shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 27. června

Novinky z USA vedou u Britů

Vydáno: 27.06.2010 23:44 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Singl Katy Perry a Snoop Dogga "California Gurls" se do britského žebříčku dostal až nyní a hned z toho je první místo. Za nimi se drží dvě fotbalové hymny. Mezi deskami si vítězství odnesl Eminem s "Recovery", pěkné čtvrté místo si připsal rapper Example se svou debutovou deskou "Won't Go Quietly".

Katy Perry feat. Snoop Dogg - California Gurls
© facebook interpreta
SINGLY - Prosluněný singl "California Gurls" smíšené dvojice Katy Perry-Snoop Dogg se oficiálně zařadil do britského rádiového airplaye s čtyřtýdenním zpožděním oproti USA, vybojoval však hned zlato. V USA v debutovém týdnu skončili druzí za Usherovým "OMG", které od té doby překonali a stále vedou. Minule jsem se pozastavoval nad neoslnivými výsledky Anglie v mistrovství světa ve fotbale a předpovídal, že "Shout For England" Dizzeeho Rascala a Jamese Cordena z prvního místa spadne, když Anglie vypadne z šampionátu. Nakonec Anglie vypadla až po uzávěrce žebříčku, přesto hymna spadla až na trojku, byla dokonce předehnána K'Naanem.

Kvůli novince na jedničce se o jedno místo propadl rapper Example, naopak o jedno místo si polepšil Eminem s "Not Afraid" a na sedmičce startuje další skladba z "Recovery", písnička s Rihannou "Love The Way You Lie", která se mezi popovým publikem stala jasným hitem. Povýšení na oficiální singl ji asi v budoucnosti nemine. Na spodnějších pozicích žebříčku debutují i další skladby z desky, "No Love" s Lil Waynem a "Won't Back Down" s Pink. Mezi Eminemovy singly na pětce a sedmičce se vlezla minule debutující Kylie Minogue s "All The Lovers".


Videoklip na "oslavu" anglického fotbalu. Ale jo, osmifinále zas tak strašné není.

Hned o čtyři místa šel dolů Tinie Tempah, který byl pokořen i Lady Gaga. Desítku nejlepších uzavírá David Guetta a jeho hosté. Do druhé desítky tak spadli Jason Derülo a Robyn. V ní se už mimo jiné nachází stoupající B.o.B s "Airplanes" a Kelly Rowland s "Commander". Co se týče dalších novinek, těch rozhodně nebylo málo. Těsně mimo prestižní placy, na jedenáctce, debutují Scissor Sisters s pop-dance-rockovým singlem "Fire With Fire" z třetího alba "Night Work". Na 22. příčce se umístil Diddy podpořený jeho ženskou formací Dirty Money a T.I.em s "Hello Good Morning" z jeho připravovaného alba "Last Train To Paris", které né a né vyjít.

Číslo třicet jedna patří dalšímu rapperovi, Big Boiovi z OutKast a jeho super singlu "Shutterbug". Je tak super, že bude mezi vybranými klipy v červnovém Měsíci v hip hopu. Album "Sir Lucious Left Foot: The Son Of Chico Dusty" vychází už druhý červencový týden. Zbylé tři novinky patří sicilskému Marcovi Calliarimu (43 - "We No Speak Americano"), debutující americké folkové zpěvačce Lissie (55 - "When I'm Alone") a irským altrockerům Ash (91 - "Spheres").

    Top 10 - singly:
  1.  N Katy Perry feat. Snoop Dogg - California Gurls
  2. K'naan - Wavin' Flag
  3. Dizzee Rascal & James Corden - Shout For England
  4. Example - Kickstarts
  5. Eminem - Not Afraid
  6. Kylie Minogue - All The Lovers
  7.  N Eminem feat. Rihanna - Love The Way You Lie
  8. Lady Gaga - Alejandro
  9. Tinie Tempah feat. Labrinth - Frisky
  10. David Guetta feat. Chris Willis, Fergie & LMFAO - Gettin' Over You

Eminem - Recovery
© facebook interpreta
DESKY - Eminemova světová dominance asi bude značná, první číslo jedna z nejdůležitějších hitparád si připsal v Británii. Jedná se o jeho pátý zlatý start v řadě, nezvítězily pouze undergroundový debut "Infinite" a "The Slim Shady LP", od té doby všechna alba. O stupínek níže se tak propadli Oasis. Na trojce máme velmi zajímavou položku, "The E.N.D." Black Eyed Peas, čímž vyrovnali svoje dosavadní nejlepší umístění. Jak se najednou dostali ze 40. příčky až na bednu? To nevím jistě, pouze to můžu tušit. Jedním faktorem může být účast na koncertě mistrovství světa ve fotbale, druhým faktorem může být nová zpráva, že jako první interpret v Británii překonali se singlem hranici milionu stažení. Řeč je samozřejmě o "I Gotta Feeling". V diskuzi mi můžete osvětlit další příčiny.

Na čtyřce debutuje rapper Example, kterého jsem představil singlem minule. Zapomněl jsem ale dodat, že jeho přezdívka vznikla z iniciál jeho jména Elliot Gleave, "e.g." ("exempli gratia") se v angličtině používá jako zkratka pro "for example" ("například"). "Won't Go Quietly" je jeho druhé album, předchozí "What We Made" se v žebříčku neumístilo. Pětku obsadila Lady Gaga posilněná úspěchem "Alejandro", šestku si ponechala Alicia Keys a Plan B pokračoval v druhé míze a skončil hned za ní. Poslední novinkou v Top 10 je na osmičce nezkrotitelná Miley Cyrus, což je její nejlepší umístění na ostrovech. Děsím se doby, až u nás bude takto populární. O dvě místa nestihl první desítku Ozzy Osbourne s jubilejní desátou řadovou nahrávkou "Scream". Tři z předchozích alb se už umístila lépe. Kdo nám zmizel z dohledu? V prvé řadě holky a kluci z "Glee: The Music, Journey To Regionals", kteří putovali z dvojky až na jedenáctku. Do druhé desítky spadla i alba s Glennem Millerem.

Ad ostatní debuty: dvacítku si vyboxoval Kelechukwu "Kele" Rowland Okereke, frontman Bloc Party, se sólovým debutem "The Boxer", Lissie zmiňovaná v singlech má svou první desku "Catching A Tiger" o dvě místa níže, 35. příčku obsadil rapper Giggs s druhým albem "Let Em Ave It" (před dvěma týdny debutoval v polovině pole singlového žebříčku), novinky pak uzavírá na 76. pozici kanadská zpěvačka Sarah McLachlan s albem popových balad "Laws Of Illusion". Do hitparády se pak ještě znovu dostaly dva starší výběry: "The Definitive Collection" Stevieho Wondera a "The Essential" Michaela Jacksona, který umřel zrovna před rokem.

    Top 10 - alba:
  1.  N Eminem - Recovery
  2. Oasis - Time Flies... 1994–2009
  3. Black Eyed Peas - The E.N.D.
  4.  N Example - Won't Go Quietly
  5. Lady Gaga - The Fame
  6. Alicia Keys - The Element Of Freedom
  7. Plan B - The Defamation Of Strickland Banks
  8.  N Miley Cyrus - Can't Be Tamed
  9. Michael Bublé - Crazy Love
  10. Mumford & Sons - Sigh No More

Kompletní singlovou hitparádu najdete zde, albovou zase tady.

NÁZORY
  • BEP (bugaboo, 28.06.2010 12:42) Reagovat

    ...dalším faktorem vzestupu BEP je podle mě, kromě tebou zmíněných (neřekl bych zas až tak ovlivňujících;-)), to, že BEP se s The E.N.D. World Tour v červnu zastavili v Birminghamu, pak ve Skotsku a Irsku, tam se snad prodeje taky započítávají do UK žebříčku..vždycky po koncertní šňůře nebo po obdržení nějakých cen (Grammy, Brit Awards), se zájem o umělce zvedne..i u nás to tak bylo, že po koncertě BEP se prodeje jejich CD zvedly...to je má teorie, i když nějaké to zpoždění po těch koncertech tam je..;-)

    • Re: BEP (Doupik, 28.06.2010 12:47) Reagovat

      Právě na zastávky koncertního tour jsem se taky díval a poslední UK koncert byl právě Birmingham, který následoval po dvou koncertech v Manchesteru a dvou v londýnské O2, ale to bylo před čtyřmi týdny, takže tenhle důvod to být nemůže, ta prodleva není reálná :-)

    • Re: BEP (bugaboo, 28.06.2010 12:47) Reagovat

      ..:-(..beru zpět, jsem hloupý a má angličtina je v katastrofálním stavu...nějak jsme si neuvědomil, že je teprve červen a koncerty v Irsku a Skotsku přijdou až o prázdninách..stydím se..:-( nicméně si pořád myslím, že vzestup The E.N.D. souvisí s koncertní šňůrou po zemích UK (jak již uskutečněných, tak budoucích..)..i když jsme si udělal ostudu..;-)

  • Miley (Sherlyn, 29.06.2010 00:24) Reagovat

    " Poslední novinkou v Top 10 je na osmičce nezkrotitelná Miley Cyrus, což je její nejlepší umístění na ostrovech. Děsím se doby, až u nás bude takto populární. "

    ??? Co je na ní tak špatnýho? Jen kvůli tomu, že jí milujou teenageři?.. Já si myslim, že to její poslední CD má celkem úroveň a dá se dobře poslouchat..

    • Re: Miley (Doupik, 29.06.2010 01:58) Reagovat

      Mně se od ní ještě žádná písnička nelíbila, pouze její featuring Timbalandovi na "Shock Value II".
      A já hlavně fandím jenom sympatickým lidem :-D

      Zas pokud bych si měl vybrat mezi bláznivými holčičími fenomény zpěvačka Miley Cyrus versus film Twilight, tak beru Miley, to zas jo :-D, proti Twilight fans brojím ještě více. Doufám, že nemáte taky ráda Twilight, tam už se totiž úroveň nedá najít vůbec.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Oasis promují staronovou sbírku béček animovanými lyric videi a živákem (31.10.2023 08:08)
- Oasis zavzpomínají na kompilaci béček singlů "The Masterplan" (22.09.2023 18:43)
- Rokenrolová síň slávy (opět) pozměnila svou definici toho, co znamená rock (01.02.2023 15:59)
- Eminem řekl ne osmi milionům dolarů za vystoupení na fotbalovém šampionátu v Kataru (10.01.2023 18:09)
- Eminem, Eurythmics, Duran Duran a další byli uvedeni do Rokenrolové síně slávy. Přišla i Dolly Parton (07.11.2022 12:52)
- Mary McCartney natočila dokument o studiích Abbey Road. Brzy bude na Disney+ (26.09.2022 10:43)
- Nové desky 31/2022 - od Calvina Harrise přes T-Bone Burnetta po Soulfly (10.08.2022 11:00)
- Video: Poločas Super Bowlu 2022 ovládli Eminem a Dr. Dre (15.02.2022 09:11)
- Do Rokenrolové síně slávy mohou vstoupit Eminem, Rage Against The Machine nebo Judas Priest (03.02.2022 16:25)
- Video: Katy Perry se v živáku "When I'm Gone" převlékla za muchomůrku (03.02.2022 12:13)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Kabát Rush Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu