shop.musicserver.cz

Tokio Hotel metalové scény

Vydáno: 03.09.2010 05:00 v sekci Recenze - Václav Surovec | foto: facebook interpreta

Sonic Syndicate v těchto dnech vydávají již čtvrté studiové CD "We Rule The Night". Nové příznivce potěší, ty skalní, kteří kapelu znají od jejího vzniku, zklame stejně jako obě předchozí alba. Každopádně ale jde o chytlavý počin, který se bude líbit, ať už metal posloucháte, nebo ne.

9/10

Sonic Syndicate - We Rule The Night

Vydáno: 30.8.2010
Celkový čas: 40:28
Žánr: modern metal

Skladby: Beauty And The Freak, Revolution,Baby, Turn It Up, My Own Life, Burn This City, Black And Blue, Miles Apart, Plans Are For People, Leave Me Alone, Break Of Day, We Rule The Night, Dead And Gone (Bonus Track)

Vydavatel: Nuclear Blast Records

Sonic Syndicate před časem vyhráli velkou soutěž vydavatelství Nuclear Blast Records o možnost nahrát u nich album a od té doby se mladí Švédové nemusejí o práci obávat. To už za sebou měli své debutové album "Eden Fire" a všichni fanoušci sledovali, jaký kurz kapela nabere. Bohužel pro některé se od odborníky uznávané desky odklonila a daný směr nezměnila ani s nejnovějším albem "We Rule The Night".

Sonic Syndicate od doby, kdy začali s Nuclear Blastem "dělat byznys", část fanoušků ztratili, mnohem víc jich ale získali. Zatímco na prvním albu ukázala kapela svoji pravou tvář v podobě syrového metalu doplněného spoustou studiových syntetizátorů, na dalších CD je vidět znatelný rukopis nového vydavatele. Ten si na své dítě nenechá sahat a snaží se vytvořit svoji skupinu, kterou bude ovládat a tvořit do dokonalosti, která přinese kýžený zisk. Vždyť ono vydavatelství skupině vybralo i nového zpěváka! Sama kapela viděla Nathana J. Biggse (mimochodem Angličana) poprvé až na letišti...Ten musel nahradit Rolanda Johanssona, jenž možná pochopil, kam to celé povede, a raději se začal věnovat jiným, vedlejším projektům. S kapelou se ale rozešel v dobrém.

Na samotném CD není jeho ztráta až zas tolik znát. Melodický vokál nováčka Biggse je čistší a jasnější, podle několika video ukázek se navíc i zdá, že svůj hlas zvládá skvěle ovládat nejen ve studiu. Oproti minulému albu "Love And Other Disasters" je však vidět posun od modern metalu k metalu s disco nádechem. No, nádechem... čtvrtý singl "Turn It Up" (a to album vychází až teď) by se klidně mohl ujmout v kdejaké populární hitparádě.

Kapela si také neodpustila stejně jako u předchozích desek nahrát jeden "ploužák", který zaujme metalové měkkoty a všechny ostatní s romantickým srdcem. Na této desce je to song "My Own Life", ke kterému již kapela natočila video (viz níže). Dalším videem, které Sonic Syndicate natočili už v zimě, aby tak představili nového zpěváka, je výbušný song "Burn This City". Ten jediný zní trochu, jako kdyby byl vytržený ještě z minulých alb, jen nazpívaný novým zpěvákem. Zbytek (včetně další videovky "Revolution, Baby") zní však relativně nově.

Vůbec současná kapela vypadá, jako by byla vytržená odněkud z MTV. Mladičká basistka Karin Axelsson se fotí pro pánské časopisy, kytaristé Sjunnessonovi zase vypadají, jako kdyby se až příliš zahleděli do současné emo módy, snad jen bubeník John Bengtsson se této módě vyhýbá. Harshový zpěvák Richard Sjunnesson, který skvěle nazpíval debutové album, se na "We Rule The Night" dostává do pozadí, v mnoha střetech obou vokálů je ztlumen před melodikem Biggsem do pozadí a v momentech, kdy zpívá osamocen, také není příliš výrazný. Trochu to připomíná model kapely Lacuna Coil a dvojice Cristina Scabbia - Andrea Ferro. Album ale díky tomu má populární háv, kvůli kterému si ho najde nejen metalové publikum. A komu se Sonic Syndicate zalíbí, může okusit i jejich koncert - 18. listopadu zavítá kapela do Prahy do klubu Modrá Vopice.


NÁZORY
  • moderní metal??? - to snad ne (honza, 03.09.2010 13:25) Reagovat

    Tohle je moderní metal???? Snad jen nedostatek zkušeností s jinými žánry a omezený rozhled co do kategorizací a naposlouchaných kapel může omluvit takovéhle zařazení od hudebního serveru.... Dámy a pánové, začněte to dělat víc opravdověji.

    • Re: moderní metal??? - to snad ne (Václav Surovec, 03.09.2010 19:27) Reagovat

      diky za nazor, prosim poslechnete si i jine pisnicky, nez video na konci clanku a treba zmenite na zanr nazor:) jinak kapelu sleduju od prvnich krucku co se tyce zkusenosti:)

  • To je metal? (Vedros, 03.09.2010 16:29) Reagovat

    V žádném případě nechci nikoho urazit, ale tohle má být metal? To je tak maximálně rock (s porcí popu).

    • Re: To je metal? (Václav Surovec, 03.09.2010 19:24) Reagovat

      je fakt, ze ono video pod clankem prilis nevystihuje dany zanr, ktery kapela prevazne hraje, avsak existence harshoveho zpevaka, ktery zpiva temer polovinu vokalu, je minimalne znakem soucasneho moderniho metalu...i tak priznavam, ze zarazeni neni u kazde kapely prilis jednoduche, tady jsem si ale dost jist:)

      • Re: To je metal? (Timo , 04.09.2010 13:35) Reagovat

        Sonic syndicte by som s metalom moc nespájal,prvý album síce má znaky Švédskej školy death metalu ale ďalej to bol iba trenodvý metalcore nič viac.nový album už nie je ani to...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 41/2022 - od Tove Lo přes Red Hot Chili Peppers po Richarda Müllera (20.10.2022 08:00)
- Nové desky 25/2021 - od Jacka Savorettiho přes Gorgon City po Toto (29.06.2021 17:00)
- Nové desky 42/2019 - od Mňágy a Žďorp přes Elbow po R+ (16.10.2019 06:47)
- Cenu MTV VMA za klip roku si odnesla Taylor Swift (27.08.2019 14:48)
- Video: Lacuna Coil v klipu k "Blood, Tears, Dust" unesli dívku do sanatoria (24.03.2017 12:33)
- Alternativní gothic rockeři Lacuna Coil míří do Prahy (22.10.2016 10:25)
- Recenze: Lacuna Coil na "Delirium" nálepku pop-metalové kapely zadupali (18.06.2016 16:27)
- Nové desky pro 21. týden (29.05.2016 20:00)
- Osazenstvo Lacuna Coil by novou desku chtělo nahrát ještě do konce roku (18.06.2015 08:39)
- Video: Lacuna Coil s "I Forgive (But I Won't Forget Your Name)" dokazují, že v ženském gothic-rocku patří k těm nejlepším (30.04.2014 09:43)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Themroc U2 Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu