shop.musicserver.cz
Top 10 nejlepších videoklipů Pink

Top 10 nejlepších videoklipů Pink

Vydáno: 14.07.2010 05:00 v sekci Publicistika - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Americká provokatérka Pink za svou kariéru natočila už pěknou řádku videoklipů. Její specialitou jsou klipy zesměšňující, komediální, ale neomezuje se pouze na ně. Deset nejzajímavějších kousků najdete v tomto bohatě komentovaném žebříčku plném rozličných zajímavostí.

Pink
© facebook interpreta
Alecia Beth Moore, známá především pod pseudonymem Pink, se v hudební branži drží již celou dekádu. Během ní stačila vydat pět studiových alb, jedno koncertní, dvacet šest singlů, několik záznamů živých vystoupení a celkově prodala více než úctyhodných třicet milionů hudebních nosičů. Téměř všechny singly mají i své klipy a v tomto článku se podíváme na deset nejvýraznějších z nich.

Mnohá videa často nepostrádají svérázný humor a Pink se neštítí vážně ničeho. Čekají nás zdvižené prostředníčky, záběry na zvracení, odhalené zadnice a dokonce i neskrývané zesměšňování jiných popových zpěvaček. Na druhou stranu, zpívající rebelka se občas odhodlala nastavit divákům i svoji něžnější ženskou tvář, a to především v baladách, které se v jejím hitovém arzenálu také objevují. Pokud byste rádi slyšeli tuto interpretku naživo, pak budete mít možnost 20. července v Praze - své české fanoušky potěší už počtvrté.

Ještě než začneme, je třeba si uvědomit, že tento žebříček je čistě subjektivní a videa v něm jsou vybírána na základě pocitů a dojmů autora, s přihlédnutím na některé "objektivnější" faktory, jakými jsou například významná ocenění (Grammy, MTV Video Awards...). Pokud vám některý z videoklipů v žebříčku chybí, podělte se s námi v komentářích. Připojit můžete i váš pohled, proč zrovna klip od vás v žebříčku neměl být vynechán.

10. Please Don't Leave Me (2009)

Režie: Dave Meyers

Pink - Please Don't Leave Me
Koncem roku 2008 Pink natočila video k třetímu singlu z desky "Funhouse". Svoji premiéru si "Please Don't Leave Me" odbylo 27. ledna, a zpěvačka tak fanoušky potěšila dalším z řady vtipných videí. Nutno podotknout, že tentokrát se její černý humor vyhrotil až ke grotesknímu horroru, neboť záběry na lidi padající ze schodů, přerážení kostí golfovými holemi a vyklápění lidí z vozíků pro invalidy nemusejí překousnout všichni. Jasná nadsázka však z klipu dělá jeden z nejzábavnějších, co kdy Pink natočila.

Zajímavost: Videoklip obsahuje hned několik odkazů na filmy. Scéna s golfovou holí se ve velice podobném ražení objevuje i ve snímku "Misery", natočeném dle horrorové předlohy Stephena Kinga.

Úryvek z textu písničky: "Když chci, dokážu být fakt podlá. Jsem pak schopná všeho. Můžu tě rozsekat na nudličky... když mi zlomíš srdce."


9. Lady Marmalade (2001)

Režie: Paul Hunter

Christina Aguilera, Lil' Kim, Mya, Pink - Lady Marmelade
Po třech r'n'b singlech přišel u Pink zlom v době vydání soundtracku k filmu "Moulin Rouge!". Stala se součástí dívčího (a značně hvězdného) ansámblu pro pilotní písničku a výsledkem byl obrovský celosvětový hit, který jen v USA vydržel na prvním místě pět týdnů, a Alecia se tak vůbec poprvé podívala, jak to na špici Billboard Hot 100 vypadá. Skladba nakonec vyhrála jeden gramofonek Grammy a dvě ceny na MTV Video Music Awards. Vedle Pink čtveřici zpěvaček tvoří ještě Christina Aguilera, Lil' Kim a Mya. Ve videoklipu jsou všechny stylizované do pánských společnic, které krom výrazných feelingů předvedou i marnivé upejpání a sexy postavy.

Zajímavost: V klipu se objevuje ještě rapperka Missy Elliott, jež písničku produkovala. Song samotný je již několikátou cover verzí originálu od skupiny Labelle z roku 1974.

Úryvek z textu písničky: "Chtěl by ses se mnou vyspat?"


8. I Don't Believe You (2009)

Režie: Sophie Muller

Pink - I Don't Believe You
V jednom z rozhovorů jindy tvrdá Pink přiznala, že "I Don't Believe You" je její nejoblíbenější song ze zatím posledního alba "Funhouse". Dokonce zašla tak daleko a práskla na sebe, že je pro ni natolik citově významný, že se po jeho natočení při prvním poslechu rozbrečela. Černobílé video se natáčelo v Los Angeles a zpěvačka se v něm prochází po prázdném kostele a jiných prostorách, oblečená do svatebních šatů, zatímco zpívá klavírně-kytarovou baladu, jež má být prosbou o usmíření.

Zajímavost: Ve videoklipu má Pink na sobě své vlastní svatební šaty, ve kterých si v roce 2006 brala svého manžela, motorkáře Careyho Harta.

Úryvek z textu písničky: "Nevěřím ti, když říkáš, že už mě nepotřebuješ. Tak nepředstírej, že mě vůbec nemiluješ."


7. Family Portrait (2002)

Režie: Sophie Muller

Pink - Family Portrait
Pink se netají tím, že její dětství mělo hodně daleko k tomu, aby šlo označit za šťastné. Její rodiče se rozvedli a pro dospívající Aleciu bylo velice těžké se se vzniklou situací vyrovnat. Napsala o tom song pro své druhé album "Missundaztood" a zpěvaččina matka se o něm vyjádřila s údivem, že dokud ho poprvé neslyšela, neměla tušení, že celý rozvod její dceru tolik zasáhl. V klipu Pink hraje vlastní matku, malá herečka Kelsey Lewis hraje Pink. Kelsey se na obrazovkách objevuje znovu také ve videoklipu k písničce Trouble.

Zajímavost: Na obalu singlu je fotka skutečné rodiny Pink. Další zajímavostí je fakt, že song se díky svému syrovému a velice dojemnému textu stal neoficiální americkou rozvodovou hymnou, která vyzývá děti, aby mluvily o svých pocitech z rozvodu rodičů.

Úryvek z textu písničky: "Tati, přestaň křičet. Nemůžu to poslouchat. Zařiď, aby máma přestala brečet, potřebuju tě mít poblíž. "


6. Don't Let Me Get Me (2002)

Režie: Dave Meyers

Pink - Don't Let Me Get Me
Deska "Missundaztood" byla pro kariéru Pink zlomová. Pocházejí z ní obrovské hity, kterými si podmanila většinu světa, a videa k jednotlivým singlům si jistě pamatuje většina z vás, i když už jsou více jak osm let stará. V "Don't Let Me Get Me" se zpěvačka doznává k vlastním nešvarům a jejich zvládání, doslova zpívá, že by nejradši byla někým jiným. Zajímavá je i část textu, v níž zpívá, že nechce být srovnávána s tou zatracenou Britney Spears. Video je plné nadsázky a v jedné scéně si to Pink rozdá se svým vlastním odrazem v zrcadle. V pěstním souboji. Ale nezoufejte, lesbické hrátky nás v žebříčku také čekají.

Zajímavost: Malůvku, která je nakreslena na tabuli v rezidenci hudebního magnáta poučujícího Pink, jak má správná superstar vypadat, vytvořila zpěvačka sama.

Úryvek z textu písničky: "LA mi řekl: 'Staneš se hvězdou... jen musíš změnit všechno, co tebe dělá tebou.'"


5. Stupid Girls (2006)

Režie: Dave Meyers

Pink - Stupid Girls
Pilotní singl "Stupid Girls" z desky "I'm Not Dead" je zřejmě nejvíce parodizující video, které má Pink na svědomí. K textu apelujícímu na dívky, aby se nestaly jednou z řady hloupých husiček, Dave Mayers natočil bláznivou přehlídku scén, utahujících si ze současného stavu hudebního průmyslu a všeobecného smýšlení o dívkách (které si za to však často mohou samy, jak Pink naznačuje). Pobavit vás mohou nafukovací ňadra, odhalená pozadí, smyslné plazení se po automobilu při jeho rádobysexy údržbě (což byla snaha udělat si legraci z né příliš intelektově obdařené zpěvačky Jessicy Simpson) anebo Pink a la hotelová dědička Paris v domácím lechtivém videu. Zpěvačka se nebála ani motivům bulimie, které nám i názorně předvede.

Zajímavost: Nabušený "rapper", který hraje v klipu 50 Centa, je ve skutečnosti jeho bratranec. Parodovaná Paris Hilton nemohla píseň ani klip hodně dlouho překousnout, několikrát prý Pink kontaktovala s tím, že už píseň nemá nikde zpívat - Pink reagovala smíchem.

Úryvek z textu písničky: "Co se stalo se snem, že prezidentem bude žena? Tancuje v klipu hned vedle 50 Centa."


4. Get The Party Started (2001)

Režie: Dave Meyers

Pink - Get The Party Started
První celosvětový hit, kterého Pink dosáhla jako sólistka, byla energická "Get The Party Started" z pera textařky, skladatelky a zpěvačky Lindy Perry. Ta se přiznala, že psaní tohoto songu bylo pro ni něco zcela nového a divného, neboť taneční písničky nikdy nebyly její parketou, a k textu prozradila: "Vzali jsme všechny nejotřepanější fráze, na které si vzpomenete." Ve výsledku to však vůbec nevadilo, neboť se zrodil jeden z největších hitů poslední dekády. Jedna z věcí, které klip odlišovaly od tehdejší produkce, byl fakt, že Pink se stala jakousi novou antipopovou hvězdou, ač se v popu sama pohybovala. Žádné sladké, usměvavé video plné opálených mladíků a na milimetr synchronních tanečních kreací, přesto oslovilo miliony lidí.

Zajímavost: V klipu se objevuje i Linda Perry coby barmanka a také bývalý manžel Britney Spears Kevin Federline v roli tanečníka. Singl se dočkal i remixu, který vyšel pouze ve Francii, a jedná se o úplně rozdílnou verzi, ve které si zazpíval i Redman a v pozadí hraje vysamplovaná klasika "Sweet Dreams" od Eurythmics.

Úryvek z textu písničky: "Už se blížím, takže ti radím, abys rozjel pořádnou party."


Co se do žebříčku nevešlo, ale stojí za pozornost

Ještě než se podíváme na tři nejlepší videa, můžete si prohlédnout dva bonusy. V obou případech vás čekají poutavá videa, která jsou však něčím zvláštní.

Nejhorší účes v dějinách popu
"Who Knew" je skvělá poprocková písnička s výraznou gradací a i klip se velmi povedl. Co však zůstává za hranicí pochopení, je účes, který v něm Pink má. Samozřejmě, jsme hudební server, ale něco takového se prostě vymyká normálu.

Jak to celé začalo
Pink svou kariéru odstartovala s písničkou "There You Go". Pro některé z vás možná bude překvapením, že zpěvačka začínala v žánru r'n'b, kterému se již mnoho let nevěnuje. Přesto tato skladba dopotuvala až do Top 10 americké hitparády.


3. U + Ur Hand (2006)

Režie: Dave Meyers

Pink - U + Ur Hand
Už název této písničky (Ty + tvá ruka) napovídá, že Pink se nikdy nebála žádných témat. Ve svém repertoáru má jeden song přímo o masturbaci ("Fingers"), ale udělat z dalšího s podobnou tématikou rovnou singl, to se odváží málokdo. Řízný text se dočkal skvěle energického klipu, ve kterém zpěvačka vystřídá několik extravagantních modelů a účesů. Inspirací k napsání textu jí byl kdysi jeden chlapec, který byl na zábavě odmítnut jistou dívkou a prohlásil, že "dnes zřejmě zůstane sám se svou rukou", což zpěvačku velice pobavilo. Natáčelo se v Los Angeles a příprava make-upu na některé scény trvala až čtyři hodiny. A to bylo pro interpretku, která obvykle chodí úplně nenamalovaná, jistě celkem utrpení.

Zajímavost: Video se natáčelo ve stejné dny jako to k singlu "Stupid Girls", obě mají stejného režiséra a v "U + Ur Hand" Pink vystřídá šest outfitů. Ten z postelové scény byl zřejmě nejdražší - každý metr z použité krajky (která byla dovezena až z Francie) stál přibližně šest tisíc korun.

Úryvek z textu písničky: "Byla jsem v pohodě do chvíle, kdy ses objevil. Však ty víš, že byl konec ještě než před tím, než to vůbec začalo. Nech si svý drinky, radši mi ty prachy dej. Dneska večer budeš jen se svou rukou."


2. So What (2008)

Režie: Dave Meyers

Pink - So What
Téměř osm milionů lidí na celé planetě se rozhodlo opatřit si legální cestou (tedy za peníze) první singl z desky "Funhouse". "So What" se stal vůbec prvním sólovým songem zpěvačky, který se prodral až na první místo americké hitparády. Produkce se ujal osvědčený hitmaker Max Martin a Pink v něm zpívá o rozchodu se svým manželem. Toho umluvila, aby se zúčastnil natáčení klipu, kde mu zpěvačka dává sbohem a ničí vše, co by jí mohlo Careyho připomínat. Ironií osudu je, že právě na natáčení se spolu znovu dali dohromady, neboť mezi nimi opět přeskočila pověstná jiskra. Videoklip k "So What" je nejkoncentrovanější Pink, jak jsme ji do té doby znali - samá nadsázka, ale i drsnější humor.

Zajímavost: Jak již bylo zmíněno, ve videu hraje i zpěvaččin manžel Carey Hart. V době natáčení byli od sebe a Carey vůbec netušil, o čem píseň je. Pink mu prostě zavolala a řekla, že jestli nepřijede a nezahraje v klipu jednu roli, už o ní do smrti neuslyší.

Úryvek z textu písničky: "A co když tohle budou hrát v rádiu? Pak to tady zřejmě někdo nepřežije. Dostanu se do problémů a můj ex si mě podá."


1. Sober (2008)

Režie: Jonas Åkerlund

Pink - Sober
"Sober", v překladu "střízlivý", je jeden z osobních favoritů zpěvačky samotné. Tuto písničku napsala na vlastní párty, kterou pořádala. Jenže zatímco všichni kolem ní byli opilí, ona nebyla. Odešla na pláž a tam vznikl základ pro písničku, která se posléze stala druhým singlem z alba "Funhouse". Video se natáčelo ve švédské metropoli Stockholmu a objevují se v něm šokující záběry, ve kterých si Pink užívá v posteli sama se sebou. Tato lesbická scéna byla posléze z klipu pro mnohé televizní stanice vymazána, neboť byla označena za "nevhodnou". Mrazivé video plné ne zrovna přitažlivých obrazů a působivých prostřihů natočil Jonas Åkerlund, jenž spolupracoval například i s Madonnou ("Celebration") nebo Lady Gaga ("Paparazzi", "Telephone").

Zajímavost: Lesbické dovádění, při kterém si zpěvačka užívá sama se sebou, točila se švédskou modelkou Petrou Heikkinen a Pink se na ni dle svých slov hodně těšila: "Jsem zvědavá, jaké je š*kat sama sebe!" řekla.

Úryvek z textu písničky: "Nechci být tou, co musí vyplňovat mlčení. Ticho mě děsí, protože křičí pravdu..."


Tímto se uzavřel náš žebříček a nezbývá než doufat, že Pink bude i v budoucnosti točit skvělé klipy. U mnohých z těch, které se v našem výčtu objevují, se totiž ukázalo, že mají co říct i po mnoha letech a neztrácejí nic na svém vtipu a expresivitě, která je pro Pink příznačná. Závěrem bych chtěl poděkovat slečně říkající si Aga.witch (webmasterka webu pink.er.cz) za pomoc na přípravě článku.

NÁZORY
  • , (tom, 14.07.2010 10:38) Reagovat

    aká hudba také klipy

  • WK (Mandarinka, 14.07.2010 16:28) Reagovat

    Skvelý článek, skoro se vším souhlasím - s vyjímkou toho, že účes P!nk v Who Knew se vymyká normálu, mě se naopak moc líbí. :D :)

  • fanynka (Janča, 14.07.2010 20:15) Reagovat

    Pink je velká osobnost! je to nejlepší zpěvačka dnešní doby! A nevím jakýmu "velkýmu odborníkovi" se nelíbí učes pink v klipu Who knew, ale ví o tom úplný hov.... Je to proste pink...jde videt, ze ji nezna. P!nk vystihuje jedno velke motto: co na srdci to na jazyku!

  • Pink rulezzz (Ramirez, 14.07.2010 20:16) Reagovat

    Mě osobně v tom výčtu chybí klip k songu "Just Like A Pill". Celkově bych řekl, že období okolo alba Missundaztood bylo od Pink nejlepší. Ale je to skvělá zpěvačka se super smyslem pro humor! Už aby byla nová deska! :)

    • Re: Pink rulezzz (Botis, 18.07.2010 13:55) Reagovat

      Souhlasím, taky mi tu chybí "Just Like a Pill" a vůbec se mi zdá, že je v žebříčku moc novějších songů, z nichž většina ničím nevyniká..

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí (27.03.2024 08:30)
- Madonna ukončí turné koncertem zdarma pro milion(y) brazilských fanoušků (18.03.2024 07:46)
- Pink, Dua Lipa, Blanka. Českému éteru kralují ženy (19.01.2024 08:30)
- Pink a Dua Lipa dál kralují českým rádiím, na paty jim šlape Marek Ztracený (11.01.2024 16:43)
- Britney Spears: "Do hudebního průmyslu už se nikdy nevrátím" (06.01.2024 13:28)
- Viktor Sheen poražen! V závěru roku ho v albovém žebříčku předčily "Vánoční koledy" (04.01.2024 10:15)
- Pink v rádiích trumfla všechny vánoční hity, celé albové stupně vítězů patří Viktoru Sheenovi (21.12.2023 18:00)
- Lost Frequencies a Viktor Sheen potvrdili vedoucí postavení v českých žebříčcích (08.12.2023 08:00)
- Poslední řadovka P!nk "Trustfall" vychází v reedici se živáky i novými songy (04.12.2023 10:27)
- Českému éteru nově kraluje Lost Frequencies, nejhranější domácí skladbu má Jelen (30.11.2023 08:00)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele Queen AC/DC U2 Sia Rush Beyoncé Bono Taylor Swift Liam Gallagher Linkin Park Lady Gaga Imagine Dragons Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu