shop.musicserver.cz
Hip hop v roce 2009 očima rapperů a DJů

Hip hop v roce 2009 očima rapperů a DJů

Vydáno: 18.01.2010 05:00 v sekci Publicistika - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Jak vidí nejvýznamnější čeští a slovenští hiphopoví interpreti uplynulý rok 2009? Na to se jich zeptal právě musicserver! Přečtěte si komentář Mojí Reči, DJe Wiche, Beneho, PIO Squad a dalších. Žebříčky nejlepších loňských počinů přidali i někteří redaktoři.

Poslali jsme více než dvacítce českých a slovenských hiphopových skupin a osobností anketu, ve které se mohli vyjádřit k roku 2009 a případně přidat své žebříčky. Zpátky dorazila desítka odpovědí, které si teď minimálně redakčně upravené můžete přečíst. Otázky byly následující:

> Jak hodnotíš rok 2009 v hip hopu a r'n'b na mezinárodní i česko-slovenské scéně?
> Jaké novinky, kauzy, desky, koncerty tě zaujaly?
> Co jsi dělal v roce 2009, co chystáš na rok 2010 a na co se v něm těšíš?

MOJA REČ

Moja Reč
© facebook interpreta
Supa a Delik, Moja Reč, jsou nejčastěji uváděni jako autoři nejlepšího alba roku. Tak výrazně scénu zaujala deska "Dual Shock". Dvojku z Handlové pro komentář reprezentuje Delik.

Dve tisíc devina bola pre mňa dosť hektická čo sa týka našej crew, veľa sme makali a jeden čas som nestíhal absolútne sledovať, čo sa okolo mňa deje. Vydal sa "Dual Shock", prišlo leto, festivaly, kokotinky, pičovinky, teplošinky, však vieme ako to chodí, hehe.

V hudbe som hlavne sledoval svojich par mien a potešil ma Eminemov album a myslím, že dvojka bude ešte ukrutnejšia, "Relapse: Refill" to jasne naznačil. Jay-Z samozrejme iluminátsky nad vecou a fresh, môj veľký obľúbenec Jadakiss vydal výborný album, Fabolous sa mi ľúbil a kopa ďalších veci, na ktoré si teraz nespomeniem. Ahaa, jasneee, bavil ma Drake a Kid Cudi a aby som nezabudol na Nemecko, kam často zavítam, tak tam dal skvele Afrob, CCX2, Samy Deluxe spravil skvelý album a krátko nato mixtape, Sido tradične popiči.

CZ/SK záležitosti som moc nepodchytil, ale určite Kapitán Láska a mixtape "Antivirus" H16. V 2010 mňa, nás a hlavne Vás čakajú krásne veci, z toho čo môžem prezradiť, tak v najbližších týždňoch vide môj spoločný album s Benem a do konca roka sa zrealizuje jeden obrovsky projekt a bude vymalováno. Môžete sa tešiť, zdravím všetkých fans, prajem vám hlavne zdravie a výdrž, Delik Trulojourz aka Pandalino.

DJ WICH

DJ Wich
© facebook interpreta
DJ Wich v roce 2008 vydal úspěšnou nahrávku "The Golden Touch", jeho na rok 2009 plánované vydání v USA jsme se ale nedočkali. Zato stihl hromadu jiných věcí...

V roce 2009 jsem se stal členem DJské party Shadyville, udělal jsem soundtrack k filmu "Ulovit miliardáře", desku "Human Writes" s Hi-Defem, rozjel jsem živé přenosy na Ustream.tv, natočil jsme si sám dva klipy a dělal nějaký singly pro různý rappery.

V roce 2010 chci nadále spolupracovat s různými interprety, učit se točit další videa, pomalu rozjíždím svoji značku s oblečením Golden Touch Wear. Těším se na pár letních festivalů a zahraniční i tuzemský desky, co vyjdou.

Top desky zahraniční
1. Wale - Attention Deficit
2. Kid Cudi - Man On The Moon: The End Of Day
3. Mos Def - The Estatic
4. Royce Da 5'9'' - Street Hop
5. Fabolous - Loso's Way
6. Jay-Z - The Blueprint 3
7. Ryan Leslie - Transition
8. Alchemist - Chemical Warfare
9. Mayer Hawthorne - A Strange Arrangement
10. Clipse - Till The Casket Drops
11. Rick Ross - Deeper Than Rap

Top desky česko-slovenské
1. Moja Reč - Dual Shock
2. DJ Mike Trafik - H.P.T.N.
3. Rytmus - Kral

Producent roku: DJ Khalil
Top singly zahraniční
1. B.o.B. feat. Bruno Mars - Nothing On You
2. Fabolous feat. Jeremi - My Time
3. Juelz Santana - Day Of Our Lives
4. Fat Joe - Music
5. Wale feat. Marsha Ambrocius - Diary
6. Drake feat. Kanye West, Lil Wayne & Eminem - Forever
7. Bishop Lamont - Bitches On My Dick
8. Drake - Fear
9. Rick Ross feat. Nas - Usual Suspects
10. Royce Da 5'9'' - New Money

Top zahraniční mixtapy a EP
1. Drake - So Far Gone
2. BJ The Chicago Kid - The New Beginning + A Taste Of Chicago
3. Lil Wayne - No Ceilings

Marián BENE Benkovič

Marián Benkovič Bene Peťo Tázok
© facebook interpreta
Marián Benkovič alias Bene alias Peťo Tázok byl jednoznačně nejaktivnějším interpretem na česko-slovenské scéně. Všechna čest za ten počet LP a EP, která stačil vydat za rok 2009. Rodák z Galanty nedaleko Bratislavy také pro musicserver zrekapituloval uběhlý rok.

Rok 2009 utiekol rýchlo a zbesilo. Až to občas desí. Moja Reč vydala dvojalbum, kopec skladieb, čo bavia a počúvam ich od vydania doteraz. Oni to naozaj vedia. "Dual Shock" je u mňa najlepším albumom v 2009 na slovenskej hiphopovej scéne, ak tu vôbec niečo také máme. A ak nie, tak je u mňa najlepším slovenským albumom v roku 2009. Hej, ak poctivý street rap a na Slovensku, tak Kaidžas. "Klokočino" je album, sídlisko, rap, výpoveď a hlavne uveriteľnosť. Odporúčam. Kajo do tých 20 skladieb vložil srdce a príbehy.

V Čechách máte Kapitána, úprimne vám ho závidim. James Cole ruluje ako nikto. Skvelý album. WWW nahrali "Tanec sekyr", skvost a šialenosť, som rád, že som mohol byť súčasťou krstu, bolo to skvelé. Bigg Boss vede. Nie je to len prázdny slogan.

Zo sveta ma bavil Kid Cudi a nie len kvôli veršu "I got 99 problems and they all bitches". Atmosphere vypustili skvelé EP zadarmo "Leak At Will". Eminem sa vrátil, skvelý ako vždy, ba ešte viac. Ufff. Tej hudby je kopec, už len mať čas ju počúvať a hlavne si spomenúť na všetky tie mená, keď sa tváriš, že bilancuješ.

BPM

BPM
© facebook interpreta
Liberečtí BPM (jméno Básníci před mikrofonem už příliš nepoužívají) zažili úspěšný rok: kdo jiný se může pyšnit takovým airplayem na Evropě 2 nebo Óčku? Z dvojice rapper Lipo a producent Paulie Garand odpovídal Lipo.

Už delší dobu jsou patrné dva trendy: jedním z nich je určitý ústup hip hopu z vrcholu popularity a zájmu médií (zrušení MTV Base a jeho změna na MTV Dance je jeden z momentů, který to potvrzují) a pak hledání jeho nových cest, co se týká různých fúzí (ať už jde o kontaminaci elektrem anebo jiné alternativní cesty). Vůbec si nechci hrát na proroka a předvídat, co to pro samotný žánr znamená. Mám svůj odhad, ale těžko říct, jestli se potvrdí. Cesta, kterou představuje Kid Cudi, je myslím dost zajímavá, už míň si jsem ale jistý u kolaborací stylu David Guetta s Akonem a Estelle.

Co se týká Čech, tak moc desek nevyšlo. Myslím, že i kapely všeobecně, snad i díky krizi, mají méně koncertů. Možná to je ale jen ozdravný efekt a začne se nejdřív u sebe: odpadnou kinder promotéři. Začínající jména si přestanou říkat nesmyslný sumy za vystoupení a ta zavedená to donutí makat víc na show.

Kauzy v českym rybníce nesleduji a když už se ke mně nějaká dostane, tak ji neřeším. V roce již uplynulém jsme makali na desce, do který jsme dali dost energie. Teď jsme ve fázi, kdy si užíváme, že se všechno povedlo - tak, jak jsme si tiše předsevzali. V roce 2010 chceme ještě dotočit alespoň jeden klip a užívat si koncertů.

Top desky zahraniční
1. Brother Ali - Us
2. Kid Cudi - Man On The Moon: The End Of Day
3. Jay-Z - The Blueprint 3
4. Mos Def - The Ecstatic

Top desky česko-slovenské
1. Moja Reč - Dual Shock
2. James Cole je Kapitan-Laska
3. BPM - Horizonty
Top singly zahraniční
1. Jay-Z feat. Alicia Keys - Empire State Of Mind
2. Kid Cudi - Day N Nite
3. Brother Ali - The Preacher
4. Alicia Keys - Doesn't Mean Anything
5. Kid Cudi - Up Up & away
6. Jay-Z - D.O.A.
7. Mos Def - Supermagic

PIO SQUAD

Pio Squad
© facebook interpreta
Jihlavští PIO Squad oslavili letos 10 let existence a jejich koncerty patřily k tomu nejlepšímu za rok 2009. Komentáře se ujal Eurodel.

Rok 2009 byl pro mě velkým zklamáním, především Praha zase ukázala, jak moc chce kráčet s dobou a zalíbit se všem. To stejný Rytmus. Už se proberte, kašpaři!

Vyšla podle mě ale nejlepší slovenská deska všech dob "Dual Shock" od Mojí Reči a u nás pro mě velký překvapení v podobě slibnýho singlu Olivera Lowea a Ondřeje Žatkuliaka. Spoustu věcí jsem samozřejmě nestihl poslechnout.

Z těch zahraničních, co sem měl možnost slyšet, jednoznačně vedou "Only Built 4 Cuban Linx... Pt. II" Raekwona, "Survival Skills" KRS-Onea a Buckshota a "Parallel Uni-Verses" od Del The Funky Homosapien a Tame One.

Aleš KWÉ Mikulecký

Aleš Kwé Mikulecký
© facebook interpreta
Aleš Mikulecký stojí za Hip Hop Jamem a znáte jej jako DJe Kwé z FX Bounce v Radosti. Odpověď poslal jako úplně první ještě tentýž den.

Rok 2009 byl pro mne především návrat Hip Hop Jamu na mapu velkých českých festivalů, spousta práce a odměna v podobě šťastných návštěvníků, jdem dál a další ročník 2010 je pro nás velkou výzvou.

Zároveň mne těší, že i v roce 2009 vyšly u nás a na Slovensku velmi kvalitní desky typu "Dual Shock", "Kral" nebo "Kapitán Láska". Též mne potěšilo, že i v roce 2009 může vyjít věc typu "Empire State Of Mind" (Jay-Z) a mít obrovskej úspěch. Mám radost, že nemusím akce pouze pořádat, ale dokážu si i ve svých letech zapařit na "Bonkers" od Dizzeeho Rascala nebo "Insane In The Membrane" s B-Realem. Z "domácích" živáčů mne asi nikdy neomrzí Kontrafakt. Paradox roku 2009 - každej druhej poslouchá hip hop (viz veřejné ankety, profily atd.), ale nikdo nechodí do klubů a nikdo nekupuje desky.

Co plánuju na rok 2010? Hip Hop Jam festival 2010 v plné palbě, koncept "Back To The Roots", čtvrtky v Radosti FX, hraní v klubech, kde to mám rád (Radost FX, 007 Strahov) a rád bych dal do kupy další velkou akci v rodných Lounech.

Top desky zahraniční
1. Jay-Z - The Blueprint 3
2. Timbaland - Shock Value II
3. Method Man & Redman - Blackout! 2
4. Masta Ace & Edo G - Arts & Entertainment
5. Dizzie Rascal - Tongue N'Cheek
Top desky česko-slovenské
1. Moja Reč - Dual Shock
2. James Cole je Kapitán Láska
3. Rytmus - Kral
4. Hi-Def & DJ Wich - Human Writes
5. BPM - Horizonty

IDEAFATTE

IdeaFatte
© facebook interpreta
Za zlínské IdeaFatte, o kterých letos uslyšíme určitě více než loni, odpovídal Idea alias Malý Pepek alias Pepa alias Josef Změtlík.

V poslední době mě zaujala deska BPM, hostovačka Kata obzvláště. Spíš se celá scéna pro mě točí kolem Prago Union. Těším se na Adamovu další desku. Čím dál víc pro mě ztrácí význam poslouchat cokoliv z Čech, nic mi to nedává. Texty se vytrácí a příběhy nevypráví. Z CZ/SK je nejlepší "Dual Shock" Mojí Reči, na to nemá prostě nic.

Na mezinárodní rap scéně mě hodně zaujal "Boy Meets World" Fashawna - uliční tvrdost, na nic si nehrající deska, absolutní špička. Fashawn jde nahoru, za chvíli bude mávat Evidencovi z letadel mířících do Evropy. Dalším vrcholem, byť z opačného soudku rapu, je pro mě dvojice ze stáje Rhymesayers: Eyedea & Abilities. Jejich "By The Throat" je maximum: muzika, skreče, lyrika a přednes - přesně to, co chybí u nás. Ze stejného labelu miluju Atmosphere, ti letos nic nevydali, ale Slug nelenil a s MURSem a Aesop Rockem udělali třetí pokračování jejich projektu "Felt". Unikátní.

Na kauzy seru, přestěhoval jsem se přeci do Zlína, tak se mi nic ani nedostane, pokud nezapnu internety. Jinak v novém roce hned zkraje vydáváme třetí desku "Doma", potom koncerty, moc koncertů a posléze další deska a v plánu je i mixtape. IF pojedou. Chystám se na akce, které dělá Affro v Lucerně v Praze, to jede. Naposledy jsem dával Army Of The Pharaohs, v lednu přijede Adam Tensta, ale nejlepší live koncert byl Dizzeeho Rascala, to bezesporu.

MAAT

MAAT
© facebook interpreta
Za královéhradecké MAAT, kteří byli loni opět velmi produktivní, odpovídal jejich beatmaker JSM.

Rok 2009 pro mě byl zásadní především proto, že půlku z něj jsem věnoval práci na svojí desce "Armygedon". Zároveň se nám podařilo dodělat studio Urban Soundz, takže nahrávání je zase o level výš a celkově se podmínky ve studiu zlepšily (víc prostoru, nové vybavení, odhlučněná nahrávací místnost...).

Fosco se zlepšil ve vyrábění webů, a tak vznikly nové weby, který stojí za zkouknutí: urbansoundzstudio.cz a rapdeal.cz. Jsou zaměřené především na produkci, rap, interprety a věci okolo. Na rapdealu se budou objevovat rozhovory, videa z koncertů, fotky a zásadní věci kolem celý Urban Soundz.

Navázali jsme spolupráci s novými sponzory Sixty Nine a PVP Street Fashion a i díky nim se to posunuje dál. Na rok 2010 chystáme "Rap Deal Tour", novou desku a videoklipy. Z CZ/SK desek mě letos nejvíc zaujal "Dual Shock", ze zahraničí jsem letos moc kvalitního neslyšel.

MARAT LUCAS

Marat Lucas
© facebook interpreta
Marat Lucas jsme si v Měsících v hip hopu představili díky dvěma singlům z připravované desky. Za pražskou dvojku odpovídal producent Lucas.

V roce 2009 jsme se společně s Maratem intenzivně věnovali našemu natáčení desky "Soudný den". Deska je ve finále mixu a masteringu, brzy se nese na lisování a vychází v lednu 2010. V žebříčcích se omlouvám za omezenost, moc toho neposlouchám.

Top desky
1. Jay-Z - The Blueprint 3
2. DJ Mike Trafik - H.P.T.N.
3. Warren G - The G Files

Top singly české
1. DJ Wich feat. Vladimir 518, Hugo Toxxx & LA4 - Chléb náš vezdejší
2. Kapitán Láska - Onatomá
Top singly zahraniční
1. Ice Cube - Raider Nation
2. Slash feat. Cypress Hill & Fergie - Paradise City
3. Snoop Dogg - That's Tha Homie
4. Warren G - Suicide
5. Killa Kyleon - Drankin In The Drought
6. Jay-Z feat. Alicia Keys - Empire State Of Mind
7. La Coka Nostra - Cousin Of Death

GAMBRZ REPRS

Gambrz Reprs
© facebook interpreta
Netradiční seskupení Gambrz Reprs nás loni potěšilo albem "Šémhamforáš" a šílenými vystoupeními, včetně toho na Hip Hop Kempu. Za formaci odpovídala manažerka.

Best of je těžké určit při uvědomění, že nás je v kapele devět. Každý má svoje Evy a Vašky z Měcholup... Jelikož Gambrz neposlouchají rozhodně jenom rap, tak nelze opominout nové desky Ewy Marný a Lucie Hnědý.

Uplynulý rok na rapové či r'n'b scéně mi přijde tragický: nechutně medializovaný, ve spoustě oblastech přeceňovaný. Těším se, až si někteří uvědomí, že na tomto poli působnosti ječmen pro jejich obživu neroste. Každopádně honoráře, o které si některé "celebrity" říkají, to je taky nechutnost.

Co se týče koncertů, těch bylo tolik, že nemůžu hodnotit, které byly tak výjimečné na hiphopové scéně, že bych si na ně vzpomněla... Možná ten náš v Sokolově. Každopádně nejen v roce 2009 Gambrz na sobě makají, v současné době připravují bonusy k desce "Šémhamforáš", aby zahájili internetový prodej, čeká je spoustu koncertů...

REDAKTOŘI

V rámci ankety jsme nechali i naše redaktory sestavit žebříčky. Dva benjamínci a jeden znalec se vyjádřili následovně...

Petr Doupal
Top desky zahraniční
1. Kid Cudi - Man On The Moon: The End Of Day
dále bez pořadí
Rihanna - Rated R
Timbaland - Shock Value II
Flo Rida - R.O.O.T.S.
Black Eyed Peas - The E.N.D.
Jay-Z - The Blueprint 3
Keri Hilson - In A Perfect World...

Top singly zahraniční
1. Kid Cudi - Soundtrack 2 My Life (+ téměř celý zbytek Man On The Moon)
dále bez pořadí
Jay-Z feat. Alicia Keys - Empire State Of Mind (+ Run This Town)
Flo Rida - R.O.O.T.S. (+ Right Round)
Rihanna - Photographs (+ Firebomb, Cold Case Love)
Timbaland - Morning After Dark (+ Lose Control, We Belong To The Music, Timothy Where You Been)
Lil Wayne feat. Eminem - Drop The World
Drake a spol. - Forever
Pitbull feat. B.o.B. - Across The World
Keri Hilson - Return The Favor (+ Change Me, Knock You Down)
Black Eyed Peas - Rock That Body (+ I Gotta Feeling, Meet Me Halfway, ...)
Top desky česko-slovenské
bez pořadí
DJ Mike Trafik - H.P.T.N.
Rytmus - Kral
Moja Reč - Dual Shock
WWW - Tanec sekyr
James Cole je Kapitán Láska

Top singly česko-slovenské
1. DJ Mike Trafik - Kam mám jít? feat. Vladimir 518 & Hugo Toxxx (+ Eskapády, GastroTour, Tempo tempo!)
2. Rytmus - Nigdy sa nezavďačíš (+ téměř celý zbytek Krale)
3. Moja Reč - Kopa šrotu (+ Vrecia kostí, Hrdinovia, Ta žena je horror)
4. James Cole je Kapitán Láska - Kupuj věci, jsou dobré (+ Co tak najednou?, Koule)
5. Henry D feat. Hugo Toxxx - Take A Chance
6. WWW - Tanec sekyr
7. Hi-Def & DJ Wich - I'm Comin' Home
8. Dew Town Dogz - Morava nespí RMX
Kid Cudi - Man On The Moon: The End Of Day
Rihanna - Rated R
DJ Mike Trafik - H.P.T.N.
Rytmus - Kral

Lukáš Benda
Top desky zahraniční
1. Peter Fox - Live aus Berlin
2. K.I.Z. - Sexismus Gegen Rechts
3. Lushlife - Cassette City
4. Culcha Candela - Schöne Neue Welt
5. Black Eyed Peas - The E.N.D.

Top desky česko-slovenské
1. WWW - Tanec sekyr
2. DJ Mike Trafik - H.P.T.N.
3. Moja Reč - Dual Shock
4. Kaidžas - Klokočino
5. Peťo Tázok & Karaoke Tundra - Neuveriteľne smutný album
Top singly zahraniční
1. Peter Fox & Cold Steel - Fieber
2. Lady GaGa - Poker Face
3. K.I.Z. - Lass die Sau raus
4. Culcha Candela - Somma im Kiez
5. Jan Delay - Oh Jonny!

Top singly česko-slovenské
1. WWW - Rýč
2. DJ Mike Trafik - Tempo tempo!
3. Moja Reč - Ta žena je horror
4. Bene & Beyuz - Víkend a pritmie
5. Kapitán Láska - Koule
Peter Fox - Peter Fox & Cold Steel - Live Aus Berlin
Lady GaGa - The Fame Monster
WWW - Tanec Sekyr
Bene & Beyuz - Nový život

Karel Veselý
Top desky zahraniční
1. Raekwon - Only Built 4 Cuban Linx... Pt. II
2. Maxwell - BLACKsummers'night
3. The-Dream - Love vs. Money
4. Dam Funk - Toeachizown
5. Dudley Perkins - Holy Smokes

Top desky česko-slovenské
1. James Cole je Kapitán Láska
2. Moja Reč - Dual Shock
3. DJ Mike Trafik - H.P.T.N.
Top singly zahraniční
1. Mariah Carey - Obsessed
2. Anti-Pop Consortium - Capricorn One
3. Starkey feat. Durrty Goodz - Gutter Music
4. TempaT - Next Hype
5. Dudley Perkins - Fonky Soul

Top singly česko-slovenské
1. Kapitán Láska - Co tak najednou?
2. PSH - H.P.T.N.
3. Kapitán Láska - Velmi mi chutná
Raekwon - Only Built For Cuban Linx II
Maxwell - BLACKsummers'night
James Cole je Kapitán Láska
Moja reč - Dual Shock

Pro první část článku, s rekapitulací, co v roce 2009 dělaly hlavní postavy hip hopu, náloží videoklipů, novinkami z Česka, módním okénkem a odlehčenými bonusy, klikněte ZDE.


NÁZORY
  • Anketa (Guli, 19.01.2010 16:14) Reagovat

    Proč v anketě není kaidžas klokočino ?

    • Re: Anketa (Doupik, 19.01.2010 16:41) Reagovat

      (autor článku) Chápu váš zájem, do ankety mělo jít cca 15 desek, je to ale moc, takže se to zkrouhlo a u toho jsem bohužel nebyl, abych finální výběr ovlivnil. Omlouvám se tedy za redakci Kaidžasovi i dalším, co se nevlezli (G-Bod, Tafrob, Ryes, Nironic, Dramatikz a další). Anketa čtenářů se ale nebude nijak oficiálně vyhlašovat, takže můžete být v klidu, hlasování je tu pouze jako bonus pro orientaci mezi čtenáři :-)

  • uz som sa (muddle, 11.02.2010 11:30) Reagovat

    zlakol ze nikdo nespomenie noveho Reakwona....Album roka

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Publicistika: Český rap v roce 2022 (24.02.2023 12:01)
- Yzomandias a Nik Tendo drží prvenství v albovém žebříčku, v patách jim jsou Rest a DJ Wich (09.12.2022 15:46)
- Úspěšný hudební projekt glorchestra pokračuje na Flédě a v Roxy (04.11.2021 11:11)
- Nové desky 30/2021 - od Billie Eilish přes Bleachers po Prince (03.08.2021 08:10)
- Miley Cyrus a Marpo jsou novými vládci českých hitparád (21.07.2021 18:00)
- Publicistika: Český rap v roce 2020 (26.02.2021 08:00)
- Ca$hanova Bulhar má podruhé nejžádanější album, v rádiích bodují Kryštof, The Weeknd i Alicia Keys (03.06.2020 22:10)
- Nové desky 20/2020 - od Lenny přes The 1975 po Blakea Millse (27.05.2020 08:00)
- Recenze: Paulie Garand a DJ Wich utopili na desce "Mezi prsty" svůj potenciál (24.05.2020 12:00)
- Paulie Garand a DJ Wich vydávají novou desku "Mezi prsty" (22.05.2020 08:28)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Dua Lipa Madonna Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu