shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád IFPI - 50./51. týden

České vánoční jedničky jsou B.o.B. a Kabát

Vydáno: 29.12.2010 20:16 v sekci České hitparády - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Rok nám končí a je tady poslední komentář české hitparády v tomto roce. Čekat v tomto období nějaká překvapení je zbytečné, takže tady máme ta samá jména, která se objevovala jak v rádiích, tak v prodejích poslední tři měsíce. Více si už ale přečtěte sami.

B.o.B - Airplanes
© facebook interpreta
RÁDIA - Je tady poslední komentář v tomto roce. Zas nám to nějak rychle uteklo a rok 2010 je za námi. Osobně si myslím, že to byl hudebně rok úspěšný a mrzí mě, že v naší maličké republičce na to málokdo reagoval a většina té skvělé hudby se k většímu počtu lidí nedostala. Ale děje se to tak už několik let po sobě, takže nemá cenu naříkat. Jak vypadá situace v rádiích pro padesátý a padesátý první týden?

Tak především máme změnu na prvním místě. Zpěvačka Pink i její "Raise Your Glass" seskočily na páté místo a první místo obsadil B.o.B., který se skladbou "Airplanes" vyšplhal na vrchol již před čtyřmi týdny. Na druhém místě je djská dvojka Duck Sauce a písnička, která se jmenuje "Barbra Streisand" (což je mimochodem americká zpěvačka a herečka, kdybyste to náhodou nevěděli). Trojku těch nejúspěšnějších skladeb pak uzavírají Dánové Safri Duo s Velile a skladbou "Helele" (by mě zajímalo, kolikrát o nich budu muset ještě psát). Jinak v TOP 10 žádné velké změny. Na čtvrté místo se z patnáctého místa vrátil Mohombi s "Bumpy Ride" a na šesté místo se vrátila z dvacítky Rihanna se skladbou "Only Girl (In The World)". Zajímavý je propad Taio Cruze s "Dynamite" ze šestého místa na místo třicáté třetí.

Máme novou českou jedničku. Veronu, která "Ztracená bloudí" a vystřídala Debbi se skladbou "Touch The Sun" (znáte z reklamy na Metaxu). Ve stovce je na třináctém místě. Úspěšnou českou skladbou je i singl Xindla X "Chemie", který je tento týden dvacátý třetí.

A doma ještě zůstaneme. Nejúspěšnější novinkou je skladba "Vánoční strom" od Lucie Vondráčkové (v žebříčku je to jedna z mála vánočních skladeb). Další novinka vlastně ani moc novinka není. Na šedesátém místě je americká písničkářka Jewel se singlem "Hands" z roku 1998. Stejně jako jsem nechápal minule úspěch u "Over The Rainbow" od Israela Kamakawiwo'ole (to jsem ale dostal vysvětleno, za což děkuji), tak nechápu ani nasazení Jewel. Třetí úspěšnou novinkou je "Všetko má svoj koniec" od Rytmuse (+ Ego a Tina). No a podle toho názvu se také budu tento týden chovat. Toliko tedy k rádiím.

Top 10 ČR - rádia:
  1. B.o.B. feat. Hayley Williams - Airplanes
  2. Duck Sauce - Barbra Streisand
  3. ▲ Velile feat. Safri Duo - Helele
  4. ▲ Mohombi - Bumpy Ride
  5. Pink - Raise Your Glass
  6. Rihanna - Only Girl (In the World)
  7. Tinie Tempah feat. Eric Turner - Written In The Stars
  8. Shakira feat Dizzee Rascal - Loca
  9. Katy Perry - Teenage Dream
  10. Swedish House Mafia & Pharrell - One (Your Name)

Top 100 RÁDIO 50 & 51/2010 - novinky:
57. Lucie Vondráčková - Vánoční strom
60. Jewel - Hands
67. Rytmus feat. Ego a Tina - Všetko má svoj koniec
77. will.i.am feat Nicki Minaj - Check It Out
80. David Guetta feat. Rihanna - Who's That Chick


Rytmus feat. Ego & Tina - Všetko má svoj koniec

Kabát - Banditi Di Praga
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Stejně jako v rádiích ani v obchodech není moc velký zájem o nahrávky s vánoční tématikou. Kromě pár výjimek jde o tituly, které sice s Vánocemi nemají nic společného, ale byly připraveny pro předvánoční trh.

Prvních pět míst zůstalo od minulého týdne nezměněných, takže snad stačí napsat, že Kabát a jejich "Banditi Di Praga" mají opět první místo. Pak žádná změna a až na šestém místě je novinka od Michaela Jacksona jednoduše nazvaná "Michael". Lucie Vondráčková a její "Dárek" byl tak odsunut na místo sedmé.

Změny pak už jsou pouze minimální, a tak se pojďme rovnou mrknout, jaké máme další novinky. Kromě Michaela už nám zbývají pouze dvě. Tu na třicátém třetím místě má slovenská herečka a zpěvačka Szidi Tobias s albem "Do vetra". Třetí a poslední je od Annie Lennox. Album se jmenuje "Christmas Cornucopia", umístilo se čtyřicátém šestém místě a patří do té úzké kategorie alb s vánoční tématikou v prodejní padesátce.

Tím se s vámi loučím pro tento týden i pro tento rok. Přeji vám do toho dalšího všechno nej!!!

Top 10 - prodejnost:
  1. Kabát - Banditi Di Praga
  2. Lucie Bílá - Bílé Vánoce
  3. Hana Hegerová - Mlýnské kolo v srdci mém
  4. Nightwork - Tepláky aneb Kroky Františka Soukupa
  5. Hapka/Horáček - Benefice černých koní (Best of 1987-2010)
  6. new Michael Jackson - Michael
  7. Lucie Vondráčková - Dárek
  8. Dana Landy - Tacho
  9. Xindl X - Praxe relativity
  10. Dan Bárta & Robert Balzar Trio - Theyories

TOP 50 Prodejní 50 & 51/2010 - novinky:
6. Michael Jackson - Michael
33. Szidi Tobias - Do vetra
46. Annie Lennox - Christmas Cornucopia


Annie Lennox - God Rest Ye Merry Gentlemen

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 50./51. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY
  • K radiovým hitparádám (BigWhiteCat, 30.12.2010 01:43) Reagovat

    Komentovat české zástupce v radiové hitparádě by si možná zasloužilo trochu jiný pohled. Kdo stojí za příšernou, hudebně přežilou skupinou Verona, kterou vzalo na playlist přes desítku rádií??? Kdo tlačí neznámou superstáristku Debbie s naprosto průměrnou, ničím nezajímavou písničkou??? Proč se nad tím nikdo nepozastavuje? Že by hudební dramaturgové najednou dali zelenou nováčkům? Ale. ale... U Markéty Konvičkové je to nepochybně zásluha Šišky ... jinak by po ní kromě deseti fanoušků z facebooku pes neštěkl... Btw. jak vypadají platy hudebních dramaturgů? Potřebují si hodně přivydělat?

  • Nechápu (Martin, 30.12.2010 15:51) Reagovat

    Nechápu úspěch Ztracená bloudím. Bezpochyby nejhorší cajdák za loňský rok a možná i za pár předchozích s aranžemi a stylem, který by se neztratil tak před 10-15 lety v době úspěchů Luneticů a Machálkových ale dnes? A rádia to nechopitelně hrají furt dokola... a budou hrát asi ještě hodně dlouho. Tím spíše to nechápu, když 90% ostatních songů Verony rádia okázala ignorují.

  • Debbi (Olin, 31.12.2010 09:56) Reagovat

    Já docela chápu úspěch Debbi. Její hlas je velice zajímavý na české poměry a skladba Touch the sun je toho zdárným důkazem. Nad úspěchem Verony ani nepřemýšlím..začalo to masivní propagací od Fajn radia, které ji protlačilo do Ifpi top 100 a pak už se jen chytala další rádia. Takže přeju Debbi úspěchy i v roce 2011 a těším se na její album.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Na slovenském Topfestu 2024 vystoupí Scorpions i Kabát (01.12.2023 18:18)
- Absolutní slavicí je poprvé Ewa Farna. Zvítězili také Marek Ztracený, Kabát a Calin (24.11.2023 23:45)
- Hudební festival Hrady CZ zakončí svoji letošní pouť na Bezdězu s kapelami Kabát, Kryštof a Mirai (29.08.2023 16:22)
- Naživo: Hrady CZ na Točníku ovládli Kabát, Mirai, Kryštof a velmi teplé počasí (18.07.2023 18:27)
- Hudební festival Hrady CZ se tento pátek a sobotu představí na dvou pódiích na Kunětické hoře s kapelami Kabát, Kryštof a Mirai (18.07.2023 14:56)
- Naživo: Mötley Crüe a Def Leppard přivezli do Letňan lesk a špínu osmdesátek (03.06.2023 13:04)
- Fotogalerie: Rocková exploze v Letňanech zachycená objektivem fotoaparátu (03.06.2023 09:33)
- V pátek Letňany obsadí Def Leppard, Mötley Crüe a Kabát (29.05.2023 11:18)
- Festival Hrady CZ oznamuje kompletní program ve velkém stylu, na dvou pódiích zahrají Kabát, Kryštof, Mirai, Wanastowi Vjecy, No Name či Tomáš Klus (24.05.2023 14:46)
- Symfonická Lucie startuje v top desítce českého albového žebříčku, vede Viktor Sheen (05.01.2023 16:08)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu