shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád Billboardu platných od 22. července

Eminem vede v amerických singlech i deskách

Vydáno: 22.07.2010 19:59 - Petr Doupal | foto: Rap Radar

Eminem a Rihanna čerstvě dotočili videoklip k "Love The Way You Lie", jedničky v singlové hitparádě však nakonec dosáhli i bez něj a po šesti týdnech ukončili kralování "California Gurls". Em navíc přidal dalších téměř 200 tisíc kusů "Recovery", takže debutující Korn, Sting nebo M.I.A. neměli šanci.

Eminem feat. Rihanna - Love The Way You Lie
© facebook interpreta
SINGLY - A je to tady, Eminem a Rihanna jsou s "Love The Way You Lie" na čísle jedna. Znamená to čtvrté dosažení nejvyšší pozice pro Eminema po "Lose Yourself", "Crack A Bottle" a "Not Afraid", pro Rihannu to je už dokonce sedmé, navíc to stihla teprve za pět let. Video už bylo natočeno pod režií Josepha Kahna a objevily se zprávy, že v něm mají hrát Megan Fox a Dominic Monaghan.

Po šesti týdnech vrchol tedy opustily "California Gurls", mezi rádii ale stále vedou (v druhé sekci žebříku, downloadech, naopak už "Love The Way You Lie" vede od debutu před čtyřmi týdny). B.o.Bho "Airplanes" zůstávají na trojce, v Británii dokonce dosáhly vrcholu. Usherovo "OMG" se opět propadlo, Taio Cruz totiž díky novému videoklipu vyskočil s "Dynamite" z šestky na čtyřku. Mike Posner se vrátil na šestku, o dvě místa dolů spadl Travis McCoy, zbytek Top 10 zůstal neměnný.

Nejvyšší novinku máme na devatenáctce a jedná se o Usherovu skladbu "DJ Got Us Fallin' In Love" s hostujícím Pitbullem. Bohužel to je beatově obšlehnuté "California Gurls". Píseň se objeví na EPčku "Versus", které je takovým zakončením desky "Raymond v. Raymond" a vyjde na konci srpna, též jako součást deluxe edice původního alba. Druhým singlem bude skladba "Hot Toddy" s Jay-Zm a Ciarou.

Další novinky najdeme až podstatně níže, okolo sedmdesátého místa se nachází "Come Back Song" country zpěváka Dariuse Ruckera a dvě skladby s hostujícím Iyazem: "Break My Bank" od hiphopového dua New Boyz a "La La La" od mladé popové zpěvačky Auburn, ve které sampluje hit ATC "Around The World (La La La La La)". Na devadesátce se objevilo "Opposite Of Adults" od Chiddy Bang, který známe od února. Za nimi je Hannah Montana (Miley Cyrus) s písní "Ordinary Girl", která doprovází poslední řadu tohoto seriálu. Dále debutovali ještě r'n'b zpěvačka Monica s "Love All Over Me", country zpěvák Easton Corbin s "Roll With It" a Rob Thomas s poprockovým "Mockingbird".

    Top 10 - singly:
  1. Eminem feat. Rihanna - Love The Way You Lie
  2. Katy Perry feat. Snoop Dogg - California Gurls
  3. B.o.B feat. Hayley Williams - Airplanes
  4. Taio Cruz - Dynamite
  5. Usher feat. will.i.am - OMG
  6. Mike Posner - Cooler Than Me
  7. Travis McCoy feat. Bruno Mars - Billionaire
  8. Enrique Iglesias feat. Pitbull - I Like It
  9. Drake - Find Your Love
  10. Jason Derülo - Ridin' Solo

Eminem - Recovery
© facebook interpreta
DESKY - Eminem tedy dominoval oběma žebříčkům a mezi deskami velmi výrazně, oproti minulému týdnu spadly prodeje "Recovery" jen o 15%, přidal tak dalších 195 tisíc kusů. V Top 10 bylo hned šest debutů, udrželi se v ní tak už jen Drake, který spadl na trojku, Justin Bieber si udržel pětku a "Eclipse Soundtrack" skončil desátý.

Nejvyšším debutem jsou hned na dvojce Korn s devátým albem "Korn III: Remember Who You Are", které sklízí veskrze pozitivní ohlasy. Z obchodů si jej odneslo (nebo stáhlo z internetu) 63 tisíc Američanů, což je ale poloviční číslo oproti poslední desce "Untitled". Čtyřku si odnesla australská křesťanská poprocková formace newsboys za čtrnácté album "Born Again". To odkazuje i na fakt, že značí první nahrávku s novým zpěvákem Michaelem Taitem. Šestky dosáhl za 36 tisíc prodaných kusů Sting s albem "Symphonicities", na kterém s Royal Philharmonic Concert Orchestra předělal klasické hity své a The Police.

Na sedmičce debutuje country zpěvák Jerrod Niemann s prvním albem pod velkým vydavatelstvím "Judge Jerrod & The Hung Jury", čímž v country žebříčku po téměř půl roce odsunul z prvního místa Lady Antebellum. Za ním je heavymetalová skupina Hellyeah složená z členů skupin Pantera, Mudvayne, Damageplan a Nothingface s druhou deskou "Stampede". Deváté místo zbylo na M.I.A. a její třetí počin "// / Y /", na který mají recenzenti všelijaké názory. Prodalo se sice o tisíc méně než minulého "Kala", tehdy vroce 2007 ale 29 tisíc stačilo až na osmnáctku.

Pokračujeme s novinkami. Rocková formace The Maine skončila s druhým albem "Black & White" šestnáctá, 24. příčka patří altrockové kolaboraci Danger Mouse a Sparklehorse s albem "Dark Night Of The Soul", třicítku obsadil Adam Young, postava za Owl City, s albem "An Airplane Carried Me To Bed". Dále tu máme rappera Curren$yho (39 - "Pilot Talk"), metalcoristy In This Moment (40 - "A Star-Crossed Wasteland") a Norma Jean (45 - "Meridional"), poprock od protinožců Crowded House (50 - "Intriguer"), hudební doprovod k filmu "Inception" od Hanse Zimmera (53) a rappera Paula Walla (58 - "Heart Of A Champion"). Příští týden může skončit Eminemova nadvláda, vyjde totiž "Teflon Don" Ricka Rosse, kterého by se mělo prodat přes 150 tisíc. Mezi dalšími debuty budou desky Sheryl Crow nebo Jonas Brothers.

    Top 10 - alba:
  1. Eminem - Recovery
  2.  N Korn - Korn III: Remember Who You Are
  3. Drake - Thank You Later
  4.  N newsboys - Born Again
  5. Justin Bieber - My World 2.0
  6.  N Sting - Symphonicities
  7.  N Jerrod Niemann - Judge Jerrod & The Hung Jury
  8.  N HellYeah - Stampede
  9.  N M.I.A. - // / Y /
  10. ▼ Různí: Twilight Saga: Eclipse (OST)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.

NÁZORY
  • Eminem a konec? (♫Darling♫♪, 23.07.2010 16:30) Reagovat

    Myslím, že i příští týden bude Em 1. Aspoň doufám, protože ta deska si to zaslouží!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Video: Podívejte se na Usherovu show v přestávce letošního Super Bowlu (12.02.2024 18:11)
- Usher: "Moje vystoupení na Super Bowlu bude poctou černé hudbě" (06.02.2024 17:28)
- Video: Podívejte se, jak Lady Gaga a Rihanna zaválely na Oscarech (20.03.2023 15:41)
- Video: Extreme mají opět nabroušeno: "Rise" je jejich prvním singlem po patnácti letech (07.03.2023 13:44)
- Video: Podívejte se na Rihannu (a její těhotenské bříško) na Super Bowlu (13.02.2023 12:30)
- Nové desky 5/2023 - od Korn přes Johna Fruscianteho po Shaniu Twain (08.02.2023 19:00)
- Minirecenze: Numetalová mše za zemřelé - to je "Requiem Mass" od Korn (08.02.2023 08:00)
- Rokenrolová síň slávy (opět) pozměnila svou definici toho, co znamená rock (01.02.2023 15:59)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2022 podle musicserveru (30-21) (25.01.2023 20:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu