shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád Billboardu platných od 4. února

V USA opět zvítězilo country

Vydáno: 04.02.2010 16:54 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Country kapela Lady Antebellum prodala půl milionu svého druhého alba "Need You Now", a zcela tak vymazala konkurenci v podobě kompilace "Hope For Haiti Now" nebo Susan Boyle. V singlech dále vévodí Ke$ha, další singl Black Eyed Peas "Imma Be" je pak už na čtvrtém místě.

Ke$ha - Tik Tok
© facebook interpreta
A je to tady, Black Eyed Peas jsou opět v první desítce. Čtvrtý singl "Imma Be" po minulé jedenáctce vyskočil až těsně pod stupně vítězů. Ty oproti minulému kolu opustila Taylor Swift s "Today Was A Fairytale", které je až 22. místě. Nejvyšší stupínek opět patří Ke$hi, stříbro bere Lady GaGa a bronz nově Young Money. Ludacris je zpátky v Top 10, "How Low" k tomu pomohl i klip, je teď na šestce za Davidem Guettou. Z vrchní desítky nám naopak vypadlo "Empire State Of Mind"! Hit Jay-Zho a Alicie Keys v ní byl třináct týdnů v kuse, celkově šestnáct týdnů. Po minulém vysokém debutu na pátém místě pak Justin Bieber s "Baby" spadl až na pětadvacítku.

Timbaland s Justinem Timberlakem se s "Carry Out" pohybují kupředu, už jsou na jedenáctce a to ještě neproběhla premiéra videoklipu. Justin zabodoval i s charitativním "Hallelujah" a z konce páté desítky to dotáhl až na 13. příčku. Zato minule šestnácté "Stranded (Haiti Mon Amour)" Jay-Zho, U2 a Rihanny spadlo až do deváté desítky. K akci Hope For Haiti Now se váží i nejvyšší novinky: na čtyřicet sedmičce je "Lean On Me" Sheryl Crow, Kida Rocka a Keitha Urbana a na sedmdesát dvojce "Breathless" Taylor Swift.

Jak jsem minule předpokládal, druhý singl Jasona Derüla "In My Head" už překonal "Watcha Say", je teď na 14. místě (skok z 28.). Pomalému postupu "Shut It Down" Pitbulla a Akona jsem se nevěnoval, vytrvalé stoupání se ale tento týden zastavilo až na 42. místě a to nemusí být finiš. Nominace a následná výhra Grammy za nejlepší nový akt pomohl i Zac Brown Bandu, jejich "Highway 20 Ride" se posunulo o 12 příček na 81. místo. Na chvostu žebříčku pak debutují mimo jiné tracky B.o.Bho nebo Jennifer Hudson.

    Top 10 - singly:
  1. Ke$ha - Tik Tok
  2. Lady GaGa - Bad Romance
  3. Young Money feat. Lloyd - BedRock
  4. Black Eyed Peas - Imma Be
  5. David Guetta feat. Akon - Sexy Bitch
  6. Ludacris - How Low
  7. Iyaz - Replay
  8. Lady Antebellum - Need You Now
  9. Train - Hey, Soul Sister
  10. Rihanna feat. Young Jeezy - Hard

Lady Antebellum - Need You Now
© facebook interpreta
V rámci nestrannosti této rubriky bych neměl napsat "fuj, zas to country", takže: Na prvním místě dle předpovědí skončila smíšená country kapela Lady Antebellum s druhou deskou "Need You Now". Prodalo se jí skoro půl milionu. Jedná se o nejlepší lednový debut od "The Documentary" The Gamea z roku 2005 a nejlepší debut od "I Dreamed A Dream" Susan Boyle, která v uplynulém týdnu skončila až čtvrtá. "Hope For Haiti Now" se prodávalo opět dobře, 143 tisíc ale na zlato očividně nestačilo. Lady GaGa stále zůstává na výborném bronzu (rok a půl stará deska!).

Top 10 neopustili ani Black Eyed Peas a výběr písniček z Grammy. Film o Michaelu Jacksonovi "This Is It" se začal prodávat na DVDčkách a soundtrack tak poskočil z konce druhé desítky až na šestku. Z první do druhé desítky ale spadly Alicia Keys, Ke$ha, Taylor Swift i Vampire Weekend, Transference až do třetí desítky. Kromě Lady Antebellum zde máme několik dalších vysoce postavených novinek. Na pátém místě startuje Barry Manilow s všeříkajícím "The Greatest Love Songs Of All Time", anglická písničkářka Corinne Bailey Rae s druhou deskou "The Sea" je na sedmičce a ženský ansámbl Celtic Woman s "Songs From the Heart" na devítce.

Na dvanáctce se umístila kompilace "Kidz Bop 17" - tyto výběry jsou zvláštní tím, že populární písničky jsou přezpívány dětmi nebo interprety zpívajícími jako děti. Ve zbytku žebříčku máme i dalších pět nových výběrů, budeme ale šetřit pixely. Nejen nových kompilací bylo v žebříčku mnoho, v Top 100 debutovalo dalších sedm alb, například "Downtown Church" Patty Griffin a "IRM" Charlotte Gainsbourg. Příští týden žebříček po nekonečných odkladech konečně zasáhne "Rebirth" Lil Waynea.

    Top 10 - alba:
  1.  N Lady Antebellum - Need You Now
  2. ▼ Různí - Hope For Haiti Now
  3. Lady GaGa - The Fame
  4. Susan Boyle - I Dreamed A Dream
  5.  N Barry Manilow - The Greatest Love Songs Of All Time
  6. Michael Jackson - This Is It
  7.  N Corinne Bailey Rae - The Sea
  8. ▼ Různí - 2010 Grammy Nominees
  9.  N Celtic Woman - Songs From the Heart
  10. Black Eyed Peas - The E.N.D.

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Artemas - I Like The Way You Kiss Me 7/10
Video: Artemas doplnil nejstreamovanější hit v Česku "I Like The Way You Kiss Me" dekadentním klipem Kariéra čtyřiadvacetiletého kypersko-britského hudebníka Artemase nabírá na obrátkách. Už loni si v žebříčcích slušně vedl se singlem "If U Think I'm Pretty", ovšem teprve v březnu vydaný kousek "I Like The Way You Kiss Me" ho... čtěte zde
Vydáno: 20.04.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Video: The Rolling Stones s Lady Gaga zahráli "Sweet Sounds Of Heaven" naživo. A je to strhující paráda (27.10.2023 14:00)
- Audio: Rolling Stones si do studia pozvali Lady Gaga a Stevieho Wondera. Výsledkem je jiskřivá balada "Sweet Sounds of Heaven" (29.09.2023 07:38)
- Nové desky 20/2023 - od Paula Simona přes Keshu po Lewise Capaldiho (24.05.2023 20:00)
- Video: Podívejte se, jak Lady Gaga a Rihanna zaválely na Oscarech (20.03.2023 15:41)
- Recenze: "GRRR Live" konzervuje živou energii The Rolling Stones na věčné časy. Znovu, ale stále skvěle (25.02.2023 10:30)
- Rolling Stones vydají živák "Live Grrr!". Záznam vystoupení k 50. výročí je plný hvězdných hostů (01.12.2022 17:26)
- Lady Gaga si zahraje po boku Joaquina Phoenixe v pokračování "Jokera" (06.08.2022 15:07)
- Nové desky 21/2022 - od Liama Gallaghera přes Def Leppard po Tate McRae (01.06.2022 08:00)
- Video: Lady Gaga v klipu k topgunovce "Hold My Hand" hraje na piano na ranveji (10.05.2022 08:11)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát AC/DC Adele Queen U2 Sia Taylor Swift Themroc Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu