shop.musicserver.cz
Gossip, Toxique, SaSaZu, Praha, 26.6.2010

Kolosální zábava Gossip

Vydáno: 27.06.2010 14:51 v sekci Naživo - Tereza Vavroušková | foto: facebook interpreta

Prahou koluje drb, že jste možná zmeškali jednu z hlavních koncertních událostí roku. Jestli je to pravda, potáhne se to s vámi ještě hodně dlouho. Snad se máte na co vymluvit. Tohle totiž byl koncert s velkým K, velkou zpěvačkou a velkým hlasem, o kterém se bude šuškat ještě dlouho.

Live: Gossip

místo: SaSaZu, Praha
datum: 26. června 2010
setlist: Yr Mangled Heart, Pop Goes The World, Eyes Open, 8th Wonder, Coal To Diamonds, Dimestore Diamond, Listen Up, Men In Love, Yesterday's News, 2012, Standing In The Way of Control, Four Letter Word, Heavy Cross, Přídavek: What's Love Got To Do With It (Tina Turner), Love Long Distance, I Will Always Love You (Whitney Houston)
Fotogalerie

Gossip, Toxique, SaSaZu, Praha, 26.6.2010
© Vojta Florian / musicserver.cz
SaSaZu bylo pro koncert opravdu nejlepší volbou. Je to jeden z mála klubů, kde opravdu funguje klimatizace, takže i v zaplněném prostoru se nepaříte jako čuňátka. Nejsem si jistá, jaký druh klimatizace by zabránil pocení Beth Ditto, ale ta i přes své tělesné proporce celý koncert odskákala a zároveň uzpívala. Zvláštní, že většina dvacetikilových zpěvaček zvládá buď jedno, nebo druhé, popřípadě nic. Beth je absolutně extraordinérní stvoření. Veřejně se přiznává k homosexualitě, po tom, co byla vychovávaná ve velmi prudérní rodině a ve škole platila za největšího vyděděnce. Tvrdí, že se neholí v podpaží (což naštěstí na koncertě nepotvrdila, asi zase nějaký DRB), její postava dosahuje v showbusinessu nevídaných rozměrů a je tak neuvěřitelně milá, že máte chuť ji vzít na kafe a nakupovat.

Gossip, Toxique, SaSaZu, Praha, 26.6.2010
© Vojta Florian / musicserver.cz
Publikum rozžhavili Toxique se stále ještě skokem-z-pódia-v-Bruselu pochroumanou Klárkou Vytiskovou, která na sobě hlasově evidentně vydatně pracuje. Ačkoliv kapela fungovala jako support, vystoupení mělo takové koule, že to ve výsledku působilo spíše jako regulérní dvojkoncert. Stylem hudby i pódiovou show se ke Gossip výborně hodilli. Zajímavé je, že ač Klárka i Beth jsou naprosto rozdílné osobnosti, obě kapely díky nim "trpí" stigmatem výrazné zpěvačky, která na sebe strhává veškerou pozornost na úkor kapely.

Milým, a u nás bohužel nevídaným prvkem, byly minimální časové průtahy před vystoupeními i mezi nimi. Akorát tak na drink, na WC a small talk, takže drive načerpaný z Toxique nestačil vychladnout, pivo zteplat a člověk se nerozseděl na gaučících či nezačal u obsazených gaučíků nadávat, že si vzal podpatky.

Lehce před desátou naběhla hlavní hvězda večera, kapela Gossip. Parta tvořená kytaristou Bracem Painem, bubenicí Hannah Blilie a zpěvačkou Beth Ditto. Ta měla rozkošné uplé námořnické šaty, které nikoho nenechaly na pochybách ani o té nejmenší křivce jejího těla. Jenomže Beth je něco jako naše Halina Pawlovská. Umí se nosit s takovou noblesou a vyzařuje takové charisma, že prostě vypadá úžasně, a člověk hned pochopí, proč ji Karl Lagerfeld označuje za módní múzu a ikonu.

Gossip, Toxique, SaSaZu, Praha, 26.6.2010
© Vojta Florian / musicserver.cz
Během koncertu zazněly hity jako "Pop Goes The World", "Coal To Diamonds", či "Standing In The Way of Control", a set zakončila asi největší pecka "Heavy Cross". Tenhle song podporuje veškeré menšiny a je o břemenu, které si s sebou tahá každý, kdo nějak vybočuje či nezapadá mezi ostatní. Tahle kapela si na odlišnosti postavila celou svou image, ale není to jenom prázdná póza či producentský kalkul. Při zpěvu Beth vám naskakuje husí kůže, kapela do toho naživo řeže jako parta dřevorubců a nutí vás skákat půl metru vysoko. Během koncertu zaznělo i mnoho muzikantských vtípků, jako například když si zpěvačka střihla Lady Gaga či OutKast.

Gossip, Toxique, SaSaZu, Praha, 26.6.2010
© Vojta Florian / musicserver.cz
V přídavku zazněly i coververze, například "What's Love Got To Do With It" od Tiny Turner a závěrečná "I Will Always Love You" Whitney Houston, a dále "Love Long Distance", druhý singl z alba "Music For Men". Na úplný konec Beth hupla mezi lidi a prošla skrz na skrz celé SaSaZu (ti, co si koupili lístek do horní VIP zóny, museli pekelně litovat), kdo jí přišel do cesty, toho objala se slovy "I Love You", ochotně se vyfotila, pokecala a zmizela v zákulisí. Pro ty z vás, kdo tu švandu prošvihli, jsme připravili fotogalerii z koncertu.

NÁZORY
  • Sasazu pro koncert nejlepší volbou? (Danny, 27.06.2010 16:46) Reagovat

    Dobrý den, ráda bych jen konfrontovala vlastní zážitek s zážitkem redaktorky Vavrouškové. Čekala jsem úpěnlivě, jaké ohlasy přijdou na tento večirek a ač bylo vystoupení kapely dostačující, nestačím se divit, jaká chvála na klub Sasazu a celek je zde prezentována. V klubu bylo vedro velkolepé, klimatizace byla evidentně jen na patrech pro VIP a bohužel občerstvit se malým kelímkem vody za 50 Kč se moc nevyplatí. Čekací doby byly vcelku dlouhé jako je u tohoto klubu známé a bohužel se i klub Sasazu podepsal na celkové atmosféře večera. Ačkoli se domnívám, že většina je z koncertu unešena, možná kdyby bylo s čím srovnávat, názor by byl zcela odlišný. Připadala jsem si jak na uměle vytvořené show, kterou zachraňovala Beth svým velkolepým hlasem. Gossip tak trochu zvládli udržet vlastní styl a vyšli vstříc opravdu různorodému publiku, ale když srovnám koncert s jinými zahraničními, tento večer byl opravdu strašný. Myslím, že Sasazu se ani nikdy nemůže stát tím pravým místem pro obdobné kapely, představa spojení Sasazu a IAMX, kteří v tomto klubu nedávno vystoupili, mě zcela vyděsila. O to víc mě překvapuje, že se tyto fakta neodráží v názorech hudebních publicistů.
    Gossip forever, Sasazu never more...

    • Re: Sasazu pro koncert nejlepší volbou? (Suzie, 28.06.2010 10:11) Reagovat

      Klimatizace slusne fungovala i dole pod podiem. Bohuzel Danny byl jsi na konzerte a tam holt horko byva stejne jako fronty na drinky a toalety. Tentokrat jsem ale nikde moc dlouho necekala a na rozdil od Roxy jsou zachody alespon ciste a prostorne a je jich dostatek stejne jako barmanu. O cenach na baru by se dalo diskutovat. SaSaZu je v soucasne dobe opravdu asi nejlepsi prostor na konzerty v Praze.

  • Wut (lweildave, 27.06.2010 19:28) Reagovat

    Proc autorka rozebira dobre tri ctvrtiny clanku speky Beth Ditto?

  • A kde jinde? (tomcook, 27.06.2010 19:49) Reagovat

    A kde jinde by se asi měl odehrát tento koncert? V Roxy? Asi těžko. LMB? Trochu malej. Nevím co pořád ohrnujete nos nad SaSaZu? Ukažte mi jiný prostor pro koncerty v Praze? Po Fun Lovin Criminals další super koncert v SaSaZu. Díky. Jasně,je tam dráž,ale kde není....

    • Re: A kde jinde? (Danny, 28.06.2010 12:37) Reagovat

      Tak samozřejmě, že se můžeme dlouze bavit o prostoru, kde by se dalo koncertovat, to je věčná diskuze a z tohoto hlediska Sasazu alespoň prostorově vyhovuje. Ale přece jen bavíme se zde o atmosféře a o prostředí, o tom, co lidi přitahuje a co dělá koncert dobrým a kvalitním večerem. Z mého pohledu toto Sasazu spíše kazí, nemluvě o tom, že by si člověk dal rád na koncertě nějaký cenově přijatelné pivo a do šatny by si chtěl dát tašku přes rameno (nevím proč, ale odmítli mi dát do šatny tašku přes rameno).
      Samozřejmě hodně klubů závidí Sasazu promotéra a i kapely si vybírají podle možností, zde je jasně vidět, že Sasazu v některých ohledech vyhovuje, ale bohužel se nepřihlíží na to, co koncerty a hudební akce dělá opravdu dobrými a zajímavými.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Gossip se na comebackové desce "Real Power" vrátili klidnější a nenápadnější (01.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Gossip představí novou desku "Real Power" i v Praze (21.02.2024 13:41)
- Video: The Rolling Stones s Lady Gaga zahráli "Sweet Sounds Of Heaven" naživo. A je to strhující paráda (27.10.2023 14:00)
- Audio: Rolling Stones si do studia pozvali Lady Gaga a Stevieho Wondera. Výsledkem je jiskřivá balada "Sweet Sounds of Heaven" (29.09.2023 07:38)
- Video: Podívejte se, jak Lady Gaga a Rihanna zaválely na Oscarech (20.03.2023 15:41)
- Recenze: "GRRR Live" konzervuje živou energii The Rolling Stones na věčné časy. Znovu, ale stále skvěle (25.02.2023 10:30)
- Rolling Stones vydají živák "Live Grrr!". Záznam vystoupení k 50. výročí je plný hvězdných hostů (01.12.2022 17:26)
- Lady Gaga si zahraje po boku Joaquina Phoenixe v pokračování "Jokera" (06.08.2022 15:07)
- Nové desky 21/2022 - od Liama Gallaghera přes Def Leppard po Tate McRae (01.06.2022 08:00)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Themroc Sia U2 Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu