shop.musicserver.cz
Imodium, No Heroes, Lucerna Music Bar, Praha, 6.4.2010

Polarity jedné ztracené generace

Vydáno: 07.04.2010 16:57 v sekci Naživo - Petr Adámek | foto: facebook interpreta

Kluci z Imodia mají novou desku. Přesněji řečeno nahrávku - pro příležitost pražského křtu zaznamenanou v podobě jedniček a nul na růžovém USB disku. Návštěva mohla být větší, ale fajn mejdan to byl i tak. Zastavili se i Heřman s Hermínou a exkluzivně pro musicserver.cz vám přinášejí svoje zážitky.

Live: Imodium

support: No Heroes
místo: Lucerna Music Bar, Praha
datum: 6. dubna 2010

Imodium, Incheba Aréna, Praha, 21.10.2009
© Petr Klapper / musicserver.cz
Slečna v růžovém: Nechcete flešku s novým albem Imodia? Je to gigovka, stojí padesát korun a můžete si ji takhle zapnout kolem zápěstí.
Hermína: Ta je hrozná! (smích) Deska ještě není?
Slečna v růžovém: Bohužel je ještě v lisu. Tak zatím jenom takhle. Nechcete?
Hermína: Koukej, ještě tady nikdo není.
Heřman: To je jasný, vždyť je teprve půl devátý. Tady se začíná vždycky později. To není jako v Akropoli, kde musí bejt v deset klid. Buď ráda, aspoň nemusíš čekat na šatnu. Víš, že Imodium tady hraje poprvé? Myslím jako první vlastní koncert. Thom říkal, že by radši do té Akropole nebo do Rock Café. Jenže na Žižkově bylo obsazeno a Rock Café - víš, jak to tam teď je... Už aby to zase otevřeli. Zajdu pro pití, dokud je na baru prázdno.
Hermína: Hele, No Heroes, ty znám. Jsou docela dobrý. Ten jejich basák vypadá hrozně mladě. Kolik myslíš, že mu je?
Heřman: Vypadá na patnáct, ale asi mu bude víc. No, žádní hrdinové to nejsou, ale má to docela šťávu. Teď si vlastně vzpomínám, že je má pod křídly bandzone.cz a na podzim hráli na jednom jejich showcaseu. Ty lidi jsou ale fakt mrtví. Pokaždý si říkám, jak se ta kapela cejtí, když se snaží na pódiu, a lidi vůbec nereagujou.
Hermína: Co je to támhle? To vypadá jako anděl. Ale ne Pavel, ta soška přece! Támhle na balkóně.
Heřman: Už vidím. Je tam nějakej kameraman. A snímá i pódium, takže asi něco do klipu nebo tak.

Imodium, Incheba Aréna, Praha, 21.10.2009
© Petr Klapper / musicserver.cz
Hermína: Na koho to pořád kejváš?
Heřman: To byl Jugi z UDG. Zahlídnul jsem tady i jejich zpěváka. A ten v tý šále hraje v Goodfellas.
Hermína: Kde?
Heřman: To je jedno. Támhle ti jde Dan. Ale máš smůlu, vede si s sebou nějakou buchtu. (smích)
Hermína: Jenže mně se nelíbí. Ale na kytaru hraje hustě, to musíš uznat. Jsem spíš zvědavá na toho jejich nového basáka. Jak se jmenuje? Roman? Stejně je škoda, že Radouš odešel, je to sympaťák.
Heřman: A znáš toho chlapíka, co stojí vedle zvukaře? To je Jarda Špulák, prý Imodiu v začátcích dost pomohl. Vlastně by tady mohl být i Zeller, Honza Křížek a Hrůza z Kirkenů.
Hermína: Vždyť s nima už nehraje, troubo. A co by tady všichni dělali?
Heřman: Hostovali jim na tý nový desce. Na akustický části, víš? Až to vyjde, bude to mít dva disky. Jeden klasickej, co sis včera stáhla, a pak to samý v akustický verzi. A tihle tři tam s Thomem zpívaj'. Takže tu možná budou jako hosti.

Imodium
© Petr Adámek / musicserver.cz
Heřman: Hele, už to začíná. To je síla, ono je tady fakt poloprázdno. Když jsem tady byl nedávno na The Subways, nedalo se tady hnout.
Hermína: To nevadí. Aspoň můžem až k pódiu.
Heřman: Slyšela jsi ji? Prej: "Mohl by ses někam pohnout, já přes tebe nevidim." Má tady, blbka, takovýho místa a bude prudit.
Hermína: Dobrý, ne? Ty nový věci znějí docela nabušeně. Ale nikdo moc nepaří. Kromě těch dvou kluků támhle ani nikdo neskáče.
Heřman: Tak to je jasný, vždyť to nikdo nemá pořádně naposlouchaný. Ale tohle je pecka. Na tý nový desce je to čtyřka, myslim, že se to jmenuje "Břehy". Fakt hitovka!
Hermína: Zdá se mi, že lidi docela i zpívaj', vidíš?
Heřman: Jo, docela se divím. Tak už to asi naposlouchali, no. Vlastně ani nevadí, že nepřišlo moc lidí. A myslím, že kluci to taky neřeší.
Hermína: Už by mohli zahrát něco staršího. Jé, "Dostavníky"! Tu mám moc ráda. Mají k tomu takovej srandovní klip, viděl jsi ho? Ten Thom má fakt neuvěřitelný energie. Nechápu, jak to může uzpívat, když tam sebou tak hází.
Heřman: Tak od tý doby, co mají Dana, se může na kytaru trochu ulejvat. (smích) Ale musim říct, že Dan má dneska nějak blbě seštelovanou jednu z krabiček. Ten distortion zní hrozně.
Hermína: Distortion?
Heřman: To je kytarovej efekt, takový metalový zkreslení. Dneska to chvílema zní jak motorová pila, úplně mě z toho bolej' uši.

Imodium
© Petr Adámek / musicserver.cz
Hermína: Ten novej basák má černě nalakovaný nehty, to je hroznej emař.
Heřman: (smích)
Hermína: A koukej teď na Thoma. Jak si pročísnul vlasy, tak chvíli vypadal jak ta buzna z Tokio Hotel. Ale přijdou mi takoví rozumnější nebo jak to říct. Thom nedělá ty svoje vopičky ani už nehází obočím na holky jako minule.
Heřman: Vidíš, měl jsem pravdu s tím Špulákem, teď ho maj' na pódiu. A Křížka taky. Takže Zeller s Hrůzou asi nemohli.
Hermína: A Thomův tatínek, to je milý. Ten obličej si pamatuju, asi jsem ho viděla na nějakém fesťáku. Hehe, prej: "Dělal jsem jim kojnou." Je fakt vtipnej.
Heřman: Tedy, kropit sektem růžovou flešku s písničkama v empétrojkách jsem ještě neviděl.
Hermína: Jen počkej, až za pár let skončí cédéčka, bude to úplně normální. (smích)
Heřman: Bacha, ať tě nepostříkaj!
Hermína: Myslim, že ty zrcadlovky z těch bublinek nemaj' zrovna radost. Každej druhej tady má foťák, občas mi přijde, že lidi chodí na koncerty spíš fotit než poslouchat.
Heřman: Ten Křížek nezpívá úplně zle. Konečně se to trochu rozjíždí. Ten zvuk je nějak lepší, viď?

Heřman: "Dostanou vás, dostanou taky vás, tak tě tady vítám." Ta se povedla!
Hermína: Jó, "Koník". Pojď si taky zaskákat.
Heřman: Víš, že kvůli týhle písničce psali Thomovi maminky jejich fanoušků a stěžovali si? Hermína: Kvůli "Žiletce"? To se ani nedivím. Škoda že nezahráli něco akusticky, když vydávaj' ten druhej disk. Zrovna ta "Žiletka" by zněla skvěle.
Heřman: A klasika na závěr.
Hermína: "Ještě jednou sám, ještě jednou sám, s tebou sám. Ještě jednou sám, ještě jednou sám, s tebou sám. Ještě jednou sám, ještě jednou sám, s tebou sám..."

NÁZORY
  • report? (ms, 07.04.2010 22:55) Reagovat

    Tohle je report z koncertu? Vy už jste se fakt zbláznili...

    • Re: report? (Ondřej, 08.04.2010 10:28) Reagovat

      Není to zas tak hrozné..:)

  • Ehm... (Iva M., 08.04.2010 00:42) Reagovat

    K tomuhle "reportu" není co dodat, díky za utvrzení mého názoru na vzrůstající kvalitu ms... Každopádně se budu těšit na leporelo z koncertu McFerrina - nebo to dáte básničku?

    • Re: Ehm... (A, 08.04.2010 02:55) Reagovat

      Hlavně, že marešová/bokováserver aka abcdrádio vzkvétá. Tohle je aspoň inovace, něco nového... nečekaného, nečeského?!

      • Re: Ehm... (aaa, 08.04.2010 19:31) Reagovat

        Inovace klidně, ale některé hlášky typu "Jak si pročísnul vlasy, tak chvíli vypadal jak ta buzna z Tokio Hotel." nechápu. Proč?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Imodium ve Foru Karlín potvrdili, že jsou zpět a v plné síle (06.04.2024 15:00)
- Fotogalerie: Imodium oslavili dvacetiny ve velkém stylu (05.04.2024 20:02)
- Audio: Do nové tvorby Imodia skladbou "Někdo se dívá" prvně promluvil bubeník Adam Jánošík (31.03.2024 15:26)
- Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci (26.03.2024 09:00)
- Video: Imodium přitvrdili... a jsou z nich "Tuláci" (18.01.2024 16:02)
- Imodium mění sestavu - novým bubeníkem je Adam Jánošík (19.12.2023 10:28)
- Video: Comeback Imodium svítí jako "Lampy" (22.11.2023 13:58)
- Ash vydávají novou desku, do Prahy přijedou s The Subways (23.06.2023 17:23)
- Video: UDG fanouškům radí vypadnout "Někam ven". Pomáhá jim herec Kryštof Bartoš (17.06.2023 08:55)
- Imodium ohlásili velký comeback. Bude deska, velký koncert, prostě všechno (05.06.2023 16:51)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen Kabát Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu