Nejvíce nominací na Grammy obdržel Eminem

02.12.2010 10:58 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Grammy
© grammy.com
13. února příštího roku se největší hudební osobnosti sjedou do Los Angeles, aby zde byli svědky předávání cen Grammy. Zlaté gramofonky se budou rozdávat již po padesáté třetí a černým koněm tohoto ročníku bude americký rapper Eminem. Porota ho totiž nominovala celkem desetkrát.

Bude mít šanci odnést si i cenu v prestižní kategorii "Album roku". Nebude to mít ovšem lehké, konkurovat mu totiž budou Lady Gaga s "The Fame Monster" nebo Arcade Fire s "The Suburbs". V další významné kategorii "Skladba roku" si zasoutěží Alicia Keys a Jay-Z s "Empire State Of Mind", duet Rihanny a Eminema "Love The Way You Lie" nebo "Fuck You" od Cee Lo Green.

Vysoký počet nominací získala i pětice umělců Jeff Beck, B.o.B, David Frost, Philip Lawrence a John Legend, všichni budou s napětím očekávat, zda v sošku nepromění některou ze svých pěti šancí. Ani již zmiňovaná Lady Gaga nepřišla letos zkrátka - zasoutěží si hned o šest sošek.

Mezi dalšími nominovanými jsou Florence And The Machine ("Nejlepší nováček", v té samé kategorii si zasoutěží i Justin Bieber), zpěváci ze seriálu Glee za předělávku "Don't Stop Believin'" nebo Švédka Robyn s "Dancing On My Own" ("Nejlepší taneční song"). Příležitost zviditelnit se bude mít i Janelle Monáe, která získala dvě nominace, jednu z nich v kategorii "Nejlepší současné r'n'b album". Na celý seznam se můžete podívat na oficiálních stránkách akce. Rozdáno bude úctyhodných sto devět ocenění, v hlavním ceremoniálu vysílaném živě se však objeví pouze několik hlavních kategorií.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY