shop.musicserver.cz
WWW - Chceme pokračovat singl po singlu

WWW - Chceme pokračovat singl po singlu

Vydáno: 19.04.2010 05:00 v sekci Rozhovory - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

Devátého dubna končilo ve smíchovské Meet Factory veleúspěšné turné WWW k aktuální desce "Tanec Sekyr" a symbolicky ve stejný den se stal wéčkový debut "Neurobeat" absolutním vítězem ankety musicserveru o nejlepší desku poslední dekády. Přes znatelnou únavu se tak Sifon po koncertě usmíval na všechny strany.

WWW, Roxy, Praha, 12.5.2009
© Petr Klapper / musicserver.cz
Wéčkový debut "Neurobeat" byl zvolen hlasováním redakce musicserveru za nejlepší desku poslední dekády.

Já vím, zrovna před chvílí mi to říkal Vladimir518. Jeho Peneři skončili třetí, to je taky dobrý. Je to fantastickej úspěch a ocenění naší práce. Dekáda, deset let, to je už celkem dlouhé období.

V elitní pětadvacítce nejlepších desek se objevil i "Tanec Sekyr". Krátce po jeho loňském vydání jsi byl plný energie a netajil jsi se plány na další, v pořadí třetí studiovou desku. V jaké fázi tvůrčího procesu se nacházíš nyní?

Taková ta materialistická nutkání shromažďovat jednotlivé písně na albech mě už zcela opustila. Chci dál pokračovat singl po singlu. Máme v zásobě tři nové písně, chceme je nahrát a postupně pouštět na veřejnost. Nemá smysl je shromažďovat a čekat na nějakou novou desku. Připravujeme i nový songy k dokumentu "Tikající muž", který se o nás natáčí. Ten dokument by měl vyjít na DVD, takže chceme připravit nějaké písně k vydání na tomto druhu nosiče. Ono stojí za zamyšlení, jestli má v dnešní době vůbec smysl vydávat regulérní CD. Prodej je prakticky nulovej a do budoucna by jistě stálo za zvážení, zda nevydávat jen nějaké kompaktní sběratelské edice pro nadšence a jednotlivé písně raději zveřejňovat ve formě singlů. Éře fyzických nosičů už odzvonilo.

WWW...

WWW, Peťo Tázok, Karaoke Tundra, Vladimir 518, Hugo Toxxx, Roxy, Praha, 12.5.2009
... vznikli na začátku devadesátých let jako jedna z vůbec prvních tuzemských hiphopových kapel. V té době byl frontman Sifon ještě středoškolákem a pokoušel se o ortodoxní hip hop, inspirovaný americkou graffiti scénou. Z roku 1993 pochází památná demo nahrávka "Noční můra", včetně stejnojmenného videoklipu, jenž se dostal i do vysílání veřejnoprávní televize. Jádro WWW v té době tvořili Sifon, Lela Geislerová, Scarf a Luboš Typlt. V devadesátých letech se WWW ocitli na vrcholu své popularity. Pražská hiphopová scéna je uctívala jako modly. K nahrávání debutového alba však nedošlo a Sifon tak vydával jednotlivé tracky jen na kompilacích. Tehdejší hit "Karamel" se dočkal svého oficiálního vydání až vloni, s albem "Tanec Sekyr". Oficiální reunion WWW se uskutečnil už v roce 2006, kdy na labelu Bigg Boss vyšla debutová deska "Neurobeat". Svým undergroundovým zvukem WWW volně navazují na Zajíčkovo DG 307 a na The Plastic People Of The Universe. V posledních letech pak nastala přeměna, kdy se z ortodoxní hiphopové crew stal spíše alternativní umělecký projekt. V současnosti tvoří WWW kromě Sifona i jeho žena Milesa Anděra Zrnić, šedá eminence, textař Luboš Typlt a věčně usměvavý DJ Brainy Thug.

WWW, Roxy, Praha, 12.5.2009
© Petr Klapper / musicserver.cz
Mám dojem, že v poslední době věci kolem Wéček ožily a daly se do pohybu.

Takovou podivnou vlnou se úplně všechno rozhýbalo a je to dost zvláštní, neobvyklý paradox. Krátce po vydání "Tance Sekyr" bylo mrtvolný ticho. Nehráli jsme a vypadalo to, že ani v dohledný době nebudeme. Přišlo mi, jako kdybychom nic nevydali. Nic se nedělo. Všechno se zlomilo až "Pikolou". A to jak v naší aktivitě, tak v aktivitě fanoušků. Začali jsme koncertovat na vlastní triko, lidi ožili a začali chodit. Promotéři se začali sami ozývat a podařil se zvláštní restart. Malý věci explodovaly v něco velkýho. Je to skvělý, protože jsme se díky tomu posunuli někam dál.

Od "Neurobeatu" k "Tanci Sekyr" je menší posun, než od "Tance Sekyr" k "Pikole".

Určitě. Období "Tance Sekyr" bylo něčím prokleté. Desku jsme měli už natočenou a všechen ten materiál jsme museli přehrát, protože jsme byli nespokojení s agresivitou, která se na náš projev navázala tak nějak ze setrvačnosti z "Neurobeatu", a to navzdory tomu, že už jsme některý věci cítili při natáčení "Tance Sekyr" úplně jinak.

O tom jsme spolu ostatně mluvili už krátce po vydání desky (viz první a druhou část loňského obsáhlého rozhovoru). Znamená to prokletí, že tě písně z "Tance Sekyr" nebaví hrát ani naživo?

Paradoxně dneska při živým hraní jsou věci z "Tance Sekyr" lepší než na desce právě díky agresivitě, které bylo původně na desce až moc. Ty písně se jednoduše vyhrály a ta živelnost, kterou dneska mají, mě neskutečně baví. "Tanec Sekyr" vznikal ve stínu "Neurobeatu". A to nejen v očích veřejnosti, ale i v našich hlavách. Abychom se dalším stínům vyvarovali, chceme pokračovat, jak jsem už řekl na začátku, singl po singlu.

NÁZORY
  • Meetfactory (Jerome, 19.04.2010 10:41) Reagovat

    Koncert v meetfactory byl nezapomenutelnej. na Wčkách jsem byl sice zatím asi 4x-5x ale ani jednou to nemělo takovou atmosféru. Hlavně jsem poprvý viděl Evropu s elektronickou strunou, což mi solidně vyrazilo dech :-) Na druhou stranu nové songy mě spíš trošku znervózněly. Ale tak uvidíme..

    btw jestli někdo máte link alespoň na fotky z 9.4. z MeetF nebo na nějaký info ohledně připravovaného dokumentu, plácněte to sem prosím

  • Éře fyzických nosičů už odzvonilo? (premycer, 19.04.2010 14:52) Reagovat

    No nevím, mám pocit, že kdo nevydává fyzické nosiče, jakoby nebyl.

  • fotky (jiri5, 20.04.2010 15:56) Reagovat

    4 jerome něco najdeš na http://j5.cz/fotkywww-v-meet-factory-9-duben-2010

  • Pro jiri5: (Jerome, 21.04.2010 14:57) Reagovat

    Dík moc ;)

  • WWW (Bendis, 18.08.2010 16:54) Reagovat

    Jako první jsem od WWW slyšel album Tanec Sekyr a do teď nechápu jak se to mohlo stát. Neurobeat vyšel v roce 2005 a dlouhý léta se ke mně vůbec nedostal a to i přesto že je to nejlepší album co jsem do teď slyšel. A od toho se myslim z části odvíjí i prodej cédéček WWW. V Praze vás možná všichni znaj ale v jiných městech na to lidi jentak nenarazej. Poprvý jsem byl na WWW u nás v Teplicích a byl to zážitek ale co se dělo v MeetFactory jsem nechápal. To ozvučení, projekce! Vyšel jsem ven a dobrejch pět minut jsem nepromluvil protože jsem to musel vstřebat. A dobrá věc byla prodej Tance Sekyr na místě a prodej trik. To v Tp nebylo tak jsme s tím nepočítali. ...jinak dlouho jsem taky nekupoval originálky ale teď už mám doma Tanec Sekyr i Neurobeat a to jenom proto že jsem se na to začal dívat trochu jinak. A na závěr mám otázku/y, tak kdo ví ať odpoví. Kde se pouštěl film Pouta? Nejenom já bych ho rád viděl, ať už v kině nebo na dvd. Pujde mezi fandy nějakym způsobem trek Čtverec nebo je určen pro dokument?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Artemas - I Like The Way You Kiss Me 7/10
Video: Artemas doplnil nejstreamovanější hit v Česku "I Like The Way You Kiss Me" dekadentním klipem Kariéra čtyřiadvacetiletého kypersko-britského hudebníka Artemase nabírá na obrátkách. Už loni si v žebříčcích slušně vedl se singlem "If U Think I'm Pretty", ovšem teprve v březnu vydaný kousek "I Like The Way You Kiss Me" ho... čtěte zde
Vydáno: 20.04.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Začíná festival současného umění 4 + 4 dny v pohybu 2021 (09.09.2021 11:41)
- Video: Ondřej Anděra (WWW) ON AIR: K hip hopu mě přivedla Suzanne Vega (02.11.2020 16:42)
- V novém klipu "Slunce v úplňku" od WWW Neurobeat ožívají tempery (18.02.2020 17:09)
- Naživo: Dramaturgie Metronome Festivalu se stále drží zpátky, zvítězila nadčasovost (25.06.2019 00:08)
- Fotogalerie: Druhý den Metronome Festivalu v obrazech poprvé (24.06.2019 10:34)
- Vladimir 518 vyváží kompletní BiggBoss stáj na velkolepé turné (15.09.2015 12:58)
- Naživo: Zebra "Fucking" Katz představil v MeetFactory energickou show (14.09.2015 11:29)
- Fotogalerie: Zebra Katz se po roce vrátil na pódium MeetFactory (11.09.2015 14:01)
- Nové desky pro 28. týden (12.07.2015 05:00)
- Rozhovory: Adéla Sejkorová - Roxy si zaslouží slavit každý rok. A stylově (20.10.2014 14:00)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát AC/DC Adele Sia Queen U2 Taylor Swift Themroc Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu