shop.musicserver.cz
Měsíc v hip hopu - únor 2010

Měsíc v hip hopu - únor 2010

Vydáno: 04.03.2010 05:00 v sekci Publicistika - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Exkluzivní první pozici v rubrice jsme rezervovali pro Die Antwoord, kteří se i díky nám stali fenoménem. V tomto vydání vám hlavně skrze videoklipy představíme plno zajímavých jmen, o kterých jste možná ještě neslyšeli. Samozřejmě se ale také dozvíte, co je nového u evergreenů 50 Centa či Lil Waynea.

NOVINKY Z USA (kromě té první, která je z Afriky)

Die Antwoord
© facebook interpreta
Die fokken Antwoord, all up on the interweb!
Jsem rád, že jsme přinesli článek o Die Antwoord jako první z českých webů. Pokud jste o tomto fenoménu ještě nečetli, rozhodně se koukněte na lednové vydání naší rubriky, abyste byli v obraze. Pro ty, které jihoafrický rap-rave už dostal, tu máme novinky. Jedná se o dvě nové pecky. Tou první je bonusový track k desce "$O$" s názvem "Jou Ma Se Poes In 'N Fishpaste Jar", jehož překlad a doslovný obrazový výklad na coveru je tak sprostý, že vysvětlení musíte najít pod odkazem. Skladba je opět skvělá, Die fokken Antwoord jsou nejlepší nový počin posledních let. Druhá věc je "Orinoco Ninja Flow (Wedding DJ’s Remix)", což je mash-up Ninjova rapu se známou písní Enyy. Pokud vám informace o skupině z minulého měsíce nestačily, můžete si například přečíst jejich rozhovor na Pitchforku. A nezapomeňte, že celá deska je k poslechu na jejich webu.

Lil Wayne
© vibe.com
Víla zuběnka zachránila Lil Waynea
Únorový Měsíc v hip hopu už měl být také prvním měsícem Lil Wayneova pobytu ve vězení. Jak jsme ale informovali, podařilo se mu o několik týdnů nástup oddálit kvůli neodkladné operací zubů. Při pohledu na jeho zlatá a diamantová "rovnátka" se asi není čemu divit, tahle huba se musí špatně udržovat. Lil Wayne tak napodobil například podnikatele Pitra, který před nástupem také musel akutně do nemocnice. Na rozdíl od následného úprku podnikatele, rapper opravdu 2. března naklusal k soudu smířený se svým osudem (v soudní budově přitom začalo hořet a jednání bylo odloženo). Předcházelo tomu srdceryvné loučení z fanoušky přes sociální sítě. A také rozjímání nad výsledkem alba "Rebirth". První týden v USA debutovalo na druhém místě se 176 tisíci kusy, což se ani zdaleka nedá přirovnat k úspěchu "Tha Carter III", který za týden překonal hranici jednoho milionu.

Lil Wayne feat. Eminem - Drop The World
Důvody jsou evidentní: odklady, nevalná kvalita singlů, diskutabilní cílová skupina, předčasné úniky. Už v lednu 2009 vyšel první singl "Prom Queen" a opravdu není normální, aby celá deska následovala až za 13 měsíců. Singl příliš neuspěl, byla tedy nasazená další skladba "Hot Revolver", která zklamala ještě víc a radši ani nebyla zařazena na finální tracklist. Někdy na jaře finišovalo nahrávání desky, její vydání však bylo s různých důvodů oddalováno. Až komická situace pak nastala v polovině prosince, kdy měla deska už doopravdy vyjít a kdy se také objevila zpráva, že Lil Wayne půjde v únoru natvrdo do vězení. Vydavatelství totiž na poslední chvíli (jako reakci na tuto zprávu?) posunulo vydání na 2. února (spekulovalo se i o červnu!), ale Amazon.com už omylem stihl zaslat pěti stům lidí CD.

Lil Wayne
© facebook interpreta
Výsledkem bylo, že "Rebirth" okamžitě utekl na internet. Reakce na hudbu byly veskrze negativní a ještě nám bylo předhazováno, že se zdaleka nejedná o definitivní verzi. Samozřejmě že to byla přesně ta verze, co jsme si 2. února mohli koupit. Nakonec i třetí volba singlu, která padla na "On Fire", byla úplně špatná. Kvalita desky je diskutabilní, i tak je ale zřejmé, že její přednosti se daly lépe využít a těchto chyb se šlo vyvarovat. Samozřejmě kromě toho, že Lil Wayne si hrál v autobuse se zbraní a přišla na to policie. Relativně proti očekávání dobrý prodejní výsledek pak na poslední chvíli zajistilo vystoupení na Grammy, kde předvedl "Drop The World" s Eminemem a také Drakeovo "Forever". Je evidentní, že kdyby "Drop The World" vyšlo dříve jako videosingl, debutový týden by byl ještě lepší. Tak se tam opatruj Wayne a za rok na shledanou.

Hurricane Season
© facebook interpreta
Z dalších zpráv: Lil Wayneův celovečerní herecký debut "Hurricane Season" po odkladech nakonec míří místo do kin přímo na DVD. Film se odehrává po hurikánu Katrina, kdy kouč Forest Whitaker dá do kupy tým pěti středoškolských basketbalových mančaftů, které před hurikánem bojovaly proti sobě. Prostě klasické americké sportovní drama. Jednu z rolí obsadil i Bow Wow. Pokud chcete zjistit, jestli tým z New Orleans vyhraje státní šampionát, nemáte asi jinou možnost než zalovit na p2p sítích.

MÓDNÍ OKÉNKO (je zpět!)

Lady GaGa
Lady GaGa snad ani nepotřebuje komentář. Její výtvory jsou neskutečné. Jinak stejný bodyguard je na všech fotkách, ten se asi nenudí. I další fotky nechám bez komentáře, i když nejsem v oblékání o nic méně vzdělaný než ti, co píšou módní policii do bulvárních plátků.
Kid Cudi
Kid Cudi
© timeout.com
Rihanna
Rihanna
© gettyimages.com
Trey Songz
Trey Songz
© wenn.com
Ciara
Ciara
© bossip.com
ANKETA
Který z modelů je nejlepší?






Podívat se na výsledky


B.o.B
© facebook interpreta
B.o.B roste ve hvězdu
Ne nadarmo byl mnoha médii B.o.B alias Bobby Ray označen za jednoho z nejslibnějších rapových nováčků. Když v srpnu vystoupil na Hip Hop Kempu, tak už bylo jasné, že tu máme budoucí hvězdu alternativního hip hopu. Za uplynulý rok a půl vydal dvě EPčka a šest mixtapů, nejvíce se asi ujala skladba "No Mans Land", která se jako video objevila v listopadovém vydání naší rubriky. Velká očekávání se tak vkládají do debutového LPčka "B.o.B Presents The Adventures Of Bobby Ray", které má vyjít 27. dubna. Na desce se má objevit i skladba "Fifth Dimension" s T.I.em, neboť pod jeho labelem Grand Hustle je Bobby podepsaný. Spekuluje se také o hostovačce od Eminema. Překvapením je žebříčkový úspěch singlu "Nothin' On You" s Bruno Marsem, který se za měsíc vyškrábal na hranici druhé desítky! S oběma aktéry už bylo v Los Angeles natočeno video, které v brzké době uvidíme. Pokud chcete vidět Bobbyho v akci, doporučuji záznam skvělého koncertu, který jsme díky Ustreamu mohli vidět všichni naživo.

50 Cent
© imdb.com
50 Cent jako herec
V únoru vyšla zpráva, že na festivalu v Sundance se prodala distribuční práva na nejnovější film s 50 Centem "Twelve" v režii Joela Schumachera. Následný průzkum pro článek ukázal, že Curtis Jackson minulý rok pomalu hrál ve více filmech než nahrál písní. Z minulosti si asi každý vzpomene na téměř autobiografický snímek "Get Rich Or Die Trying'", z novějších filmů však asi někomu něco řeknou pouze "Home Of Brave" ("Země zatracených") se Samuelem L. Jacksonem a Jessicou Biel a "Righteous Kill" s Al Pacinem a Robertem De Nirem. V roce 2009 však natočil hned několik filmů a letos v tom bude pokračovat. Z již vyšlých se jedná o dva krimi thrillery - "Streets Of Blood", kde hraje policistu po boku Vala Kilmera a Sharon Stone, a britský "Dead Man Running", kde Fifty ztvárnil naštvaného věřitele, který přijede do Londýna udělat z jednoho z dlužníků exemplární příklad. Nesmíme také zapomenout na film "Before I Self Destruct", který byl přiložen k deluxe edici stejnojmenného alba a víceméně je podobný "Get Rich".

50 Cent, Val Kilmer
© facebook interpreta
V různých fázích produkce pak má Fifty celkem osm dalších filmů. Na začátku jmenovaný "Twelve" si už tedy odbyl premiéru na Sundance, do běžných kin by příběh dealera drog měl přijít v druhé polovině roku. Herecké kolegy mu dělali Kiefer Sutherland a Emma Roberts. I v dalším filmu, shodou náhod sekvenčně pojmenovaném "13", si rapper zahraje po boku samých hvězd: remake francouzského krimi thrilleru nabídne Jasona Stathama a Mickeyho Rourkea. A opět s Valem Kilmerem si zahraje ve filmu "The Gun", pro který sám napsal scénář: budeme sledovat koloběh jedné zbraně, jak se z výroby dostane až do špatných rukou. Hodně zaujalo také oznámení, že se spolu s Forestem Whitakerem stanou Jekyllem a Hydem v předělávce tohoto klasického příběhu. Na 50 Centa ale tolik času nemáme, takže zájemce o rapperovu další filmografii odkážu na IMDB.

50 Cent - Pimpin' Curly
Z dalších zpráv: 50 Cent půjde před soud. Žene ho tam Lastonia Leviston, bývalá přítelkyně Ricka Rosse, s kterým má dítě. Její pornonahrávku totiž 50 Cent, respektive jeho alter ego Pimpin' Curly, použil ve videu, které umístil na net s barvitým komentářem jako součást tažení proti Rossovi. Tento beef tedy nyní přerostl v právní bitvu. Napřed by mě ale zajímalo, jak se to video dostalo do Fiftyho rukou.

Guru
© facebook interpreta
Guru z Gang Starr v kómatu
Rapper Guru je po srdeční mrtvičce. Poslední únorový týden tohoto hiphopového veterána zradilo srdce a upadl do kómatu. Podle posledních zpráv prodělal operaci a jeho stav se stabilizoval. S tou informací přišel sám DJ Premier, který s ním tvoří duo Gang Starr, které se sice oficiálně nikdy nerozpadlo, ale od roku 2003 už nic nevydalo. Guru mimo jiné od roku 1993 vydává jazzrapová alba pod názvem "Jazzmatazz" a minulý rok mu vyšlo jeho poslední sólo "Guru 8.0: Lost And Found". Někteří si také vzpomenou na jeho dva koncerty v pražském Roxy. Jeho diskografii pěkně připomněl magazín Complex. DJ Premier minulý rok kromě jednoho tracku na Rytmusově "Krali" produkoval desku Blaq Poeta a skladby pro M.O.P. a Royce da 5'9'', na tento rok chystá spolupráci mimo jiné s MC Eihtem a Joellem Ortizem.

Drobky z USA, které už ani nejsou drobky

Kid Cudi
© facebook interpreta
Kid Cudi se omluvil za útok na fanouška + nové hudební video
V prosinci na koncertě ve Vancouveru se Kid Cudimu stala podivná věc, kterou dokumentuje video. Někdo hodil na pódium peněženku a Cudi jí chtěl vrátit, sápaly se po ní ale všechny ruce, tak ji prostě hodil a chytil ji Michael Sharpe. Tomu ale portmonka nepatřila, takže ji zase hodil zpátky. To Cudiho jaksi podráždilo a Michaelovi uštědřil pohlavek. Naštěstí to nebyl jeden z těch lidí, kteří chtějí za uklouznutí v supermarketě desítky tisíc dolarů, takže se rozhodl incident neřešit. V únoru Cudi zpytoval svědomí a uznal, že reakci přehnal a Michaelovi osobně zavolal s omluvou. A pokud si od něj chcete poslechnout něco nového, zde je skladba "Symphonies", kde hostuje anglickému popovému zpěvákovi Danu Blackovi. Schválně, jestli poznáte, z jakého známého hitu písnička kompletně převzala rytmus s bicím.

E-40 - Revenue Retrievin' Night Shift
E-40 na konci března s dvojalbem
V lednu jsme nabídli odkaz na videoklip E-40tyho "The Server", takže pokud jste jej minuli (bohužel se nevlezl do desítky featured videoklipů), určitě to napravte, je to nářez. Tato skladba se objeví na jednom ze dvou alb, které čtyřicátník E-40 vydá 30. března: budou se jmenovat "Revenue Retrievin' Day Shift" a "Revenue Retrievin' Night Shift". Na skoro čtyřiceti skladbách se objeví mimo jiné Too $hort, Gucci Mane nebo Snoop Dogg.

Nas
Nasovy právní trable
Nas se může částečně radovat: nebyl uznán vinným z pohrdání soudem po tom, co ho jeho (ex)manželka Kelis obvinila, že jí a jejich společnému synovi neplatí výživné. Připomeňme, že výživné činí 51 tisíc dolarů měsíčně, tedy milion korun. Původně to bylo 44 tisíc, což je sice prašť jak uhoď, ale soudce sumu navýšil po tom, co se ukázalo, že v posledních měsících Nas vydělával hodně. I přesto ale nyní podle Kelis Nas za alimenty dluží celkem dvě stě tisíc. Soud bude v březnu. A aby toho nebylo málo, server TMZ (sice bulvár, ale často mají dobré informace) přinesl zprávu, že Nas dluží za poslední roky finančáku na daních celkem tři miliony amerických dolarů. To už je ovšem pěkná suma. Přejme mu tedy komerční úspěch na květen chystaného alba "Distant Relatives", které tvoří s Damienem Marleym, aby se sekera smazala.

Eve
Eve prala špinavé peníze
Rapperka Eve byla zmíněna při rozklíčování obrovského komplotu praní špinavých peněz. Eve měla v USA založit falešnou společnost za účelem legitimizace peněz, které pocházely od jejího tehdejšího přítele Teodorina Nguema Obianga, syna prezidenta Rovníkové Guinei. Eve samozřejmě jakékoliv spojení odmítá. Uvidíme, co řeknou další důkazy.

Dr. Dre
Dr. Dre žaluje Death Row Records
V říjnu jsme informovali o obnově Death Row Records díky novému majiteli a následným reedicím a kompilacím spjatých se slavnou historií labelu. Vydání "Chronic: Re-Lit", remasterované verze klasiky Dr. Dre s bonusovým CD a DVD, ale naštvalo samotného Dreho. Nové Death Row se totiž na nic Dreho neptalo a jeho materiál z tehdejší kariéry na labelu prostě vydalo, což se mu pochopitelně nelíbí a žalobou tak chce vytřískat pořádné prachy. Hodně štěstí, raději bychom si ale poslechli Detox než tyto zprávy.

Bun B
Bun B mění vydavatelství, album na jaře
Bun B, polovina UGK (druhá půlka Pimp C je již zesnulý) se přesunul z Asylum Records patřící pod Warner k Universalu. Distribuci tak přenechá konkurenční firmě, stále ale zůstává na labelu Rap-a-Lot, který spadá pod Warner. Nám to může být jedno, hlavní je, že se v dubnu nebo květnu dočkáme jeho třetího sólového alba s názvem "Trill OG". Na desce se s velkou pravděpodobností objeví Drake, Jamie Foxx, Young Jeezy, Trey Songz a Pharrell Williams. Bun B si pak nechává jednu bombu pro sebe: pochlubil se, že na jedné skladbě se nacházejí dvě hudební legendy a jedna kulturní ikona. Jsme zvědaví.

Juvenile
Juvenile chycen za trávu
Zelená je tráva, fotba... Myslel jsem, že rappeři si jedou už na něčem tvrdším než na marihuaně, Juvenile ale asi není taková první liga, aby si to dovolil. Už ta umělecká přezdívka říká, že je prostě nevyzrálý. Nicméně se svým producentem Leroyem Edwardsem se v domácím nahrávacím studiu zčoudili z konopí tak, že to šlo cítit až ven a nějaký hodný soused je napráskal policii. Uvidíme, jaké následky vyvodí nekompromisní americké justice. Co se týče hudební kariéry, tak se o žádném novém projektu tohoto rappera z New Orleans neví. Na to, že mu je 34 let, je však jeho nahrávací kariéra bohatá, od roku 1995 vydal už devět sólovek - loni "Cocky & Confident", a s Hot Boys, což byli ještě Lil Wayne, B.G. a Turk., vydal pod Cash Money Records čtyři alba. Jeho největším hitem, který dokonce vedl americkou singlovou hitparádu, bylo "Slow Motion" se Soulja Slimem.

The Black Eyed Peas - I Gotta Feeling jiný
Hip hop a r'n'b mezi nejprodávanějšími singly na iTunes
Apple na oslavu stažení MP3 z iTunes s pořadovým číslem 10 000 000 000 zveřejnil pořadí dvaceti nejprodávanější singlů za celou historii nejpopulárnějšího hudebního obchodu. A zástupci našich oblíbených žánrů rozhodně nebyli pozadu. Black Eyed Peas dokonce brali zlato a bronz za "I Gotta Feeling" a "Boom Boom Pow". Na bednu si stoupla ještě Lady GaGa s "Poker Face". Do žebříčku se pak dvakrát vlezl Flo Rida ("Low" a "Right Round") a také Rihanna, Beyoncé, T.I. a Kanye West. Tou jubilejní písničkou bylo mimochodem "Guess Things Happen That Way" Johnnyho Cashe.

NOVINKY Z ČESKA

DJ Wich
© facebook interpreta
Wich posílá empétrojky pro fanoušky
O DJi Wichovi jsme minule předpověděli, že uslyšíme v každém vydání Měsíce v hip hopu. V únoru nás nezklamal a na sociálních sítích nás pravidelně zásoboval novinkami a hudebním materiálem. V únoru do etéru poslal poctu čtyři roky zesnulému rapperovi J Dillovi (download, tři starší tracky, které produkoval pro Rasca: "Round And Round" (download, "Eyes Wide Shut feat. Mary Jayne" (download a "Southwest feat. Supastition" (download a předělávku hitu M.O.P., "Cold As Ice Pt. 2" (download). Na poslední DJ Wich Live TV s Emdeem, Hi-Defem, Mad Skillem a Jay Dieselem se pak můžete ze záznamu podívat zde.

Ne-Yo
© facebook interpreta
Ne-Yo v Bratislavě? Yo, pak Ne, možná ještě Yo Není třeba připomínat, že uspořádat koncert je náročná akce: kvůli angažování umělce, jeho managementu, bookingové agentuře, labelu a vydavatelství, místním pořadatelům, organizátorům a dalším subjektům, které spolu mají složité právní vztahy a smlouvy. Pořadateli slovenského koncertu Ne-Ya se stalo osudné pochybení zpěvákovy evropské zastupující agentury, švédské Urbania The Agency. Ta z neznámého důvodu Ne-Yovi neposlala peníze a ten tak jednoduše do Bratislavy nepřiletěl. Nejhorší na celé situace je fakt, že se tak stalo doslova těsně před koncertem. Zaplacené hotely a cestu tak fanouškům z širokého okolí nikdo zpátky neproplatí. Zatím není jasné, jestli se najde nový termín pro koncert, vstupenky v platnosti zůstávají.

Pozvánky na akce

4.3. - Anti Pop Consortium (USA) v pražském Divadle Archa (info)
5.3. - 50 Cent (USA) v Tesla Areně v Praze (info)
6.3. - Gambrz Reprs + Oliver Lowe + MC Gey + Brejchus v pražském klubu Matrix (info)
11.3 - Swollen Members (KAN) - Battleaxe Boombox v pražském Lucerna Music Baru (info)
19.3. - eMeReS + LA4, Ektor, Strapo, Tafrob, Indy, Momo, H16, Dramatikz, Jay Diesel, David Steel, Kaidžas v pražském Klubu Lávka - křest desky Mount Emerest (info)
20.3. - Kapitán Láska + Hugo Toxxx v pražském klubu SaSaZu, jedna ze zastávek Live Tour 2010 (video, info)
2.4. - Method Man (USA) v pražském klubu SaSaZu (info)
9.4. - Ying Yang Twins (USA) v podzemních garážích pražského Kongresového centra (infokanál není)
9.4. - Nironic v brněnské Flédě, jedna ze zastávek I Am Music Tour 2010 (info)
20.4 - La Coka Nostra (USA) - Boombox You Can Trust v pražském Lucerna Music Baru (info)
21.4. - Bushido (USA) + Tafrob + ?Karel Gott? - Ein Kessek Boombox v pražském Lucerna Music Baru (info)
4.5. - Clipse (USA) - Hell Hath No Boombox v pražském Lucerna Music Baru (info)
16.5. - Black Eyed Peas (USA) + Cheryl Cole (UK) v pražské O2 areně (info)
24.6. - Dead Prez (USA) - It's Bigger Than Boombox v pražském Lucerna Music Baru (info)

Lucas Skunkwalker - 2010 č. 2
Nové info o desce Lucase Skunkwalkera
Label Bigg Boss už 10. března vydá desku "2010" Lucase Skunkwalkera, člověka, z kterého jste mohli šílet na projektu "DIXXX". Pokud si chcete pro desku zajít v den vydání a získat tak třeba podpis, více informací najdete tady. Nově si také můžete poslechnout track s Jamesem Colem "Jdou po mně": download, YouTube nebo Facebook. Venku je i seznam skladeb a hostů, tak prosím: Intro, No Weed In Da House feat. Victoria HQ, Girls feat. Hugo Toxxx, Still At It feat. Nironic, Jdou po mně feat. James Cole, Move! RMX feat. Realms Of Rhyme, Super Fresh Pills feat. D.Form, Necronomicon feat. James Cole, Stardust - interlude, Bump'N'Grind feat. Sixin, Parabrahman, Chasing The "F" Word RMX feat. Charlie One, My Territory feat. Mike Trafik, XB 1 feat. James Cole

Sámer Issa
© Dalibor Puchta, Óčko TV
Trapná hiphopová kategorie cen Óčka
Cenu TV Óčko (správně bychom měli uvést asi i celé jméno cen včetně sponzora, firmy zabývající se odpadovým hospodářstvím) za nejlepší počin roku 2009 v kategorii hip hop a r'n'b nedopatřením vyhrál Sámer Issa. Bohužel za to můžou zblbnutí teenageři sledující tuto stanici, protože hlasování bylo zcela v jejich rukou. Zpěvák, který zpívá anglicky s výslovností dítěte ze školky, tak vyhrál, aniž by cokoliv v posledních letech nahrál (mimo tohoto). Samotná nominace se tak zdá pouhou účelovou reklamou na tohoto pártyboye, velký palec dolů pro Óčko! Dalšími nominovanými přitom byli Orikoule (projekt už roku předminulého), BPM (miláčci Óčka) a Kapitán Láska.

Pouhé tři drobky z Česka

Gambrz Reprs feat. Oliver Lowe - Zlejkluk
Gambrz Reprs rapují o Facebooku
Gambrz Reprs vypustili ochutnávku z připravovaného druhého alba, skladbu "Zlejkluk", na které hostuje Oliver Lowe. Skladba se opírá o fenomén současnosti, Facebook. Je k poslechu tady.

James Cole - Nehas co nepálíš 2010
James Cole ve zhuleném remixu starého tracku
James Cole a Petr Pravda aka Divinity si pro všechny rastamany připravili 2010 dubplate remix tracku "Nehas co nepálíš", který se v originále objevil na Jamesove desce "Frekvence P.H.A.T.", když si ještě říkal P.H.A.T.

El Nino
El Nino posílá nový materiál od Pálavy
Mikulovský rapper El Nino z Disgrafix loni vydal desku "Anticrist", z které můžeme připomenout skladbu "Insomnia" s Rytmusem. A hned na letošní rok plánuje album další - "Associal". A stejný název dostala i titulní skladba, kterou si teď můžete poslechnout. Také už se natočilo video, které bude sice nízkorozpočtové, o to více ale pak mohl rapper utratit za oblečení ve Vídni. To Rytmus má nějaké hadry v p....

VIDEOKLIPY

Cypress Hill - It Ain't Nothin'
Minule jsme přinesli informaci, že nová deska Cypress Hill "Rise Up" vyjde pod Priority Records. Deska má už pevné datum: 4. duben. A také přibyli hosté: můžete se těšit i na takového Darona Malakiana ze System Of A Down. A nyní se můžete podívat na videosingl s Young Dem.

Chiddy Bang - Opposite Of Adults
Opak dospělých jsou "Kids", a tuto písničku MGMT duo Chiddy Bang - Chiddy (MC) a Xaphoon Jones (DJ/producent) - výborně zremixovali. Podívejte se na srandovní video (existuje i jiný klip) a making of a pokračujte na jejich MySpace nebo Facebook.

Taio Cruz feat. Ludacris - Break Your Heart
Taio Cruz je londýnský skladatel, producent a zpěvák a z jeho druhého alba, loňského "Rokstarr", pochází singl "Break Your Heart". Ten v září až říjnu vedl anglický žebříček, pro vydání v USA pak byla nově dotočena hostovačka od Ludacrise.

Erykah Badu feat. Lil Wayne - Jump Up In The Air (Stay There)
R'n'b soulová zpěvačka Erykah Badu má na tracku Lil Waynea?! Nejen na papíře je tato spolupráce kontroverzní. Však posuďte sami v kaleidoskopovém videoklipu. Píseň pochází z chystaného alba "New Amerykah Part Two: Return Of The Ankh".

The Kid Daytona feat. Tiara Wiles - The Minimum
Někdy stačí minimum a efekt se dostaví - The Kid Daytona originálním videem jednoduše zaujal. Zde si můžete stáhnout jeho tři alba, včetně nejnovějšího "Come Fly With Me", kde se tato skladba nachází. Malý medailonek je tady.

Ludacris feat. Nicki Minaj - My Chick Bad
Minule představená deska "Battle Of The Sexes" už je za rohem, Ludacris tak vypustil nový videosingl s Nicki Minaj, která rapidně nabírá na popularitě (připomeňme hostovačku na "Knockout" z Lil Wayneova "Rebirthu"). Později vyjde i klip k remixu s Eve, Trinou a Diamond.

Bone Thugs-N-Harmony - Rebirth
Clevelandské Bone Thugs byste měli znát minimálně díky hitu "Crossroads". Nahrávají už dvacet let, poslední album (2007) však rozhodně znělo současně a moderně. Jejich pátý člen Flesh-n-Bone nedávno po 8 letech opustil kriminál, chystaná deska "Uni-5: The World's Enemy" tak bude takový reunion.

Kurupt feat. Joy Luv & J-Glaze - All In Time
Kurupt (člen Tha Dogg Pound, často spolupracuje s vlastním bráchou Roscoem, dělal s DJem Wichem) na nejbližší dobu chystá desku "Streetlights". Na pohodový singl "All In Time" se teď můžete podívat. Z prosince pak ještě pochází skladba "I'm Burnt".

Tracy Morgan feat. Jimmy Kimmel - Impregn8ed
"Jimmy Kimmel Live!" je klasická americká late-night talk show Jimmyho Kimmela, kde se často objevují vtipné skeče. Komik si přizval kolegu Tracyho Morgana a natočili spolu rapovou parodii, kde vystupují jako Tray-Mo a Lil' Jim.

Roscoe Dash feat. Soulja Boy - All The Way Turnt Up
Jeffrey Johnson pochází z Atlanty, podle které měl i svou předchozí přezdívku "ATL". Jako Roscoe Dash je teď už pod major labelem a připravuje desku. Singl, který celý sám napsal, původně vyšel na mixtapu skupiny Travis Porter, za což ovšem neprávem dostal pouze malý kredit a byl z toho spor. Hlavní ale je, že v nové verzi je Soulja Boy a natočili k ní i videoklip.

Co se nevlezlo:
KillaQueenz & South Rakkas Crew feat. Lady Chann - Double Up
Kardinal Offishall - We Gon' Go
GLC feat. Trouble Andrew - Lay It Down
Jaheim feat. Jadakiss - Ain't Leavin' Without You Remix
A nezapomeňte, že mnoho videí (Timbaland, Kanye West, Rihanna, Rytmus, Black Eyed Peas a další) vyšly jako sólo články, jsou uvedené v seznamu níže!

Psali jsme o hip hopu a r'n'b

Rozhovor s Rytmusem měl velký úspěch a pochopitelně vyvolal kontroverzní reakce v diskuzi. Hádalo se i v reakcích na videoklip "Verejný nepriateľ". Byli jsme na dvou zábavných koncertech a konečně vyšla Lil Waynova deska. V březnu nás čeká především koncert 50 Centa a nová deska Gamea.

ČLÁNKY
M.O.P., Rytmus + Kontrafakt, Lávka, Praha, 18.2.2010 report
M.O.P., Rytmus + Kontrafakt, Lávka, Praha, 18.2.2010 fotogalerie
Rytmus - Musíš jít s dobou, s Amerikou
Slaughterhouse, Lucerna Music Bar, Praha, 2.2.2010 report
Slaughterhouse, Lucerna Music Bar, Praha, 2.2.2010 fotogalerie

RECENZE
Lil Wayne - Rebirth
Xavier Naidoo - Alles kann besser werden
BPM - Horizonty
Chris Brown - Graffiti
ViLSY - Lady Rap

AUDIO/VIDEO
Kanye West - Coldest Winter
Podívejte se na "Carry Out" Timbalanda a Justina Timberlakea
Podívejte se na "Memories" Davida Guetty a Kid Cudiho
Podívejte se na "Imma Be Rocking That Body" Black Eyed Peas
Fettes Brot - Kontrolle
Podívejte se na "Verejný nepriateľ" Rytmuse
Rihanna - Rude Boy
Mariah Carey - Angels Cry
Fettes Brot - Jein

NOVINKY
Nové album Craiga Davida bude plné coververzí
Gabriella Cilmi vydá své druhé album již koncem března
Hostem pražského koncertu Black Eyed Peas bude Cheryl Cole
Brit Awards ovládla Lady GaGa
Kapitán Láska vyráží na turné. Jeho hostem bude Hugo Toxxx
M.O.P. vystoupí na pražské Lávce
Snoop Dogg přichystal pokračování "Malice N Wonderland"
Lil Wayne půjde do vězení až v březnu
Alicia Keys přichází s další hvězdnou kolaboraci
Akon posunul novou desku až na podzim

BONUSY

Tvorba "Drop The World" Lil Waynea
V tomto videu vás producenti Hit-Boy a Chase N. Cashe provedou vznikem hitu "Drop The World", který pro Lil Waynea a Eminema vytvořili. Jedná se o dle mínění většiny nejlepší track z desky "Rebirth".

Drake v reklamě na Sprite
Sem tam si nějaký rapper zahraje v reklamě, o čemž jsme taky povinni informovat. Navíc tato s Drakem na Sprite je docela zajímavá. Proč ji popisovat, když se na minutový spot můžete podívat sami hned teď. XXL pak shromáždilo další reklamy na Sprite s rappery.

Backstage video z 50 Centova pařížského koncertu
50 Cent jede s kumpány z G-Unit evropské turné a ze všech míst si pečlivě vede blogové zápisky. Slova však neřeknou tolik co video, podívejte se tedy na sestřih klipů z pařížského koncertu. Život na tour je jasný: hudba, drogy, alkohol a ženské.

"Cooking by the Book" A Lil' Bigger Mix by Mastgrr
A nakonec něco, co jsem stále odkládal kvůli důležitějším bonusům: jeden šikula, co si říká Mastgrr, zmixoval písničku "Cooking By The Book" z dětského pořadu "Lazy Town" s Lil Jonem ze "Step Yo Game Up" Snoop Dogga. Výsledek je šílený.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)
- Nové desky 46/2023 - od Dolly Parton přes Plain White T's po Stevea Aokiho (22.11.2023 20:30)
- Die Antwoord přijedou v dubnu 2024 do Prahy (21.11.2023 17:03)
- Naživo: 50 Cent, Busta Rhymes a Jeremih v O2 areně doslova kouzlili (29.10.2023 14:30)
- Fotogalerie: 50 Cent se vrátil do Prahy (29.10.2023 11:19)
- 50 Cent přiveze do O2 areny i Bustu Rhymese (10.05.2023 19:33)
- Publicistika: Český rap v roce 2022 (24.02.2023 12:01)
- Eminem řekl ne osmi milionům dolarů za vystoupení na fotbalovém šampionátu v Kataru (10.01.2023 18:09)
- Yzomandias a Nik Tendo drží prvenství v albovém žebříčku, v patách jim jsou Rest a DJ Wich (09.12.2022 15:46)
- Naživo: 50 Cent v Praze předvedl nostalgickou podívanou bez šťávy (20.10.2022 15:01)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu