shop.musicserver.cz
Nové desky pro 6. týden

Nové desky pro 6. týden

Vydáno: 07.02.2010 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Šestý týden roku je ve znamení návratů: po sedmi letech se vrací triphopové duo Massive Attack, po devíti soul-jazzová skupina Sade a po o něco kratší době metaloví Fear Factory. Linkin Park hlavně svým skalním fanouškům připravili CD rarit, soundtrack k filmu "Na sv. Valentýna" uvedou Taylor Swift a Jewel.

Pokud se v pondělí 8. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Massive Attack - Heligoland (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: trip hop / elektronika

Massive Attack - Heligoland
O britském triphopovém duu Massive Attack lze už nyní hovořit jako o legendě svého žánru, přesto své fanoušky poslední roky napínalo více, než je zdrávo - od vydání posledního LP uplynulo dlouhých sedm let. Čekání pánové minulý rok zkrátili alespoň vydáním EP "Splitting The Atom" a koncertováním. Nyní konečně přicházejí i s novou studiovou nahrávkou "Heligoland". Vedle dvojice samotné se na desce podílela řada hostujících zpěváků. Horace Andy už je takřka polovičním členem kapely a pochopitelně nechybí ani na "Heligoland", k němu se pak přidali Martina Topley-Bird, frontman Blur Damon Albarn, Tunde Adebimpe z TV On The Radio, americká písničkářka Hope Sandoval, Guy Garvey z Elbow a nezpívající kytarista Portishead Adrian Utley. Většinu písniček mixoval mistr svého oboru Mark "Spike" Stent, jehož služby využívá velká řada umělců, Björk či Depeche Mode počínaje a Take That nebo Britney Spears konče. Jakým způsobem si můžete již nyní poslechnout celé album, jsme psali v rubrice Audio.


Sade - Soldier Of Love (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: soul / jazz / pop

Sade - Soldier Of Love
Anglická skupina Sade v čele se zpěvačkou nigerijského původu Sade Adu své příznivce trápila ještě o pár let déle než žánrově vzdálení Massive Attack. Jejich poslední deska "Lovers Rock" totiž vyšla už v listopadu 2000 a od té doby se čeká na následovníka. Tím se stala novinka "Soldiers Of Love", kterou předznamenal již loni stejnojmenný singl. Nahrávalo se ve starém složení ve studiu Real World Petera Gabriela a podle prvních reakcí se výsledek pohybuje na rozmezí soulu, jazzu, popu a r'n'b s občasnými prvky gospelu či reggae. Všem těmto stylům ale vládne nezaměnitelná barva hlasu Sade Adu. Jak si můžete poslechnout první čtyři ochutnávky z CD, jsme vám prozradili v tomto článku.


Fear Factory - Mechanize (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: industriální metal

Fear Factory - Mechanize
A do třetice ukončené čekání: tentokrát pětileté a týkalo se fanoušků americké sebranky Fear Factory. Vznik sedmé studiovky nazvané "Mechanize" se totiž neobešel bez peripetií. V listopadu roku 2006 si kvůli hádkám v kapele muzikanti dali pauzu, která skončila až loni. Tehdy se zpěvák Burton C. Bell a dřívější kytarista Dino Cazares udobřili a dali dohromady nový projekt, který později vyústil v novou nahrávku Fear Factory. Členové formace připravili včetně bonusu jedenáct technických songů, ve kterých se vracejí do minulosti k albům "Demanufacture" a "Obsolete". Sami se nejlépe přesvědčíte poslechem všech nových písní na MySpace.com profilu kapely, na stejné adrese pak najdete i videoklip ke kousku "Fear Campaign".


Různí - Valentine's Day (soundtrack) (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / filmová hudba

Různí - Valentine's Day (soundtrack)
Režisér filmů "Pretty Woman" či "Nevěsta na útěku" Gary Marshall uvádí další ze svých filmových romancí - "Valentine's Day", která k nám ovšem přijde "až" 18. února, tedy s křížkem po funuse, a s názvem "Na sv. Valentýna". Za vzor si Marshall vzal "Lásku nebeskou": přináší příběhy skupiny lidí z Los Angeles, jejichž osudy se protnou právě na den svatého Valentýna. Stejně jako britská inspirace i tento film je nabitý hvězdami. Zahráli si tu Jessica Alba, Anne Hathaway, Patrick Dempsey, Jessica Biel, Ashton Kutcher, Jamie Foxx, Jennifer Garner, Queen Latifah a u Marshalla obvyklé duo Julia Roberts + Hector Elizondo. Ještě před uvedením filmu pak vychází písničkový soundtrack, který láká na osmnáct vesměs baladických kousků od Amy Winehouse, Nata Kinga Colea, Joss Stone, Maroon 5, Willieho Nelsona a dalších. Ovšem hlavním tahákem jsou dvě zcela nové písničky - "Stay Here Forever" od Jewel a pilotní singl "Today Was A Fairytale" čerstvé držitelky čtyř cen Grammy Taylor Swift, která si ve filmu i zahrála. Ukázky všech písniček a možnost stažení zmíněného singlu naleznete na webu tohoto filmu.


Rage - Strings To A Web (M.A.B.Records)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Rage - Strings To A Web
Německá formace Rage už šestadvacet let těší fanoušky heavy metalu a nová alba vydává se železnou pravidelností. Po dvou letech, které uplynuly od vydání poslední desky "Carved In Stone", přichází trio s nahrávkou "Strings To A Web". Po ryze metalové náloži na předchozím albu se členové kapely ponořili do progresivnějších vod. Podobně jako u čtyři roky staré nahrávky "Speak Of The Dead" začlenili muzikanti i tentokrát do nových písní smyčce. Jak se jim to povedlo, můžete sami otestovat na MySpace.com kapely, kde najdete k poslechu tři novinky: "Empty Hollow", "Purified" a "Into The Light". Kromě standardní edice alba bude k dostání také limitovaná verze obohacená o DVD se záznamem patnácti písní. Většina záběrů pochází z festivalu Wacken Open Air a kromě muzikantů z Rage se na pódiu objeví i hosté jako třeba Hansi Kürsch z Blind Guardian nebo frontman Destruction Schmier. Trailer najdete na stránkách YouTube.com.


Linkin Park - LP Underground 9 - Demos (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: nu-metal / rock

Linkin Park - LP Underground 9 - Demos
Jako každý rok i letos Linkin Park připravili pro svůj oficiální fanclub cédéčko "LP Underground" s náloží rarit. Jak už napovídá název "LP Underground 9 - Demos", jedná se o deváté pokračování a hlavní náplň tvoří demoverze starších věcí. K nim Linkin Park přidávají i zcela novou písničku "Across The Line". Registrovaní členové fanclubu mohou navíc koupit i speciální edici obsahující například tričko, trsátko, dopis od Linkin Park a především přístup k řadě exkluzivního materiálu v podobě videí, volných downloadů nebo možnosti setkání se skupinou. Více informací a upoutávku na tento titul naleznete na webu LP Underground.


Yeasayer - Odd Blood (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: experimentální pop/rock

Yeasayer - Odd Blood
Nástupce debutové desky "All Hour Cymbals" brooklynských Yeasayer by možná zůstal bez povšimnutí, ale díky slibné kolaboraci s britskou zpěvačkou Bat For Lashes si novinka "Odd Blood" jistě pozornost zaslouží. Trio muzikantů na ni upozornilo již v druhé polovině loňského roku vydáním pilotního singlu "Ambling Alp" a zájemci si ho v té době mohli zcela zdarma stáhnout. Bohužel samotná deska unikla na internet už začátkem prosince. Včetně první ochutnávky nabízí deset písní, které v celé kráse najdete i na MySpace.com profilu Yeasayer.


Různí - Nowhere Boy (soundtrack) (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock'n'roll / filmová hudba

Různí - Nowhere Boy (soundtrack)
Dalším filmem, jehož soundtrack právě vychází, je britský snímek "Nowhere Boy" pojednávající o mládí Johna Lennona, kterého si zahrál Aaron Johnson. Zaměřuje se především na období dospívání, ovlivnění rodinou, tedy tetou Mimi Smith, kterou ztvárnila Kristin Scott Thomas, a jeho matkou Julií, jejíž roli si střihla Anne-Marie Duff. Dostane se i na osudové setkání s Paulem McCartneym a Georgem Harrisonem. V roli Paula navíc uvidíme Thomase Sangstera excelujícího v "Lásce nebeské". Režii dostal na starosti talentovaný nováček Sam Taylor-Wood. Hudbu k filmu sice napsalo duo Goldfrapp, avšak na dvoudiskovém soundtracku uslyšíte pouze rock'n'roll padesátých let od Elvise Presleyho, The Nowhere Boys, Wandy Jackson, Jerryho Lee Lewise, Buddyho Hollyho a dalších. Půlminutové ukázky všech písniček si můžete poslechnout na stránkách soundtracku.


The Watson Twins - Talking To You, Talking To Me (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní folk / indie folk

The Watson Twins - Talking To You,Talking To Me
Jednovaječná dvojčata Leigh a Chandra Watsonovy, tedy zcela logicky The Watson Twins, působí na americké hudební scéně už nějaký čas. Především na počátku své kariéry tato dvojice spolupracovala s Rilo Kiley a jejich zpěvačkou Jenny Lewis, s níž dokonce v roce 2006 vydala svůj debut. Od té doby už sestry natočily několik alb a spolupracovaly i na dámské poctě Nielu Youngovi. Jejich letošní počin dostal název "Talking To You, Talking To Me" a opět se pohybuje na hranici indie folku a alternativní odnože country. Dvojčata Watsonova na svém MySpace.com nabízejí z desky tři písničky.


Dále vychází:

Arcadia - So Red The Rose / Special (EMI)
Arsis - Starve For The Devil (M.A.B.Records)
Giovanni - Ancora Musica (Warner Music)
HIM - Heartkiller (singl) (Warner Music)
Michael's Uncle - Return Of The Dark Psy (EMI)
Různí - Cool Ice Hits 2010 (Universal)
Různí - Nowhere Boy (soundtrack) (Sony Music)
The Who - Greatest Hits (Universal)

NÁZORY
  • ehm. (T., 09.02.2010 11:09) Reagovat

    Nová deska Michael's Uncle se jmenuje Return of The Psychedelia a vyjde na značce Indies Scope.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nezajímavá Taylor Swift, vysloužilá Lana... Courtney Love si vzala na paškál kolegyně (16.04.2024 18:22)
- Taylor Swift se dostala na seznam dolarových miliardářů magazínu Forbes (16.04.2024 13:41)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Koncert Taylor Swift na Disney+ trvá tři a půl hodiny a přináší pětačtyřicet písní (16.03.2024 09:32)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Adele Sia AC/DC U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu