shop.musicserver.cz
Nové desky pro 9. týden

Nové desky pro 9. týden

Vydáno: 28.02.2010 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Po čase se musíme obejít bez těch opravdu velkých jmen. Tím největším bude nejspíš Groove Armada se šestým albem, několik let mají za sebou i američtí Lifehouse a metaloví Dark Tranquillity. Proti nim stojí úplní nováčci - například Kanaďanka Lights nebo nový český projekt plný známých jmen "Připraveným".

Pokud se v pondělí 1. března vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Groove Armada - Black Light (Panther)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: elektronika / synth pop

Groove Armada - Black Light
Elektronické duo Andy Cato a Tom Findlay, jinak tedy Groove Armada, se po třech letech od poslední studiovky "Soundboy Rock" vrací se šestým albem "Black Light", se kterým má co napravovat, tedy minimálně u nás. Novinka v sobě kombinuje mainstream předchůdce, rockový nádech osm let staré "Lovebox" a k tomu přidává i inspiraci syntetizátory osmdesátých let a interprety jako New Order, Fleetwood Mac, Gary Numan, Roxy Music, či David Bowie. Oproti předchozím počinům je navíc "Black Light" plně písničkové, a nikoho tak nepřekvapí řada vokalistů. Největší podíl si uzmula koncertní zpěvačka Groove Armady Jess Larrabee a pak také Nick Littlemore, jinak polovina dua Empire Of The Sun. Dalšími, kdo se postavili za mikrofon, jsou poměrně neznámí Fenech-Soler, SaintSaviour, ale i dvě hvězdy britské scény Bryan Ferry a Will Young. Už dnes si můžete celé album poslechnout na MySpace.com formace.


Lights - The Listening (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie pop / electro pop

Lights - The Listening
Je jí dvaadvacet, hraje na podobné klávesy, co visí na krku Michalu Davidovi, žánrově míří do oblasti elektronického popu a čtenáři musicserveru ji už poměrně dobře znají. O kanadské zpěvačce Valerii Anne Poxleitner alias Lights jsme totiž psali už několikrát, ale zatímco její debut vyšel v Severní Americe na přelomu září a října, Evropa si musela na její "The Listening" počkat o pár měsíců déle. Za tu dobu už zpěvačka stačila předskakovat Keane a Owl City a aktuálně se chystá na obnovený Lilith Fair. Lights si pochopitelně píše písničky sama, některé za spolupráce Thomase Saltera (Josh Groban) nebo Davea Thompsona s kapely Wave a za svůj vzor označuje Björk. Jestli v její hudbě uslyšíte něco z islandské divy, zkoumejte na MySpace.com Lights. Tyto postřehy pak můžete konfrontovat s našimi v rubrice Podpultovky.


AnImA - Enter The Killzone (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: deathcore

Anima - Enter The Killzone
Na milovníky extrémní hudby čeká tento týden velká nálož. Jednou z kapel holdujících tomuto žánru je i německá formace AnImA. "Enter The Killzone" je jejím v pořadí druhým počinem, jehož mix a mastering svěřili muzikati do rukou Sebastiana Reichla. Výsledkem tvrdé roční práce je dvanáct ještě tvrdších songů, které se od materiálu na debutové "The Daily Grind" z roku 2007 podle členů kapely velmi liší. Jestli mají muzikanti pravdu, otestujte sami na MySpace.com profilu AnImY. K poslechu zde najdete dvě nové skladby "Loner's Reflection" a "Welcome To Our Killzone".


Lifehouse - Smoke & Mirrors (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop-rock

Lifehouse - Smoke & Mirrors
Americká poprocková čtveřice Lifehouse se stejně jako Groove Armada vrací po poměrně dlouhých třech letech a znovu bude s pátým albem "Smoke & Mirrors" doufat, že zopakuje úspěch debutu "No Name Face", potažmo singlu "Hanging By A Moment" z roku 2001. Stejně jako na předchozích deskách i na "Smoke & Mirrors" většina písniček pochází od lídra skupiny Jasena Wadea, kterému vypomohli ještě manažer skupiny Jude Cole, Kevin Rudolf a s jednou písničkou i dvojice Chris Daughtry a Richard Marx. První jmenovaný si ji s kapelou i zazpíval. Podle Lifehouse by měla být novinka svižnou kombinací klasického a moderního rocku. Jaká je skutečnost, můžete posoudit poslechem celé desky na MySpace.com kapely.


Dark Tranquillity - We Are The Void (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: melodický death metal

Dark Tranquillity - We Are The Void
Švédská kapela Dark Tranquillity působí na hudební scéně již přes dvacet let a za tu dobu si vybojovala silnou pozici. Tu nyní upevňuje s novým a v pořadí devátým albem "We Are The Void", které přináší jedenát písní. Novinka bude dostupná hned v několika formátech - jako klasické CD, limitovaná edice a verze na vinylu. Muzikanti chtěli fanoušky novými písněmi trochu překvapit. Jestli se jim to povedlo, můžete sami ohodnotit poslechem tří z nových songů na MySpace.com stránkách formace. Na stejné adrese najdete také videoklip k jedné z těchto písní "Shadow In Our Blood". Pokud se pak chcete podívat, jak se členům skupiny vedlo ve studiu, koukněte na video na YouTube.com.


Různí - Připraveným (Championship Records)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock / jazz

Valach, Roreček, Carloff - Připraveným
Zcela nový český hudební projekt dostal velmi zvláštní jméno - Připraveným. Stojí za ním někdejší člen -123 min. Emil Valach, který má na svědomí hudbu, jeden z nejznámějších českých textařů Tomáš Roreček a producent Boris Carloff. Toto trio si pak vybralo několik českých zpěváků různých žánrů a s nimi natočilo desku pohybující se na rozmezí popu, rocku, jazzu, folku a dalších stylů. A kdo si tedy na desce nakonec zazpíval? Ke slyšení bude Bára Basiková, Boris Carloff, Ivan Hlas, Michal Hrůza, Richard Krajčo, David Kraus, Jana Lota, Michal Malátný, Marpo (Ota Petřina Jr.) a Lenny Trčková. Z desky jsou k dispozici zatím dvě skladby, které autoři nahráli na své MySpace.com.


Giant - Promise Land (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / hard rock

Giant - Promise Land
Fanoušci pravověrného hard rocku se po devíti letech dočkají nového alba kultovní americké formace Giant. Kapela oznámila comeback už v roce 2001, kdy bez původního klávesáka Alana Pasqua vydala desku "III". Kvůli zaplněnému diáři lídra a zpěváka Danna Huffa se ale nakonec plánovaný reunion tak úplně nekonal. V dubnu loňského roku začali muzikanti v nové sestavě pracovat na další desce. Vokálů na "Promised Land" se nově chopil Terry Brock a po necelém roce je album na pultech. Dvě z nových písní "Promise Land" a "Believer Redux" můžete nyní sami otestovat na MySpace.com profilu formace. Na stejných stránkách je připravený i snímek k titulnímu songu.


Lionel Loueke - Mwaliko (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz / afro-beat

Lionel Loueke - Mwaliko
Jsou to přesně dva roky, co jsme v této rubrice psali o vycházející hvězdě kytarového jazzu narozené v Beninu Lionelovi Louekem a jeho desce "Karibu". Jeho věhlas za tyto dva roky opět o něco poskočil a nyní se dočkáváme jeho další nahrávky na značce Blue Note s názvem "Mwaliko", na níž opět objevuje další inovativní postupy. Posluchač se tu setká i s intimními duety s Angelique Kidjo, Esperanzou Spalding, Richardem Bonou a Marcusem Gilmorem. Tři z nových písniček pak vycházejí z muzikantovy dlouholeté spolupráce s uskupením Gilfema, kde vedle něj samotného působí basista Massimo Biolcati a bubeník Ferenc Nemeth. Menší část desky umístil Loueke na své MySpace.com.


Marty Friedman - Tokyo Jukebox (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: progresivní rock

Marty Friedman - Tokyo Jukebox
Martyho Friedmana si veřejnost bude asi nadosmrti pamatovat spíše jako kytaristu slavných Megadeth než jako sólového umělce. Hudebník na své kariéře ale bez přestávky pracuje a jakožto obyvatel Japonska se angažuje v tamějším hudebním průmyslu. Důkazem toho je jeho aktuální nahrávka "Tokyo Jukebox", která obsahuje jedenáct coververzí původně popových a rockových japonských songů. Část z nich vybrali čtenáři časopisu Nikkei Entertainment! a zbylé kousky navybíral kytarista sám. Co z toho vzniklo, si můžete z ukázek poslechnout na stránce cdjapan.co.jp.


Raheem DeVaughn - The Love & War Masterpeace (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / neo soul

Raheem DeVaughn - The Love & War Masterpeace
Je až s podivem, jak málo se u nás ví o americkém r'n'b zpěvákovi, který se jmenuje Raheem DeVaughn. Má za sebou už dvě alba a za to poslední si dokonce vysloužil dvě nominace na cenu Grammy. Nyní se tento zpěvák a skladatel vrací s třetím albem "The Love & War Masterpeace", kde opět spojuje r'n'b s neo-soulem a které vychází hned ve dvou verzích - standardní jednodiskové a deluxe dvoudiskové s kupou dalších tracků. Hlavními hosty na tomto CD jsou Ludacris, rapper Wale, černošský básník Malik Yusef a nejmladší syn Boba Marlyeho Damian. Čtyři ochutnávky z "The Love & War Masterpeace" se válejí na DeVaughnově MySpace.com.


Oomph! - Truth Or Dare (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Oomph! - Truth Or Dare
Ještě než Oomph! vyšlou do světa chystanou studiovku, připravili novou kompilaci. V pořadí již čtvrtý výběr toho nejlepšího se ale rozhodli pojmout trochu jinak: vybrané songy přeložili a nahráli v angličtině. Fanoušci této rockové formace se tak mohou těšit na šestnáct songů. Některé z nich umístilo trio na svůj MySpace.com profil. Na oficiálních stránkách kapely se můžete podívat na videoklip k jedné z upravených písní "Ready Or Not (I'm Coming)", jejíž originální verzí je šest let starý song "Augen Auf!". Pokud vás slavné songy v novém kabátku nadchly, jistě si je rádi poslechnete i naživo. V rámci příbuzného turné "Truth Or Dare Tour 2010" zavítá kapela i do Česka - 25. dubna vystoupí v pražském klubu Exit Chmelnice.


Různí - Baron Prášil (Popron Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: muzikál

Různí - Baron Prášil
Je to teprve pár dní, co na českou muzikálovou scénu vtrhl nováček "Baron Prášil", jehož autoři slibují výpravné představení plné nevídaných triků a vizuálních efektů, které dosud nebyly na evropské divadelní scéně použity. Hudbu k němu složil Zdeněk Barták, jehož písničky v minulosti zpívali například Hana Zagorová, Karel Gott, Michal David a další. Tentokrát si jeho skladby s libretem Petra Markova zazpívají například Daniel Hůlka, Josef Vojtek, Marian Vojtko, Tomáš Savka, Kateřina Brožová, Marta Jandová, Vilém Čok nebo Šárka Vaňková. Krátce po premiéře muzikálu vychází logicky i CD s písničkami z něj. Na něm naleznete šestnáct skladeb od výše uvedených interpretů. Ukázky jsou ke slyšení na stránkách vydavatelství Popron Music.


Dále vychází:

Ancient Bards - The Alliance Of The Kings (The Black Crystal Sword Saga Pt.1) (Mystic Production)
Andrea Bocelli - Andrea Chenier (Universal)
Andrea Bocelli - Carmen (Universal)
Antonín Dvořák - Klavírní dílo (4CD) (Supraphon)
Brian Howe - Circus Bar (Mystic Production)
Brother Firetribe - Live At Apollo (Mystic Production)
Catamenia - Cavalcade (Mystic Production)
Cecilia Bartoli - Sacrificium-Film (Universal)
Crosby, Stills & Nash - Crosby, Stills & Nash (Warner Music)
David Crosby - If I Could Only Remember My Name (Warner Music)
Dead By Sunrise - Let Down (singl) (Warner Music)
Dutch National Ballet - Giselle (DVD) (Warner Music)
Florez/Dessay/Met - La Sonnanbula/Namesicna (DVD) (Universal)
Johnny Cash - American VI:Ain't No Grave (vinyl) (Universal)
Kruger - For Death, Glory And The End Of The World (Mystic Production)
Ladislav Štaidl - Mží ti do vlasů (2CD) (Supraphon)
Matt Monro - Monro (EMI)
Mortemia - Misere Mortem (Mystic Production)
Muse - Undisclosed Desires (singl) (Warner Music)
Paul Oakenfold - Perfecto Vegas (Panther)
Rick Springfield - From The Vault (Mystic Production)
Rick Springfield - Venus In Overdrive (Mystic Production)
Různí - 44 Inch Chest (soundtrack) (Panther)
Různí - Azuli Presents Miami/10 Mixed (EMI)
Různí - Azuli Presents Miami/10 Unmixed (EMI)
Různí - Daybreakers (Svítání) (soundtrack) (Panther)
Různí - Leap Year (Přestupný Rok) (soundtrack) (Panther)
Různí - Shutter Island [Music From The Motion Picture] (soundtrack) (Warner Music)
Různí - The Crazies (soundtrack) (Panther)
Různí - Tooth Fairy (soundtrack) (Panther)
Různí - Wolfman (Vlkodlak) (soundtrack) (Panther)
Spandau Ballet - Diamond/Special (EMI)
Spandau Ballet - Journey's To Glory (EMI)
Taking Dawn - Time To Burn (Warner Music)
Tarabas - Das Neue Land (Mystic Production)
Van Canto - Tribe Of Force (Mystic Production)
Villazon/Bayo Maria - Donizetti (DVD) (EMI)
Voices Of Destiny - From The Ashes (Mystic Production)
Warmen - The Evil That Warmen Do (Mystic Production)
Zdeněk Fibich - Šárka (Opera) (Supraphon)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu