shop.musicserver.cz
Nové desky pro 44. týden

Nové desky pro 44. týden

Vydáno: 31.10.2010 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Týdny těžkého kalibru začínají. Tentokrát se můžete těšit na nevšední živák Bryana Adamse, spojení Dana Bárty s Robert Balzar Trio, rekapitulující Bon Jovi a Pet Shop Boys, francouzského mága Erika Truffaze, DJ Wiche společně s Rascem, všeuměla Ne-Ya a především na navrátivší se Jamiroquai.

Pokud se v pondělí 1. listopadu vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Jamiroquai - Rock Dust Light Star (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: funk / soul / acid jazz / rock

Jamiroquai - Rock Dust Light Star
Poměrně dlouho čekali fanoušci britského uskupení Jamiroquai v čele s charismatickým zpěvákem Jay Kayem na nové studiové album. Od posledního počinu k novince "Rock Dust Light Star" uběhlo pět let. Na rozdíl od předcházející nahrávky bylo toto, v pořadí sedmé studiové album natočené celé s živými nástroji a kapela použila jen naprosté minimum počítačových efektů. Původní záměr byl natočit desku na pomezí funku a rocku, ovšem sám frontman skupiny nyní váhá, kam nakonec výsledný zvuk a styl "Rock Dust Light Star" zařadit. Prvním, ale neoficiálním singlem se stala rozjetá skladba "White Knuckle Ride" a tím prvním oficiálním pomalejší věc "Blue Skies". Navzájem na sebe navazující videoklipy k oběma najdete na oficiálním kanálu YouTube.com formace.


Dan Bárta & Robert Balzar Trio - Theyories (Panther)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz

Dan Bárta & Robert Balzar Trio - Theyories
Robert Balzar, Stanislav Mácha a Jiří Slavíček, jinak řečeno Robert Balzar Trio, jsou už dlouholetými členy Illustratosphere, která doprovází obvykle Dana Bártu jak na koncertech, tak na jeho deskách. Na aktuálním albu "Theyories" nechali tyto čtyři pánové zbytek skupiny odpočívat a dali dohromady samostatný ryze akustický projekt. CD se míchalo v Sear Sound studiu v New Yorku pod vedením Jamese Farbera, mastering provedl Mark Wilder ve studiu Battery, a desce se tak věnovali lidi, kteří v minulosti pracovali na nahrávkách Stinga, Pata Methenyho, Bruce Springsteena či Leonarda Cohena. "Theyories" obsahuje jedenáct coververzí interpretů, jako jsou The Police, Björk, Simply Red, Jamiroquai, Joni Mitchell, Led Zeppelin či AC/DC, a navíc jednu skladbu z třináctého století. Pánové už novinku pokřtili na koncertě v divadle Archa a vy si některé písničky můžete poslechnout pomocí videoukázek na webu projektu.


Tip týdne

Erik Truffaz - In Between (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: fusion jazz

Erik Truffaz - In Between
Jazzového trumpetistu Erika Truffaze díky jeho častému vystupování u nás není třeba dlouze představovat. Zhruba po dvou letech, které uplynuly od vydání úspěšné desky "Rendez-Vous", se tento švýcarský rodák hlásí s další výjimečnou deskou. Album nazvané "In Between" přináší devět nových skladeb, na kterých se s Truffazem autorsky podílel jeho osvědčený tým, tedy Benoît Corboz, Marc Erbetta a Marcello Giuliani. Desátou písní do počtu je pak skladba "Dirge", která pochází z pera slavného Boba Dylana. Truffaze tu tentokrát podpořila svým hlasem i mladá švýcarská zpěvačka Sophie Hunger, která je na desce ke slyšení ve dvou písních: titulním singlu alba a v pohodové skladbě "Let Me Go!", kterou společně napsali. Celou desku si už dnes můžete poslechnout na webu Erika Truffaze.


Bryan Adams - Bare Bones (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock

Bryan Adams - Bare Bones
Bryan Adams relativně často zásobuje své fanoušky živými alby a nyní jim přidá další do sbírky. Ovšem tentokrát představuje své největší hity v úplně jiné podobě. "Bare Bones" bylo natočeno během několika koncertů na jaře letošního roku, kdy Adams finišoval své Bare Bones Tour. Toto turné začalo již v roce 2008 a bylo takovým malým experimentem. Adams se totiž na ně vydal úplně sám jen s kytarou, klavírem a harmonikou. Vzhledem k nabité diskografii nebylo vůbec jednoduché vybrat na desku to nejlepší, proto Adams do finálního výběru tracklistu zapojil i fanoušky, kteří o svých oblíbených skladbách hlasovali na jeho internetových stránkách a přes Twitter. Deska nakonec přináší dvacet skladeb, které tvoří průřez jeho kariéry. Syrového a velmi osobního podání se tak dočkají například "Let's Make A Night To Remember", "Please Forgive Me", "Heaven", "Only Thing That Looks Good On Me Is You" a samozřejmě i "(Everything I Do) I Do It For You".


Good Charlotte - Cardiology (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop punk / power pop

Good-Charlotte - Cardiology
Američtí rockeři z Good Charlotte se při přípravách nového alba museli potýkat s velkými peripetiemi. Nahrávka "Cardiology" měla totiž vyjít už v minulém roce. Z původních plánů nakonec sešlo a vlivem četných úprav museli muzikanti veškerý materiál nahrát znova. Skalní fanoušky formace jistě potěší, že se Good Charlotte vracejí k pop-punkovým kořenům. Společně s producentem Donem Gilmorem, známým ze spolupráce s Lacuna Coil nebo Avril Lavigne, nahráli patnáct songů. První ochutnávkou se stala skladba "Like It's Her Birthday", která se hned po vydání vyhoupla na přední příčky hitparád. Jestli opravdu stojí za to, posuďte sami poslechem na MySpace.com profilu kapely, kde najdete i příslušný videoklip a další novinkové songy.


DJ Wich & Rasco - Are The Untouchables - Al Capone's Vault (Panther)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop

DJ Wich & Rasco - Are The Untouchables - Al Capone's Vault
DJ Wich a americký rapper Rasco už mají za sebou nejednu spolupráci. Po společných věcech, jako například na "The Golden Touch" nebo Rascově posledním albu "Global Threat", přicházejí se společným projektem The Untouchables a tedy i nahrávkou "Al Capone's Vault". Již na jaře byl ke slyšení první singl "Listen Up", který do této doby doplnily ještě "Backstabbers" a "Angel". Mezi hosty se na této desce objevují Guilty Simpson, Planet Asia, Rytmus, Nironic a Hi-Def. Zmíněné tři singly si můžete poslechnout na webu DJ Wiche.


Metallica, Megadeth, Slayer, Anthrax - The Big Four (Live From Sofia, Bulgaria) (DVD) (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy metal / thrash metal

Metallica, Megadeth, Slayer, Anthrax - The Big Four Live From Sofia
Fanouškům poctivého heavy metalu se letos splnila všechna přání. Velká thrashmetalová čtyřka čítající kapely Metallica, Megadeth, Slayer a Anthrax stanula letos na jednom pódiu. Díky putovnímu festivalu Sonisphere navštívila několik velkých koncertních pódií, mezi kterými byly i Milovice v Česku. Pár dní nato (22. června) vystoupili také v bulharské Sofii a velkolepou show zachytili pro DVD nebo Blu-ray disk. Z materiálu vznikl dvoudiskový balíček "The Big Four (Live From Sofia, Bulgaria)". Kromě hlavních koncertů všech čtyř kapel se můžete těšit na spoustu zákulisního materiálu a rozhovory s muzikanty. Zatím se podívejte na trailer na YouTube.com .


Bon Jovi - Greatest Hits (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / pop

Bon Jovi - Greatest Hits
Americká rocková parta Bon Jovi se rozhodla ohlédnout za svojí téměř třicetiletou kariérou a připravila výběrovou desku "Greatest Hits". Vedle největších hitů této party z New Jersey jako "Livin’ On A Prayer”, "Always”, "It’s My Life” nebo "Bed Of Roses” kompilace nabídne i zbrusu nový materiál. "Greatest Hits" vyjde ve dvou audio verzích a na DVD. První, jednodisková bude obsahovat šestnáct skladeb a z toho dvě novinky: skladbu "What Do You Got?”, která je zároveň prvním singlem, a dále "No Apologies”. Dvoudisková edice přinese celkem třicet písní a budou na ní obsaženy i další klasické hity jako "Blaze Of Glory”, "These Days” nebo "Keep The Faith” a celkem čtyři nové písně, kde se k již zmiňovaným přidají ještě "The More Things Change” a "This Is Love, This Is Life”. DVD pak nabídne celkem šestnáct videoklipů a k nim ještě sedmnáct songů z různých živých vystoupení. Zmíněný singl nahrála kapela na své MySpace.com.


Cradle Of Filth - Darkly, Darkly, Venus Aversa (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: extrémní metal

Cradle Of Filth - Darkly Darkly Venus Aversa
Britští Cradle Of Filth se po dvou letech hlásí o slovo s novou nahrávkou. V pořadí desátá studiovka "Darkly, Darkly, Venus Aversa" je opět koncepční nahrávkou. Po příběhu o udatném šlechtici Gillesi de Rais, ze kterého se nakonec stal král neřesti, je tu docela "biblický" příběh. Cradle Of Filth po svém převyprávěli život Lilith, Adamovy první ženy. Vzhledem k tomu, že se jedná o démonickou postavu, nebude nouze o satanistické motivy. Jestli se kapela skutečně dovolává všech pekelníků, mohli fanoušci otestovat skrz jednu z novinkových písní "Forgive Me Father (I Have Sinned), ke které vznikl i videoklip. Dalších pár songů najdete na MySpace.com formace. Pokud se rozhodnete si desku koupit, máte na výběr hned z několika edicí. Vedle klasické CD verze si můžete pořídit verzi s tričkem. Pro fajnšmekry je připraven box set s bonusovým CD, DVD a dalšími artikly.


N.E.R.D. - Nothing (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop / funk

N.E.R.D. - Nothing
Pharrell Williams, Chad Hugo a Shay Haley alias N.E.R.D. se po návratu s albem "Seeing Sounds" opět rozjeli, a tak není divu, že tu máme další kousek "Nothing". Již v létě ho ohlásil singl "Hot-N-Fun", k jehož natočení si N.E.R.D. pozvali Nelly Furtado. Aktuálním singlem je ale elektronikou protknutá "Hypnotize U", na níž se s triem podíleli ještě Daft Punk. Dalším, kdo ještě na "Nothing" přiložil ruku k dílu, je rapper T.I.. Tato spojení slibují oproti předchozímu počinu větší pestrost. Album produkovali The Neptunes, ovšem každý hudební fanoušek ví, že se pod tímto názvem skrývají pouze dva hlavní členové N.E.R.D. První ochutnávku v podobě obou singlů servíruje uskupení na svém MySpace.com.


Ne-Yo - Libra Scale (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / soul / hip hop

Ne-Yo - Libra Scale
Skladatel, producent, herec a především zpěvák Ne-Yo vydává svou čtvrtou studiovou desku "Libra Scale". Ne-Yo se doposud orientoval především na r’n’b, ale na tomto CD překvapí daleko širším stylovým záběrem, který je spojený s tanečnějším zvukem nahrávky. Inspirací mu byly především jeho oblíbené komiksy, sci-fi, anime a především Michael Jackson a jeho "Thriller", "Moonwalker" a "Bad". To koneckonců dokládají i videoklipy, či spíše krátké filmy, k prvním třem singlům, které najdete na zpěvákově webu. Na "Libra Scale" se producentsky podíleli Stargate, Ryan Leslie a D. DoRohn Gough. Za mikrofon pak Ne-Yo pozval pouze jednoho hosta, a to rappera a skladatele, který si říká Fabolous.


Paul McCartney & Wings - Band On The Run (remastered 2010) (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Paul McCartney & Wings - Band On The Run (remastered 2010)
Po jedenácti letech opět v reedici vychází jedna z nejlepších nahrávek Paula McCartneyho "Band On The Run". Páté album po rozpadu Beatles a třetí s Wings bývá hodnoceno jako nejlepší nahrávka pobeatlesovských aktivit všech členů skupiny. Od svého vydání se pravidelně objevuje v mnoha hodnoceních nejlepších alb britské historie pop music. Letošní reedice obsahuje původní britské vydání, tedy pouze s devíti písničkami, které bylo zremasterováno ve studiích Abbey Road a najdete jej v digipacku s doplněným bookletem. Fanouškům ale doporučíme Special Edition přinášející dalších devět skladeb na druhém audio CD a DVD, na němž najdete mnoho raritního materiálu, originální videoklipy k této desce a záznamy z tehdejších televizních vystoupení. Komu by i to bylo málo, nechť sáhne po krabičce s nápisem Deluxe Collectors' Edition, která přinese oproti předchozí edici ještě o jedno CD s komentářem hlavního aktéra a knihu navíc. Titul bude k dostání pochopitelně i na vinylu.


Helloween - 7 Sinners (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: power metal

Helloween - 7 Sinners
Německá power metalová formace Helloween se i přes své četné personální změny řadí k "nesmrtelným" kapelám metalového nebe. Nová a v pořadí patnáctá studiovka s titulem "7 Sinners" je toho důkazem. Pětice v čele s frontmanem Andim Derisem chtěla pro své fanoušky připravit pořádně chytlavou nálož, a tak si jako producenta zavolala Charlieho Bauerfeinda. Zvukový inženýr má za sebou spolupráci s kapelami jako Angra, Blind Guardian nebo Saxon či Rage. Společně s Helloween dal dohromady čtrnáct skladeb. Jako pilotní ochutnávku vybrali kousek "Are You Metal?", jenž ozdobili navíc videoklipem. Pokud si chcete vychutnat všechny novinkové songy ještě před vydáním, navštivte MySpace.com Helloween. Naživo budete mít šanci si zahrozit 27. listopadu ve zlínské hale Euronics na zimní variaci festivalu Masters Of Rock a 19. prosince v Praze v Malé sportovní hale.


Ray Davies - See My Friends (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie pop

Ray Davies - See My Friends
Doslova a do písmene hvězdami přeplněné album nahrál někdejší frontman The Kinks Ray Davies. Album dostalo název "See My Friends" a přinese největší hity jeho domovské kapely ve zcela novém hávu. Nahrávalo se ve studiích v Oslu, New Yorku, New Jersey, Chicagu a Londýně a postupně do nich zavítali například Paloma Faith, členové Bon Jovi, Lucinda Williams, Bruce Springsteen, Amy MacDonald, Spoon, Gary Lightbody, Billy Corgan, Black Francis nebo Jackson Browne. Jaký výsledek nakonec dal dohromady tento all-star tým, můžete posoudit na speciální stránce tohoto titulu.


Pet Shop Boys - Ultimate (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: synth pop

Pet Shop Boys - Ultimate
Vedle Bon Jovi rekapituluje i britská dvojka Neil Tennant a Chris Lowe s kompilací "Ultimate", jež je určitou oslavou čtvrt století vydání singlu "West End Girls". U Pet Shop Boys můžete volit jednak samostatné CD, jednak verzi s DVD. Audio disk přinese devatenáct chronologicky seřazených singlů, včetně zbrusu nového "Together", který PSB natočili společně s někdejším členem Xenomania Timem Powlem. U DVD se můžete těšit hned na sedmadvacet singlů, ovšem v živém provedení. Většinou se jedná o pořady BBC, kde jednoznačně vede "Top Of The Pops". Součástí DVD je i záznam letošního vystoupení na festivalu v Glastonbury. Zmíněnou novinku a několik hitů si můžete poslechnout na MySpace.com dua.


Dále vychází:

Amberian Dawn - End Of Eden (Mystic Production)
Anna Netrebko - Holender Farewell Concert (DVD) (Universal)
Arjen Luccasen's - Victims Of The Modern (EMI)
Bryn Terfel - Carols & Christmas Songs (Universal)
Edguy - The Legacy (Gold Edition - Volume Ii) (Mystic Production)
Helstar - The Glory Of Chaos (Mystic Production)
Horned Almighty - Necro Spirituals (Mystic Production)
Chailly/Gewandhausorchestr - Weihnachtsoratorium (Universal)
Idlewild - 100 Broken Windows (EMI)
Jackson Analogue - Half Way Home (EMI)
Karel Svoboda - Já tu stojím/Nechte zvony znít (EMI)
Kotvald a Hložek - Diskohrátky (EMI)
Laci Gaspar - Nelkuled Semmi Nem Vagyok (EMI)
Lenka Filipová - Classic, Acoustic & Folk (Universal)
Libera - Peace(2CD) (EMI)
Meads Of Asphodel - The Murder Of Jesus The Jew (Mystic Production)
Music - Singles & EPs 2001-2005 (EMI)
Orphaned Land - The Never Ending Way Of Orwarrior (EMI)
Powerworld - Human Parasite (Mystic Production)
Ray Lamontagne And The Pariah Dogs - God Willin' & The Creek Don't Rise (Sony Music)
Republic - 20 Eves Unnepi Koncert (EMI)
Ross The Boss - Hailstorm (Mystic Production)
Různí - Beauty & The Beast (EMI)
Různí - Czech Dance Charts Winter (Universal)
Různí - Lion King:Origin Brodway Cast (EMI)
Různí - Saxana - Dívka na koštěti (soundtrack) (Panther)
Různí - Sonny With A Chance (soundtrack) (EMI)
Různí - The People's Edition (Universal)
Sodom - In War And Pieces (Mystic Production)
Suicidal Angels - Dead Again (Mystic Production)
Suicide Silence - No Time To Bleed(CD & DVD) (EMI)
Train - Save Me, San Francisco (Golden Gate Edition) (Sony Music)
Vera Toth - Zene Kell Nekem (EMI)
Verona - Best Of Video (DVD) (EMI)
Virgin Steele - The Black Light Bacchanalia (Mystic Production)
Wretched End - Ominous (Mystic Production)

NÁZORY
  • Mariah (MC, 31.10.2010 12:43) Reagovat

    Můžu se zeptat, nevíte kdy u nás vychazi album Merry Christmas II You od Mariah Carey? děkujji

  • noa ještě (ondra, 31.10.2010 12:50) Reagovat

    Ještě jste zapomněli na jeden a řekl bych dost kvalitní počin Rest&Dj Fatte - Premiéra!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu