shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád IFPI - 1. týden

Chlapci a děvčata jsou na vzestupu

Vydáno: 06.01.2010 18:29 v sekci České hitparády - Petr Balada | foto: facebook interpreta

Jak rok skončil, tak začal. Vítězové se sice nezměnili, ale ti stříbrní ano. Titul druhé nejhranější skladby získal Pitbull a druhé nejprodávanější album připadlo "Kudykamovi". Bronz získaly Pussycat Dolls s Járou Cimrmanem. Novinkou týdne se stal další singl od Michala Hrůzy, skokanem Pixie Lott.

David Guetta Feat. Akon - Sexy Bitch
© facebook interpreta
RÁDIA - Říká se, že jak na Nový rok, tak po celý rok. Převedeno do našich hitparád: Bída v prvním kole, bída po zbytek týdnů. Ale dost bylo pesimismu. Je čas přehodit výhybku. Takže, radujme se z toho, co máme, protože by mohlo být klidně i hůř. Například by rádia mohla přestat pouštět muziku úplně, a to bychom jistě všichni oplakali. Teď jenom nevím, jestli je možné jízlivost přiřadit mezi optimistické reakce. No nic, jdeme na hitparády.

Zatímco loňský rok zahajovali postupem na první místo Coldplay s "Viva La Vida", ten letošní změnou zlatého hrdla nezačíná. Jedničkou stále zůstává David Guetta. A pánská jízda pokračuje i na dvojce. Vrátil se na ni Pitbull se svým hotelovým servisem. Uvidíme, jestli na tom obecně budou pánové v novém letopočtu lépe, než v tom s devítkou na konci. Pussycat Dolls na trojce by je ohrozit neměly, ale Rihanna by při troše dobré vůle mohla. Vzhledem k úspěšné novinkové desce nás v první desítce jistě pár singlů z ní ještě čeká. Momentálně vystoupala s "Russian Roulette" z jedenáctky na čtverku.

Cestu vzhůru má za sebou také Jay-Z, který se dostal ze třináctky na pětku. Nejdelší trasu musela do Top 10 urazit Pink. Singl "I Don't Believe You" přeskočil desítku soupeřů a visí na osmičce. Jedním z nováčků loňského roku se v éteru stala Inna. Její úvodní seznamovačka "Hot" sice aktuálně povadla, ale náhradník "Love" už je na patnáctce, kam doputoval z jedenačtyřicítky. Spolu s Innou se dere vzhůru i Leona Lewis. Podařilo se jí rozchodit minulé uklouznutí a čtyřicátý sedmý plac vyměnila za osmnáctý. Je z toho mnohem více "Happy", než doposud.

My ten pocit daleko intenzivněji prožíváme s Pixie Lott. Z beznadějného osmdesátého místa se s vypětím sil hudebních dramaturgů ocitla písnička "Boys And Girls" na dvacet sedmičce. Ale možná to bude tím, že šéfové se rozjeli na dovolené a náhradníci u čudlíků měli pré. K lepšímu výsledku dopomohli také Alicie Keys (po našem Kejsová), "Doesn't Mean Anything" minule nudná šedesát devítka, aktuálně v kurzu na třicítce.

V rychlosti ještě novinky. Michal Hrůza se singlem "Budu ti vyprávět" startuje na šedesátce. Silné a hrůzu nahánějící duo Lady GaGa & Beyoncé mají "Telephone" o jedenáct pozic níže. Poslední novinkou nazpívala Katherine. Jako asi stopadesátý interpret si střihla "Ayo Technology". Člověk se až diví, že to ještě někoho baví. Naštěstí to u nás moc nezabralo. Její výkon byl ohodnocen číslovkou devadesát osm.

Top 10 - rádia:
  1. David Guetta - Sexy Bitch
  2. Pitbull - Hotel Room Service
  3. Pussycat Dolls - Hush Hush
  4. Rihanna - Russian Roulette
  5. Jay-Z - Empire State Of Mind
  6. Beyoncé - Sweet Dreams
  7. Lady GaGa - Bad Romance
  8. Pink - I Don't Believe You
  9. Inna - Hot
  10. Black Eyed Peas - Meet Me Halfway

Kabát - Po čertech velkej koncert
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Kamenným prodejcům skončil čas velkých výdělků a nyní opět hypnotizovaně hledí na vchodové dveře. Občas tím i někoho přilákají. Většinou si ale onen náhodný host koupí stejně to, co ostatní. A tak jsou v první desítce opět k nalezení Kabát, Cimrman, který tentokrát podlehl Kudykamovi, Langerová i Bílá. Nově přibyl do první desítky jednak devátý Karel Gott s výběrem "70 hitů" a podtitulem "Když jsem já byl tenkrát kluk", a pak také Sting. Jeho album "If On A Winter's Night" se hřeje na desátém místě.

Také další pořadí nevykazuje žádné ukvapené pohyby. Tedy až na pár jednotlivců. Například Miley Cyrus (po našem Milej Sejra) přeskočila s výprodejem z Wallmartu sedm protivníků Zajistila si tím šestnáctou příčku. I přes svůj věk je ovšem tím pravým akčním hrdinou aktuálního pořadí Madonna. Kolekce "Celebration" utekla ze čtyřiačtyřicítky na dvacet sedmu. A z domácích se oproti minulému pořadí nejvíce dařilo Jaromíru Nohavicovi. Lucerna mu visí na pětadvacítce. Před sedmi dny to byla skoba číslo třicet čtyři. Jediným nováčkem je Aleš Brichta, kterému vyšel záznam z vyvoněného koncertu k jeho narozeninám. Kdo najde v publiku deratizéra, vyhrává pastičku na krysy.

Top 10 - prodejnost:
  1. Kabát - Po čertech velkej koncert +DVD
  2. Hapka/Horáček - Kudykam
  3. Divadlo J. Cimrmana - České nebe
  4. Aneta Langerová - Jsem
  5. Lucie Bílá - Bang! Bang!
  6. Lucie - Best Of +DVD
  7. Enya Very Best Of Enya
  8. Andrea Bocelli - My Christmas
  9. Karel Gott - 70 hitů - Když jsem já byl tenkrát kluk
  10. Sting - If On a Winter's Night

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 1. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Video: Sophie Ellis-Bextor zazářila u Jimmyho Fallona a vrací se na taneční parket s Pnau i Guettou (12.03.2024 10:43)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele Queen AC/DC U2 Sia Rush Bono Beyoncé Taylor Swift Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Mirai Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu