shop.musicserver.cz
Nové desky pro 21. týden

Nové desky pro 21. týden

Vydáno: 23.05.2010 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Tak... co bude příští týden nového? Pod vedením Williama Orbita se vrací Katie Melua a po třiatřiceti letech Keith Jarrett s Charliem Hadenem. Příznivci tvrdší muziky se dočkají Soulfly a Heaven Shall Burn a ti elektroničtí Crystal Castles. Těšit se můžeme i na remixovanou Rihannu, Ty syčáky a Petra Muka.

Pokud se v pondělí 24. května vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Katie Melua - The House (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk-jazz

Katie Melua - The House
Katie Melua je v zahraničí už nějaký čas velmi populární, ale v našich končinách se stále ne a ne prosadit. Třeba se to změní s její již čtvrtou deskou "The House". Nová nahrávka se oproti třem předchozím v mnohém liší. Pětadvacetiletá zpěvačka totiž změnila tým spolupracovníků, v jehož čele stál dříve skladatel Mike Batt. Nyní se pustila do spolupráce s Williamem Orbitem, který se vyšvihl mezi producentskou elitu po přípravách Madonniny "Ray Of Light". Melua dala dohromady s Orbitem dvanáct skladeb, jejichž autory jsou vedle zpěvačky samotné i Lauren Christy, jež je členkou produkčního týmu The Matrix, Guy Chambers a Rick Nowels. Že tito stojí za alby lidí jako Robbie Williams, Belinda Carlisle, Christina Aguilera a řada dalších, je skoro zbytečné zmiňovat. Nicméně ani s touto změnou neztratila Katie Melua nic ze svého stylu na pomezí jazzu a folku, stejně tak jako se nezměnil ani její podmanivý zpěv. To si můžete ověřit z ukázek nových písniček v internetovém obchodě Amazon.co.uk.


Keith Jarrett / Charlie Haden - Jasmine (Arta)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz

Keith Jarrett / Charlie Haden - Jasmine
Třiatřicet let poté, co se rozpadl Jarrettův "Americký kvartet", se geniální jazzový pianista Keith Jarrett a neméně skvělý basista Charlie Haden dali opět dohromady. Původně to bylo za účelem natáčení dokumentárního filmu, ale nakonec z toho vzešlo "Jasmine" - album amerických standardů. Dostalo se na takové skladby jako "Body And Soul", "For All We Know", "Where Can I Go Without You", "Don’t Ever Leave Me" a další. Nahrávalo se v Jarrettově domovském studiu a výsledkem je velmi intimní, spontánní, vřelá a zároveň přímočará nahrávka. O jejích kvalitách můžete přemýšlet nad poslechem několika ukázek hrajících na profilu této desky u vydavatelství ECM.


Ty syčáci - Krása (Indies Happy Trails)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativa / rock

Ty syčáci - Krása
Brněnští rebelové Ty syčáci, tedy konkrétně pánové Váša, Zavadil a Fröhlich dali opět hlavy dohromady a na pomoc si znovu zavolali bubeníka Aleše Pilgra. Oproti předchozí "Bum bum bum", která byla jakousi kompilací toho nejlepšího, nabízejí nyní plnohodnotnou nahrávku. Fanoušci se mohou těšit na neuvěřitelných devatenáct kousků a podle slov členů formace je tvoří "masivní riffy, refrény a překvapivé stylové odbočky a texty, nad kterými můžete kroutit hlavou, lámat si ji, nebo s ní divoce potřásat při tanečcích, ke kterým vás tato 'Krása' nejspíš strhne." Zda mají pravdu, můžete zkoumat již dnes na stránkách vydavatelství Indies Happy Trails.


Crystal Castles - Crystal Castles (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: experimentální elektronika

Crystal Castles - Crystal Castles (2010)
Kanadská dvojice Ethan Kath a Alice Glass známá jako Crystal Castles si svou experimentální elektronickou taneční hudbou a divokými chaotickými koncerty získala kritiku i fanoušky po celém světě. Jejich první, eponymní album se dostalo dle hodnocení časopisu NME mezi padesát nejdůležitějších desek desetiletí. Aby zavedli chaos i do své diskografie, nástupce debutu opět nedostal jméno, respektive je označený zase jako "Crystal Castles". Najdete na něm čtrnáct skladeb, které dvojice nahrávala v kostele na Islandu, ve srubu v Severním Ontariu a v garáži opuštěného obchodního domu v Detroitu. Podle prvních reakcí to vypadá, že divoká elektronická jízda s vlnami melancholie kritiky zaujala i tentokrát. Novinka je už dnes k dispozici na MySpace.com dua. Kdo by chtěl Crystal Castles slyšet naživo, má možnost na slovenském festivalu Pohoda.


Soulfly - Omen (M.A.B.Records)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: groove metal / thrash metal

Soulfly - Omen
Brazilští Soulfly se hlásí o slovo s osmou řadovou deskou, prorocky nazvanou "Omen". Formace v čele s Maxem Cavalerou se do ní pustila koncem loňského roku a ani ne půl roku nato představila světu jednu z nových písní "Rise Of The Fallen", ke které vznikl i videoklip. Tuto skladbu a dalších deset písní produkoval Logan Mader, jenž spolupracoval například s Machine Head. Z hostů se na albu podílel frontman The Dillinger Escape Plan Greg Puciato a Tommy Victor známý z Prong. Ještě než se novinka objeví na pultech, můžete si na MySpace.com profilu Soulfly poslechnout pilotní singl a také další kousek "Kingdom".


Bedük - Go (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: electro pop

Bedük - Go
Turecký zpěvák Bedük vydávající album "Go" dokázal změnit směřování současné populární turecké hudby. Jeho dvě předchozí alba "Even Better" a "Dance Revolution" šokovala tamější hudební trh. Bedük je schopný si svá alba zprodukovat, natočit, zmixovat, vydat, zazpívat hlavní i doprovodné vokály, zahrát na všechny použité hudební nástroje a navíc si ještě graficky navrhnout a vytvořit obal alba. V jeho hudbě ale příliš tureckých či orientálních vlivů nehledejte, tenhle Turek se orientuje na současnou vlnu electro popu oscilující mezi evropskou a americkou scénou. Novinkou "Go" a titulním singlem "Electric Girl" se tento turecký zpěvák premiérově představuje na celoevropském trhu. Jestli má nějaké šance, můžete posoudit na jeho MySpace.com.


Heaven Shall Burn - Invictus (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: melodický death metal

Heaven Shall Burn - Invictus
Fanoušci formace Heaven Shall Burn si na nové řadové album německého kvintetu museli počkat dva roky. Čekání se ale vyplatilo, neboť muzikanti připravili finální část trilogie "Iconoclast". Novinka nazvaná "Invictus" přináší posluchačům třináct skladeb včetně bonusového songu a "Given In Death", společné písně se zpěvačkou Sabine Weniger a kytaristou Sebastianem Reichlem, které můžete znát z kapely Deadlock. Jak budou nové písně znít, můžete sami ohodnotit na MySpace.com kapely, kde najdete trailer a kompletní album.


Food - Quiet Inlet (Arta)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz / elektronika

Food - Quiet Inlet
Vskutku neobvyklý název pro svůj projekt zvolili norští muzikanti, kteří si dali jméno Food, tedy Jídlo. Z původní čtveřice už zbyl pouze saxofonista Iain Bellamy a bubeník Thomas Strønen. Nicméně ti se s tímto projektem pohybují na hudební scéně už nějaký ten rok a pro své aktuální album "Quiet Inlet" si k sobě našli i několik slavných hostů, jako je trumpetista Nils Petter Molvær či hvězdný rakouský kytarista Christian Fennesz. Společně dali dohromady nahrávku, na níž se potkává klasický jazz s novými elektronickými prvky. Nikoho tedy nepřekvapí, že je už nyní spojováno s nahrávkami Milese Davise ze sedmdesátých let jako třeba "Big Fun". Jestli si takovéto přirovnání zaslouží, posuzujte na jejich MySpace.com.


Masterplan - Time To Be King (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy metal / power metal

Masterplan - Time To Be King
Po krátkém odloučení je zpěvák Jorn Lande zpátky u německé kapely Masterplan a společně vydávají novou desku. V pořadí čtvrtá nahrávka "Time To Be King" měla sice vyjít už v polovině dubna, ale kvůli plánovanému náslechu v Hamburku se vydavatelství rozhodlo, že termín o měsíc posune. Včetně digipackového bonusu a extra skladby pro Japonsko přináší CD dvanáct písní, z nichž dvě se k posluchačům dostaly už na EP "Far From The End Of The World". Pokud jste je ještě neslyšeli, navštivte MySpace.com kapely.


Petr Muk - V bludišti dnů (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Petr Muk - V bludišti snů
Petr Muk může letos slavit řadu menších výročí. Je mu čtyřicet pět let, před dvaceti lety vydal první desku s Oceánem, před deseti naopak nejúspěšnější sólovku "Jizvy lásky" a pět let uplynulo od poslední nahrávky. To všechno může oslavit novým CD "V bludišti dnů", kterou reprezentuje již první singl "Nebe nehledej" a ke kterému se v květnu přidala "A stejně tě ztrácím". Důvodem, proč Petru Mukovi trvala příprava tak dlouho, bylo sestavování nové kapely, kterou tvoří především členové Deep Decline. Luděk Fiala je jednak producentem, ale i spoluautorem, kytaristou a klávesákem zároveň. Baskytaru a práci za studiovým mixpultem obstaral Vladimír Srb, hudebně i textově se podílel zpěvákův dlouholetý kamarád Honza Dvořák. "V bludišti dnů" navazuje na osmdesátá léta, ale zároveň se inspiruje i v současné britské hudbě. První singl je ke stažení na webu Petra Muka a druhý na stránkách rádia Impuls.


Sabaton - Coat Of Arms (M.A.B.Records)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Sabaton - Coat Of Arms
Švédští válečníci Sabaton vyrážejí se šestou studiovou deskou do dalšího boje. Muzikanti opět zabředli do historie a na nahrávce "Coat Of Arms" interpretují témata týkající se řecko-italské války, Varšavského povstání a Operace Telemark vedené za druhé světové války. Nahrávka obsahuje celkem deset songů a všechny najdete na MySpace.com webu formace. Naživo si budete moct skladby poslechnout v listopadu, kdy Sabaton zavítají v rámci světového turné do Zlína a Prahy.


Rihanna - Rated R: Remixed (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / hip hop

Rihanna - Rated R: Remixed
Rihanna sice už připravuje novou desku, ale aby zkrátila fanouškům čekání, přichází ještě s "Rated R: Remixed". Ta, jak je z názvu patrné, navazuje na loňský počin “Rated R", který do Evropy vypustil dva velmi úspěšné singly “Russian Roulette“ a “Rude Boy“, a jedná se pochopitelně o jeho remixovou podobu. Přinese deset remixů, mezi nimiž ale nehledejte ty, které doposud vyšly a dostali je na starost světoví DJs a producenti. Jde totiž výlučně o remixy, které doposud nevyšly na žádných prodejných nosičích a má je na svědomí jediný člověk - velký kamarád zpěvačky Chew Wu-Phat. Ten patří aktuálně mezi velmi vyhledávané remixéry - v posledních měsících jeho služeb využila i Lady GaGa, Timbaland, Alphabeat nebo Mariah Carey. Zpěvačka nabízí na svém MySpace.com jednu ochutnávku v podobě remixu singlu "Rockstar 101".


ZVA 12-28 Band - Z ruky zobať (Indies Scope)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: blues / folk

ZVA 12-28 Band - Z ruky zobať
Dvacetileté výročí existence oslavuje ZVA 12-28 Band třetím oficiálním albem "Z ruky zobať". Završuje na něm svůj přerod z bluesové kapely na autentickou písničkářskou formaci, která ve stylu Toma Waitse vypráví příběhy z nekonformního prostředí. Od roku 2007, kdy vyšlo album "Za fúzy ma poťahaj", prošla personální výměnou, která částečně změnila sound celé kapely. Houslista Stanislav Fakan nahradil odcházejícího Borisa Čiampora, hráče na harmoniku. Nahrávka staví na bluesových základech, které mají zetvéáčka hluboce zakořeněné, ale vše ostatní je nadstavba. Na novém albu jsou všechny písně jednoho autora, a tím je Noro Červenák, výjimku tvoří pouze dva texty, které pocházejí z pera Radka Pastrňáka, s nímž se formace seznámila při společné spolupráci na soundtracku k filmu Alice Nellis "Tajnosti". Celou desku si již dnes můžete poslechnout na stránkách vydavatelství Indies Scope.


V krátkosti

  • Britská formace The Cure připravila pro své fanoušky luxusní reedici alba "Disintegration". Na třech discích představí remasterovanou verzi desky, rarity a živé album “Entreat Plus”.
  • Bon Jovi letos slaví čtvrt století na hudební scéně a při té příležitosti ke svým fanouškům vyšlou speciální edice všech svých alb s výjimkou toho posledního. K původním kolekcím přibudou ještě bonusové skladby, rarity, živé nahrávky, v bookletu fotografie a také přístup k dalším bonusům na webu Bon Jovi. Některé z reedic budou obsahovat i originální reprodukce backstage pasů z turné.

Dále vychází:

Blood Of Kingu - Sun In The House Of The Scorpion (Mystic Production)
Dáda Patrasová - Julidáda (EMI)
Dáda Patrasová - Julidáda Show (EMI)
David Guetta - One Love/New Version (EMI)
Diabulus In Musica - Secrets (Mystic Production)
Dino Saluzzi - El Encuentro (Arta)
Disbelief - Heal (Mystic Production)
Edguy - Kingdom Of Madness (Mystic Production)
Edguy - The Early Years (Vain Glory Opera / Kingdom Of Madness) (Mystic Production)
Edguy - Vain Glory Opera (Mystic Production)
Elina Garanča - Carmen (DVD) (Universal)
Enforcer - Diamonds (Mystic Production)
Erasure - Sanctuary'The Eis Christmas (EMI)
Josefine Cronholm - Songs Of The Falling Feather (Arta)
Kate Bush - Aerial (EMI)
Keep Of Kalessin - Reptilian (Mystic Production)
Lars Danielsson - Signature Edition 3 (Arta)
Mahler - 150th Anniv./Mahler's Adagios (EMI)
Mick Harvey - Pink Elephants (EMI)
Molly Hatchet - Justice (Mystic Production)
Nguyen Le - Signature Edition 1 (Arta)
Oddjob - Clint (Arta)
Povísně Michala Vícha - Povísně Michala Vícha (Black Point Music)
Renegade Soundwave - In Dub (EMI)
Rigmor Gustafsson - Calling You (Arta)
Různí - Kanikuly 2010 (Universal)
Různí - Street Dance (Universal)
Thunderstone - Dirt Metal (Mystic Production)
Y & T - Facemelter (Mystic Production)

NÁZORY
  • novinky pre tento tyzden (fortyp, 23.05.2010 12:11) Reagovat

    Pendulum - Immersion
    Stone Temple Pilots - Stone Temple Pilots

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Bon Jovi tady s námi chtějí být navždy. Alespoň dle názvu své nové desky (15.03.2024 18:57)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Bono Kryštof Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu