shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 10. ledna

Nováček Iyaz si podmanil Británii

Vydáno: 10.01.2010 22:44 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Rodák z Panenských ostrovů Iyaz si myslel, že si z něho nějaký hacker tropí legraci, když mu chodily na MySpace.com zprávy psané jménem Seana Kingstona. Nereagoval na ně. Když ale později odepsal, nastartoval tím svou kariéru. Jeho pilotní singl "Replay" je v prvním týdnu na zlaté příčce.

Iyaz - Replay
© facebook interpreta
Zajímavé jméno se vyhouplo do čela singlového žebříčku - zpěvák a rapper z Panenských ostrovů, který si nechává říkat Iyaz. Ke slávě mu pomohl jamajský zpěvák Sean Kingston, který ho objevil skrz MySpace.com. Nedůvěřivý Iyaz si zpočátku myslel, že zprávy adresované Kingstonovým jménem jsou pouze nějaký fór a nereagoval na ně, po čase si to ale rozmyslel a dobře udělal. Jeho debutová deska "My Life", která je v plánu na březen, bude mít výbornou startovací pozici. V Americe pilotní singl nazvaný "Replay" obsadil druhé místo, v Británii je to rovnou jednička a také náš dnešní videotip.

Nové jméno nabízí i druhé místo. Tam startuje po Iyazovi druhá nejvýše postavená novinka. Taneční hit "Riverside" z dílny nizozemského dýdžeje Sidneyho Samsona. Píseň byla vydána už loni například v Austrálii, kde se probojovala na desáté místo, v Británii je to v prvním týdnu prodeje ještě o osm příček lepší. Praštěná dvojice, jež si říká 3OH!3 je společně s Katy Perry na třetím místě, což je po měsíci brouzdání v první desítce jejich nejlepší umístění. Čtverka patří minulému číslu jedna - Lady GaGa. Na pátém místě se nachází náš minulý videotip Florence And The Machine s "You’ve Got The Love". Song měl přitom být původně jen bonusový pro některé země, ale nakonec se zpěvačka Florence rozhodla ho zařadit na album. Zatím je to její nejúspěšnější hit v kariéře.


Iyaz - Replay

Svého maxima, i když po osmadvaceti letech od vydání písně "Don’t Stop Believin‘", se dočkali i Journey. Jejich náhodný úspěch skoro po třech dekádách hledejme za soutěží X Factor. Z desítky na sedmičku poskočil Chipmunk. Dolů o čtyři šprušle zamířila Ke$ha. Její debutová deska "Animal" vyšla v některých zemích už první den nového roku. Recenze na ní jsou zatím velmi rozpačité. Naopak chválené za album byly holky z The Saturdays. Jejich aktuální singl "Ego" úspěch desky jen podtrhuje. Poslední místo v desítce drží Black Eyed Peas, kteří se v ní drží už šestnáct týdnů v kuse.

Třetí novinka se na čtrnáctce. Je tam patnáctiletý objev YouTube Justin Bieber s debutovým hitem "One Time". S tím už na začátku loňského července byl v Americe na sedmnáctce. Mezi zajímavými postupy figuruje předloňský produkt X Factoru Alexandra Burke. Její nejnovější kousek "Broken Heels" je dvanáctý a to jen na základě downloadů, fyzicky singl vyjde až 18. ledna. Na downloadech svůj úspěch staví i Jay-Z. Čtvrtý singl z desky "The Blueprint 3" vyjde následující týden, stojí především na refrénu hitu "Forever Young" německé formace Alphaville. Ten pro Jay-Zho přezpíval britský zpěvák Mr Hudson. Třiadvacítka patří opět Florence And The Machine, kteří si polepšili z minulé devadesátky s písní "Dog Days Are Over". Za týden vydá svou novou placku rocková formace Lostprophets, jejich druhý singl "Where We Belong" debutuje na dvaatřicítce. Tři místa za ním je Alicia Keys se svou sólovou verzí "Empire State Of Mind" s přídomkem Part II, která zatím nevyšla a zřejmě ani jako singl nevyjde.

    Top 10 - singly:
  1. Iyaz - Replay
  2. ● Sidney Sampson (feat. Wizard Sleeve) - Riverside (Let’s Go!)
  3. 3OH!3 (feat. Katy Perry) - Starstrukk
  4. Lady GaGa - Bad Romance
  5. Florence And The Machine - You’ve Got The Love
  6. Journey - Don’t Stop Belivin‘
  7. Chipmunk (feat. Talay Riley) - Look For Me
  8. Ke$ha - Tik Tok
  9. The Saturdays - Ego
  10. Black Eyed Peas - Meet Me Halfway

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Paolo Nutini - Sunny Side Up
© facebook interpreta
Skotský písničkář Paolo Nutini drží numero uno i tento týden. Překvapivě ho nesmetla valící Florence Welch se svou kapelou The Machine. Deska "Lungs" vyšla už na počátku července loňského roku. Bylo ji předpovídáno první místo, ale po úmrtí Michaela Jacksona se strhla nákupní mánie jeho desek a Florence And The Machine se museli spokojit jen s dvojkou. Na tu to dotáhli i tento týden. Další čtyři pozice nabízejí alba, která klesají vždy o jedno místo oproti minulému týdnu. Jedná se o Lady GaGa, Susan Boyle, Michaela Bublého a Black Eyed Peas.

Na sedmičku nečekaně z minulé dvacítky poskočil čtyřčlenný folkový projekt z Londýna nazvaný Mumford & Sons. Placka "Sigh No More" vyšla první říjnový týden minulého roku a debutovala na jedenáctém místě. Po čtrnácti týdnech brouzdáním žebříčkem ale album poskočilo konečně do nejlepší desítky. 8. ledna by oslavil Elvis Presley pětasedmdesáté narozeniny. Na jeho počest tak vznikla další z řad kompilací jeho největších hitů nazvaná prostě "Elvis 75". Zbylé dvě pozice v Top Tenu doplňuje Will Young s Muse.

Do zbytku nejlepší čtyřicítky se opět nedostala už žádná další novinka. Podívejme se ale na tři zajímavé postupy týdne. Z minulé třiadvacítky až na jedenáctku poskočila Alicia Keys s nejnovějším výliskem "The Element Of Freedom", což je pro desku zatím její nejlepší britské umístění. O dvacet míst nahoru vyšplhala další dáma. Britská zpěvačka a herečka Paloma Faith svou prvotinu už sice byla o čtyři místa výše, ale i třinácté místo určitě není k zahození. A do třetice všeho dobrého opět slečna, tentokrát La Roux byla minulý týden až na pětatřicítce, tento týden je z toho devatenáctka.

    Top 10 - alba:
  1. Paolo Nutini - Sunny Side Up
  2. Florence And The Machine - Lungs
  3. Lady GaGa - The Fame Monster
  4. Susan Boyle - I Dreamed A Dream
  5. Michael Bublé - Crazy Love
  6. Black Eyed Peas - The E.N.D.
  7. Mumford & Sons - Sigh No More
  8. Elvis Presley - Elvis 75
  9. Will Young - The Hits
  10. Muse - The Resistance

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

NÁZORY
  • Alexandra Burke & Alicia Keys (Jan, 10.01.2010 22:51) Reagovat

    Doufám, že Alexandra Burke se ještě vytáhne myslím, že má slušně našlápnuto na třetí #1 v její kariéře a to zdaleka nemusí končit údajně další singl budou The Silence (což je podobná místě jako Bleeding Love od Leony Lewis) a duet s Ne-Yem. Také mě velmi potěšila Alicia Keys na 11 příště by mohla být v Top 10, myslím, že přeci jen její album nebude v anglii takový krach jak se psalo !! Album už má na kontě okolo 1 500 000 kusů což je za 3 neděli slušné číslo !!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Taylor Swift vydá v dubnu novou desku, zazpívá na ní i Post Malone a Florence (06.02.2024 12:56)
- Naživo: První den Szigetu byl ve znamení Florence And The Machine, Foals, Sama Fendera a jednoho nenápadného comebacku (11.08.2023 19:16)
- Fotogalerie: První den maďarského festivalu Sziget ve fotografiích (11.08.2023 14:04)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2022 podle musicserveru (10-1) (27.01.2023 20:30)
- Florence Welch si během koncertu zlomila nohu, zbylé turné se odkládá (20.11.2022 10:16)
- Nové desky 26/2022 - od Imagine Dragons přes "Mimoně" po Shinedown (06.07.2022 09:00)
- Nové desky 19/2022 - od Florence + The Machine přes The Black Keys po Kendricka Lamara (18.05.2022 08:00)
- Video: Florence + The Machine v singlu "Free" bojují s úzkostmi (23.04.2022 18:32)
- Florence And The Machine odtajnili tracklist novinky "Dance Fever" (18.04.2022 15:40)
- Video: Florence + The Machine se v "My Love" pouští na taneční parket (17.03.2022 13:31)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen Kabát Sia U2 AC/DC Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu