shop.musicserver.cz
Nové desky pro 30.-31. týden

Nové desky pro 30.-31. týden

Vydáno: 25.07.2010 09:40 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

I přestože ani dva následující týdny nepatří v novinkách k nejplodnějším, přinesou například album coververzí Toma Jonese, patnáctou studiovku Iron Maiden, německé tvrďáky Blind Guardian, jejich švédské kolegy Sonic Syndicate, mix soulu a hip hopu v podání Plan B nebo kritikou opěvovaný noise pop Sleigh Bells.

Pokud se v pondělí 26. července, respektive 2.srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Tom Jones - Praise & Blame (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / soul / blues

Tom Jones - Praise & Blame
Není to tak dlouho, co velšský tygr Tom Jones zpíval v pražské O2 Areně, kde představil CD "24 Hours", a nyní je tu zpět se zbrusu novým albem "Praise & Blame". Na něm dělá radost především těm, kteří mají rádi styly jako pop, soul, blues, gospel nebo i country a samozřejmě jeho hlas. Rozhodl se vzdát poctu svým oblíbeným kolegům a vzorům z hudební branže a natočil desku plnou coververzí.“Praise & Blame“ přinese celkem jedenáct písní a do života ji uvedl speciální dvojsingl, který tvoří předělávky “Burning Hell“ Johna Lee Hookera a “What Good Am I“ Boba Dylana . Kromě těchto dvou legend deska nabídne ještě například písně původně od Susan Werner, Mahalia Jacksona, Sister Rosetta Tharpe nebo The Staple Singers. Celé album vzniklo v produkci uznávaného producenta Ethana Johnse, který produkoval alba například pro Lauru Marling, Kings Of Leon, Paula Nutini nebo Rufuse Wainwrighta. Tom Jones si na desku pozval i několik hostů. Svým vokálem přispěli Gillian Welch a Dave Rawlings a na pedal steel B.J. Cole. Několik málo ochutnávek servíruje Tom Jones svým fanouškům na svém webu.


Iron Maiden - Final Frontier (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Iron Maiden - The Final Frontier
Iron Maiden jsou živoucí legednou, která pro své fanoušky připravila novou studiovou nahrávku. Neuvěřitelná patnáctá studiovka těší milovníky poctivého heavy metalu desítkou nových songů vydaných na CD, 2 x picture vinylu a v limitovaném digipacku s CD a DVD. Produkci měl pod palcem Kevin Shirley, jehož rukopis je čitelný i na deských kapel jako Journey, Rush nebo také Led Zeppelin. Bruce Dickinson a jeho družina vyslali k nedočkavým fandům už dva songy, přičemž první z nich "El Dorado" si mohli bezplatně stáhnout na oficiálních stránkách formace. Dalším byla skladba "Satellite 15... The Final Frontier", se kterou posluchače seznámili prostřednictvím videoklipu.


Blind Guardian - At The Edge Of Time (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: power metal / fantasy metal

Blind Guardian - At The Edge Of Time
Za šestadvacet let působení nahudební scéně si němečtí metalisté Blind Guardian vybudovali silné místo, které si chtějí upevnit novou řadovou desku. Album nazvané "At The Edge Of Time" je v pořadí devátou studiovkou kapely a muzikanti na ni upozornili první singlem "A Voice On The Dark", jehož ukázku najdete na MySpace.com profilu Blind Guardian. Úryvky z ostatních písní si můžete poslechnout na oficiálních stránkách kapely. Nové písně bude možno otestovat i 17. října v brněnském klubu Fléda, kde Hansi Kürsch a spol. vystoupí. Dodejme, že nástupce čtyři roky starého počinu "A Twist in the Myth" bude dostupný ve dvou verzích - v klasické a v digipacku, který přinese navíc osm stop včetně dokumentu z natáčení alba.


Mike Posner - 31 Minutes To Takeoff (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: taneční pop / electropop

Mike Posner - 31 Minutes To Takeoff
Zpěvák, skladatel a producent Mike Posner je čerstvým absolventem Duke University a už během studií si v ložnici nahrával své první skladby a představoval je spolužákům na improvizovaných koncertech. Během studijních let se to rozrostlo do obrovských rozměrů a Mike si podobně jako Ke$ha rychle získal velkou oblibu na sociálních sítích. To mu následně umožnilo nahrát letos své debutové album, které dostalo název "31 Minutes To Takeoff". Přináší celkem dvanáct písniček, jež jsou mixem popu, elektroniky a taneční hudby. Pilotním singlem, který se právě dostává do českého éteru, je skladba "Cooler Than Me". Tu a ještě pár dalších si můžete poslechnout na jeho MySpace.com


Buckcherry - All Night Long (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock

Buckcherry - All Night Long
Američtí rockeři Buckcherry se poslední roky činí a po dvou letech vydávají novou nahrávku. V pořadí patá studiovka s titulem "All Night Long" přináší jedenáct songů, na kterých pracovali s producentem Martim Frederiksenem, známým ze spolupráce s Aerosmith nebo Def Leppard. Jednu z nových písní, titulní kousek, vybrali muzikanti jako první singl. Už začátkem května ho umístili zdarma ke stažení na svůj profil na Facebooku nebo Twitteru. Pokud jste skladbu ještě neslyšeli, můžete to napravit na jejich MySpace.com stránkách. Na stejné adrese najdete také příslušný videoklip.


Plan B - Defamation Of Strickland Banks (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: soul / hip hop

Plan B - The Defamation Of Strickland Banks
Britský zpěvák, který si říká Plan B sice už chystá novou desku, kterou hodlá vydat nezávisle na své nahrávací společnosti, nicméně k nám se zpožděním dostává jeho zatím poslední album "Defamation Of Strickland Banks", které v Británii vyšlo již v půlce dubna. Na domácím trhu dokonce dosáhlo až na vrchol tamního žebříčku. Brity tak dokonale zaujal jeho netradiční spojení soulu a hip hopu, které pro tuto nahrávku zvolil. Z produkcí mu opět "Defamation Of Strickland Banks" pomohl Paul Epworth, kterého můžeme znát například z alb Kate Nash, Bloc Party nebo Primal Scream. Čím tedy tolik zaujal Brity, zjistíte na jeho MySpace.com.


Sonic Syndicate - We Rule The Night (M.A.B.Records)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: black metal / death metal

Sonic Syndicate - We Rule The Night
Příznivci moderních metalových žánrů jistě netrpělivě čekají na novou nahrávku švédské formace Sonic Syndicate "We Rule The Night". Šestice vybrala jako pilotní singl skladbu "Revolution, Baby" a osazenstvo kapely k ní natočilo i videoklip. Produkci obstaral Toby Wright, jenž dříve spolupracoval s rozličnou paletou kapel jako třeba Korn, Kiss, Fear Factory nebo Mötley Crüe. Fanoušci si budou moct některé z novinkových skladeb poslechnout i naživo na koncertu v pražském klubu Modrá vopice. Sonic Syndicate sem totiž přijedou v rámci turné 18. listopadu.


Sleigh Bells - Treats (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: noise pop / dance punk

Sleigh Bells - Treats
Noise pop se v poslední době stává velmi oblíbeným stylem, a tak není divu, že interpretům jako Liars, Xiu Xiu, či Black Rebel Motorcycle Club vyrůstá nová konkurence. Jako například v případě smíšeného dua Sleigh Bells, kteří přicházejí s debutem "Treats". Skladatel, kytarista a producent Derek E. Miller a zpěvačka Alexis Krauss na něm představují jedenáct kousků, které zaujaly kritiku natolik, že na serveru Metacritics.com si na základě bezmála třicítky recenzí drží vynikající hodnocení 84%. Co všechny psavce na "Treats" tolik zaujalo, můžete studovat na jejich profilu MySpace.com.


Project Pitchfork - Continuum Ride (H'ART)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: elektronika / new wave

Project Pitchfork - Continuum Ride
Pokud vás zatím poslední nahrávka elektronické formace Project Pitchfork z Německa uhranula, vězte, že s dalším CD se kapela pokusila ještě o silnější úder. Kapela, kterou všichni před dvěma lety podezřívali, že chystá odchod do "hudebního důchodu", připravila desku napěchovanou dvanáctkou songů. Posluchače zvou na výlet do svého vesmíru, který zvukově vychází z dřívějších alb Project Pitchfork, přitom jim ale nechybí moderní šmrnc. Sami se můžete přesvědčit poslechem dvou songů "Endless Infinity" a "Beholder" na MySpace.com formace.


Jeff Healey Band - Last Call (US Import)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz / swing / blues

Jeff Healey Band - Last Call
Je to už více jak dva roky, co svět opustil výborný blues-rockový kytarista Jeff Healey. Jeho velkou láskou byl ale také jazz, potažmo swing. Na album "Last Call" se podařilo sesbírat nahrávky, ať už sólové, či v duu nebo triu, kde se těmto dvěma stylům věnuje. Na desce naleznete různé věci od swingových kytarových instrumentálek původně nahraných Lonnie Johnsonem, Eddie Langem nebo Joe Venutim až po intepretaci písniček Fats Wallera, Sidney Bechete a Hoagy Carmichaele. Album si v krátkých ukázkách můžete poslechnout v internetovém obchodu Amazon.com.


Dále vychází:

Allegaeon - Fragments Of Form And Function (Mystic Production)
Asia - Omega '2010 (EMI)
Blood Revolt - Indoctrine (Mystic Production)
Brutal Truth - Need To Control (Deluxe Edition) (Mystic Production)
Chimaira - Coming Alive '2010 (2DVD+CD) (EMI)
Infectious Grooves - Funk It Up & Punk It Up (Live In France '95) (Mystic Production)
Iron Maiden - Visions Of The Beast (DVD) (EMI)
Kaledon - Legend Of The Forgotten Reign (Chapter 6 The Last Night On The Battlefield) (Mystic Production)
Labyrinth - Return To Heaven Denied Pt.II - A Midnight Autum's Dream (Mystic Production)
Mongo Ninja - No Cunt For Old Men (Mystic Production)
Různí - Adventure In Reggae (EMI)
Steeleye Span - Another Parcel Of Steel (EMI)
Trace Adkins - Definittive Greatest Hits (EMI)

NÁZORY
  • chyba (timo, 25.07.2010 14:30) Reagovat

    odkedy hrajú Sonic syndicate death metal alebo nebodaj black metal? :D každá vie že hrajú metalcore,takže nabudúce poprosím presné informácie ;-)

  • Ironi změnili termín vydání? (Lukáš Typlt, 25.07.2010 19:33) Reagovat

    Myslel jsem, že Final Frontier vychází až 16. srpna. Tohle datum je i na oficiálním webu: www.ironmaiden.com/

    • Re: Ironi změnili termín vydání? (timo, 26.07.2010 08:45) Reagovat

      máš pravdu vyjde 16. augusta,majú v tom chybu

    • Re: Ironi změnili termín vydání? (Tomáš Parkan - autor, 02.08.2010 19:15) Reagovat

      Ano, toto je naše chyba. Nějak nás zmátl ediční plán EMI. Omlouváme se. Nicméně...je možná lepší psát dřív, než se zpožděním jako v případě Arcade Fire.

  • Ještě něco (Achája Eressiel, 26.07.2010 12:25) Reagovat

    Zítra vychází taky další deska Avenged sevenfold, na ně se nesmí zapomínat:)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Grey256 - Tentokrát 8/10
Recenze: Rapper Grey256 na desce "Tentokrát" všem mladým pop-rockerům ukázal, jak se to dělá. A přitom to má jako vedlejšák Grey256 patří mezi spousty mladých rapperů, o nichž na musicserveru kromě pravidelného komentáře hitparád nepíšeme. V redakci totiž nemáme žádného teenagera, který by jim rozuměl. Jednadvacetiletý interpret se nyní rozhodl... čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Recenze: "The Mandrake Project" Bruce Dickinsona je sebejisté veteránské album, své ambice ale neplnit nedokázalo (18.03.2024 17:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen AC/DC Sia U2 Kabát Rush Bono Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu