shop.musicserver.cz
Různí - Burlesque (soundtrack)

Špatný rok úchvatné zpěvačky

Vydáno: 28.11.2010 15:30 v sekci Recenze - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Aguilera má perný rok, vydala kritiky strhanou desku, teď se rozvádí a navrch k tomu filmoví kritici dávají co proto jejímu hereckému umu. Ani my nebudeme o moc pozitivnější. Soundtracku k jejímu prvnímu filmu "Burlesque" sice vévodí její nádherný, mohutný hlas, ale bez většího nápadu a zajímavějšího momentu.

5/10

Různí - Burlesque (soundtrack)

Vydáno: 22.11.2010
Celkový čas: 31:46

Skladby: Something's Got A Hold On Me, Welcome To Burlesque, Tough Lover, But I Am A Good Girl, Guy What Takes His Time, Express, You Haven't Seen The Last Of Me, Bound To You, Show Me How You Burlesque, The Beautiful People (From Burlesque)

Vydavatel: Sony Music

Skoro každá hvězda nabude pocitu, že vyčerpala svůj největší potenciál, a má chuť se angažovat v jiném oboru. Někdo napíše knihu, jiný se začne věnovat hotelnictví anebo zatouží postavit se před kameru a zahrát si ve filmu. Své herecké choutky se rozhodla uspokojit i Christina Aguilera. Podle prvních kritik není její výkon nikterak oslnivý. Soundtrack k celému snímku by to měl zachránit, jenže...

Jenže noblesní atmosféra, která by podle ukázek mohla konkurovat "Dreamgirls", nebyla vykreslena nejjasněji. Celý soundtrack se opírá o hlas Aguilery, pouze dvakrát dostala prostor Cher, která se ve snímku také objeví. Tenhle sobecký záměr přiřknout vše Christině je pochopitelný. Ta se po "Bionicu" opět vrací hudebně o několik hudebních desetiletí nazpátek, největší inspirací jí je Etta James, od které šlohla pro "Burlesque" (u nás film bude uveden pod názvem "Varieté") hned dva fláky. Ale upřímně výsledek není nic moc. Etta James, majitelka nakřáplého altu, oběma písním "Tough Lover" a "Something's Got A Hold On Me" vtiskla pravou atmosféru šedesátých let a tomu Christina nemohla i přes svůj gigantický hlas konkurovat.

Od svých štětkoidních manýrů, které jsem jí vytkla v recenzi na necelý půl rok staré album, se Aguilera úplně neoprostila ani tentokrát, přitom intro v pilotním singlu "Express" o tom, jak moc miluje sex, je naprosto zbytečné a v konceptu celé písně úplně vedle jako jedle. Jinak ale chytlavý song připomínající "Back In The Day" ze čtyři roky starého alba "Back To Basics" patří k tahounům placky. Na počin "Back To Basics" soundtrack v podstatě navazuje. S jedním obřím rozdílem. Christina nezužitkovala nabyté zkušenosti z nahrávání svého třetího alba a na novince zní ploše, bez nápadu a bez jiskry. Je pravda, že vzhledem ke spoustě coververzí neměla asi možnost rozletu a držela se původních originálů. Ale mohla klidně zabrousit i mezi svou tvorbu a možná by se písně hodily více a bylo by to autentičtější. Přes čtyřicet let starou "Guy What Takes His Time" Mae West mohla klidně zpěvačka nahradit svým "I Got Trouble". Nejpovedenějším momentem alba je ztřeštěná, dívčí "But I Am A Good Girl", ve které mi Aguilera připomíná Marilyn Monroe. Pěknou baladou se blýskla na albu Sia, pěknou, ale příliš podobnou těm, co nahrály dámy společně před dvěma měsíci a jmenovaly se "I Am" a "You Lost Me".

Nejzářivější hvězdou placky je bez debat Cher, která válcuje mladou pěnici jako buldozer. Ne hlasově, ale projevem. Obě písně, které čtyřiašedesátiletá diva pro film natočila, jsou jiné než zbytek. Nejsou ucourané, mají v sobě barovou, pravou burleskní atmosféru a hlavně duši. Když zaznějí tóny jejích písní, je jasné, že se k mikrofonu postavila dáma. Jsou vyzývavé a přitom noblesní, vzhledem ke snímku obsahují i notnou dávkou teatrálnosti.

Soundtrackový kotouč je svým způsobem vyvážený, představuje Aguileru ve výborné pěvecké formě a samozřejmě bezchybnou Cher, ale je nudný. Písně nejsou vybrány nejšťastněji, navíc v kupě coververzí se i nové songy zahalují do šedivého hávu.

NÁZORY
  • (dd, 28.11.2010 16:25) Reagovat

    Mně se to náhodou to album líbí. A hodně.. :)

  • Hele ... (PP, 28.11.2010 19:33) Reagovat

    Náhodou je to opravdu dobré, tedy na to, že se musela držet předloh. Hlas je bezchybný, projev k tomu sedí a celkově to do sebe zapadá (navíc christina není ten typ, který vypustí do světa nahrávku, pokud se jí samé nelíbí). Měla těžký rok, ale její čas zase přijde, tak se prosím do ní nenavážejte. Chtěl bych vidět vaše úspěchy vedle těch jejích. A závěrem: ta štětkoidní image je její, ona taková prostě je. A za to se nemusí nikomu omlouvat.

  • naprosty souhlas (chocobo, 28.11.2010 20:48) Reagovat

    s recenzi souhlasim naprosto ve vsem. skoda takoveho hlasu pro tak mdlé písničky. pěkně napsáno

  • Co se děje s MusicServer??? (8Sin, 28.11.2010 23:35) Reagovat

    Poslední dobou zjištuji, že se tady dějou divné věci. Absolutně nechápu jak může někdo dát tomuto OST jen 5 z 10. Vám přijdou skladby jako: Welcome to Burlesque, Express, Bound To You nebo Show Me How You Burlesque nudné?

    MOŽNÁ BY JSTE MĚLI VYJÍT Z VAŠÍ ŠEDI, VE KTERÉ OČIVIDNĚ ŽIJETE, protože tohle jeden z nejlepších OST (v rámci muzikálů), který v poslední době vyšel!

    Takhle chytlavé písničky s úžasným hlasem, tady dlouho nebyly. Kdyby to vydala jako své hlavní album mimo propadáku Bionic, bylo by to mnohem lepší. Je to vyzrálejší verze Back to Basic!

  • Někdy si říkám, co vlastně chcete... (Miar, 29.11.2010 08:35) Reagovat

    Bionic bylo podle vás (myslím kritiky všeobecně) aktuální a mainstreamové až moc. Byla mu vytýkána sázka na jistotu (prý napodobování Gagy, hahaha) a nevyužití celého potenciálu hlasu.
    Teď by to zase chtělo něco aktuálnějšího a chytlavého. Christina sice využívá svůj hlas, ale to je stejně jedno, protože je to nuda...
    Říkám si, v čem je sakra problém? Co by měla natočit, aby byli kritici spokojení? Druhé Back To Basics? Ne, to byste zase ječeli, že se opakuje.

    Co se týče těch provokativnějších textech o sexu... Pokud má někdo naposloucháno Stripped a BTB, tak mu musí být jasné, proč to Christina dělá, a že s tím nepřestane...

    Nepatřím mezi posedlé fanoušky slepě obdivující své idoly, ale tohle je na mě už trošku moc.

    Mimochodem právě songy s Cher mi připadají nudné a vždycky je přeskakuju.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 42/2023 - od The Rolling Stones přes Blink-182 po Samphu (25.10.2023 20:30)
- Cher vydává vánoční album. Mezi hosty je Michael Bublé, Tyga a Stevie Wonder (20.10.2023 16:15)
- Film "Sázka na zlato" o muži, který objevil Kiss, Cher nebo Donnu Summer, vstoupí do kin 13. dubna (04.04.2023 13:18)
- Video: "Believe" od Cher je v podání skupiny Manchester Orchestra melancholickým dojákem (02.04.2023 16:57)
- Video: Christina Aguilera se v klipu "Santo" pohroužila do snu noci svatojánské (26.01.2022 17:04)
- Video: Miley Cyrus si na koncertě hrdosti střihla "Believe" od Cher. Na pódiu ji doprovodily slavné drag queens (25.06.2021 15:55)
- Natáčí se životopisný film o Cher. Produkují ho tvůrci blockbusteru "Mamma Mia!" (21.05.2021 15:25)
- Christina Aguilera chystá hned dvě alba najednou. "Znovu jsem se zamilovala do hudby," říká (21.04.2021 10:46)
- Publicistika: Ultimátní přehled zahraničních vánočních a zimních písní roku 2020 (23.12.2020 12:25)
- Video: Cher, Kylie, Mel C, Robbie a další si střihli "Stop Crying Your Heart Out". Hitem od Oasis podporují charitu (17.11.2020 14:07)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Karel Gott Kabát Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu