shop.musicserver.cz
30 Seconds To Mars, Incheba Arena, Praha, 18.3.2010

Velký večer pro malé holky

Vydáno: 19.03.2010 08:06 v sekci Naživo - Dominika Jiroušková | foto: facebook interpreta

Ačkoli je módní domy Chanel a Dior na svých přehlídkách pro letošní jaro neuvedly, v Incheba Areně byly ve čtvrteční večer plynové masky doplňkem numero uno. 30 Seconds To Mars se po necelých třech letech vrátili do Prahy, aby zde odehráli svůj první samostatný koncert.

Live: 30 Seconds To Mars

support: Street Drum Corps, Carpark North
místo: Incheba Arena, Praha
datum: 18. března 2010
Fotogalerie

30 Seconds To Mars, Incheba Arena, Praha, 18.3.2010
© Vladimir Komjati / musicserver.cz
Upřesněme si to hned na začátku. Dobu, kdy jsem celá zvlhlá odcházela z koncertu My Chemical Romance, mám úspěšně za sebou, přesto jsem neodolala a vyrazila zavzpomínat na rané gymnazijní časy spolu s 30 Seconds To Mars. Jejich poslední desku zrovna nežeru, ale čeho jsem se bála nejvíc, byly zástupy našich polských sousedů, které jsem tušila podle jejich hojné účasti v diskuzním fóru na last.fm, kde člověk pomalu neviděl české slovo.

Když dvacet minut před plánovaným začátkem koncertu zhasla světla, lekla jsem se, že vypadl proud. Omyl, předkapela číslo jedna. Nevěděla jsem, kdo to je, ale tři omdlelé deváťačky a moře rozsvícených mobilů a foťáků, které zářilo víc než samotná stage, naznačovalo, že přijde někdo velký, minimálně Dalajláma nebo aspoň Lady GaGa. Nakonec to byli Street Drum Corps, na jejichž začátku to vypadalo, že do sálu vtrhla ilegální Antifa. Později jejich zpěvák předváděl taneček ždímající maximum z kyčlí tak, že připomínal Davida Bowieho v období called Ziggy Stardust, aby se pak přetransformoval do žoldáka s přilbou a plynovou maskou, na sobě pouze vosí pruhované punčochy (pravděpodobně z poslední kolekce New Yorkeru). A samotná hudba připomínala podobný cirkus, ovšem v dobrém slova smyslu.

30 Seconds To Mars, Incheba Arena, Praha, 18.3.2010
© Vladimir Komjati / musicserver.cz
Rozhodně bavili víc, než druhý support, dánští Carpark North. Ti sice měli docela cool image sebranky kolem Mobyho a při příchodu na pódium jim cvrkaly zvuky jako z konzole Nintendo, ale o co víc mne oblažili na duši elektro hrátkami, o to méně ukojili moje úchylácké choutky přirovnat kapelu k další dvaceti jiným. Palec dolů.

Výhled na celou stage následně zakrylo obrovské černé sukno. Původně jsem si myslela, že někdo zemřel, ale bylo mi objasněno, že se za závěsem chystá něco velkého. "Mám hlad, mám žízeň a chci domů," brečela vedle ortodoxní fanynka po tři čtvrtě hodině a demonstrativně si dala sluchátka do uší. Lépe zoufalou situaci shrnul v autě jen můj otec, když se mi svěřil: "Já už jsem potom úplně zapomněl, na co vlastně čekáme!". Bylo to úmorné, opravdu. Navíc po odhalení se neobjevila žádná fantaskní scéna za zrcadlem, jak všichni předpokládali, celý koncert vysílala chabá obrazovka staré klipy a aktuální záběry z koncertu.

Co kapela nezvládla scénou, dohnal Jared, lev salónů, na kterém to večer celé stálo, svojí show. Svíjel se u mikrofonu, dělal zběsilé otočky, pozval si kumpány s pořádnými baterkami, s nimiž se snažili oslepit holky v prvních řadách, zahrál akusticky a na citlivou strunu, zjevil se v kápi jako lord Voldemort, šplhal po konstrukci, ukázal bradavky, oblékl si českou vlajku a hlavně: byl strhující. Především pro fanynky z prvních řad, které mají výbornou trefu. A tak se moment, kdy to Jared Leto schytal plyšákem do hlavy, stal mým osobním zážitkem večera.

30 Seconds To Mars, Incheba Arena, Praha, 18.3.2010
© Vladimir Komjati / musicserver.cz
Osobním překvapením pak bylo zjištění, že do arény zdaleka nepříšly jen holky, které hysterickým ječením a pištěním tak trochu kazily celkový zvuk, který byl jinak na jedničku. Naopak, gender situace v sále byla překvapivě fifty-fifty. Přesto byla Jaredova závěrečná vize největší pecky nového alba, skladby "Kings And Queens", nerealizovatelná a megalomanská. Chtít po publiku, pro které je 30 Seconds To Mars rockovou kytarovkou nejtěžšího kalibru, aby udělalo circle pit... Tss, k smíchu.

Shrnuto podtrženo, velký večer pro malé holky. Nemyslím to nijak zle, jen je prostě jasné, jaké publikum si 30STM vyhlídlo, zacílilo a nakonec i úspěšně sestřelilo jedinou ranou. Ale já už jsem na věty typu: "I will remember this show forever!" asi trochu stará.

NÁZORY
  • Super koncert (ŠÁRKA, 19.03.2010 08:56) Reagovat

    Koncert byl ÚŽASNEJ.Měl jen dvě skvrnky na kráse - hodinové čekání a to,že se kapela na konci podle mě pořádně nerozloučila.


  • 30STM (Roman, 19.03.2010 09:25) Reagovat

    Dominiko, já bych celý koncert neviděl tak černě, jako Ty. Ani si nemyslím, že předkapely nějak nudily. Naopak, dokázaly rozehřát publikum na dostatečnou hladinu, aby přijalo 30STM na plné otáčky. Celý koncert byl hlavně zvukově dost dobře zvládnutý. Máš pravdu v tom, že atmosféru měl ve svých rukou především Jared Leto, ale o tom asi celá tato produkce je. Ačkoliv mám již něco za sebou (39 let) a považuji se za náročného posluchače, z koncertu mám hodně dobrý pocit a jsem 100% rád, že jsem ho viděl, slyšel, vnímal...

    • Re: 30STM (ŠÁRKA, 19.03.2010 10:17) Reagovat

      Taky nepatřím k puberťákům (29 let) a koncert jsem si maximálně užila.Přišlo mi,že náctiletých tam nebyla většina - spíš hodně lidí 20-25 :-)
      Konec s "kruhem" mi přišel docela vtipnej.Musela jsem se smát když slečna na podiu promluvila slovensky :-)))
      Proč se měl vytvořit kruh jsem ale nějak nepobrala.Byla jsem vpředu,takže se mě to netýkalo.
      Jared má úžasný hlas,přišlo mi,žě zezačátku trošilinku pokulhával,ale rychle to dohnal a rozezpíval se ...

      • Re: 30STM (Lenka, 19.03.2010 11:51) Reagovat

        Když jsem do toho "circle pit" nahlídla, tak tam naši občané tancovali pogo pogo :-D

  • dobrý, ale.. (hujer, 19.03.2010 10:18) Reagovat

    show byla výtečná, především v první polovině, kdy se ten jared ještě nesnažil tolik komunikovat a manipulovat s lidma (dětma). pak, jak by pravil ostřílený hudební pulbicista, spadnul řetěz, a nepodařilo se ho už pořádně nahodit. podle mýho názoru. a je to škoda, protože kapela šlape, zpěvák perlí, skladby jsou chytlavé až hymnické a show jede. nevím, proč musel pořád otáčet mikrofon do publika, nevím, proč musel mít za každou skladbu mít ještě delší proslovy, když mu stejně většina lidí pořádně nerozuměla. pokud jared a spol. dospějí a totéž se povede jeho publiku, může to být skvělá kapela a příští koncert může být mnohem lepší. za první polovinu 100%, za druhou mnohem míň, no a za ten přídavek, kterej vypadal jak besídka v mateřský školce bych dal chlapcům přes hubu. howgh.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Moby ohlásil nové album. Turné oslavující pětadvacet let od desky "Play" už téměř vyprodal (22.04.2024 17:41)
- V květnu do Prahy přijedou Thirty Seconds to Mars (09.11.2023 15:02)
- Video: The Rolling Stones s Lady Gaga zahráli "Sweet Sounds Of Heaven" naživo. A je to strhující paráda (27.10.2023 14:00)
- Recenze: Thirty Seconds to Mars s nahrávkou "It's the End..." nadále zůstávají ve svém stínu (05.10.2023 10:00)
- Audio: Rolling Stones si do studia pozvali Lady Gaga a Stevieho Wondera. Výsledkem je jiskřivá balada "Sweet Sounds of Heaven" (29.09.2023 07:38)
- Nové desky 37/2023 - od Thirty Seconds To Mars přes Demi Lovato po The Pretenders (20.09.2023 19:00)
- Nové desky 19/2023 - od Jonas Brothers přes Lauren Daigle po Alison Goldfrapp (17.05.2023 16:30)
- Video: Jared Leto v černobílém klipu "Stuck" kapely Thirty Seconds To Mars exhibuje (16.05.2023 11:12)
- Zaprášenosti: Na desce "Aladdin Sane" se David Bowie loučí se Ziggym Stardustem, na následující "Pin Ups" je jen Davidem (30.04.2023 08:00)
- Nové desky 15/2023 - od Metallicy přes Katapult po Feist (19.04.2023 08:00)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen Kabát Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu