shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád IFPI - 21. týden

Petr Muk obsadil hitparádu

Vydáno: 02.06.2010 22:38 v sekci České hitparády - Petr Balada | foto: facebook interpreta

Smrt opět prodávala. Tragický skon Petra Muka vehnal hned několik jeho alb do žebříčku těch nejprodávanějších, a to včetně novinky "V bludišti dnů", která vzala útokem první místo. Žádný velký vliv neměla, bohužel, tato událost na rozhlasový éter. Tomu už poosmé vévodí Edward Maya. Videoklipem týdne Oceán.

Edward Maya - Stereo Love
© facebook interpreta
RÁDIA - Zatímco majitelé zlata a stříbra zůstávají stejní, novým vlastníkem bronzu je projekt Stromae s "Alors On Danse". Minulá trojka "If We Ever Meet Again" propadla na desítku. Nesmyslně se vrátila Ke$ha se songem, kterému už dávno odtikalo. Přesto byl protlačen o deset míst vzhůru a je čtvrtý. Podobně jako singl Alexandry Burke "Bad Boys" obývající po předcházející jedenáctce sedmičku. Po osmi týdnech osmá příčka, to je záležitost "Radio" od Get Far.

Stále stoupající šestnáctá Lady GaGa ("Alejandro") a sedmnáctá Shakira ("Gypsy") jsou žhavými kandidátkami na průnik do Top 10. Překvapit ale může i Adam Lambert, který má prozatím pozici s číslem jednadvacet. Ovšem doputoval na ni z pětašedesátky. "Whataya Want From Me" je pro vítěze osmé řady American Idol oficiálně druhým singlem jeho debutového alba. Song byl původně určen pro desku Pink "Funhouse", ale neprošel cutem. Vítěz česko-slovenské variace této soutěže Martin Chodúr stále lavíruje kolem dvacátého místa. "Celebrate" je aktuálně dvacátá čtvrtá nejhranější skladba.

Z druhé vlny i nadále letí vzhůru Kylie Minogue ("All The Lovers") a Christina Aguilera ("Not Myself Tonight"). Obě se zastavily v první půli čtvrté desítky. "Acapella" od Kelis na ně mírně ztrácí. Patří jí dvaačtyřicátá šprušle, což představuje sedmimístné zlepšení. Christina Aguilera jako jediná z nich aktuálně boduje i v Billboard Hot 100, a to po bolestivém propadu až na dosti mizerné sedmdesáté třetí pozici. Mezi šesticí novinek najdeme devadesátého Eminema s "Not Afraid" a dvaadevadesátou Rihannu s "Te Amo".

Top 10 - rádia:
  1. Edward Maya - Stereo Love
  2. David Guetta feat. Kid Cudi - Memories
  3. ↑ Stromae - Alors On Danse
  4. Ke$ha - Tik Tok
  5. Rihanna - Rude Boy
  6. Train - Hey, Soul Sister
  7. Alexandra Burke - Bad Boys
  8. ↑ Get Far - Radio
  9. Lady GaGa feat. Beyoncé - Telephone
  10. Timbaland feat. Katy Perry - If We Ever Meet Again

Top 100 RÁDIO 20/2010 - novinky:
45. Darren Hayes - I Miss You
46. Prezioso feat. Marvin - Riddle
47. Roll Deep - Good Times
76. Selena Gomez - Naturally
90. Eminem - Not Afraid
92. Rihanna - Te Amo

Petr Muk - V bludišti snů
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Obrovská ikona začátku devadesátých let Petr Muk zemřel v okamžiku vydání novinky "V bludišti dnů". Desky, která mohla být dost možná startem jeho velkého hudebního comebacku. Vše je ale jinak a z nového materiálu se stal epilog. "V bludišti dnů" by nejspíše stanulo na vrcholu i bez oné tragédie. O dalších albech se to už ale říci nedá. Sólovou kariéru dále v žebříčku zastupují na pátém místě "Slunce: To nejlepší ...", třicátý devátý "Osud ve dlaních" a dvaačtyřicáté "Jizvy lásky". Jeho nejlepší a nejpřínosnější období mapuje výběr Oceánu na sedmnáctce a "Komplet" Shalomu na třicet šestce.

Lady GaGa se sice těší výbornému zdraví, ovšem to jí nebrání mít rovněž v první desítce dvě desky. Obě jsou přitom větším, či menším recyklátem jejího debutu, ale ve finále je vlastně jedno, jestli se máme pohoršovat nad případným druhým albem, nebo nad remixovým zmetkem. Radši si pusťme "Sto nejkrásnějších písní" Spirituál kvintetu a seznejme, že nějaká Lady GaGa nám může být hezky starosvětsky ukradená, šumák a vuřt. A pokud je na vás Kvintet moc Spirituální, podobně rozmáchlý výběr vyšel i Martě Kubišové. Ta ostatně ve věku Lady GaGa vypadala daleko líp. O zpěvu nemluvě.

Top 10 - prodejnost:
  1. new Petr Muk - V bludišti dnů
  2. Richard Müller - Už
  3. Radůza - Miluju vás
  4. Pavel Bobek - Víc nehledám
  5. Petr Muk - Slunce: To nejlepší …
  6. Kabát - Po čertech velkej koncert +DVD
  7. Lady GaGa - Remix
  8. Lady GaGa - Fame Monster
  9. ↓ Dvořák/Svěcený - Vivaldianno MMVIII
  10. new Spirituál kvintet - Sto nejkrásnějších písní

Top 50 Prodejní - novinky:
1. Petr Muk - V bludišti dnů
10. Spirituál Kvintet - Sto nejkrásnějších písní
15. Marta Kubišová - Vyznání/Zlatá kolekce
24. Různí - Kalkuly 2010
30. Pavol Habera - Best Of Pavol Habera
34. Masterplan - Time To Be King
34. Petr Muk - Jizvy lásky

Videoklip týdne: Oceán - "Jeden den"

Nedá se jinak. Přestože z nejzajímavějšího období kariéry Petra Muka s kapelou Oceán nelze na internetu prozatím dohledat videoklipy v odpovídající kvalitě, jeden vzpomínkový si dáme. Song "Jeden den" pochází z debutového alba Oceánu, které vyšlo v roce 1990. O dva roky později vznikl videoklip natáčený v Řecku na pozadí klášterů v Meteoře. Výběrová deska Oceánu je aktuálně sedmnáctou nejprodávanější.

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 21. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY
  • LG (DJ Volder, 03.06.2010 06:58) Reagovat

    Bylo zapotřebí trefovat se do Lady Gaga? Zase opakovat starý rejp o jejím hlase? Komentování jejího vzhledu je úplně mimo. Tohle bych čekal na nějkém blogu dvanáctiléte holky. Ne na webu, který má snad nějakou úroveň.


    • Re: LG (Lukas, 03.06.2010 11:36) Reagovat

      Souhlas, je to celkem ubohý, ikdyž nejsem zrovna její skalní fanoušek, tak tohle bych tu nečekal....

    • Re: LG (Doupik, 03.06.2010 12:50) Reagovat

      Slovo zmetek je ale myslím v souvislosti s tím remixovým albem opravdu na místě :-)

      • Re: LG (DJ Volder, 03.06.2010 13:06) Reagovat

        Není na místě, ani trochu. Vydat něco takového Madonna, tak se celý musicserver.cz zblázní a bude se předhánět v pochválách. Udělá něco takového LG a už se hledají chyby.

  • oprava (seaf, 03.06.2010 16:21) Reagovat

    oprava - píseň ,,Jeden den,, nevyšla na debutu Dávná zem, vyšla v této remastrované podobě až na albu 2,5Oceán

    (na demech byla, je to jedna z nejstarších původních skladeb Oceánu, ale na DZ se nevešla!), podobně jako Vždyť stačí apod.

    Čili první LP Dávná zem tuto píseň neobsahuje



DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády (18.04.2024 10:00)
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Video: Sophie Ellis-Bextor zazářila u Jimmyho Fallona a vrací se na taneční parket s Pnau i Guettou (12.03.2024 10:43)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen AC/DC Kabát Sia U2 Rush Bono Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu