Co s ním?

13.02.2010 05:00 - Petr Balada | foto: facebook interpreta

Ve škole se učíme spoustu věcí, o kterých pak v životě už neuslyšíme. Na druhou stranu jsme nuceni vyrovnávat se se záludnými informacemi, aniž by nás na ně vzdělávací systém jakkoliv připravil. Třeba v biologii. Co si například počít s namodralým drnčícím žabákem? Crazy Frogovou deskou "Everybody Dance Now"?
1/10

Crazy Frog - Everybody Dance Now

Skladby: Join The Frog, Cha Cha Slide, Everyone, Daddy DJ (Crazy Frog Video mix), Friends (Ween Meets The Crazy Frog RMX), Maya Hi, Maya Hu, Just Can't Get Enough, Jump, Solo Frog, No Limit, Play The Game, Push It, Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now), Safety Dance, Come On, Let's Go Crazy, Bump The Beat, I Wanna Rock The Place, Last Christmas
Vydáno: 28.9.2009
Celkový čas: 57:52
Vydavatel: Universal
Ani příručka přestárlých svišťů si neví rady. Crazy Frog je zkrátka oříšek i pro zkušené zálesáky, kteří jinak ve svém revíru znají každého kůrovce osobně. Nezbývá než se řídit selským rozumem přestěhovaným na internet. Základním bodem je lokalizace. Podle údajů z obalu jeho posledního záškodnického počinu se nechává zastupovat firmou Universal. České zastoupení sídlí na Praze 6, v ulici Velvarská. Stačí tedy zaujmout nenápadnou pozici a vyčkávat. Cíl poznáte snadno. Vypadá jako žabák. Je to žabák. Další nápověda - může mít kolem sebe německy mluvící ochranku.

Dejme tomu, že se nám ostré hochy podařilo zneškodnit a žabáka zajmout. Co dál? Následující fáze vyžaduje zapojení fantazie. Jednotlivé možnosti by zabraly velké množství místa, a tak pro zjednodušení postačí prostý výčet kroků. Zabít, stehýnka ponechat, zbytek odhodit mezi bioodpad. Pozor, to, že má žabák modrou barvu, neznamená, že je z plastu! Stehýnka otřeme utěrkou, obalíme v mouce, v rozšlehaném vajíčku a strouhance. Osmažíme je prudce do zlatova. Za trest k nim podáváme udušený špenát. Pro gurmány lze přidat i nějaký ten brambor.

Recept, který je v kompletní podobě k přečtení na stránkách Labužník.com, končí sdělením o původu. Autorka v něm píše, že postup pochází z kuchařky její maminky z počátku minulého století. Opět se tedy potvrdilo, jak jsou rady našich předků užitečné. Nezapomínejme na to. Jednou totiž i my budeme předci. Zatím se ovšem musíme spokojit s tím, co jsme. Žabožřouti.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY