shop.musicserver.cz
Nové desky pro 5. týden

Nové desky pro 5. týden

Vydáno: 31.01.2010 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Doba prázdných edičních plánů skončila. Vycházejí CD velkých jmen a vévodí jim ex-Brouk Ringo Star s řadou hostů. Jazzový mág Pat Metheny představuje svůj orchestrion, Nick Jonas svoji kapelu, co hrávala s Princem, a po letech se vrací i Corrine Bailey Rae. Jo, a Lil' Wayne konečně vydává rockovou "Rebirth".

Pokud se v pondělí 1. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Ringo Starr - Y Not (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Ringo Starr - Y Not
Ringo Starr, jeden ze dvou žijících členů legendárních The Beatles, se vrací se zbrusu novým albem “Y Not“ a, jak sám dodává, jde o jeho nejosobnější desku už proto, že je první, kterou si produkoval sám. I tak mu ale při natáčení pomohla řada hudebníků a především jeho dobrých kamarádů z branže - jmenovitě ostřílení pardálové Joe Walsh, Dave Stewart z Eurythmics nebo například Benmont Tench z Tom Petty and The Heartbreakers, který se postavil za klávesy. Hvězdní jsou ale i hosté, které si Ringo Starr přizval k jednotlivým písním. Uslyšíme například Joss Stone, Bena Harpera nebo Richarda Marxe, ovšem bezesporu nejslavnějším a zároveň nejzajímavějším hostem je jeho někdejší spoluhráč Paul McCartney, který s ním nazpíval pilotní singl “Walk With You“. Ten a dalších pět písniček z "Y Not" naleznete na Ringově MySpace.com.


Pat Metheny - Orchestrion (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz

Pat Metheny - Orchestrion
Většina Čechoslováků zná orchestrion především ze seriálu "Chalupáři", nyní se s ním seznámí i celý svět. Jeho slávu se totiž rozhodl oživit Pat Metheny. "Orchestrion" ovšem není pouze název jeho nového alba, ale především vedle řady jeho kytar právě i jediným doprovodným nástrojem. Jestliže ale v "Chalupářích" vypadal orchestrion jako historická almara, pak vězte, že ten Patův zabírá celou místnost v jeho nahrávacím studiu a obsahuje celkem pětadvacet nástrojů. Je řízený počítačem a programovaný samotným hudebníkem, který tuto myšlenku rozvíjí již několik desetiletí. O celém projektu, který ve výsledku prezentuje pět kompozic, vypráví jeden z nejlepších kytaristů světa na svých stránkách. Kdo by chtěl vidět orchestrion naživo, musí si udělat 26. února výlet do Bratislavy, eventuelně v jiném termínu do jiného evropského města. Metheny možná zavítá letos i do Česka, ale to už opět se svojí Pat Metheny Group.


Lil' Wayne - Rebirth (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / rap / hip hop

Lil Wayne - Rebirth
Dlouho očekávané a několikrát odsunuté album Lil' Wayna "Rebirth" je konečně tady, ačkoli to vypadalo, že v souvislosti s jeho uvězněním se ho jen tak nedočkáme. Rapper přerušil před pár lety započatou řadu "The Carter", což má jasný důvod - tentokrát se vydává odlišnou cestou. Novinka se více než k hip hopu přiklání k rocku a kytarám. První zprávy hovořily o tom, že na ní spolupracuje s Fall Out Boy, Lennym Kravitzem či Petem Wentzem. Nakonec se na albu jako host objeví třeba Eminem, Shanell nebo Kevin Rudolf. Poslední jmenovaný se ujal i produkce a doplnila ho řada dalších jako DJ Infamous, Cool & Dre nebo J.U.S.T.I.C.E. League. Lil' Wayne nahrál celou desku na své MySpace.com.


Nick Jonas &The Administration - Who I Am (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: soft rock / blues

Nick Jonas - Who I Am
Protože si Jonas Brothers užívají pauzy po vydání alba "Lines, Vines & Trying Times" a následném úspěšném turné, mají jednotliví členové čas nejen na své soukromí, ale i na sólové projekty. Prvním je překvapivě nejmladší Nick. Založil vlastní kapelu, se kterou počátkem ledna vyjel na turné po Americe, a stihl již natočit i celé album. Pod značkou Nick Jonas & The Administration vydá desku "Who I Am", na které prezentuje výhradně autorské písně, které by se dle jeho slov příliš nehodily do repertoáru své domovské kapely. První ohlasy mu dávají za pravdu a dokonce hovoří o bluesových vlivech. Kapelu tvoří kromě Nicka i věhlasný John Fields, který produkoval desky Jonas Brothers, Demi Lovato nebo Miley Cyrus. Tyto dva doplňují zakládající členové Princovy doprovodné skupiny New Power Generation. "Who I Am" hraje již nyní na MySpace.com formace.


Hot Chip - One Life Stand (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / indie

Hot Chip - One Life Stand
Skoro na den přesně dva roky od té předchozí vydává britská formace Hot Chip svou novou a v pořadí čtvrtou nahrávku "One Life Stand". Nástupce kladně přijaté "Made In The Dark" vznikal v Lanark Studios v Londýně. Elektropopový kvintet si navíc pozval i několik hostů jako Lea Taylora, známého z kapely The Invisible, nebo Charlese Haywarda, který je jedním ze zakladatelů progresivní rockové kapely This Heat. Jako první ochutnávku vybrali členové skupiny titulní song a společně s ostatními novými písněmi ho umístili na své MySpace.com. Kromě standardní edice na CD bude k dostání i luxusní verze alba, která bude obohacená o DVD s krátkým filmem "Brothers" a třemi klipy z vystoupení v Brixtonu.


Corinne Bailey Rae - The Sea (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: soul / r'n'b / folk

Corinne Bailey Rae - The Sea
Ač se to možná nezdá, od vydání eponymní debutové desky Corinne Bailey Rae uplynuly už čtyři roky. Dlouhá odmlka měla bohužel tragický důvod, a sice smrt jejího manžela. Fanoušci mohli v tomto mezidobí písničkářku vidět alespoň na koncertním DVD nebo zaslechnout na Grammy oceněném albu Herbieho Hancocka "River: The Joni Letters". Novinka "The Sea" je samozřejmě ovlivněná především zmíněnou osobní tragédií a není divu, že celá vznikla ve zpěvaččině autorské a produkční režii. V akustickém duchu posluchače nechává plout po směsi melancholického soulu, r'n'b, blues a folku. Album už dnes můžete poslouchat na jejím MySpace.com.


Joe Satriani - Live In Paris: I Just Wanna Rock (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / hard rock

Joe Satriani - Live In Paris: I Just Wanna Rock
Joe Satriani je i ve svých třiapadesáti letech velmi plodným kytaristou. Alba vydává se železnou pravidelností a své fanoušky pilně zásobuje koncertními balíčky a záznamy ze živých vystoupení. Jedním takovým je i nový set dvou CD a DVD "Live In Paris: I Just Wanna Rock", který dokumentuje show v pařížském divadle The Grand Rex Theater. Kytarový virtuoz zde odehrál na dvaadvacet skladeb. Kromě nich se diváci mohou těšit na rozhovor a záběry ze zákulisí. Na jeho YouTube.com kanálu najdete trailer a pár dalších vybraných videí.


Charlotte Gainsbourg - IRM (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie pop / elektronika

Charlotte Gainsbourg - IRM
Francouzská zpěvačka, herečka a dcera britské herečky Jane Birkin a francouzského herce, básníka, muzikanta a režiséra Serge Gainsbourga Charlotte Gainsbourg se po třech letech vrací s třetím albem "IRM", jehož inspirací se stal scanner pro magnetickou rezonanci. "IRM" je částečně francouzsky a částečně anglicky zpívané a jeho hudební složku včetně produkce má na svědomí Beck, který si s Gainsbourg zazpíval i v jedné písničce. V řadě zemí toto CD vyšlo již před dvěma měsíci, a tak už nyní můžeme číst v zahraničních médiích pochvalné až nadšené recenze, o čemž vypovídá i 83% na metacritic.com. Zpěvačka nabízí na svém webu desku v krátkých ukázkách.


The Murder Of My Sweet - Divanity (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Murder Of My Sweet - Divanity
Švédská formace The Murder Of My Sweet se hlásí o pozornost posluchačů s debutovou nahrávkou "Divanity". Při tvorbě materiálu se pětice v čele se zpěvačkou Angelicou Rylin nechala inspirovat kultovním snímkem ze třicátých let "Sbohem buď, lásko má" a původní název filmu ("Murder, My Sweet") se odrazil i v názvu kapely. Muzikanti chtěli vytvořit materiál plný překvapivých momentů, smutku, humoru - tedy přesně takový, jaký je sám život. Jestli se jim to povedlo, můžete ohodnotit na MySpace.com, kde najdete k poslechu tři písně.


Cobra Starship - Hot Mess (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní pop / dance-pop / punk pop

Cobra Starship - Hot Mess
Americká formace Cobra Starship působí na hudební scéně od roku 2006, ale na výraznější úspěch čekala až do loňského roku. Tím zlomovým momentem byla deska "Hot Mess", která se dostává nyní se zpožděním i k nám, a také první singl z ní "Good Girls Go Bad". Kluci a holka se na této desce prezentují pestrou směsicí stylů, punkem počínaje a synth-popem konče, které zamíchávají do popového základu. Drtivou část CD si pětice napsala a vyprodukovala sama a jen s několika skladbami jí vypomohli lidé jako Kevin Rudolf nebo Mike Caren (Estelle, Ashanti, Flo Rida). Zvolila nejspíš velmi dobrý recept, protože "Hot Mess" se daří jak v prodejích, tak i v článcích hudebních kritiků. Jestli zaujme i vás, můžete zjišťovat na MySpace.com.


Rara Avis - The Portrait (X Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Rara Avis - The Portrait
Zatímco loňský rok byl ve znamení debutu Kazet, ten letošní by mohl patřit dalšímu koni stáje X Production, česko-slovenským dekadentům Rara Avis. Debut jim vyšel v pátek 29. ledna a muzikanti k němu plánují odjet turné, které se bude skládat z koncertů v Česku, na Slovensku a v Rakousku. Energický repertoár Rara Avis se na desce "The Portrait" vyznačuje naléhavostí, agresivitou a frustrací, což je ve světovém měřítku spojuje s Marvel Hill nebo Muse. Album vznikalo ve studiu Lavagance a vedle osmi energických songů obsahuje i dvě balady. Právě jedna z nich, "January And The Kindred Spirit", se stala pilotním singlem a připravuje se k ní i videoklip. Naživo se Rara Avis fanouškům představí 22. února v Lucerna Music Baru, kde novinku pokřtí za doprovodu Sunflower Caravan.


Rob Zombie - Hellbilly Deluxe 2 (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Rob Zombie - Hellbilly Deluxe 2
Rob Zombie kvůli kariéře producenta dlouho odkládal vydání své nové nahrávky, jednu chvíli se dokonce zdálo, že deska ani nevyde. Loni v září ale rocker slíbil, že ji do konce roku vydá. Jenže se zase nic nedělo a termín vydání nahrávky s předlouhým názvem "Hellbilly Deluxe 2: Noble Jackals, Penny Dreadfuls And The Systematic Dehumanization Of Cool" připadl až na začátek února. Aby to čekání ztrápeným fanouškům trochu vynahradil, vyslal Zombie koncem ledna videoklip k jedné z nových písní - "Sick Bubblegum". Společně s prvním singlem "What?" si tuto skladbu můžete poslechnout na rockerově MySpace.com profilu. On sám pak dodal, že nové jedenáctiskladbové dílo může být jeho vůbec posledním fyzicky vydaným CD. Tento formát bude podle něj totiž brzy nahrazen "download" verzí.


Andre Matos - Mentalize (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Andre Matos - Mentalize
Brazilského zpěváka a klavíristu Andreho Matose mohou posluchači znát hned z několika kapel: výrazně ovlivnil formace Viper, Angra nebo Shaman a oslovil ho také Tobias Sammet při práci na dvou dílech své metalové opery Avantasia. Od roku 2006 působí na scéně jako sólový umělec. Po úspěšné debutové nahrávce "Time To Be Free" vydává svou druhou desku nazvanou "Mentalize". Milovníkům melodického heavy metalu s trochou progresívních prvků přináší čtrnáct písní a některé z nich najdete k poslechu na umělcově MySpace.com profilu.


Freedom Call - Legend Of The Shadowking (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: power metal

Freedom Call - Legend Of The Shadowking
Pro vhodné téma své nahrávky zabrousila německá metalová sebranka Freedom Call do historie. Muzikanty uchvátila postava krále Ludvíka II., který vládl v Bavorsku. Na jeho životním příběhu postavili všech čtrnáct písní šesté řadovky. Velkou hudební inspirací jim byl fakt, že tento král měl velmi blízko k německému skladateli Richardu Wagnerovi. Tragická smrt tohoto vladaře byla zřejmě předlohou ke ztvárnění tématického přebalu nahrávky - traduje se, že Ludvík II. zemřel v tmavých vodách Starnbergského jezera. Více vám napoví krátká upoutávka k albu "Legend Of The Shadowking", kterou muzikanti umístili na svůj kanál YouTube.com.


The Magnetic Fields - Realism (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie pop / folk-pop

The Magnetic Fields - Realism
Kapela písničkáře Stephina Merritta The Magnetic Fields albem "Realism" završí bez-syntetizátorovou trilogii, kterou otevřela v roce 2004 deskou "i" a pokračovala předloni počinem "Distortion". Letošní novinka ale přesto velmi kontrastuje s předchozí nahrávkou - sám zpěvák ji označuje za svoje folkové album, což dokládá například i takřka bezvýhradná absence elektrické kytary. "Realism" na MySpace.com The Magnetic Fields reprezentují dva songy.


Helloween - Unarmed: Best Of 25th Anniversary (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / metal

Helloween - Unarmed: Best Of 25th Anniversary
Kultovní metalová formace Helloween se po pětadvaceti letech řezání do strun a sekání tvrdých riffů pokusila o něco zcela nového. V rámci oslav svého kulatého jubilea dali muzikanti dohromady výběr toho nejlepšího. Pojali ho ale jinak: za pomoci producenta Charlieho Bauerfeinda všechny písně důkladně přearanžovali a společně s pražským symfonickým orchestrem o sedmdesáti členech znovu nahráli. Celkem se tak dostalo na jedenáct kousků. Jako pilotní ochutnávku vybrali muzikanti kousek "Dr. Stein", ke kterému vzniklo i vtipné video. Jak znějí všechny písně, můžete sami otestovat na stránkách helloween.org.


Karel Svoboda - Já tu stojím dál (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / střední proud

Karel Svoboda - Já tu stojím dál
U příležitosti třetího výročí úmrtí skladatele Karla Svobody vychází unikátní album jeho nově objevených a nikdy nevydaných nahrávek "Já tu stojím dál". Za přispění jeho syna Petra Svobody se tak k posluchačům dostávají jednak prapůvodní snímky "Draculy", které nazpíval sám autor, jednak nahrávky děl, na kterých pracoval a které připravoval k realizaci. Jde například o píseň vybočující z hlavní linie jeho tvorby "Tenhle bílej měsíc" nebo o pracovní snímky chystaných muzikálů "Marie Antoinetta" a "Rasputin". Kromě samotného Karla Svobody, který se představuje nejen jako skladatel, ale také jako interpret (klavírista a zpěvák), v nahrávkách uslyšíte Petra Koláře a Daniela Hůlku.


Dále vychází:

Blur - No Distance Left To Run (DVD) (EMI)
Bruce Kulick - Bk3 (Mystic Production)
Crematory - Infinity (Mystic Production)
Dáda Patrasová - Julidáda (EMI)
Dáda Patrasová - Julidáda show (DVD) (EMI)
Dommin - Love Is Gone (Warner Music)
Dr. Feelgood - Oil City Confidential (soundtrack) (EMI)
Excalion - High Time (Mystic Production)
Charred Walls Of The Damned - Charred Walls Of The Damned (Mystic Production)
Ihsahn - After (Mystic Production)
Keel - Streets Of Rock & Roll (Mystic Production)
Matadors - Classic (Supraphon)
Placido Domingo - My Greatest Roles (DVD) (Warner Music)
Různí - One Hit Wonders (Universal)
Různí - Taneční liga 118 (Universal)
Různí - Ultimate R&B Love 2010 (Universal)
Různí - Ultimate R&B Love 2010 / Rv (Universal)
Saxon - Destiny / Remastered (EMI)
Saxon - Innocence Is No Excuse/Remaster (EMI)
Saxon - Rock The Nations / Remastered (EMI)
Sternblut - Komm, wir malen uns das Leben (singl) (Warner Music)
Troll - Neo-Satanic Supremacy (Mystic Production)
Varg - Blutaar (Mystic Production)
Wig Wam - Non Stop Rock And Roll (Mystic Production)
Winter's Verge - Tales Of Tragedy (Mystic Production)

NÁZORY
  • CS (Vojta, 31.01.2010 12:18) Reagovat

    Cobra Starship? Neni mozne, ze jsem se dockal!!! Parada:)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Video: Kytaroví velmistři Joe Satriani a Steve Vai spojili síly v bizarním klipu "The Sea Of Emotion, Pt.1" (05.04.2024 12:19)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen AC/DC Sia Kabát U2 Rush Bono Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu