shop.musicserver.cz
Nové desky pro 15. týden

Nové desky pro 15. týden

Vydáno: 11.04.2010 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Zatímco příroda rozkvétá do krásy, hudební novinky lehce ustrnuly, a je nutné se spokojit s méně věhlasnými jmény. Výjimkou potvrzující pravidlo je druhá deska MGMT a zřejmě už v Česku dostatečně známí Imodium. Zpět jsou navíc hiphopoví DeFuckTo a parádním soulem se představí nováček Eli 'Paperboy' Reed.

Pokud se v pondělí 12. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

MGMT - Congratulations (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: psychedelický rock / elektronika

MGMT - Congratulations
MGMT se po dvou, respektive třech letech vracejí s jedním z netrpělivě očekávaných alb roku 2010. Brooklynská partička tehdy debutovala skvělým albem "Oracular Spectacular" a hned napoprvé si vydobyla místo na světové popové scéně včetně dvou nominací na Grammy. Nyní natočila ve studiích v New Yorku, Malibu a v rodném Brooklynu devět nových skladeb, které jsou jakousi kolekcí devíti individuálních songů zabalených pod jednotný název "Congratulations". Dvojice se opět vrací o čtyřicet let zpět, do doby psychedelie, ale přesto trošku odlišně než na debutu, ačkoli i špetka "klasických MGMT" zůstala. My jsme se "Congratulations" věnovali již v rubrice Slyšeno v předstihu a vy si naše postřehy můžete zkonfrontovat s kompletním albem, které je celé ke slyšení na webu MGMT. Vedle standardního CD vychází i v limitované edici v exkluzivním digipacku a na 2LP.


Eli 'Paperboy' Reed - Come & Get It (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: soul

Eli 'Paperboy' Reed - Come & Get It
Po dvou albech vydaných na nezávislých labelech se Eli 'Paperboy' Reed představuje se třetí deskou "Come & Get It", jež vychází u velkého vydavatelství, a bude tak nejspíš považována za ten opravdový debut. Stejně jako už několik lidí před ním se i tento nadaný zpěvák z Massachusetts, jehož přezdívka Paperboy vznikla v době, kdy hrál v různých salónkách a klubech, vrací k soulu konce šedesátých let a ke zlatým časům Motown Records, a to v historizujícím stylu. Tato informace nabere ještě více na váze, dodáme-li, že je jeho hlas srovnáván se Samem Cookem či králem soulu Otisem Reddingem. Poslechnete-li si několik skladeb na jeho MySpace.com, zjistíte, že toto přirovnání určitě není od věci a že je v jeho hudbě slyšet i zřejmá inspirace Jamesem Brownem či Jackson 5. Kritika si Paperboye všimla už loni, kdy byl nominován na Mojo Awards v kategorii Nováček roku, určitou zárukou kvality pak může být i producent Mike Elizondo, jehož schopností doposud využila pestrá squadra interpretů jako Eminem, Pink, Gwen Stefani, Fiona Apple nebo Carrie Underwood.


Imodium - Polarity (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock

Imodium - Polarity
Tři roky nechala skupina Imodium čekat své příznivce na nové studiové album, a možná proto jim to nyní vynahrazuje v podobě rovnou dvoudiskového CD "Polarity". Za tímto názvem máme hledat ústřední téma celého počinu - různé protiklady a protipóly. I z toho důvodu kolekci tvoří vždy dvě verze jedné skladby - první je elektrická, ve které kapela nahrála nové písničky tak, jak je zvyklá z předchozích desek, ta druhá pak přinese intimnější aranžmá. V akustických písničkách se v rolích hostů objeví Michal Hrůza, Honza Křížek z Blue Effectu a Martin Zeller z Cocotte Minute. I tentokrát bude přílohou k hudbě na CD datová stopa, na které bude ke zhlédnutí krátký dokument zachycující atmosféru nahrávání obou podob alba a také bonusy ke stažení. "Polarity" jsou již dnes ke stažení na portálu t-music.cz.


Civil Twilight - Civil Twilight (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Civil Twilight - Civil Twilight
Než se muzikanti z rockové formace Civil Twilight odvážili vyjít se svou tvorbou na světlo, strávili několik let cvičením na své nástroje a vylepšováním svého umu. Nejprve uspěli na klubové scéně a po přestěhování z Kapského města do Los Angeles dostali příležitost nahrát album. Svou první plnohodnotnou a stejnojmennou nahrávku vydali nejprve nezávisle v roce 2008, rok nato vyšla "Civil Twilight" ve velkém nákladu. Nyní se dostává k nám a posluchačům přináší čtrnáct písní. Asi nejznámější je kousek "Letters From The Sky", který dokonce zazněl i v americkém televizním seriálu "One Tree Hill". Na příslušný videoklip k této skladbě se můžete podívat na oficiálních stránkách formace.


DeFuckTo - Deja Vu (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop

De Fuck To - Deja Vu
Jedna z nejznámějších českých hiphopových skupin DeFuckTo stojící u zrodu české scény ohlásila comeback. Čtveřice se rozpadla v roce 2006 a znovu se dala dohromady loni. Výsledkem je pak nové album po šesti letech s názvem "Deja Vu". To skupina nahrávala ve zlínském studiu. V průběhu příprav ze skupiny odešel DJ Fatte, kterého posléze nahradil DJ Lowa. Produkce se stejně jako na předchozích deskách ujal Headdy. Na rozdíl od ostatních hiphopových počinů se "Deja Vu" může chlubit nezvykle malým počtem hostů. Rappeři si pozvali pouze jediného - českého r’n’b zpěváka Toma Malara. Novinka má podle skupiny přinést vyváženost, vyzrálé skladby, nadsázku, nenapodobitelný pozitivní styl typický pro DeFuckTo, ale také moderní věci s tvrdším zvukem. "Deja Vu" reprezentuje zatím pouze první singl "To neřeš", který skupina nahrála na YouTube.com


Gentleman - Diversity (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: reggae

Gentleman - Diversity
Již páté album přichystala německá reggae star s jamajskými kořeny Gentleman. Ponese název "Diversity", což znamená v překladu rozmanitost, a právě ta by měla být největší předností tohoto alba. Zřejmě i proto si Otto Tilmann pozval ke spolupráci celkem osm hostů, mezi nimiž naleznete spíše méně známá jména jako Christopher Martin, Red Roze, Tanya Stephens, Million Stylez či Sugar Minott. Společně s nimi dal Gentleman dohromady hned devatenáct písniček, které si můžete poslechnout už nyní na jeho oficiálních stránkách.


Kiko Loureiro - Fullblast (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: progresivní metal / melodický metal

Kiko Loureiro - Fullblast
Fanoušci powermetalové formace Angra nedají dopustit na tamějšího kytaristu Kika Loureira a jistě je potěší zpráva o jeho novém počinu. Muzikant, který se hře na kytaru začal věnovat v jedenácti letech, vydává třetí sólovou nahrávku "Fullblast". Album přináší dvanáct skladeb a všechny jsou čistě instrumentální. Kiko Loureiro se nenechal nijak omezovat žánry a kromě rocku a metalu posluchačům neuniknou ani rytmy samby. Jak sám autor prozradil, při skládání nemůže popřít fakt, že pochází z Brazílie, a tamější rytmy a jazyk jsou v písních jasně poznat. Z dalších muzikantů se na CD "Fullblast" podílel například bubeník Mike Terrana, se kterým kytarista spolupracoval už na albu zpěvačky Tarjy Turunen "My Winter Storm".


Rufus Wainwright - All Days Are Nights: Songs For Lulu (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk

Rufus Wainwright - All Days Are Nights: Songs For Lulu
Kanadský zpěvák a skladatel Rufus Wainwright se ani ne po roce od vydání živáku "Milwaukee at Last!!!" opět hlásí o slovo. Při výběru názvu desky "All Days Are Nights: Songs For Lulu" se nechal inspirovat Williamem Shakespearem a z jeho sonetů si vypůjčil první část titulu "All Days Are Nights". Lulu pak zpěvák popsal jako tajemnou a nebezpečnou ženu, která je součástí každého člověka. V jeho případě je Lulu herečka Louise Brooks z filmu "Pandořina skřínka" z roku 1929. Samotného Shakespeara Wainwright zhudebnil ve třech sonetech. Oproti předchozím počinům, kde se obklopil orchestrem, je tato nahrávka především v režii jeho hlasu v kombinaci s piánem. Intimnější atmosféru má na svědomí zřejmě i lednové úmrtí zpěvákovy matky. Letmý náhled na "All Days Are Nights: Songs For Lulu" v podobě krátkých ukázek nabízí Rufus Wainwright na svém webu.


Solution .45 - For Aeons Past (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: progresivní metal

Solution .45 - For Aeons Past
Po třech letech působení na hudební scéně vydává švédská formace Solution .45 své první plnohodnotné album "For Aeons Past". Kvintet muzikantů by klidně mohl mít status superskupiny, neboť posluchači znají všechny členy z kvalitních metalových kapel jako třeba Miseration nebo Scar Symmetry, kde působil zpěvák Christian Älvestam. Dlouho očekávaná novinka obsahuje včetně japonského bonusu jedenáct písní a dvě z nich - "Wirethrone" a "Gravitational Lensing" - si můžete poslechnout na MySpace.com profilu kapely. Jako hosté se tu předvedli klávesák Mikko Härkin, známý z kapely Sonata Arctica, a frontman Dark Tranquillity Mikael Stanne. Ten přispěl i při tvorbě textů.


NIL - Dirty (Indies Scope)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

NIL - Dirty
Rocková čtveřice NIL se zpěvačkou Hankou Kosnovskou, která před třemi roky zaujala debutem "The River Spring", nahrála pod producentským dohledem Ecsona Waldese ve Studiu Biotech druhé album "Dirty". Fanoušci se opět mohou těšit na anglicky zpívané melodické rockové písně, které se ale na rozdíl od debutu ponesou v trochu méně veselém pohledu na svět. Dle slov zpěvačky Hanky Kosnovské není novinka už příliš veselá, ale spíše temná (přesto ne depresivní) a k tomu i velmi osobní. Jak se zvuk kapely proměnil, můžete posoudit již dnes pomocí ukázek z "Dirty" nahraných na stránkách vydavatelství Indies.


Vlasta Třešňák - Němý Suflér (Galén)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk / blues / rock

Vlasta Třešňák - Němý Suflér
Nové album Vlasty Třešňáka a jeho kapely vzniklo v lednu a únoru 2010 a navazuje na předchozí alba "Inventura" a "Skopolamin". "Němý Suflér" obsahuje čtrnáct nových rockových, folkových i bluesových písní s tradičními nekompromisními texty a osobitým, syrově "bigbítovým" zvukem Třešňákova Bandu a také s osvědčenými hosty Janem Štolbou a Jaroslavem Olinem Nejezchlebou.


Felix Holzmann - Všechny šplechty (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: mluvené slovo

Felix Holzmann - Všechny šplechty
Pod názvem "Všechny šplechty" bude k dostání pětidiskový komplet všech dostupných archivních nahrávek, které vycházely kdysi na LP pod názvy "Šplechty" či "Humoriády Felixe Holzmanna" a posléze na CD. Naleznete zde i nahrávky z rodinných archivů, amatérské záznamy, patřičně zvukově vyčištěné. Bonusový pátý disk obsahuje nevydané anekdoty ze soukromého Holzmannova archivu, nově objevený výstup "Divácká soutěž" s Janem Borovičkou (scénka známá dosud jen s Františkem Budínem) a ve zvuku nevydaná scénka "Klobouky". Vedle Holzmanna tu dále hrají a hovoří František Budín, Lubomír Lipský, Iva Janžurová, Milan Neděla, Viktor Maurer, Milan Mach, Karel Gott, Miloslav Šimek, Jiří Bruder, Zdeněk Podskalský, Jan Borovička a Ondřej Suchý.


Dále vychází:

Arcadia - So Red The Rose / Special (EMI)
Iggy & The Stooges - Raw Power (Legacy Edition) (Sony Music)
Jitka Čechová - Live At The Rudolfinum (Supraphon)
Různí - Happily Ever After (EMI)
Různí - Pohádky o kohoutkovi a slepičce (Supraphon)
Slim Whitman - Very Best Of Slim... (EMI)

NÁZORY
  • Kiko Loureiro a obal Editors?? (b, 11.04.2010 11:41) Reagovat

    asi chyba ne?

  • GW (Wendy, 11.04.2010 15:44) Reagovat

    A Generation wild od Crashdiet..,

  • By mne zajímalo (zrzavej, 12.04.2010 07:55) Reagovat

    jak na ty "novinky" chodíte. Např. Immodium už je minimálně měsíc ke stažení zdarma (resp. za zaplať, kolik uznáš za vhodnéé) na t-zones.cz

    • Re: By mne zajímalo (Honza Balušek, 12.04.2010 08:03) Reagovat

      ...kam na ty připomínky chodíte. Že bychom měli informace od vydavatelů? Že by od 29.3. (=minimálně měsíc, hm?) byla na t-music ke stažení první CD a 12.4. vyšlo 2CD verze ve fyzickém formátu?

      A navíc - aspoň název kapely kdybyste napsal správně...

  • civil twilight (dejla, 17.04.2010 21:07) Reagovat

    diky za informaci o seskupeni Civil Twilight!!! neskutecne me zaujali svou hrou!! co takhle o nich neco malo zjistit a napsat clanek?? Diky ;-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci (26.03.2024 09:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Recenze: Deska "Loss of Life" od MGMT je jejich doposud nejintimnější a nejhlubší zpovědí (08.03.2024 18:00)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Video: MGMT a Christine and the Queens si v "Dancing In Babylon" hrají na vojáčky (21.02.2024 17:51)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu