shop.musicserver.cz
Nové desky pro 20. týden

Nové desky pro 20. týden

Vydáno: 16.05.2010 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Tentokrát je tu doslova zával novinek, kterým vévodí navrátilci Faithless, zremixovaný Moby a LCD Soundsystem. Green Day představí svůj muzikál, operní diva Renée Fleming poprockové coververze a dostane se i na pohrobky Evanescence We Are The Fallen a bokovku dvou holek z Dixie Chicks Court Yard Hounds.

Pokud se v pondělí 17. května vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Faithless - The Dance (Panther)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: dance / elektronika

Faithless - The Dance
Britští Faithless nechali své fanoušky čekat na novou desku dlouhé čtyři roky, ale o to víc se snažili udělat novinku výjimečnější. Nahrávka "The Dance" má být nejen podle názvu docela taneční, což potvrzuje i pilotní singl "Not Going Home Tonight". Vznikl k němu i příslušný videoklip. Kromě tohoto kousku přinese deska dalších devět a hostující interprety jako Miu Maestro nebo Dido. Album bude k dostání ve třech formátech - jako CD, placený download a limitovaná verze. Ještě než se ale objeví na pultech, můžete si všechny nové písně poslechnout na MySpace.com profilu formace. Naživo pak budete mít šanci na Open Air Festivalu, kde Faithless vystoupí jako jedna z hlavních hvězd.


Court Yard Hounds - Court Yard Hounds (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: country / folk-rock

Court Yard Hounds - Court Yard Hounds
Fanoušci country už nějaký čas postrádají na scéně momentálně jednu z největších hvězd žánru - Dixie Chicks. Kapela si dala totiž po albu "Taking The Long Way" na nějaký čas oddech. Už minulý rok se ale chtěly sestry Emily Robison a Martie Maguire vrátit do studia, jenže proti byla Natalie Maines, která se ještě necítila být připravená. Výsledkem toho je nový projekt Court Yard Hounds a stejnojmenné album, které ale rozhodně neznamenají konec Dixie Chicks. Na nahrávání se samozřejmě vedle obou sester podíleli i doprovodní muzikanti domovské kapely, včetně otce Natalie Maines, kytaristy Lloyda Mainese. CD, které vychází pouze s týdenním zpožděním od vydání v zámoří, není čistě jen countryové, jak jsme zvyklí od Dixie Chicks, ale přesahuje i do folku a rocku, což dokazuje třeba i spolupráce s Jakobem Dylanem na skladbě "See You In The Spring". "Court Yard Hounds" produkoval Jim Scott, který se podílel i na posledním albu domovské kapely. Podle slov Emily Robinson velmi osobní nahrávku reprezentují na webu dua čtyři skladby.


Green Day - The Original Broadway Cast Recording "American Idiot" Featuring Green Day (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop-punk / muzikál

Green Day - The Original Broadway Cast Recording of American Idiot
Pokud se vám s poslední deskou Green Day "21st Century Breakdown" splnil velký sen a zároveň nedáte dopustit na klasická alba jako "American Idiot", nenechte si ujít nové CD s původní hudbou stejnojmenné broadwayské show, která je celá založená na hudbě kapely. Produkci příslušného alba obstaral sám frontman Billie Joe Armstrong a do nahrávání zapojil samozřejmě i všechny účinkující z muzikálu. Show měla v Americe premiéru 20. dubna a jednu z písní "21 Guns", která ten večer zazněla, najdete k poslechu na stránkách MySpace.com. Připomeňme, že naživo si budete moct s Gren Day zazpívat 29. června na pražském Výstavišti.


Renée Fleming - Dark Hope (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie pop

Renée Fleming - Dark Hope
Americká sopranistka Renée Fleming, u nás velmi oblíbená, si připravila pro své fanoušky výjimečné a velmi neobvyklé album. “Dark Hope“ totiž není ani opera, ani klasická hudba. Renée na album zařadila jedenáct předělávek těch interpretů, které ráda poslouchá v soukromí, a toto album je jakousi poctou právě jejím oblíbencům. "Vždy mě inspirovali umělci, kteří dokázali ukázat svoji hudební a intelektuální výstřednost a kuráž riskovat," uvedla mimo jiné k výběru interpretů. Mezi písničkami nalezneme ty, které pocházejí od Muse, Arcade Fire, The Mars Volta, Petera Gabriela, Leonarda Cohena, Tears For Fears nebo i dnes zmiňovaných Band Of Horses. Natáčelo se v New Yorku pod dohledem producenta Davida Kahneho. Ten se v minulosti postaral o produkci desek Reginy Spektor, The Strokes, Kelly Clarkson nebo The Bangles. Jak se snoubí klasicky školený hlas s popem, rockem a dalšími styly původních interpretů, můžete zatím poslouchat pomocí krátkých ukázek v internetovém obchodě Amazon.co.uk.


Moby - Wait For Me Remixes (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: dance

Moby - Wait For Me Remixes
Americký zpěvák, DJ, producent a skladatel Moby na svých fanoušcích nikdy nešetřil a nová remixová kompilace je toho důkazem. "Wait For Me Remixes" vychází totiž jako obsáhlý dvoudisk. Jak název napovídá, fanouškům přináší upravené songy z Mobyho úspěšného alba "Wait For Me", které vyšlo v roce 2009. Kromě toho, že skladby prošly důkladnými remixovými operacemi, přivolal si jejich autor na pomoc slavné DJs a remixéry jako Tiësta, Carla Coxe, Guie Boratta, Laidback Lukea a Laurenta Wolfa. Původní songy tak dostaly nový a nakažlivě taneční feeling. První CD přináší nezkrácené verze skladeb a druhý disk zaplnil svým DJským mixem sám Moby. Do více než hodinové stopáže propojil třináct ze svých nejoblíbenějších remixů na skladby z jeho posledního alba. Na speciálně vytvořeném webu najdete k poslechu trojici mashupů.


We Are The Fallen - Tear The World Down (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní metal / gothic metal

We Are The Fallen - Tear The World Down
Pokud se vám stýská po asi nejslavnější sestavě Evanescence a nelpíte zrovna na Amy Lee, měla by vás zaujmout nová pětičlenná kapela We Are The Fallen. Skládá se ze tří členů zmíněné sestavy - Bena Moodyho, Johna LeCompta, a Rockyho Graye - a ve studiu se k nim přidal ještě David Hodges. We Are The Fallen mají velmi podobný zvuk, a to i díky zpěvu, kterého se ujala zpěvačka Carly Smithson. Tu si bývalí členové Evanescence vyhlédli v American Idol. Prvním albem je "Tear The World Down" s jedenácti skladbami a prvním singlem "Bury Me Alive", kde kapela přináší alternativní metal s přesahy do emo. Rozdíly a odlišnosti mezi oběma kapelami můžete porovnávat na MySpace.com formace, kde je podstatná část desky nahraná.


Godsmack - The Oracle (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy metal / post grunge

Godsmack - The Oracle
Od vydání poslední desky amerických Godsmack "IV" uplynuly letos čtyři roky a za výlohy míří její nástupce "The Oracle". V pořadí pátá studiovka formace se měla původně jmenovat "Saints & Sinners" a kapela v čele se zpěvákem Sullym Ernou na ní začala pracovat v loňském roce. Muzikanti se po dvouleté pauze vrhli do psaní s elánem a výsledkem jejich snažení je deset nových písní. První ochutnávkou se stal singl "Cryin' Like A Bitch" a, jak se sami můžete přesvědčit na MySpace.com kapely, Godsmack jsou zpátky v plné síle a vytahují velmi ostré zbraně. Na stejné adrese najdete i videoklip.


Marina & The Diamonds - The Family Jewels (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie pop

Marina & The Diamonds - The Family Jewels
Nebýt Ellie Goulding stala by se vítězkou prestižní ankety BBC Sound Of 2010 čtyřiadvacetiletá slečna Marina Diamandis s kořeny ve Walesu a Řecku, která si říká Marina & The Diamonds. Kritiky dokázala zaujmout stylem, ve kterém si pohrává s hudebními vlivy sedmdesátých let dohromady se současným popem a alternativou. Nyní konečně vydává své debutové album "The Family Jewels" s třináctkou skladeb, které sama napsala a jako pianistka i zčásti opatřila hudebním doprovodem. Hlavními producenty jsou Liam Howe a Pascal Gabriel. První se motal kolem alb Sophie Ellis Bextor, Neriny Pallot nebo Marylina Mansona a druhý má na svědomí některé songy Ladyhawke, Little Boots a řady dalších. Čtyři ochutnávky nahrála zpěvačka na svůj MySpace.com profil.


Gogol Bordello - Trans-Continental Hustle (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: gypsy punk / rock

Gogol Bordello - Trans-Continental Hustle
Rebelové Gogol Bordello nenechají svou tvorbou nikoho chladným a k fanouškům posílají novou gypsypunkovou nálož. Páté album nazvané "Trans-Continental Hustle" produkoval opěvovaný a uznávaný režisér Rick Rubin, známý ze spolupráce s Metallikou nebo Red Hot Chili Peppers. Společně s kapelou dal dohromady třináct temperamentních songů. Ty jsou, jak uvedla sama skupina, silně ovlivněné životem a zážitky zpěváka Eugena Hütze, který od roku 2008 žije v Brazílii. Jak se skladby povedly, můžete sami posoudit poslechem na MySpace.com Gogol Bordello.


Kelis - Flesh Tone (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: elektronika / taneční hudba

Kelis - Fleshtone
Kolem americké zpěvačky Kelis bylo poslední dobou ticho. Mohlo za to její těhotenství. Po narození syna se ale opět hlásí s novým řadovým albem "Flesh Tone" a už první singl "Acapella" naznačil, že zpěvačka změnila styl. Do této doby byla světu známa především díky hitům “Trick Me“, “Milkshake“ nebo “Millionaire“, které měly shodně spíše houpavé tempo. Nyní ale nabrala velmi taneční a elektronicky laděný směr, který má na svědomí věhlasný francouzský DJ, producent a remixér David Guetta. Ten se zhostil úlohy hlavního producenta nové desky. Svojí troškou do mlýna na album přispěli i will.i.am z Black Eyed Peas, seskupení Boys Noize a řada dalších. K zmíněnému singlu vznikl i videoklip, který můžete vidět na webu zpěvačky.


LCD Soundsystem - This Is Happening (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

LCD Soundsystem - This Is Happening
"Do třetice všeho dobrého!" si řekl James Murphy, když chystal novou desku svého projektu LCD Soundsystem. Už během příprav se totiž rozhodl, že placka "This Is Happening", na kterou fanoušci čekají tři roky, bude zároveň poslední nahrávkou v historii kapely. Na rozloučenou tedy připravil devět nových písní, jejichž nahrávání probíhalo během loňského a začátkem tohoto roku. První vlaštovkou se stal kousek "Drunk Girls" a James Murphy ho k poslechu umístil na MySpace.com kapely. Videoklip můžete zhlédnout na YouTube.com kanálu LCD Soundsystem. Jak celou desku ohodnotil náš redaktor Tomáš Bláha, se dozvíte v rubrice Slyšeno v předstihu.


Vladimír Václavek M. Dvořáček & F. Zimmermann & M. Macht - Edel (Indies Scope)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní hudba

Vladimír Václavek M. Dvořáček & F. Zimmermann & M. Macht - Edel
Vladimír Václavek je po třech letech zpět s novou nahrávkou a tentokrát i s novým zvukem. Po řadě klidnějších až meditačních alb se vrací až k rockovým břehům Dunaje, a to díky hostujícím muzikantům. Miloš Dvořáček je v posledních letech konstantou ve spolupráci s Vladimírem Václavkem, ovšem nově se na albu "Edel" objevují hudebníci ze sousedního Německa - kytarista a skladatelem Frieder Zimmermann a bubeník Matthias Macht. První jmenovaný je nejen velmi vyhledávaným skladatelem pro svoji scénickou hudbu, ale i vynikajícím kytaristou. Právě spojení Vladimíra Václavka s ním přineslo nebývalé jiskření a výsledkem jsou skladby, které místy až evokují éru legendární kapely Dunaj. Na rozdíl od Dunaje nabízí nová nahrávka množství perkusí a bicích, což je samozřejmě způsobeno hned dvojící bubeníků. Matthias Macht se originálním způsobem doplňuje s Milošem Dvořáčkem a společně vytvářejí skvělé rytmické plochy, které se prolínají a skladby ženou neúprosně rockově vpřed. Václavek zde upustil od hledání cizích básnických textů a kompozice s texty jsou jeho vlastní nebo Tanji Ebeling. Všech osm skladeb z "Edel" hrají na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Tublatanka - Svet v ohrození (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock

Tublatanka - Svet v ohrození
Maťo Ďurinda a jeho Tublatanka představují fanouškům novou údernou desku "Svet v ohrození", kterou oslavují pětadvacáté výročí vydání debutového alba. Ještě začátkem května dodělávala trojice muzikantů poslední detaily a výsledkem práce je čtrnáct nových písní. Skupina slibuje energické kousky s melodickými refrény a silnými texty. V tracklistu našly své místo i dvě rockové balady. Pokud si budete chtít poslechnout nové písně i naživo, navštivte bratislavský klub Bastion, kde 22. května proběhne křest.


Hamel - Nobody's Tune (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz / pop

Hamel - Nobody's Tune
Po více jak roce se k nám propracovalo druhé album "Nobody's Tune" mladého holandského zpěváka Woultera Hamela, který jako své umělecké jméno používá jen své příjmení. Na novince přináší tucet nových skladeb a přidává ještě šest bonusů. Úspěch zaznamenalo už debutové album z roku 2005, díky kterému bývá Hamel přirovnáván k Jamiemu Cullumovi a které mu otevřelo i dveře na mezinárodní North Sea Jazz Festival. Na rozdíl od zmíněného Culluma ale Hamel neovládá piano; jeho nástrojem je kytara. Co a jestli něco mají tito dva mladíci společného, zjistíte poslechem několika písniček na Hamelově MySpace.com.


Laura Bell Bundy - Achin' And Shakin' (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: country / folk rock / rockabilly

Laura Bell Bundy - Achin' And Shakin'
Americká herečka Laura Bell Bundy byla po určitý čas známá především z broadwayských pódií. Zahrála si třeba i roli Elle Woods v muzikálové podobě "Pravé blondýnky". Už před třemi lety ale vlastním nákladem vydala desku, na kterou teď navazuje už opravdovým debutem "Achin' And Shakin'". Ten se nese v country stylu a přidává i špetku folku a rockabilly. Samotný název signalizuje dvě podoby této nahrávky - klidnější "Achin'" a živější "Shakin'". Laura Bell Bundy tuto obojetnost navíc dotahuje do detailu i na svých oficiálních stránkách, kde si můžete mezi jednotlivými podobami přepínat a podle toho se mění jak vzhled stránek, tak i nabídka písniček.


Nas & Damian Marley - Distant Relatives (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop / reggae

Nas & Damian Marley - Distant Relatives
Jak už napovídá název v titulku, "Distant Relatives" je spojení dvou hvězd - rappera Nase a Damiena Marleyho, který pochopitelně na desku přinesl reggae. Nahrávka, jejíž titul znamená v překladu "Vzdálení přátelé" je spojením dvou hudebních žánrů se stejnými kořeny. Textově se album týká především Afriky, otroctví, současné situace v Africe a ve Spojených státech. Oba hudebníci si dali za cíl přispět výtěžkem z alba na stavbu školy v Africe. A nutno říct, že v tom nezůstali Nas a Damien Marley sami. Svůj hlas k dílu přiložili i Stephen Marley, jenž album i spoluprodukoval, Dennis Brown, Joss Stone, Lil Wayne a rapper K'Naan. Na hiphopových serverech si toto spojení vysloužilo nadšené recenze, leckdy i s plným počtem bodů. Zda se bude deska stejným způsobem líbit i vám, můžete posoudit díky MySpace.com tohoto projektu, kde je komplet k dispozici.


Reflection Eternal - Revolutions Per Minute (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop / rap

Reflection Eternal - Revolutions Per Minute
Hodně dlouhou pauzu si vybrali Reflection Eternal. Projekt, za kterým stojí skladatel a rapper Talib Kweli a producent a DJ Hi-Tek, existuje již od roku 1997 a jejich prvním a donedávna i posledním albem bylo "Train Of Thought" z roku 2000. Deset let jim tedy trvalo, než nahráli jeho pokračování "Revolutions Per Minute", které předznamenává pilotní singl "In This World". Jako na většině hiphopových alb i zde najdeme nějaké ty hosty. V případě "Revolutions Per Minute" jsou jimi Mos Def, Jay Electronica a J. Cole, Bun B a zpěvačka Estelle. Celé album je už dnes k dispozici na MySpace.com projektu.


Band Of Horses - Infinite Arms (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie rock

Band Of Horses - Infinite Arms
Band Of Horses nejsou na hudebním poli žádným nováčkem, už před pěti lety se prezentovali svým indie rockem, který protknuli jemným nádechem country a jižanského rocku. "Infinite Arms" je jejich třetí studiové album. Členové kapely si jej napsali a zprodukovali sami a o mix se jim postaral Dave Sardy. Natáčelo se v posledních šestnácti měsících na různých místech po Spojených státech, například v Blue Ridge Mountains, Hollywood Hills nebo v Mohavské poušti. Těmito místy se kapela nechala při skládání nových skladeb inspirovat. Album, jež je komplet ke slyšení na webu kapely, vychází pro fanoušky i na vinylu.


Pain Of Salvation - Road Salt One (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: progresivní metal

Pain Of Salvation - Road Salt One
Švédská formace Pain Of Salvation přichází po velkých personálních změnách na scénu s dalším koncepčním albem. Nástupce tři roky starého díla "Scarsick" se pyšní názvem "Road Salt One" a posluchačům přináší dvanáct písní. Malou ochutnávku vyslali muzikanti v podobě EP "Linoleum" na trh již v loňském roce a v podobném duchu se nese i celá deska. Skladbu si můžete poslechnout na MySpace.com profilu kapely, kde najdete i další kousek z novinky "No Way". Samotné album bude dostupné ve čtyřech formátech. Kromě klasické CD verze bude k dostání také limitovaný digipack, LP a download verze. Dodejme, že koncem roku má vyjít další navazující CD "Road Salt Two".


Rolling Stones - Exile On Main Street (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Rolling Stones - Exile On Main Street
Kapela Rolling Stones znovu vydává svoje legendární album "Exile On Main Street". Deska vyšla původně v roce 1972 a i s odstupem téměř čtyřiceti let je kritikou a fanoušky považována za jeden z vrcholů kariéry Kamenů. Opětovné vydání přináší i poměrně dost bonusů. Deluxová podoba reedice totiž přinese celkem deset doposud neslyšených písní, které vznikly v době natáčení zmiňovaného alba. Deska "Exile On Main Street" vznikala na několika místech, jmenovitě například v Olympic Studios v Londýně nebo v odlehlé venkovské vile Keitha Richardse ve Francii. Během nahrávacího procesu kapela vyplodila i materiál, který pak nebyl na desku následně zařazen. Vyjde tak nyní v podobě písniček "Plundered My Soul", "Dancing In The Light", "Following The River" a "Pass The Wine". Dalšími bonusy budou například alternativní verze písní "Soul Survivor" nebo "Loving Cup". Reedice "Exile On Main Street" bude dostupná hned ve čtyřech verzích - základní album s osmnácti originálními tracky na CD a na vinylu, deluxe edice s deseti doposud nevydanými skladbami a nakonec i jako super deluxe balení, které bude kromě double CD obsahovat též vinyl, pohlednice, třicetiminutové dokumentární DVD a devadesátistránkovou knihu fotografií z éry natáčení alba.


Dále vychází:

Altar Of Plagues - White Tomb (Mystic Production)
Annihilator - Annihilator (Mystic Production)
Antonín Dvořák - Dvořák v Americe (3CD) (Supraphon)
Beethoven / Sibelius - Houslové Koncerty (Live) (Supraphon)
Black Majesty - In Your Honour (Mystic Production)
Jive Bunny - Back To The 60s (EMI)
Dean Martin - That's Amore (Universal)
Easton Corbin - Easton Corbin (Universal)
Fm - Metropolis (Mystic Production)
Harry Williams Gregson - Prince Of Persia (EMI)
Howard Goodall - The Seasons (EMI)
Jackson Analogue - Half Way Home (EMI)
John Waite - In Real Time (Mystic Production)
Jonas Kaufmann - Wagner: Lohengrin (DVD) (Universal)
Keep Of Kalessin - Reptilian (M.A.B.Records)
Marques Houston - Mr.Houston (EMI)
Micky Green - Honky Tonk (Universal)
Pavol Habera - The Best Of Pavol Habera (Universal)
Pretty Maids - Pandemonium (Mystic Production)
Roshi Nakagawa Fumon - Sound&Monk'S Bowl (EMI)
Různí - 80s Summer (EMI)
Různí - Café Del Mar: Volumen Cinco Y Seis (Universal)
Různí - Cruefest (EMI)
Různí - Czech Opera Highlights (Supraphon)
Různí - Eurovision Song Con./2010 (EMI)
Různí - F&C - Folk A Country (Universal)
Různí - Songs&Story:Bayou Artist (EMI)
Různí - Songs&Story:Cars (EMI)
Různí - Songs&Story:Cinderella (EMI)
Různí - Songs&Story:Snow White (EMI)
Různí - Songs:The Little Mermaid (EMI)
Různí - Songs&Story:Toy Story (EMI)
Různí - Songs&Story:Toy Story 2 (EMI)
Různí - Songs&Story:Up (EMI)
Různí - Songs&Story:Winnie The Pooh (EMI)
Různí - Sunshine Reggae Hits (EMI)
Různí - Top20.Cz 2010/1 (Universal)
Schiller - Breathless (Universal)
Schumann - Great Choral Works (EMI)
Triumph - Greatest Hits Remixed (Mystic Production)
Willie Nelson - Country Music (Universal)
Wodensthrone - Loss (Mystic Production)

NÁZORY
  • Chybka (djsano, 16.05.2010 08:43) Reagovat

    Nechci šťourat, ale Distant relatives neznamená Vzdálení přátelé nóbrž Vzdálení příbuzní... ;-) Ono to tak dává i větší smysl, když mluvíte následně o společných kořenech obou žánrů...

  • kelis (chocobo, 16.05.2010 13:50) Reagovat

    uzasna deska! doufam, ze se ji bude darit :)

  • Když už něco děláte (zrzavej, 17.05.2010 08:07) Reagovat

    dělejte to pořádně. Odkaz na MySpace.com profilu kapely Pain Of Salvation odkazuje na adresu www.myspace.com/civiltwilightband

  • Charlotte Sometimes - Sideways EP (johny013, 17.05.2010 20:33) Reagovat

    ....asi to nikomu nič nehovorí, ale keď som vďaka Musicserveru dostal tipy na viacerých zaujímavých interprétov, tak sa aj ja s jedným :-)....Minulý týždeň vyšlo nové EP (aj keď ešte som nikde nenašiel, žeby sa dalo kúpiť) ale na Myspace po prihlásení do Mailing listu, vám príde mail s odkazom na stiahnutie celého EP zadarmo :-) ....ja som si ho práve teraz stiahol a odporúčam....ako ukážku si môžete na Myspace vypočuť 2 skladby zo spomínaného EP a tiež 3 piesne z debutového CD "Waves & the Both of Us" a tiež jedná akusticka verzia z CD....Ja som sa k Charlotte dostal úplne náhodou hľadaním nejakých CD a podľa obalu som si len tak stiahol, že čo to bude a celkom sa mi to zapáčilo, už som si aj kúpil originál ale z USA, lebo u nás toto CD vôbec nevyšlo, čo je škoda. V jednej americkej tlači ju zaradili do "100 bands you need to know" :-) Tak dúfam, že sa to niekomu tiež zapáči....tu je odkaz :-) www.myspace.com/charlottesometimes

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: Keith Richards přidal k Reedově "I’m Waiting For My Man" své specifické charisma (05.03.2024 08:05)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu