shop.musicserver.cz
From Our Hands, River Jordan, Futurum, Praha, 4.3.2010

Česko - Slovensko 1:1

Vydáno: 06.03.2010 00:17 v sekci Naživo - Petr Adámek | foto: music.sk

Zajímavé střetnutí zažilo pražské Futurum. V jeho útrobách se utkali zástupci České republiky River Jordan proti mladému nadějnému týmu ze Slovenska From Our Hands. Jak soutěž probíhala a kdo z tohoto klání odešel vítězně, se dozvíte v naší reportáži.

Live: From Our Hands

support: River Jordan, Vivien's Shadow
místo: Futurum, Praha
datum: 4. března 2010

Vivien's Shadow, From Our Hands, River Jordan, Praha, Futurum, 4.3.2010
© Ondřej Michal / musicserver.cz
Česko-slovenské měření sil všeho druhu má posledních sedmnáct let zvláštní náboj. Z poslední doby nelze nevzpomenout třeba na vítězství českého zástupce v Československé Superstar nebo poslední vzájemné klání pod pěti kruhy, jemuž dominovali muži s dvouocasým lvem na prsou. Lepšího celkového výsledku však dosáhli naši východní sousedé a celá situace se symbolicky opakovala i tentokrát.

Z technických důvodů se obě uskupení nemohla utkat tváří v tvář. O to větší však byla šance oba mančafty podrobit objektivní analýze. Ještě než se na hrací ploše objevili první přihlášení, dostali prostor Vivien's Shadow. Ti bohužel doplatili na nejasnosti v časovém harmonogramu a tak jejich snažení sledovala jen hrstka diváků.
Vivien's Shadow, From Our Hands, River Jordan, Praha, Futurum, 4.3.2010
© Ondřej Michal / musicserver.cz

Za to boj s démony, jak lze nazvat soutěžní sestavu River Jordan, začal před lehce houstnoucími řadami. Skvělý výkon, který pětice předvedla při svém jediném zaznamenaném nesoutěžním provedení z loňského roku, dokázala zopakovat i na ostro. Člověk by ani neřekl, že šlo o ostřílené borce - jejich soutěžní dresy se nijak nelišili od civilního oblečení a nebyly doplněné téměř žádnými podkožními ornamenty, jak je to zcela běžné u konkurenčních týmů. Pětice působila jako obyčejný vysokoškolský tým, avšak jejich třičtvrtěhodinová sestava vyvolala velmi pozitivní reakce. Zdaleka nejzdařileji dopadla figura nazvaná "Hear The Bells Before They Ring", jež by zajisté obstála i v zahraniční konkurenci. Celkově zanechali tito domácí borci velmi dobrý dojem, jejich cviky byly prosté chyb a vyzněly dostatečně pestře. V hledišti se však ozývaly různé hlasy. "Hrajou to pořád stejně," znělo zleva, "Nenásledují moderní styl ostaních, zajímavé přechody, jsou skvělí" dalo se zaslechnout zprava. Na každý pád si River Jordan vytvořili solidní výchozí pozici.

From Our Hands
© Petr Toman / musicserver.cz
To druzí soutěžící měli podmínky o poznání lepší. Výraznou část diváků totiž tvořily dívky, ženy a dámy, mezi nimiž se vyjímalo nezvykle mnoho blondýnek. Při pohledu na několik divoce dovádějících černovlásek opodál pak člověk zapochyboval, proč se toto pohlaví označuje přívlastkem něžné. Nad tím však rozhodně nepřemýšleli chalani ze slovenské metropole, vždyť je křepčící řady hnaly vpřed a tento doping navíc zůstal v mezích pravidel. Nutno podotknout, že smíchovské kolbiště se během jejich soupeření nijak výrazně nezaplnilo. Od půlky byla místa na stání prázdná, za to v přední části se povzbuzovalo z plna hrdla, až z toho na cvičišti padaly budovy. From Our Hands si na rozdíl od soupeřů z Prahy neopomněli doplnit výstroj nejrůznějšími kresbami na pažích a namísto předchozího technické sestavy plné náhlých zvratů vsadili zejména na rychlost, důraz a hrubost provedení. Přesto jejich cviky opisovaly paradoxně ladnější a oblejší křivky než ty prvně jmenovaných a během soutěžního setu stihli i nenucenou a přátelskou komunikaci s publikem.

Jak tedy utkání Česko - Slovensko skončilo? 1:0 v očích fanoušků propracovanosti, techniky a vlivů devadesátek, 0:1 pro příznivce modernějšího pojetí, síly a energické hbitosti. Češi byli o fous lepší, Slováci to zase dotáhnou dál. Nezaujatému svítila na ukazateli remíza 1:1.

Druhý pohled Kristiny Bílé...

From Our Hands
© Petr Toman / musicserver.cz
Když chce dívka strávit příjemný večer v pánské společnosti a ještě zažít trochu té "kultůry", nemusí házet spoustu peněz do náruče gigola. Vhodnou alternativou se mohl jevit klub Futurum, kde se o přízeň publika ucházely hned tři chlapácké kapely.

Čekání na hlavní protagonisty pomáhal krátit široký výběr alkoholických nápojů na baru (s vysoce "přívětivou" obsluhou). Prostor kolem něj schraňoval pod svá křídla i ty, již považovali styl předskokanů River Jordan za nepříliš originální, a dali tak přednost jiné zábavě. Skupině se nicméně podařilo rozhýbat dav a ke konci sklidila slušný potlesk.

Headlineři, bratislavští From Our Hands, měli příchozí v kapse už během první písničky. Kluci překvapili i svou kvalitní angličtinou, která se oprostila od tradičního slovanského přízvuku, a tak Praze předvedli další ukázku skvělého punk rocku říznutého metalem. Pánové se proháněli po pódiu hlava nehlava, kytara nekytara, a frontman Matej působil nesmírně nenuceně. Netrpěl nejspíš ani obvyklou zrakovou poruchou jako většina jiných zpěváků, tudíž odpadly unavující otázky typu "Jste tadyyyy?!". Do kotle zpocených těl zuřivě přikládaly hojnou měrou také fanynky, které si navíc před, během i po koncertě stačily zahltit paměťové karty svých fotoaparátů početnou sumičkou obrázků.

Když zazněly finální tóny a klub se pomalu vyprázdnil, v uších zůstalo tlumené pískání a pocit, že vaše hlava se nachází ve svěráku - známka kvalitního koncertu. Jisté je to, že chvíle strávená s našimi slovenskými sousedy utekla až příliš rychle.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rozhovory: Jakub Novák z Vivien's Shadow - Amákovo desatero, abstraktní příběhy, sny a návody na život (30.05.2023 13:00)
- Vivien's Shadow se loučí albem "The Beautiful One" (05.05.2023 09:27)
- Naživo: Závěru Rock For People kralovali Courage My Love, Sick Puppies a Skillet (08.07.2018 10:15)
- Rise Against zahrají v Praze už za dva týdny, večer zahájí From Our Hands (23.05.2018 12:46)
- Projekt D.I.O. poodhaluje zákoutí české scény a křtí novou kompilaci (01.12.2014 13:44)
- Free Mondays v Roxy zpomalí díky baladám From Our Hands (17.11.2014 08:44)
- Listopadové Free Mondays v Roxy proběhnou v čele s americkými Thanks (01.11.2014 20:00)
- Video: From Our Hands - MNYTLKS (20.12.2013 09:41)
- Fotogalerie: Krvácející Američan při slunovratu (23.06.2013 19:59)
- Video: Živě: From Our Hands - Changes (bratislavský underground) (03.12.2012 15:03)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Dua Lipa Madonna Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu