shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 7. března

Britské žebříčky mají pod taktovkou nováčci

Vydáno: 07.03.2010 22:03 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Nová jména drtí staré pardály. Singly překvapivě vyhrál jedenadvacetileý rapper Tinie Tempah, albům šéfuje Ellie Goulding. Špatně se nevedlo ani Jasonu Derülovi. Navíc tento týden skončilo několikaměsíční živoření s pár novinkami a přišla jich pořádná smršť.

Tinie Tempah - Pass Out
© facebook interpreta
Na prvním místě singlového pořadí je obrovské překvapení tohoto týdne - mladičký londýnský rapper s nigerijskými kořeny Tinie Tempah. Tinie (vlastním jménem Patrick Okogwuse) před vrhnutím na sólový projekt pracoval s DJem Ironikem, Bashy a Chipmunkem. Na červenec se chystá jeho debut nazvaný "The Disc-Overy", kterému předchází teď už úspěšný singl "Pass Out", náš dnešní videotip. Před Tinie Tempahem se tak musela sklonit Rihanna, která měla na number one solidně našlápnuto. Na trojku z minulé zlaté šprušle spadl Jason Derülo. Čtyřka se oproti minulému týdnu nemění, patří Ellie Goulding. Pátá pozice, to je pokles o tři místa pro spolupráci Florence And The Machine a Dizzeeho Rascala.

Klesající směr nabrala i Alicia Keys a Timbaland. Číslo osm náleží druhé novince tohoto týdne, rapperovi Wileymu, který na letošek přichystal už svou šestou desku a song "Never Be Your Woman" je už z ní třetí vlaštovka. Za ním je opět novinka. Navrátilci Boyzone, jejichž nový singl je vzpomínkou na jejich zesnulého člena Stephena Gathelyho, jenž zemřel náhle loni v říjnu. Do desítky, jak jsem minule prorokovala, se už dostala i v současnosti bulvárem vláčená Cheryl Cole.

Zbylých novinek je šest, což je nejvyšší číslo za poslední čtyři měsíce. Dvanáctá je swingová věc "Why Don’t You" od Gramophonedzie. První oficiální singl mladičké poprockové zpěvačky Daisy Dares You debutuje na třináctce. Třiadvacátý je nejnovější singl Black Eyed Peas "Rock That Body", který vyjde oficiálně až za týden. Čtyřiatřicátá je píseň "I Am" od Mary J. Blige, tato americká r'n'b diva se objevuje v britském singlovém žebříčku po dlouhých třech letech. Na sedmatřicítce debutuje singl od Mumford & Sons "The Cave", za nimi je poslední novinka, další písnička ze seriálu "Glee" "Defying Gravity".

    Top 10 - singly:
  1. N Tinie Tempah – Pass Out
  2. Rihanna - Rude Boy
  3. Jason Derülo - In My Head
  4. Ellie Goulding - Starry Eyed
  5. Florence And The Machine & Dizzee Rascal - You Got The Dirtee Love
  6. Alicia Keys - Empire State Of Mind (Part II)
  7. Timbaland (feat. Katy Perry) - If We Ever Meet Again
  8. N Wiley (feat. Emeli) - Never Be Your Woman
  9. N Boyzone - Gave It All Away
  10. Cheryl Cole - Parachute

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Ellie Goulding - Lights
© facebook interpreta
Objev BBC Ellie Goulding se s debutovou deskou "Lights" v prvním týdnu prodeje vyhoupla na nejvyšší příčku. Je tak po roce opět dalším interpretem, který vítězství v prestižní anketě kritiků dokázal zúročit. Loni se to nepovedlo Little Boots, jejíž prvotina "Hands" skončila až pátá. Z jedničky se tak kvůli mladičké Ellie musela odporoučet ikona posledních měsíců Lady GaGa, za ní je její krajanka Alicia Keys. V pětici nejlepších je i klesající soundtrack k seriálu "Glee" a rudovlasá Florence And The Machine.

Vzhůru o jedno místečko míří neúnavný skotský písničkář Paolo Nutini. Na své nejlepší umístění dosáhlo i londýnské folkové kvarteto Mumford & Sons, jež putuje žebříčkem už bez přestávky šest měsíců. Osmička představuje další novinku nadějného Jasona Derülo, jehož eponymní deska měla po singlovém number one z minulého týdne možná o pár příček vyšší ambice, ale jak to v britském žebříčku bývá, nejlepších výsledků se mnohdy interpreti dočkají až měsíce po vydání. O tom může Jason Derülo konverzovat třeba s Rihannou. Její poslední deska "Rated R" měla ještě minulý týden napsáno v kolonce nejlepší britské umístění šestnáctku, ale díky výbornému singlu "Rude Boy" se zvedly i prodeje alba a sličná Barbadossanka se může radovat z devítky. Do top ten se po týdnu vměstnal opět André Rieu.

Novinek je tento týden i mezi alby požehnaně, tak šup na ně! Jedenáctý je herec a moderátor John Barrowman, který si ze seriálu "Torchwood" sem tam odskočí k mikráku a přezpívá pár známých fláků. Třináctka patří Sharleen Spiteri, ta stejně jako Barrowman nahrála desku předělávek. Na mušku si vzala hity ze svých oblíbených filmů. Od dvacátého pátého místa je krásný blok čtyř novinek. Zahajuje jej výběrovka Simply Red, šestá řadovka Groove Armady je hned za nimi, pokračuje se s písněmi nazpívanými hercem Deanem Martinem a končí na osmadvacítce s Joannou Newsom a její třetí řadovkou nazvanou "Have One On Me".

Zbylé dvě novinky se krčí na chvostu čtyřicítky. Smutno je u jinak pozitivností nabitých Alphabeat. Druhý počin "The Beat Is" je až devětatřicátý. S předešlou plackou se podívali do top ten a navíc se těšili i z pěkných slov od kritiků. Teď je nepotěší ani kritici, ani prodejní výsledky. Poslední místo okupuje greatest hits Matta Monroa.

    Top 10 - alba:
  1. N Ellie Goulding - Lights
  2. Lady GaGa - The Fame
  3. Alicia Keys - The Element Of Freedom
  4. ▼ Glee Cast - Glee The Music Season One Vol 1
  5. Florence And The Machine - Lungs
  6. Paolo Nutini - Sunny Side Up
  7. Mumford & Sons - Sigh No More
  8. N Jason Derülo - Jason Derülo
  9. Rihanna - Rated R
  10. ▲ André Rieu - Forever Vienna

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Fotogalerie: Koncert Jasona Derula v obrazech (25.03.2024 19:55)
- Naživo: Z excelentního Jasona Derula v Praze stříkal pot. Na pódiu ze sebe vydal úplně všechno (25.03.2024 15:00)
- Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou (17.03.2024 16:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- V březnu 2024 přijede do Prahy konečně Jason Derulo (18.09.2023 10:04)
- Naživo: Druhý den ostravských Colours ovládli geniální Jacob Collier a magická Ewa Farna (21.07.2023 20:04)
- Naživo: Colours Of Ostrava odstartovaly. V úvodu se představili OneRepublic nebo LaBrassBanda (20.07.2023 16:34)
- Nejvíc nej: Ellie Goulding. Ta, která málem odmítla svůj největší hit a kterou Ed Sheeran po nevěře vyškolil před celým světem (12.07.2023 08:00)
- Minirecenze: Jak Ellie Goulding představila album "Higher Than Heaven" jako své nejlepší aneb Slibem nezarmoutíš (04.07.2023 08:00)
- Nové desky 14/2023 - od Ellie Goulding přes Mudhoney po Powerwolf (12.04.2023 08:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu