Airfare si na novinku pozvali Bjorna Thorsrudema

02.12.2010 14:04 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Airfare
© Tomáš Břínek / musicserver.cz
Čtveřice muzikantů z Airfare pilně pracuje na nové desce. V chystaných skladbách, kterých se publikum dočká na jaře příštího roku, vidí velký potenciál. Proto jim s písněmi pomáhá jeden ze světově uznávaných producentů Bjorn Thorsrud, známý nejvíce z kolaborace se Smashing Pumpkins. Vyžádaly si ho také další kapely jako Zwan, The Dandy Warhols, Whitesnake, Monster Magnet nebo zpěvačka Marianne Faithfull .

Česko-američtí Airfare si totiž dali předsevzetí: "S novou deskou chceme do světa!" Jejich sny se začaly plnit ve čtvrtek 25. listopadu, kdy přiletěl Bjorn Thorsrud do Prahy. Hned druhý den se s muzikanty pustil do práce. Na vzájemné oťukávání anebo turistické procházky po krásách Česka není čas. "Na práci máme jen devět dní, takže pro něj žádnou velkou uvítací party ani poznávací výlety neplánujeme," prozradil lídr kapely Thomas Lichtag. Čistě pracovní ale Thorsrudův pobyt v Česku také nebude. "Po natáčení zajdeme na pár drinků a budeme probírat všechny možné detaily. Samozřejmě že pro něj a jeho managera Darka, vyhlášeného vtipálka, nějaké překvápko nachystáme, ale nic, co by nám zabíralo drahocenný čas ve studiu," poodhalil Lichtag.

Kapela chystá na novince velkou inventuru svých hudebnických schopností. Třetí album bývá totiž pro řadu kapel zlomovým a kvartet rockerů doufá, že se jim podaří na albové novince stejně zásadní krok, jaký se kdysi na třetím albu povedl třeba Radiohead s "OK! Computer" nebo Blur s "Parklife". Potvrzují to i zpěvákova slova: "Třetí deska je klíčová, víme o tom. Snažili jsme se ke všemu přistoupit úplně jinak. Od začátku až do konce."

Kontakt mezi Airfare a Bjornem Thorsrudem zprostředkoval český producent Boris Carloff. "Jednoho dne se vrátil ze Států a nadšeně volal: 'Chce s vámi dělat Bjorn Thorsrud.' Chvilku jsme to rozdýchávali, protože takovou zprávu člověk nedostává každý den a navíc ještě aby se jednalo o jméno takovéhoto formátu. Pak nám ale došlo, že to je obrovská výzva, na kterou jsme čekali, a že je čas zavřít se do zkušebny a pracovat ve dne v noci," uvedl frontman v oficiálním tiskovém prohlášení.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY