shop.musicserver.cz
Nové desky pro 50. týden

Nové desky pro 50. týden

Vydáno: 12.12.2010 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Ačkoli je tu typický vánoční útlum, vychází několik novinek, které zahýbou hitparádami. Předně to je první posmrtné studiové album Michaela Jacksona, ke kterému se přidá dlouho očekávaný Kabát. V druhé linii pak čekají metaloví Motörhead, slovenská šansoniérka Szidi Tobias, bestofka Tokio Hotel nebo nová Ciara a Flo Rida.

Pokud se v pondělí 13. prosince vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Michael Jackson - Michael (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / r'n'b / soul

Michael Jackson - Michael
Je známo, že ačkoli Michael Jackson vydával desky poměrně zřídka, neustále nahrával nové a nové písničky. Často pak vybíral na finální verzi ze stovek nahrávek. Není proto divu, že takové množství materiálu, které po jeho smrti zůstalo, enormně zajímá i jeho vydavatelství. Prvním albem, které někteří nazývají kompilací, je CD "Michael" obsahující deset písniček z jeho pozůstalosti produkovaných několika váženými producenty jako Akon nebo Red One a Jacksonem samotným. Vedle novinek připravovaných na další album tu najdete i dvě věci z éry "Thrilleru" a "(I Like) The Way You Love Me", jež vyšla už v roce 2004 na "The Ultimate Collection". Vedle Michaela Jacksona pak na desce uslyšíte ještě Akona, 50 Centa a Lennyho Kravitze. Část příznivců nebo třeba i Jacksonův bratr Randy tvrdí, že v některých písničkách samotný Král popu nezpívá. Jestli mají pravdu, můžete zkoumat poslechem celého alba na webu Krále popu.


Kabát - Banditi Di Praga (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Kabát - Banditi Di Praga
Početná obec fanoušků skupiny Kabát se po čtyřech letech a jednom živém albu dočkala opět studiové nahrávky. Jubilejní desáté album teplické kapely dostalo název "Banditi Di Praga" a přinese hned patnáct nových věcí, jejichž ukázky si můžete poslechnout již nyní na webu Kabátů. Pětice desku připravovala celý tento rok a ve studiu SONO strávila intenzivním nahráváním společně s producentem alba Milanem Cimfe poslední dva měsíce, což byl mimochodem i důvod, proč si rockeři nepřevzali osobně Zlatého slavíka. "Banditi Di Praga" je opět především rockové, ovšem okořeněné dalšími styly. Určitým "bonusem" je písnička "Schody a peří, prach a broky" složená pro prvním český 3D muzikál "V peřinách" F. A. Brabce, režiséra, který s kapelou pracoval na klipech "Burlaci" a "Malá dáma". Dodejme jen, že první týden bude CD k sehnání pouze v obchodním řetězci Tesco, kde proběhne i série autogramiád.


Tip týdne

Szidi Tobias - Do Vetra (Panther)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: šanson / folk

Szidi Tobias - Do Vetra
Slovenská šansoniérka Szidi Tobias do Česka prorazila především svojí spoluprací s Michalem Horáčkem a Petrem Hapkou. Díky tomu jsme už mohli více zaregistrovat její dva roky staré album "Pod obojím" a nyní je zpět s novinkou "Do Vetra". Hudbu na toto album složil Milan Vyskočáni, slova napsali Michal Horáček, Petőfi Sándor, Peter Lipovský a barokní básník Lope de Vega a o produkci se postaralo Studio DVA a Michal Hrubý. Letmý průlet albem poskytne krátké video na oficiálních stránkách Szidi Tobias.


Ciara - Basic Instinct (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / r'n'b

Ciara - Basic Instinct
Držitelka Grammy a rodačka z Texasu Ciara nenechala své příznivce ani moc dlouho čekat a již rok po vydání "Fantasy Ride", tedy v dubnu, servírovala první singl "Ride", z právě vycházející čtvrté řadové desky "Basic Instinct". Filmový fanoušek jistě zbystří a my můžeme potvrdit, že legendární film se Sharon Stone opravdu Ciaru inspiroval. Na desce se vedle samotné zpěvačky, jež měla hlavní slovo, jak při jejím skládání, tak při nahrávání, podíleli i Ludacris a Usher za mikrofonem a trojice Tricky Stewart, The-Dream a Mark Pitts při její produkci. Od doby "Ride" vyšly další dva singly a Ciara je všechny tři plus několik remixů toho prvního nahrála na své MySpace.com.


Motörhead - The Wörld is Yours (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Motörhead - The Wörld is Yours
Britští Motörhead jsou prostě nesmrtelní. Na kontě mají devatenáct studiovek a k tomu celou řadu výběrů a živáků. V pondělí si do diskografie udělají s novinkou "The Wörld Is Yours" další zářez. Na stříbrném kotoučku servírují divákům desítku skladeb. Stejně jak tomu bylo na poslední desce "Motörizer" se o produkci postaral Cameron Webb. Jestli spolupráce přinesla očekávané ovoce, můžete otestovat na stránkách amazon.de. Najdete tu k poslechu ukázky všech písní. Muzikanti natočili i videoklip ke skladbě "Get Back In Line", který můžete zhlédnout prostřednictvím webu vydavatelství Roadrunner Records.


Hudba Praha - De generace (100PROmotion)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Hudba Praha - De generace
Po neskutečných čtrnácti letech se vrací zpět se studiovým albem Hudba Praha. Dostalo název "De generace" a současná osmičlenná sestava na něj zařadila desítku skladeb, jejichž autorem je kromě dvou kousků dlouholetý kapelník Michal Ambrož. Dvě zmíněné výjimky tvoří píseň "Minulost" autorů Vladimíra Zatloukala a Karla Malíka a "Uleť", kterou napsal Vladimír Albrecht. Nahrávka vznikala zhruba dva roky a kromě zvukařů Tomáše Jakla, Jiřího "Kulicha" Novotného se na jejím vzniku podílel i masteringový inženýr Vladimír Pecha. Grafickou stránku alba obstaral tandem Karel Haloun a Luděk Kubík.


Flo Rida - Only One Flo (Part 1) (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip-hop / dance

Flo Rida - One Part Flo
Americký rapper Flo Rida nezahálí a po roce vydává nové album. Deska s titulem "Only One Flo (Part 1)" obsahuje osm kousků, na kterých se podílela spousta hostujících interpretů. Svůj vokál poskytli třeba Akon a Kevin Rudolf nebo rappeři Ludacris a Gucci Mane. Podle původních plánů se na albu měl podílet také Lil Wayne a Jay Rock. Prvním singlem se stala skladba "Club Can't Handle Me", která vznikla pod producentskou taktovkou Davida Guetty. Společně s dalším singlem "Turn Around (5,4,3,2,1)" si ji můžete poslechnou na MySpace.com Flo Ridy, kde najdete také příslušné videoklipy. Dodejme, že druhá navazující část desky "Only One Rida (Part 2)" má vyjít v příštím roce.


Tokio Hotel - Best Of (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / teen rock / electronica

Tokio Hotel - Best Of
Pět let na scéně, tři řadová alba a několik turné včetně navazujících živáků je dost důvodů na to, aby Tokio Hotel rekapitulovali. Jejich první "Best Of" přinese v první řadě šestnáct hitů, mezi kterými nechybí “Durch den Monsun“, “Schrei“ nebo “Automatisch“ a dvě doposud nevydané skladby. Tou první bude úvodní "Mädchen aus dem All" z roku 2003, která je zároveň úplně první písní, kterou Tokio Hotel natočili v profesionálním studiu, a druhou úplná novinka "Hurricanes And Suns". Jak je to u Tokio Hotel obvyklé, vychází kompilace jak v německé, tak v anglické verzi. Skalní příznivci nicméně sáhnou po speciální limitované deluxe verzi, kde najdou obě jazykové verze a navíc i rozsáhlé DVD s osmnácti videoklipy, z nichž šest Tokio Hotel doplnili ještě o dokumenty z jejich natáčení.


Dále vychází:

Joe Cocker - Hard Knocks (Special Edition) (CD+DVD) (Sony Music)
Nine Inch Nails - Pretty Hate Machine (Universal)
Plan B - The Defamation Of Strickland Banks (Supraphon/Warner Music)
Různí - Disney (soundtrack) (EMI)
Různí - Disney/Princess (EMI)
Různí - Megahity 90. let (Universal)
Různí - Pesnicky (nielen) pre deti (Sony Music)
Různí - Playhouse Disney Playtime Fun (EMI)
Youri Egorov - The Master Pianist (Ltd) (EMI)

NÁZORY
  • Jackson odpočívá (D., 12.12.2010 10:08) Reagovat

    a s ním i jeho světlejší hudební momenty, z nichž ani jedna vteřina na "novém albu" jim nesahá ani po kotníky.

  • Tokio Kotel (Horys, 12.12.2010 13:40) Reagovat

    Pět let na scéně, tři řadová alba a několik turné včetně navazujících živáků je dost důvodů na to, aby Tokio Hotel rekapitulovali... Jo to určitě beze sporu ano :-D

    • Re: Tokio Kotel (Tomáš Parkan - autor, 12.12.2010 16:57) Reagovat

      No ono to je spíše tím, že většinou se podepisuje smlouva na tři alba plus výběr "best of", tudíž je možné, že jde pouze o dodržení smluvních podmínek. Zvlášť v souvislosti se relativně nedávno vydaným živákem.

  • Best Of TH (DJ Volder, 12.12.2010 16:08) Reagovat

    Mě teda taky první Best Of Tokio Hotel taky pobavila. Tři řadová alba, tři živáky a jedno anglické album. To rozhodně neberu jako dost materiálu na příliš reprezentativní výběr. Minimálně o jedno album nabív, by to chtělo. Ted sebrali všechny svoje singly a dali je na jedno CD. 16 písniček je rozhodně moc. Tam budou i věci co hity ani nebyli.

  • ... (exxxo, 13.12.2010 22:58) Reagovat

    Flo Rida sa inšpiroval od Robyn? - keď novú štúdiovku vydá po kúskoch? :-)
    Pred 4 rokmi leteli deluxe edície (a stále letia), minulý rok Gaga naštartovala vydávanie mini EPčiek za plnohodnotným albumom (čo nasledoval Usher, Kesha alebo najnovšie Enrique) a teraz je tu nový trend - vydávanie dosiek po častiach (Robyn, Flo Rida)... pekne sa ten hudobný priemysel vyvíja, čo myslíte? :-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen U2 Themroc Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu