Slavnosti "Dotkni se Písku" lákají na pestrý program

18.04.2010 09:29 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Dotkni se písku (slavnosti)
© dotknisepisku.cz
Město Písek chystá na druhý červnový víkend od 11. do 13. června tradiční slavnosti "Dotkni se Písku". Letos navíc bude mít úplně poprvé ve své osmnáctileté historii vlastní hymnu inspirovanou Františkem Křižíkem. Jmenuje se "Ohni lampu do oblouku" a stojí za ní Petr Putna.

"Dotkni se Písku" bude moderovat známá herečka Bára Štěpánová a návštěvníci se mohou těšit na vystoupení Mekyho Žbirky, Nightwork, O5 & Radeček, Tomáše Kluse, Spirituál kvintetu, Romana Dragouna a také na show Kašpárka v rohlíku. Přijede i příbramské divadlo s představením "Rychlé šípy". Kompletní informace najdete na stránkách dotknisepisku.cz.

Program slavností bude mít jednotné téma a zaměří se zejména na rodiny s dětmi. Hlavním motivem bude znamení pokroku a elektrických kouzel Františka Křižíka, který v tomto městě prožil velkou část svého života. Jemu a dalším významným osobnostem a událostem bude věnována znalostní soutěž určená pro všechny, kteří se budou chtít otestovat a trochu si pohrát. Město zaplní nejen tři pódia v centru, ale i prostory na Parkánech, u elektrárny na břehu Otavy, u Kamenného mostu nebo na výstavišti.

Vstupné bude takřka symbolické. V předprodeji budou lístky stát 50 Kč, na celý víkend a na místě 80 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY