shop.musicserver.cz

Slibný polibek na uvítanou

Vydáno: 13.08.2010 05:00 v sekci Recenze - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Hvězdičky z kanálu Disney mají spoustu společného. Všichni protagonisté jsou mladí, hezky se na ně dívá, mají milióny fanoušků, a i když jsou to především herci, téměř všichni fušují do zpívání. Další taková je i Selena Gomez se svou vcelku povedenou deskou "Kiss & Tell".

6/10

Selena Gomez & The Scene - Kiss & Tell

Vydáno: 29.3.2010
Celkový čas: 46:38

Skladby: Kiss & Tell, I Won't Apologize, Falling Down, I Promise You, Crush, Naturally, The Way I Loved You, More, As A Blonde, I Don't Miss You At All, Stop & Erase, I Got U, Tell Me Something I Don't Know, Naturally (Dave Aude Radio Mix)

Vydavatel: Universal

Při slově Disney mnohým hudebním fanouškům naskakuje husí kůže. Tato stanice dala světu například takové muzikální klenoty jako Hannah Montanu v podání Miley Cyrus nebo slaďouše Jonas Brothers. Na druhou stranu ne všechny hudební projekty zpívajících herců od strýčka Mickyho dopadly vždy podprůměrně (myšleno z hudebního hlediska, komerčně jsou na tom jejich alba až smutně dobře). Taková Demi Lovato vydala dvě velice slušné desky a Selena Gomez se svou doprovodnou partičkou The Scene jí možná jednou začne šlapat na paty.

Debutová deska "Kiss & Tell" sice revoluci v hudbě nezpůsobí, ale má spád, většinou nenudí, a co více - člověka v zátylku nemrazí pocit trapnosti, že si pustil desku seriálové herečky. Selena Marie Gomez se na albu drží pěkně při zdi, nepokouší se hrát si na majitelku zdí-bourajícího hlasu, velkou umělkyni ani infantilní rebelku. Těmto parametrům s přihlédnutím na věk letos osmnáctileté interpretky odpovídá žánrová paleta, z jejíž barev deska vyrůstá. Rockem, punkem a tanečnějšími tracky obmalovaný pop tvoří základ studiové prvotiny mladé Hispánky.

Takových desek vycházejí v USA mraky, celkový zvuk proto není nikterak originální, aranže jsou také víceméně klasické. Od nudy však Seleninu hudbu posunují prvky elektroniky, kterými je deska prošpikovaná. Nejpatrnější je to v singlové "Naturally", jež má všechno, co by popový hit měl mít. Silnou melodii, drive, zapamatovatelný text a v neposlední řadě krásnou zpěvačku v popředí. Pravdou zůstává, že tato píseň působí na albu trochu jako zjevení. Převážně kytarové album s prvky garážového rocku se v polovině přesune na taneční parkety a pak se, jakoby nic, odporoučí zpět do předměstské garáže. Zpěvačka se skupinou jsou si však úspěchu této taneční vypalovačky vědomi, a proto by mělo být druhé album více ve stylu právě zmiňované "Naturally".

Dalšími tracky zasluhujícími pozornost je úvodní (a zároveň titulní) "Kiss & Tell". Její zvuk je zřejmě nejsyrovější, a i když se o pravém punku mluvit nedá, silný říz skladbě nikdo neupře. Selena prozíravě na desku zařadila pouze jedinou baladu, což bylo moudré rozhodnutí, kolekce se díky tomu nedrolí a nerozmělňuje v tklivý balast. Bohužel však "The Way I Loved You" je naprosto jalová a rutinní pomalá písnička, bez které by album fungovalo úplně stejně, ne-li lépe.

Selena Gomez & The Scene dali dohromady zábavnou nahrávku se slušnými songy, které pěkně šlapou. Výsledné hodnocení není příliš vysoké, ale to především kvůli nedostatku originality (rozuměj nedotažené snaze najít vlastní zvuk). Každopádně je třeba uznat, že Selena Gomez & spol. mají pěkně nakročeno k tomu, aby našli směr, který jim bude plně vyhovovat, a nebudou pak desku zbytečně zatěžovat občasnými žánrovými přešlapy.

NÁZORY
  • Bych blil (Tomáš Řepka, 13.08.2010 19:33) Reagovat

    Existuje snad něco horšího než disney pop?

    • Re: Bych blil (muttand, 15.08.2010 15:13) Reagovat

      Podľa mňa napr. prakticky všetky odnože metalu, takže asi tak, no:)
      Nie, vážne, už dlho sa mi nepodarilo zažiť náladu, pri ktorej by som si tvrdú muziku dokázal vychutnať (naposledy keď som mal tak 14) a soundtrack z HS Musicalu si občas pustím, keď potrebujem úplne vypnúť. Rozhodne netvrdím, že disney pop je dobrá hudba, to nie:) ale aspoň ma z neho nebolí hlava.

      • Re: Bych blil (Vedros, 17.08.2010 10:24) Reagovat

        Asi neumíš pořádně hledat. A jestli tě u toho bolí hlava, tak s ní při poslechu nemlať o zeď.

  • Ach ta rychlost =D (Sonička =D, 15.08.2010 21:41) Reagovat

    Mě se to CD docela líbí, ale k "smíchu" mi přijde, že se tu recenze objevila až teď , když je "na spadnutí" Selenino nové CD A Year Withnout Rain (ale na druhou stranu to chápu, protože těch novejch cédéček je... :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Video: Miley Cyrus a Pharrell Williams si v novém singlu hrají na doktory (14.03.2024 20:09)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)
- Dua Lipa stále vládne českým rádiím, Miley Cyrus je mezi nejhranějšími už déle než rok (08.02.2024 16:00)
- Grammy ovládly hvězdy popu. Hlavní ceny si rozdělily Taylor Swift, Miley Cyrus a Billie Eilish (05.02.2024 11:00)
- Dua Lipa převzala vládu v českých rádiích, Robin Zoot v albech přeskočil Viktora Sheena (26.01.2024 15:00)
- "Čisté zlo," kritizuje frontman Skillet potratovou hymnu Demi Lovato (25.01.2024 12:14)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (40-31) (23.01.2024 18:30)
- Stále na "Planetě opic". Viktora Sheena nesesadila ani Taylor Swift, Ben Cristovao prorazil v rádiích (10.11.2023 08:00)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia U2 AC/DC Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu