Dream Theater opustil bubeník Mike Portnoy

10.09.2010 07:44 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Mike Portnoy
© movieeye.com
Jeden ze zakladatelů kultovní americké formace Dream Theater se rozhodl z kapely odejít. Bubeník Mike Portnoy, který ve skupině hrál pětadvacet let, oznámil své rozhodnutí ve středu 8. září.

"Napíšu něco, co by mě nikdy nenapadlo, že udělám," stojí v oficiálním prohlášení Mikea Portnoye. "Rozhodl jsem se odejít z Dream Theater. Z kapely, kterou jsem založil a čtvrt století vedl a měl velmi rád. Musím vás všechny ujistit, že to není žádné unáhlené rozhodnutí. Je to něco, s čím jsem bojoval celý rok." Jak muzikant dále napsal, hraní v Dream Theater ho už nebavilo tak, jako když stanul na scéně v rámci svých dalších projektů jako Hail! nebo Avenged Sevenfold.

Mike Portnoy současně dodal, že svou první kapelu má pořád ve velké oblibě. "Dream Theater jsou a budou pro mě už napořád srdeční záležitost. Společně s ostatními jsme toho hodně prožili. Spojuje nás dlouhá historie a přátelství. Zároveň ale potřebuji pauzu a doplnit energii. Když jsme to v kapele rozebírali, ostatní chtějí bez přestávky pokračovat. A tak jsem se rozhodl k tak radikálnímu kroku," vysvětlil.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY