Eh.

08.05.2010 05:00 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

V roce 2006 zasáhl mnohé fikaným klipem "Be Good Or Be Gone". Jeho debut byl následně nominován na Mercury Prize 2007 a je označován za nejlepší irské nezávislé album roku 2006. Nyní přichází Fionn Regan s albem "The Shadow Of An Empire". Zraje a už nevyčnívá.
5/10

Fionn Regan - The Shadow Of An Empire

Skladby: "Protection Racket, Catacombs, Coathook, Genocide Matinee, Violent Demeanour, Lines Written In Winter, House Detective, Little Nancy, Lord Help My Poor Soul, The Shadow of an Empire
Vydáno: 08.02.2010
Celkový čas: 34:46
Žánr: folk, indie rock
Vydavatel: Heavenly Recordings
Mladý Ir si výše zmíněným singlem podmanil mnohé. Jeho první deska "The End Of History" vítězila, bořila normy i uchvacovala kritiky a mladý Fionn Regan dostal snovou možnost zahrát si na mnoha prvotřídních festivalech po celém světě. Jeho písně se objevovaly v nejkomerčnějších seriálech (což může být pro indie muzikanta výhra...), vyskytla se i řada nominací na objev, ale i pro album a bla, bla, bla... zkrátka krásný příběh.

Jeho druhá deska "The Shadow Of An Empire" zní velice příjemně. Příznivci svižnějších alternativnějších folků se nejspíše shodnou na jejím potenciálu, ostatní v ní uslyší kusy nefolkových Arctic Monkeys v kombinaci s podle Regana jeho největšími ovlivniteli - Bobem Dylanem a Neilem Diamondem. Jako pilotní singl desky byla vybrána písnička "Protection Racket", která mohla od listopadu posloužit jako výstižná nápověda toho, jak bude album znít. Svižně, alternativněji, folk-rockověji, melodicky, příjemně, vkusně, mile, ale to bude nejspíše všechno.

Nahrávka uspokojí posluchače, jejichž uši nevyhledávají hlubší odkazy a průlomové variace / kombinace čehokoliv. Nekřivděme jí ale - potěší jako příjemná průměrná poslechovka a pak prostě skončí. Je ale příliš brzo na to soudit, jak dopadne u mas.


Fionn Regan - Catacombs


DOPORUČENÉ ČLÁNKY