shop.musicserver.cz
Deset nejsledovanějších hudebních videí na internetu

Deset nejsledovanějších hudebních videí na internetu

Vydáno: 22.06.2010 05:00 v sekci Publicistika - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Žebříček nejsledovanějších videí na YouTube.com je vcelku prazvláštní směsice snímků, u kterých by jen málokdo očekával, že se jim podaří přitáhnout stamiliony diváku. V tomto článku se zaměříme na divácky nejúspěšnější hudební klipy a zkusíme přijít na kloub příčinám jejich popularity.

Nejnovější pokořitel dvousetmilionové hranice zhlédnutí je pubescent Justin Bieber, který se svou odrhovačkou "Baby" překonal už i dvě nepříliš roztomilá, navzájem se okusující děťátka z "Charlie bit my finger - again!". Pojďme se podívat na vůbec nejsledovanější hudební videa a zkusit odhadnout, co mohlo diváky přitáhnout.

Nutno podotknout, že téměř výhradně popový žebříček se odvíjí od stavu k polovině června 2010, některé dřívější klipy (dokonce i s desítkami milionů zobrazení) byly smazány, protože nepocházely z oficiálních kanálů. Druhou poznámkou budiž fakt, že uvádíme videa právě pouze z oficiálních kanálů (a navíc například v případě desátého místa se klip nachází na dvou oficiálních kanálech zároveň, ale počet zhlédnutí uvádíme pouze z jednoho z nich).

10. místo: Katy Perry - Hot'n'Cold

Počet zhlédnutí: 82 148 325

Katy Perry - Hot N Cold
Nahrát písničku o tom, jak skvělé bylo první líbání s dívkou, není nikterak šokující. Alespoň do chvíle, kdy o tom nezačne zpívat jiná dívka, ke všemu katolička z ortodoxní rodiny. Díky megahitu "I Kissed A Girl" si Katy Perry zajistila skvělou startovní pozici pro budování kariéry a zabodovala i s druhým singlem, tentokrát o přelétavém ňoumovi, který pořádně neví, co chce. Základem úspěchu byl jednak chytlavý refrén, jednak vtipná zápletka.

9. místo: Timbaland - Apologize (feat. OneRepublic)

Počet zhlédnutí: 86 477 028

OneRepublic - Dreaming Out Loud
Srdceryvné vyplakávání se ze vztahových kotrmelců na mladé dívky (a některé mladé chlapce) funguje téměř spolehlivě. V roce 2006 se o tom přesvědčil i velice produktivní Timbaland, který si k sobě přizval začínající kapelu OneRepublic. Jejich naříkání se jen v USA k dnešnímu dni prodalo přes 4,6 milionů kopií a překvapivě zafungovalo i veskrze nudné video.

8. místo: Vanessa Hudgens - Say OK

Počet zhlédnutí: 87 452 507

Vanessa Hudgens - Identified
Američané (hlavně ti -náctiletí) se svého času zbláznili do muzikálové taškařice High School Musical. Z ní vzešlo hned několik hvězdiček, českému posluchači zřejmě nepříliš známých. Roztomilá jednadvacetiletá Vanessa Hudgens je členkou seriálového ansámblu a kromě focení nahých fotek pro Zaca Efrona se prosadila i se svým decentním popovým povyražením "Say OK".

7. místo: Miley Cyrus - The Climb

Počet zhlédnutí: 96 155 599

Miley Cyrus - Breakout
Získat si miliony fanoušků svými písničkami se podařilo i teprve sedmnáctileté zpívající herečce Miley Cyrus, která americké hitparády bořila i pod pseudonymem Hannah Montana (dle stejnojmenného seriálu). Miley je názornou ukázkou toho, že v hudební branži se můžou prosadit i ti, kteří by ve zpěvu za normálních okolností neuspěli jinde než ve vlastní sprše.

6. místo: Lady Gaga - Just Dance (feat. Colby O'Donis)

Počet zhlédnutí: 114 126 357

Lady GaGa - Just Dance
Lady Gaga se netají tím, že si ráda cucne dobrého koňaku. Jednou se zřejmě zrušila natolik, že si ani nepamatovala, kde je. A to byl nejspíš i impuls pro napsání "Just Dance", jinak si text písničky vysvětlit asi nelze. Oslava nespoutaných večírků a čisté radosti z tance se chytla natolik, že se z ní stal jeden z největších hitů posledních let. A pak že alkohol škodí.

5. místo: Miley Cyrus - 7 Things

Počet zhlédnutí: 122 068 743

Miley Cyrus - Breakout
Vyjádřit svému protějšku náklonnost jde různě. Ten nejméně obvyklý způsob - vyjmenovat věci, které na tom druhém nesnášíte - si zvolila Miley Cyrus v "7 Things". Jemnou schizofrenii textu pak na konci songu podtrhne výčtem věcí, které má Miley na svém idolu opravdu ráda. V tom aby se jeden vyznal. Pokud byste se rádi podívali i na vydařenou parodii, následujete tento odkaz.

4. místo: Pitbull - I Know You Want Me (Calle Ocho)

Počet zhlédnutí: 126 481 257

Pitbull - I Know You Want Me (Calle Ocho)
Jediným zástupcem nepopové produkce v rámci našeho žebříčku je kubánsko-americký rapper se psím jménem Pitbull. Trochu pod psa je však klasický hiphopový klip - v popředí máme sebevědomého zpěváka-recitátora a kolem něj se to jen hemží polonahými čubami. Co písničku nejvíc proslavilo, je nakažlivá smyčka v pozadí a dvojsmyslný text.

3. místo: Miley Cyrus - Party In The U.S.A.

Počet zhlédnutí: 129 542 341

Miley Cyrus - The Time Of Our Lives EP
Mladičká Milča Sajrusů s lehce kačeřím hlasem (už asi chápu, proč se jí ujala zrovna stanice Disney) se do Top 10 prodrala celkem třikrát. Potřetí (a stylově na třetí pozici) je se svou párty v jů-es-ej. Těžko říct, zda za úspěchem stojí americká vlajka v pozadí klipu probouzející nevyčerpatelný patriotismus obyvatelů USA, nebo toxická nakažlivost písničky, ve které padají zmínky o Britney Spears a Jay-Zm. Tak jako tak, úctyhodný úspěch.

2. místo: Justin Bieber - Baby (feat. Ludacris)

Počet zhlédnutí: 200 557 249

Justin Bieber - Baby
Dětské zpívající hvězdy jsou fenomén, který se v minulosti již několikrát objevil (v podobě Ewy Farné i v ČR) a dokázal pobláznit velké množství posluchačů. Netroufám si odhadnout, co bude s Justinem Bieberem, až začne mutovat, ale do té doby se může opájet nečekaně ohromujícím úspěchem songu "Baby", který si na YouTube.com rozkliklo přes 200 milionů posluchačů pochybného vkusu.

1. místo: Lady Gaga - Bad Romance

Počet zhlédnutí: 228 754 230

Lady GaGa - Bad Romance
První místo zřejmě překvapí málokoho. Lady Gaga se stala ikonou moderního electropopu a singl "Bad Romance" je už nyní považován za jeden ze zásadních popových kousků posledního desetiletí. Morbidnímu klipu s počítačově zvychrtnělou zpěvačkou, úsměvnému vyústění a podbízivé vypalovačce se dalo jen těžko uniknout.Jen pro zajímavost - video je zároveň tím vůbec nejsledovanějším na celém YouTube.com a lidé k němu napsali už více jak 370 tisíc komentářů.


NÁZORY
  • Oficiální klipy na youtube (Anlariko, 22.06.2010 08:51) Reagovat

    Že jo! Já si taky říkala,že je tam Lady Gaga nějak nepřirozeně hubená. Taky bych brala nějakou řetuš....:-) Jinak já teda na You tube hledám spíš rarity, záznamy z koncertů apod. Na official klipy se můžu podívat v televizi.

  • Tak já (fx, 22.06.2010 10:48) Reagovat

    už nikoho s televizí neznám, takže YouTube to jistí ;-)

    A GaGa mě baví, ačkoliv jinak tenhle typ hudby vůbec nemusím (obvykle poslouchám věci jako Muse, Prodigy, High Contrast atd).. Je to zvláštní úkaz, tahle holka :-)

  • ??? (Teenushe, 22.06.2010 11:25) Reagovat

    Teda to, že je Miley Cyrus v tomhle žebříčku hned třikrát je teda neuvěřitelný. Na co to ty lidi koukaj....

  • hej a zabudli ste na song (mjúz, 22.06.2010 17:17) Reagovat

    "Jizz in my pants" od The Lonely Island
    to má teraz 85 038 079 videní na YT a je oveľa lepšie ako všetkých týchto 10 klipov

    hádam ste ho nedali kvôli slušnosti

    • Re: hej a zabudli ste na song (michal, 24.06.2010 23:36) Reagovat

      to je hrozny song totalna debilina

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Grey256 - Tentokrát 8/10
Recenze: Rapper Grey256 na desce "Tentokrát" všem mladým pop-rockerům ukázal, jak se to dělá. A přitom to má jako vedlejšák Grey256 patří mezi spousty mladých rapperů, o nichž na musicserveru kromě pravidelného komentáře hitparád nepíšeme. V redakci totiž nemáme žádného teenagera, který by jim rozuměl. Jednadvacetiletý interpret se nyní rozhodl... čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí (27.03.2024 08:30)
- Naživo: Ewa Farna si podmanila O2 arenu i napodruhé (23.03.2024 08:48)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Video: Miley Cyrus a Pharrell Williams si v novém singlu hrají na doktory (14.03.2024 20:09)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)
- Dua Lipa stále vládne českým rádiím, Miley Cyrus je mezi nejhranějšími už déle než rok (08.02.2024 16:00)
- Grammy ovládly hvězdy popu. Hlavní ceny si rozdělily Taylor Swift, Miley Cyrus a Billie Eilish (05.02.2024 11:00)
- Dua Lipa převzala vládu v českých rádiích, Robin Zoot v albech přeskočil Viktora Sheena (26.01.2024 15:00)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (40-31) (23.01.2024 18:30)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen AC/DC Sia U2 Kabát Rush Bono Beyoncé Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu