shop.musicserver.cz
Měsíc v hip hopu - prosinec 2009

Měsíc v hip hopu - prosinec 2009

Vydáno: 13.01.2010 05:00 v sekci Publicistika - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Na události v hip hopu byl prosinec skoupý, přesto přinášíme další díl naší rubriky. Zrekapitulujeme si, co v roce 2009 dělaly hlavní postavy hip hopu, také vás čeká nálož videoklipů, novinek z Česka, módní okénko a odlehčené bonusy. Těšte se na Kid Cudiho, Jay-Zho, Beyoncé nebo Kanye Westa.

OHLÉDNUTÍ ZA ROKEM 2009 - HVĚZDY USA

Kid Cudi: deska roku
Kid Cudi
© facebook interpreta
Pokud bylo nějaké jméno uváděno v anketách za rok 2009 nejčastěji, byl to jednoznačně Kid Cudi. Jeho nezvyklá deska "Man On The Moon: The End Of Day" zarezonovala nejvíce. Neprodalo se jí závratné množství, kritika a interpreti ale mají jasno. I v naší anketě, jejíž výsledky brzy zveřejníme, byla zmíněna hned několikrát. Kid Cudiho počin je obrovským překvapením, ještě větším než "808s & Heartbreak" Kanye Westa. Kdo by čekal, že se nakonec loni bude nejvíce líbit něco tak alternativního, jako je jeho debut. Asi právě tím, že je tak na hony vzdálený klasickému i modernímu popovému hip hopu. "Day N Nite (Crookers Remix)" ho proslavil i v klubové Evropě, Kanye West ho pěkně uvedl do businessu, samplování Lady GaGa a krátká účast na jejím turné také pomohlo k rozšíření povědomí o něm. Skvělé hostovačky si připsal na deskách Davida Guetty a Jay-Zho a na rok 2010 připravuje další sólo "Cudder".

Black Eyed Peas: rekordní úspěch
Black Eyed Peas
© facebook interpreta
Nejúspěšnější interpret roku našich žánrů? Jednoznačně Black Eyed Peas. Jejich "The E.N.D." se prodalo už téměř pět milionů, singly bořily rekordy. Po 26 týdnů díky "Boom Boom Pow" a "I Gotta Feeling" drželi první místo amerického singlového žebříčku. To je půl roku! Skromně přiznám, že po prvním poslechu desky jsem předpověděl, že "I Gotta Feeling" se stane letním hitem. A opravdu větší prázdninové hymny nebylo. Další singl "Meet Me Halfway" nebyl dělaný pro párty, na diskotékách tak na konci léta už jel David Guetta nebo Pitbull, přesto i díky krásnému videoklipu píseň zabodovala (7. místo v USA). V roce 2010 pak další tisíce prodaných kusů desky může přidat případný úspěch singlů "Imma Be" a "Rock That Body". A také je hodně možné, že Black Eyed Peas promění některou z šesti nominací na Grammy.

Eminem: návrat pod taktovkou Dr. Dre
Eminem
© facebook interpreta
Rok 2009 znamenal i návrat Eminema. A pravověrní hiphopeři jeho "Relapse" přijali s nadšením. Já bych album označil za sračku a "Relapse: Refill" za nastavovanou sračku. Věc názoru. Reprezentuju to komerční populární mainstreamové posluchačstvo a u něj prostě CD neuspělo (úrovní hudby, ne prodejem - výborné prodeje vygenerovalo pouze slavné jméno). Ani trapné "We Made You" vůbec nedokázalo navázat na "Without Me" nebo "Real Slim Shady". Jediným zaslouženým vítězstvím je číslo 1 v singlovém žebříčku pro skvělé "Crack A Bottle", které je taková výjimka potvrzující pravidlo - bez Dr. Dreho to totiž šlo Eminemovi lépe, jeho část na Drakově "Forever" je neskutečná a "Drop The World" z Lil Waynova "Rebirth" ještě bude hit.

50 Cent: hvězda na kolenou
50 Cent
© facebook interpreta
50 Cent zažil docela marný rok. Sebevětší aktivita na internetu a interakce s komunitou nedokáže být garancí pro úspěch desky. "Before I Self Destruct" je bohužel slabé album neobsahující jediný dobrý hit pro rádia. Čísla jsou neúprosná, postavení v žebříčcích fiaskem. Hiphopeři, kteří mají naposlouchaná 90. léta a užívají si pořádný tvrdý pouliční zvuk, jsou však pravděpodobně s úrovní desky spokojeni. Vzhledem k mému příklonu k modernímu pojetí hip hopu se těším na další konfrontace v diskuzích k recenzím.

Silný rok pro ženy
Lady GaGa
© facebook interpreta
Lady GaGu v naší rubrice také vedeme. Na rok 2009 si nemůže stěžovat. "Just Dance" a "Poker Face" nám ani po roce a půl ještě stále nepřestaly hrát a další singly byly opět fajn. "The Fame" se tak stalo v minulém roce celkově 4. nejúspěšnějším albem v USA (prodej 2,24 milionu) a 2. místa v týdenním žebříčku dokonce dosáhlo až nyní, zejména díky osvěžení EPčkem "The Fame Monster". Také vždy zaujala svými šílenými oblečky.

Shakira + Beyoncé
© facebook interpreta
Beyoncé kromě toho, že strávila dovolenou s Jay-Zm v Chorvatsku, vydala reedici "I Am... Sasha Fierce" a po předloňských "If I Were a Boy" a "Single Ladies (Put A Ring On It)" uspěly i loňské singly, jmenovitě "Halo" a "Sweet Dreams". Za desku posbírala několik cen, nejvtipnější ale samozřejmě byla její prohra na MTV Video Music Awards, kde se jejího klipu před Taylor Swift (ne)slavně zastal Kanye West.

Shakira (a její vydavatelství) si určitě představovaly lepší výsledek "She Wolf". Deska sice sklízela veskrze pozitivní reakce kritiků, zázračné prodeje (= takové jako u "Laundry Service" nebo "Oral Fixation Vol. 2") se však nedostavily. A situaci nezachránili ani The Neptunes, Timbaland, Lil Wayne nebo Kid Cudi. Přesto bylo o Shakiře slyšet a kariéru zatím rozhodně nemusí pověsit na hřebík.

Alicia Keys + Rihanna
© facebook interpreta
Na hodnocení Alicii Keys je ještě brzo, důležité singly můžou zabodovat až letos. 400 tisíc kusů "The Element Of Freedom" za týden v USA je ale výborných. A její featuring na "Empire State Of Mind" je nezapomenutelný.

Rihanna pak zažila svůj rozhodně nejnabitější rok. A to vlastně doslova - doufáme, že už jí žádné zbití nečeká. Za "Rated R" si užívá zaslouženého uznání a sígrovský obličej Chrise Browna ji už snad ze spánku nebudí. Jsme zvědaví, jak uspějí další singly z desky. Skladby samy o sobě příliš velký hitový potenciál nemají, i když může se stát cokoliv.

Lil Wayne: potomek a kriminál
Lil Wayne
© facebook interpreta
Lil Wayne zažil turbulentní rok. Stačil se stát nejvýdělečnějším koncertním rapperem (a to koncert v Bahamách zaspal), s další dívkou zplodil už své čtvrté dítě a tak nějak nahrál tak nějak rockové album "Rebirth". Jeho vydání se nekonečně posouvá. Neposouvá se ale nástup do vězení, za pokus o držení zbraně půjde v únoru sedět. To takový T.I. už z basy vyšel. Pokud si chcete počíst o dalších rapperech, kteří měli pletky se zákonem, zamiřte na starší vydání Měsíce v hip hopu.

Timbaland: příslib lepší formy
Timbaland
© facebook interpreta
Ani tento rok Timbaland nedokázal navázat na svou dřívější formu. Statut überproducenta z let 2006-2007 tak zatím zůstává neobhájený. I tak se ale jeho produkce líbily. Tracky na "In A Perfect World..." Keri Hilson se povedly, "Shock Value II" se stalo oblíbeným počinem, "Scream" Chrise Cornella však zůstalo nepochopeno. Pro MTV se vyjádřil, že se dále bude věnovat spíše nehiphopovým produkcím. Však prosincová deska je toho důkazem, nejlepší skladby na ní jsou taneční pop.

Jay-Z: král
Jay-Z
© facebook interpreta
Jay-Z se stal nejvýdělečnějším rapperem a díky úspěchu "The Blueprint 3" (1,5 milionu prodaných nosičů v USA) má velkou šanci to obhájit i letos. Deska se nestane tak legendární jako její první díl, v anketách interpretů je však uváděna velmi často. "Run This Town" a "Empire State Of Mind" jsou skvělé, Jay-Z rapperům letos prostě kraloval. Nové singly "Forever" a "On To The Next One" jsou ale spíše do počtu, neočekává se opětovné dobytí vrcholu hitparád. Díky jeho elitářskému vystupování a odkazům v písních se pak často diskutovalo o jeho příslušnosti ke sdružení svobodných zednářů, my budeme ale rádi, že nám bude dále servírovat kvalitní hudbu, ať už je jeho charakter jakýkoliv.

Game: červená pro červené album
Game
© facebook interpreta
V prosinci mělo vyjít Gameovo očekávané "The R.E.D. Album", nakonec vyjde v únoru. Důvodem posunu je překvapivá spolupráce s Dr. Drem. Ti spolu opět produkují jak za starých časů a 50 Cent může leda tak nadávat. Seznam dalších hostů je zajímavý: Timbaland, Gucci Mane, Akon, Cool & Dre, Polow da Don, Boi-1da, Pharrell Williams, možná i Lady GaGa, Justin Timberlake a Kanye West. Mimo to Game loni složil poctu Michaelu Jacksonovi a opakovaně dissoval Jay-Zho. Je to prostě srdcař.

Kanye West: fail roku
Kanye West a Taylor Swift
© facebook interpreta
Pokud jde o rozšíření rapperů do všeobecného povědomí obyvatelstva jinými způsoby než hudební tvorbou, jasným vítězem za minulý rok je Kanye West. Hodnocení FAIL blogu jednoznačně dominoval. Jeho hláška "Yo, Taylor, I'm really happy for you, I'ma let you finish, but Beyoncé have one of the best videos of all time" je prostě nejvtipnější moment roku. Chudák má s těmi scénami na předávání cen trochu problémy, no. V hudbě pro Kanyeho nebyl rok 2009 nějak extra důležitý. Největších slov chvály se mu dostalo za produkci Jay-Zho desky a za objevení Kid Cudiho. Hostovačky s Mr Hudsonem, Clipse nebo 30 Seconds To Mars také stály za to. Chtělo by to už ale nové album.


MÓDNÍ OKÉNKO (edice pro ženy)
Soulja Boy + Bow Wow
© facebook interpreta

Kanye West
© facebook interpreta
Akon + Wyclef Jean
© facebook interpreta


Jelikož mi došlo, že tuto rubriku můžou číst i ženy (vím minimálně o jedné pravidelné čtenářce z naší redakce), rozhodl jsem se toto módní okénko věnovat jim. Užijte si tedy prosím pohled na nahá černá těla v trenkách.

▲◄ Soulja Boy + Bow Wow
Akon + Wyclef Jean
Kanye West

Všechny fotky © bossip.com

Pharrell Williams boty
© facebook interpreta

Tipnete si, komu patří tyto botky? Řešení je zde.
Rytmus fashion
© facebook interpreta

Pokud máte rádi Rytmuse a máte osm stovek navíc, můžete si koupit tričko s jeho motivy.

Pozvánky na akce v zimě

21.1. - Adam Tensta + Eboi (SWE) v Lucerna Music Baru (info)
2.2. - Slaughterhouse (Royce Da 5'9'', Joe Budden, Joell Ortiz, Crooked I) (USA) v Lucerna Music Baru (info)
18.2. - M.O.P. (USA) v Klubu Lávka (info)

NOVINKY Z ČESKA

De Fuck To jsou zpátky
De Fuck To
© facebook interpreta
Znáte De Fuck To? Měli byste. Tato de facto legendární kapela vznikla ve Zlíně roku 1999 jako pokračovatel skupin X-Kult a Pro-Past a jejími zakládajícími členy jsou Headdy, Late, Jazzy a DJ Fatte. V této sestavě vydali úspěšná alba "Pár vět" a "Sólo pro dva". Po neshodách se formace rozpadla v roce 2006, na konci roku 2009 se ale dali do kupy pro oslavu 10 let od založení. Asi to zajiskřilo a De Fuck To chystají nové album, které má vyjít v dubnu. DFT však opustil DJ Fatte (který kromě vlastních projektů je členem IdeaFatte), náhradou je DJ Lowa, trojnásobný mistr IDA v DJingu.

Marpo nahraje desku v USA
Marpo
© facebook interpreta
Marpo, král metafor, co si šlape na jazyk, chystá čtvrtou desku. Wikipedia mluví o třech tisících prodaných kusech předchozího "Rapstar", což asi Universalu postačilo k rozhodnutí nechat album udělat v USA. Vypsaná fiXa si na nahrávaní v Londýně sama vydělala koncerty, o Marpovi jsem v souvislosti s živými vystoupení s vlastním repertoárem dlouho neslyšel. Otakar Petřina mladší tedy vstal od bubnů Chinasek a zajede si na Floridu za člověkem L.A. The Craftzmanem, který zajistí nahrávání. Mezi neznámými jmény hostů a producentů se nacházejí i čeští MC Wohnout a eMeReS a slovenský Abe. Deska má vyjít na začátku března.

Drobky z Česka a Slovenska

H16 - Antivirus
Nabušenější mixtape těžko najdete. H16 nám zkrátili čekání na nové album a sólovky členů mixtapem "Antivirus". Mezi 30 stopami najdete raritní věci, historické pecky, remixy i exkluzivní novinky. Kromě H16tky (Otecko, Cigo, Koko Šajs + Abe, Grimaso + DJ Yanko Král) si na "Antivirusu" poslechnete Nironica, Zverinu, Vece, Delika, Tafroba a z producentů DJe Mike Trafika, DJ Fattea, eMeReSe, DTonatea, Dysmusaxe, G-Boda nebo Romana Zámožného.

Adyos + Cuby - Králík vás miluje mixed by DJ Bussy
Minule jsme informovali o mixtapu "Králík vás miluje" Adyose a Cubyho, který je nyní už celý ke stažení. Pokud chcete slyšet svěží ostravský hip hop, zamiřte sem. Mezi hosty najdete Tafroba, De Puta Madreho z PIO Squad nebo DJe Fattea. Z tiskovky: "Mixtape je věnovaný městu, lidem, lidským životům, příběhům, charakterům, sociální situaci, odrazům doby v zrcadle, hudbě, pravdě a lži a zábavě bez zábran."

IdeaFatte - Bude hůř
Toto vydání DJ Fatte vůbec zabral celé pro sebe, rádi jej zmíníme ještě v souvislosti s dalšími projekty. Z chystaného alba IdeaFatte vypustil první singl "Bude hůř", s Rascem pak spáchali "Go Get It!", které se možná objeví na jeho producentské desce "Sólokapr". Posledním počinem jsou instrumentálky "City In The Snow" a "Organ", které vydal v rámci projektu Famoz Undermazz.

Lukrecius Chang - Jedinečný
Viděli jste "Českou RAPubliku"? V pasáži z romské části Karviné či koncertu v Roxy jste si mohli všimnout Lukreciuse Changa. Chang je tanečník, boxer a rapper. A když už Gipsy skoro nerapuje, můžete zkusit jeho. Na MySpace.com má track "Kdo ty jsi? Kdo tě zná?" s Hugo Toxxxem z alba "Jedinečný", které si můžete za stovku objednat. Ke skladbě "Jedinečný" vznikl i promoklip pofidérní kvality.

Mc Gey - Štedrej den
O labelu Everydays už píšeme každé vydání. Vůbec ale nejde o kvantitu na úkor kvality, i prosincový release si zaslouží potlesk. Mc Gey stvořil šílený track "Štědrý den", texty i produkce vás zaručené pobaví. Součástí balíku ke stažení je i instrumentální verze a cover s doprovodnými fotkami, které byste si neměli nechat ujít.


VIDEOKLIPY

Kid Cudi feat. MGMT & Ratatat - Pursuit Of Happiness
Čestné první místo nepatří nikomu jinému než Kid Cudimu. "Pursuit Of Happiness" je překrásná skladba a svou náladou a nově i klipem byla tím nejvhodnějším podkladem pro ráno 1.1.2010. Pokud jste si jej takto nepustili, můžete to udělat teď.

Rihanna feat. Young Jeezy - Hard
Rihanna je tvrdá. Poušť, bahno, kulomety, výbuchy a růžový tank - videoklip "Hard" v pojmech. Celé dílo je vlastně pojaté v takovém lehce komickém stylu. Písnička s Young Jeezym se potácí v druhé desítce americké hitparády a bohužel lepší to už asi nebude.

Snoop Dogg feat. Soulja Boy - Pronto
Snoop Doggova "Malice N Wonderland" celkově není žádná sláva, radio-friendly singly "Gangsta Luv" a nový "Pronto" se ale povedly. Soulja zpívá, že je "hottest rapper on a planet" a všichni se chytají za hlavu, hook mu ale sedl a i když je klip pěkně trapný, tak je to do kupy tak nějak dobré.

Timbaland feat. Drake - Say Something
O 1. klipu z Timbalandova "Shock Value II" jsme informovali sólo, ten druhý vyšel na ležérní (až nudnou) r'n'b skladbu "Say Something" s Drakem. Příběh i děj klipu o ničem, tak snad se více povedou další videa na pecky s Katy Perry a Justinem Timberlakem.

DJ Khaled feat. Usher, Young Jeezy, Rick Ross & Drake - Fed Up
Pilotní singly z desek DJe Khaleda (předtím "We Takin' Over" a "Out Here Grindin'") vždy nabízí nálož featuringů a zajímavé produkce. "Fed Up" šel kvalitou dolů, nicméně plejáda hvězd a klip ze slunného Miami s "kriminálním" příběhem ho do výběru kvalifikují.

Lupe Fiasco - Solar Midnite
Chicagský alternativní rapper Lupe Fiasco se dal na rock. A povedlo se to. Klip má taky hodně do sebe. Bohužel je prokládaný scénami z "Twilight: New Moon", protože pochází ze soundtracku tohoto filmu pro holky, které ještě (v hlavě) nedospěly.

Shaun Boothe - Poor Boy
Pokud nejsi na Wiki, neexistuješ. Shaun Boothe tam ale třeba už brzy bude, na MySpace.com si můžete přečíst nějaké kecy, zaujal hlavně konceptem "Hip Hop In 3D". Já modročervené brýlky nemám, ale i bez 3D efektu je videoklip zajímavý.

Juelz Santana feat. Chris Brown - Back To The Crib
Haha, Chris Brown chce být hrozně hodný a vysmátý, málem mu ve videu vypadla čelist. Skladba produkovaná Polow da Donem se objeví na desce Juelz Santany. Poznáte ve videu další známé tváře?

MAAT - Armygedon
Někdy HD kamera a obrazový filtr nestačí k dobrému klipu. V "Armygedonu" se toho moc zajímavého neděje, v porovnání s nedávnými klipy PIO Squad nebo BPM je to slabota. Ale MAAT (L.D., Fosco Alma a JSM) se určitě budou snažit dál a přijdou lepší kousky.

Hi-Def & DJ Wich - In My Life
DJ Wich se již nějakou dobu věnuje nahrávání a editaci videa a učí se velmi rychle. Na podporu desky s Hi-Defem "Human Writes" (bude recenze) natočil dva promo klipy, jeden máte vlevo, druhý na odkazu.

Poznámka: Obvykle videa streamujeme z polooficiálního OnSMASH.com, v tomto vydání jste si mohli všimnout, že vše obstaral YouTube.com. Paradoxně to je díky startu služby Vevo, dostupné pouze v severní Americe, kterou Google spustil ve spolupráci s vydavatelstvími. Funguje jako místo pro hudební klipy, které díky reklamě vydělávají autorům i provozovatelům. V souvislosti s tím ale prošly proměnou oficiální kanály interpretů na YouTubu, které téměř vždy měly klipy pro náš region blokované. Nyní omezení padla a tak můžeme pěkně oficiálně streamovat. Že by se opět stalo YT místem, kde se z ČR můžeme dívat na nové videoklipy?Co se nevlezlo:
Amerie feat. Fabolous - More Than Love
Sean Paul - Hold My Hand
J. Melody - I Need You
Iyaz - Replay
Gucci Mane - Lemonade
Omarion feat. Jay Rock - Hoodie

BONUSY (novoroční edice)

Jay-Z a Linkin Park ve studiu po česku
Toto vydání je odlehčené i výběrem bonusů. Jako první k zasmání tady máte předabované video z natáčení "Collision Course" Linkin Parku a Jay-Zho. Záchvaty smíchu zaručené.




To nejlepší z českého hip hopu
Pečlivě vybraná kolekce tří nejlepších pecek: Ivanhoe (neplést s jiným Ivanhoem), Leo a V3S. Tito hity i po letech prostě nestárnou.

Hip hipový sbor důchodců
V USA je účast ve zpěveckých sborech asi ještě více běžná jak u nás. Méně časté jsou sbory důchodců, kteří rapují. Jak vypadá Chamillionaire, OutKast, Pussycat Dolls, MC Hammer a Nelly od babiček a dědečků můžete vidět ve videu. "Its gettin hot in here, so take off all your clothes..."

60 nejužívanějších jmen v ghettu
Na 76 sekundách vám dva kluci vyjmenují šedesátku ženských jmen, které se nejčastěji dávají v černých ghettech. Od Latify přes Obamaniqueu po Clitorisandreu.

Go Shorty, It's Your Birthday
A na závěr ještěrku. Ještěrku, co si jde přes cestu a brutálně si dává 50 Centovu "In Da Club".

VÝROČNÍ ANKETA

Poslali jsme českým a slovenským hip hopovým skupinám a osobnostem anketu, ve které se mohli vyjádřit pomocí otevřeného komentáře k roku 2009 a případně přidat žebříčky. Na odpovědi se můžete podívat tady.


NÁZORY
  • aha (bayza, 13.01.2010 10:27) Reagovat

    tak já že si přečtu článek, tak čtu a najednou prej eminemův relapse je sračka ... největší hit na albu je crack a bottle !!!??? cože? :-D co se to děje... podívám se na autora článku a vše se vysvětluje :-D šampon doupal opět mocně udeřil svým opičím smyslem pro detail do hiphopové zdi a rozflákal se o ni, jak to nejposlednější hovado o plácačku... končím se čtením :-D nedivim se, že ho nechtěli pustit na lávku a to i přes to, že je to takovej biggbossovskej ližprdelka :-D nelámej ten hip hop přes koleno, když to nejde, tak to nejde, doupale... zkus techno ;)

    • Re: aha (Doupik, 13.01.2010 12:16) Reagovat

      (autor článku) Kolik ti je prosím tě? Když jsem pak psal "Vzhledem k mému příklonu k modernímu pojetí hip hopu se těším na další konfrontace v diskuzích k recenzím.", tak jsem nemyslel, že se hned z rána opět ozve ten největší blbec, který má patent na správný hip hopový vkus.

      • Re: aha (Lukáš Benda, 13.01.2010 12:32) Reagovat

        Doupiku, vždyť šampónek bayza přece šéfuje celému kosmíru, tak se nediv, že se na Tebe hněvá za ta bryskní slova ohledně Ema... jo a Bigg Boss budeme vesele adorovat dále, protože je to bezpochyb to nejlepší, co mohlo tuzemský hip-hop kdy potkat.

      • Re: aha (Doupik, 13.01.2010 12:48) Reagovat

        Jinak ještě k tomu Eminemovi: Relapse je sračka kvůli Dreho, né kvůli Eminema, ten tam (a na Forever nebo Drop The World) dává slušné masakry. Já nějak nechápu, jak Dre může udělat jeden geniální podklad a na ten připadá deset jiných hnusných :-)

        • Re: aha (bayza, 13.01.2010 15:34) Reagovat

          to je jedno, stejnak všichni čtou recenze na hiphopovejch serverech a tady je to jen tak pro srandu králíkům, ale stejně... žádnej z těch dreho beatů není špatnej, většina sou výborný, pro "pojetí moderního rapu" evidentně málo melodický... jakoby na tom záleželo... u hiphopovejch alb se vždycky hodnotil rap ;-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí (27.03.2024 08:30)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Ozzy Osbourne na konto Kanyeho Westa: "S tímhle člověkem nechci mít nic společného!" (11.02.2024 09:11)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)
- Naživo: Marpo zase koncertuje. V sobotu upražil O2 universum (12.12.2023 09:22)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen Kabát Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu