nálož pro ty největší metalisty. Jedná se o pátou studiovku nizozemské formace Legion Of The Damned nazvané "Descent Into Chaos". Nahrávání novinky probíhalo ve slavných švédských studiích Abyss Studios za dohledu producenta Petera Tägtgrena, známého rovněž z kapel Pain a Hypocrisy. Společně s muzikanty dal dohromady jedenáct nových písní včetně kousku "Legion Of The Damned", kde si sám i zahostoval. Jak se spolupráce povedla, můžete sami otestovat na MySpace.com profilu kapely, kde najdete kromě této skladby další nové kousky. Pokud se vám materiál zalíbí, můžete si kromě klasické verze desky pořídit také edici rozšířenou o dvě DVD. Navíc tak dostanete záznam vystoupení formace z festivalu Thrash Assault, který se konal v polovině listopadu loňského roku.


Různí - 127 Hours (soundtrack) (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / filmová hudba

Různí - 127 Hours (soundtrack)
První únorový týden v našich kinech přivítáme další film Dannyho Boyla, režiséra "Trainspottingu" či "Milionář z chatrče", s názvem "127 hodin". Vypráví skutečný příběh Arona Ralstona, který se vydal do Utahu, aby zde strávil víkend lezením po skalách národního parku Canyonlands. O šest dnů později se znenadání zjevil v civilizaci, bohatší o neuvěřitelný příběh a chudší o pravou ruku. Přežil 127 hodin v divočině s rukou přiskřípnutou ohromným kamenem, s malým množstvím jídla a jen několika kapkami vody. Už nyní si ale můžete poslechnout hudbu z filmu, která vychází na stejnojmenném soundtracku. O hudbu se postaral především A. R. Rahman a toho doplnili ještě Dido, Sigur Rós, Esther Phillips či Bill Withers. Ukázky všech písniček si můžete poslechnout v internetovém obchodě Amazon.com.


Joe Lovano - Bird Songs (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz / post bop

Joe Lovano - Bird Songs
Je to jen o něco více než rok, co v pražském Lucerna Music Baru v rámci AghaRTA Prague Jazz Festivalu vystoupil vynikající jazzový saxofonista Joe Lovano. Komu se tehdy jeho vystoupení líbilo, jistě si nenechá ujít jeho aktuální CD "Bird Song", jež je, jak i název lehce napovídá, určitou poctou legendě saxofonu Charlieho Parkera. Společně s pianistou Jamesem Wiedmanem, bubeníky Otisem Brownem III. a Franciscem Melem a baskytaristkou Esperanzou Spalding natočil celkem jedenáct Parkerových songů, jejichž ukázky nabízí internetový obchod Amazon.com.


Dále vychází:

Battle/Norman - Spirituals In Concert (Universal)
Beta Band - Music:Best Of (EMI)
Boby Vee - Rarities (EMI)
Cecilia Bartoli - Arias (Universal)
Domingo Placido - Domingo Story (Universal)
Fischer-Dieskau Dietrich - Písně potulného tovaryše (Universal)
Karajan/Wph - Symfonie 3,8 (Universal)
Kyung Wha Chung - Con Amore (Universal)
N.E.R.D. - Fly Or Die (EMI)
Placido Domingo - Domingo-Opera Collection (Universal)
Pollini/Boehm/Wph - Koncerty Pro Klavir 19,23 (Universal)
Queen - Greatest Hits I. (Universal)
Queen - Greatest Hits II. (Universal)
Renee Fleming - Music Odyssey In St Petersbourg (DVD) (Universal)
Tuckwell/Maag/Lso - Koncerty pro lesní roh 1-4 (Universal)
Veronesi/Domingo/Gheorghiu - Fedora (Universal)
Welser-Most/Wph - New Year's Day Concert 2011 (Universal)

NÁZORY
  • Jananas (Evi, 14.01.2011 22:00) Reagovat

    Bude na desku Jananas recenze? Jistě nejen mě by potěšil odborný pohled na toto album...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Karel Gott Kabát Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu