shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 28. února

Mládí velí Británii

Vydáno: 28.02.2010 23:04 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Po delší době se radujeme z nových čísel jedna v obou žebříčcích zároveň. V albech se po čase prodrala na zlato opět Lady GaGa, singly hned v prvním týdnu prodeje ovládl nekompromisně Jason Derülo. Bodují i objevy BBC v singlech na čtyřce Ellie Goulding, v albech na pětce Marina And The Diamonds.

Jason Derülo - In My Head
© facebook interpreta
Miamský dvacetiletý talent Jason Derülo vytvořil pro svou eponymní desku, který jde do prodeje příští prodejní týden vynikající pozici. Po třetím místu s debutovým singlem "Whatcha Say", se kterým bral v Británii trojku své nejlepší postavení v žebříčku s novinkovým hitem "In My Head" vylepšil a bere v první týdnu oficiálního prodeje zlatou příčku. Píseň napsal Jason se známým producentem J.R. Rotemem, který stojí za úspěchem Seana Kingstona nebo Iyaze. Derülovo number one je i dnešním videotipem. Na dalších medailových pozicích se drží Florence and The Machine ve spolupráci s Dizzeee Rascalem a Rihanna s "Rude Boy", která si na cestě za nejvyšší příčku polepšila o tři místa. Páté místo je druhá novinka tohoto týdne cenami kritiků ověnčená Ellie Goulding s elektropopovou peckou "Starry Eyed". Pětku stejně jako minule drží Alicia Keys.

Šesté místo je opět propad pro Timbalanda a Katy Perry. Sedmé je opět novinkové, přivlastnily si ho na sedm dní tři kočky ze Sugababes s nejnovějším singlem "Wear My Kiss". Který je už třetí a asi poslední předzvěstí alba "Sweet 7", které po několika odkladech vyjde 15. března. O pět příček si pohoršil Owl City, který nenaplnil papírové ani mé předpoklady, že se udrží na čele britského singlového žebříčku do oficiální vydání singlu. Hůře je ale na tom singl na pomoc Haiti "Everybody Hurts", který z minulé nejvyšší pozice spadl až na devítku. Předpoklady nenaplnili ani JLS první týden prodeje je vynesl jen na desítku, což je slabé vzhledem k faktu, že před třemi týdny brali šestku jen na základě downloadů.

Mimo tří novinek, které se ještě vměstnaly do čtyřicítky se dneska koukneme i na zajímavé postupy. Začněme, ale nováčky. Hned na dvanáctce jsou filadelfští Chiddy Bang s písní "Opposite Of Adults". Devětadvacítka je pozice Alphabeat a jejich aktuálního singlu "Hole In My Heart". V pondělí se na pultech objeví jejich nejnovější počin "The Beat Is...", který v Dánsku vyšel pod názvem "The Spell", a na zopakování desáté příčky, které dosáhli s minulým albem "This Is Alpabeat" to rozhodně nevypadá. Růžové to není ani s Pixie Lott a jejím trochu nešťastně zvoleným singlem "Gravity". Píseň sice vychází až 8. března, ale už od 11. února je nasazena v rotacích Radio 1, na což se většinou posluchači chytají a píseň si stáhnou – v případě Pixie se tak zatím mockrát nestalo.

Teď v rychlosti zajímavé postupy. O osm míst vyhopsla dopředu Cheryl Cole s aktuálním počinem" Parachute", ten se na svět oficiálně podívá až za dva týdny, přesto si dovolím odhadovat, že v příštím týdnu dobude desítku. Na své nejlepší umístění s písní "Hollywood" se vzmohla i začínající Marina And The Diamonds, té pomohlo především vydání debutového alba, ale k tomu se dostaneme později. A největší ovace za veleskok patří v tentokrát Leoně Lewis, jejíž píseň "I Got You" jsem minulý týden odepsala.

    Top 10 - singly:
  1. N Jason Derülo – In My Head
  2. Florence And The Machine/Dizzee Rascal – You Got The Dirtee Love
  3. Rihanna – Rude Boy
  4. N Ellie Goulding – Starry Eyed
  5. Alicia Keys – Empire State Of Mind (Part II)
  6. Timbaland (feat. Katy Perry) – If We Ever Meet Again
  7. N Sugababes – Wear My Kiss
  8. Owl City - Fireflies
  9. ▼ Helping Haiti – Everybody Hurts
  10. JLS – One Shot

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Lady GaGa - The Fame Monster
© facebook interpreta
První místo neboli jeho přesnější podobu si tento týden bohužel dovolím pouze odhadovat. Je jasné, že je tam Lady GaGa, která vítězí díky svému emotivnímu vystoupení na nedávných Brit Awards. Ale zdroje, poskytující aktuální informace o pořadí v britském žebříčku se liší a některé uvádějí na přední pozici desku "The Fame", čili zpěvaččin debut a další mají na nejvyšší příčce následovníka "The Fame Monster", který se prodává taktéž s debutovou plackou plus s bonusem osmi písní navrch. Dovolím si ale použít cover druhé desky, není ještě tak okoukaný. Jedeme ale dál. Na dvojku si pohoršili písně z muzikálového seriálu Glee a na trojku si naopak polepšuje o místečko Alicia Keys. Pád evidujeme i na čtyřce padající je Florence And The Machine. Pátá příčka patří dnešní první novince. Velškému objevu Marina And The Diamonds, která se umístila na druhém místě v prestižní anketě kritiků BBC o největší objev roku hned za Ellie Goulding.

Za Marinou je další novinka middletonský kvartet The Courteeners s druhým dílen pojmenovaným "Falcon". Sedmičká náleží už několik týdnů klesajícímu Paolo Nutinimu. Osmička je naopak postup o devět míst z minulé sedmnáctky pro JLS. Devátá pozice je opět novinka. Posmrtně vydaná placka Johnnyho Cashe, který zemřel už před sedmi lety. Album nese názevm "American VI: Ain't No Grave". Do desítky nejlepších se vrací folkoví Mumford & Sons.

Zbylé dvě novinky ve čtyřicítce jsou výběrovky. Výše to dopracovali manchesterští Hollies na třiadvacítku, o šest pozic za nimi jsou hity herečky Gracie Fields, která už přes třicet let není mezi živými.

    Top 10 - alba:
  1. Lady GaGa – The Fame Monster
  2. ▼ Glee Cast - Glee The Music Season One Vol 1
  3. Alicia Keys – The Element Of Freedom
  4. Florence And The Machine - Lungs
  5. N Marina And The Diamonds – The Family Jewels
  6. N The Courteeners - Falcon
  7. Paolo Nutini – Sunny Side Up
  8. JLS - JLS
  9. N Johnny Cash - American VI: Ain't No Grave
  10. Mumford & Sons – Sigh No More

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí (27.03.2024 08:30)
- Fotogalerie: Koncert Jasona Derula v obrazech (25.03.2024 19:55)
- Naživo: Z excelentního Jasona Derula v Praze stříkal pot. Na pódiu ze sebe vydal úplně všechno (25.03.2024 15:00)
- Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou (17.03.2024 16:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Video: The Rolling Stones s Lady Gaga zahráli "Sweet Sounds Of Heaven" naživo. A je to strhující paráda (27.10.2023 14:00)
- Audio: Rolling Stones si do studia pozvali Lady Gaga a Stevieho Wondera. Výsledkem je jiskřivá balada "Sweet Sounds of Heaven" (29.09.2023 07:38)
- V březnu 2024 přijede do Prahy konečně Jason Derulo (18.09.2023 10:04)
- Video: Timbaland, Nelly Furtado a Justin Timberlake si v "Keep Going Up" zavzpomínali na staré časy (04.09.2023 14:33)
- Naživo: Druhý den ostravských Colours ovládli geniální Jacob Collier a magická Ewa Farna (21.07.2023 20:04)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Themroc Queen U2 Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu