shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 12. prosince

Špatná romance s dobrým koncem

Vydáno: 13.12.2009 22:47 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Lady GaGa letos proměnila ve třpytivé kovy všechny své singly. Výjimkou není ani pilotní hit z desky "The Fame Monster" s názvem "Bad Romance". Ten po sedmi týdnech brouzdání v desítce nejlepších konečně dosáhl na zlato. To bere potřetí v řadě v albovém žebříčku i Susan Boyle.

Lady GaGa - Bad Romance
© facebook interpreta
Sedm týdnů potřebovala Lady GaGa na zdolání britského vrcholu. Když song "Bad Romance" začínal nabírat kurz nižších pater, přišla pomoc shůry v podobě vystoupení v britském X Factoru, který je dlouhodobě na ostrovech nejsledovanějším sobotním programem. Zabralo to. Týden na to bere Lady GaGa zlato a odsouvá na dvojku Petera Kaye a jeho charitativní song. Na trojku padá i Rihanna s pilotním singlem z desky "Rated R".

Na čtyřce se už několik týdnů drží Black Eyed Peas, pětku si jako své britské maximum píše do deníčku úspěchů Kaliforňanka Ke$ha. Té pátého ledna vyjde debutová deska nazvaná "Animal". Na šestku stoupá o tři pozice vpřed Timbaland s dámami Nelly Furtado a Soshy. O jedno místo z šestky na sedmičku klesá song "Whatcha Say" z dílny Jasona DeRüla. Osmičku z minula drží Alicia Keys. Devítku okupuje tento týden nejvýše postavená novinka, obstaral ji Chuckie s losangeleskou partou LMFAO, song se jmenuje "Let The Bass Kick In Miami Girl". Do desítky se prodral i pátý singl mladičkého britského rappera Chipmunka, tomu píseň "Look For Me" vyjde až 28. prosince, přesto už se hřeje mezi nejlepšími. I z tohoto důvodu je to náš dnešní videotip.

Zbytek čtyřicítky hlásí chudě jen dvě novinky, ale i zajímavé postupy a návraty. Půjdeme popořadě. Až za týden se do prodejen dostane spolupráce Cheryl Cole a will.i.ama "3 Words", ale už se hřeje na čtrnáctce. Místo za nimi je v prvním oficiálním prodejním týdnu Robbie Williams se songem "You Know Me". Tady zůstala očekávaní nenaplněna především proto, že Robbie je s písní v hitparádě už pět týdnů a čekal se útok na desítku. Do předu se derou i známé vánoční fláky The Pogues a Mariah Carey, tento rok jsou zatím na osmnáctce a devatenáctce. Druhá novinka tohoto týdne je až na sedmadvacítce, má ji na starosti britský zpěvák a rádiový moderátor Aled Jones, tomu pomohl Sir Terry Woogan a za jejich umístění může opět vánoční hit, a to známý šlágr "Silver Bells". Pětatřicítka hlásí nápor novinkového singlu The Saturdays "Ego", jenž vyjde oficiálně až v lednu. Na třicátém devátém místě si svou vánoční polívčičku přihřívají i Wham! s nesmrtelným songem "Last Christmas".

    Top 10 - singly:
  1. Lady GaGa - Bad Romance
  2. Peter Kay's Animated All Star Band - The Official BBC Children In Need Medley
  3. Rihanna - Russian Roulette
  4. Black Eyed Peas - Meet Me Halfway
  5. Ke$ha - Tik Tok
  6. Timbaland feat. Nelly Furtado & Soshy - Morning After Dark
  7. Jason DeRülo - Whatcha Say
  8. Alicia Keys - Doesn't Mean Anything
  9. Chuckie & LMFAO - Let The Bass Kick In Miami Girl
  10. Chipmunk feat. Talay Riley - Look For Me

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Susan Boyle - I Dreamed A Dream
© facebook interpreta
Žebříček alb má už potřetí v řadě stejnou vítězku - sympatickou Skotku Susan Boyle. Za tři týdny prodeje jejího debutu se po všech součtech ze všech zemí blíží prodeje ke snovému číslu pět milionů. Snově to vypadá i s Lady GaGa, která letos dobyla celý svět, její druhá řadovka se tento týden těší ze svého britského maxima, a to čísla dvě. Výborně si vede i čtvrtá placka kanadského fešáka Michaela Bublého. Album "Crazy Love" se drží v desítce nejlepších už od poloviny října. Tento týden je na trojce. Čtyřka patří ještě větší trvalce, americkým Black Eyed Peas, kterým hrají do karet především veleúspěšné singly. Na pětku padají miláčci puberťaček JLS.

Zbytek desítky nepřinesl žádná překvapení. Lidé nakupovali hlavně osvědčená jména. Na šestku nechali vyskočit kompilaci Queen, sedmička a osmička je v režii kapel Westlife a Take That. Překvapením je skok Roda Stewarta z minulé šestnáctky na výslednou devítku. Desítku zahřívají rekapitulující Snow Patrol.

Třetí adventní týden byl skoupý i na albové novinky. Do nejlepší čtyřicítky se dostaly jen tři a to ještě na nikterak lichotivé pozice. Pětadvacítka je příčka, na kterou to vytáhl výběr toho nejlepšího od americké zpěvačky Bette Midler. Až na jednatřicítce debutují s novou deskou 30 Seconds To Mars. Ačkoli je to pro ně britské žebříčkové maximum, čekalo se určitě více. Album "This Is War" patřilo celý týden mezi desítku nejstahovanějších alb v Británii. Těšit je přesto můžou pozitivní reakce ze stran novinářů, kteří na rozdíl od minulé desky album chválí. Poslední novinka tohoto týdne je opět výběr, tentokrát od Seala.

    Top 10 - alba:
  1. Susan Boyle - I Dreamed A Dream
  2. Lady GaGa - The Fame Monster
  3. Michael Bublé - Crazy Love
  4. Black Eyed Peas - The E.N.D.
  5. JLS - JLS
  6. Queen - Absolute Greatest
  7. Westlife - Where We Are
  8. Take That - The Greatest Day
  9. Rod Stewart - Soulbook
  10. Snow Patrol - Up To Now

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

NÁZORY
  • GaGa (JJ, 14.12.2009 00:28) Reagovat

    Fame Monster neni 2. radovka, ale jen EP

  • Fame Monster (DJ Volder, 14.12.2009 07:54) Reagovat

    Fame Monster je řadovka!

  • Bad Romance rulez! (hawe-me, 14.12.2009 14:23) Reagovat

    JJ: máš staré info

  • EP vs. LP?? (bugaboo, 15.12.2009 15:41) Reagovat

    ..tak nevím, jestli třeba v USA vydávají jinou verzi než v UK, ale The Fame Monster ja na Billboardu jako EP, o tom by svědčilo jen 8 songů, které obsahuje..stejně jako Drake, který vydal CD o 7 písních a je rovněž vedeno jako EP..možná, že by nám info mohla dodat redakce, ptž já si taky myslím, že The Fame Monster je EP, takový přídavek k The Fame..I když Gaga je podle mě nejpřeceňovanější zpěvačka, co je v žebříčcích...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Hudba v TV: Dokument "Robbie Williams" je sondou do jedné komplikované duše (14.11.2023 09:30)
- V květnu do Prahy přijedou Thirty Seconds to Mars (09.11.2023 15:02)
- Video: The Rolling Stones s Lady Gaga zahráli "Sweet Sounds Of Heaven" naživo. A je to strhující paráda (27.10.2023 14:00)
- Recenze: Thirty Seconds to Mars s nahrávkou "It's the End..." nadále zůstávají ve svém stínu (05.10.2023 10:00)
- Audio: Rolling Stones si do studia pozvali Lady Gaga a Stevieho Wondera. Výsledkem je jiskřivá balada "Sweet Sounds of Heaven" (29.09.2023 07:38)
- Nové desky 37/2023 - od Thirty Seconds To Mars přes Demi Lovato po The Pretenders (20.09.2023 19:00)
- Robbie Williams konečně nachystal debutové album s projektem Lufthaus (19.09.2023 17:41)
- Netflix představil trailer ke čtyřdílnému dokumentu o Robbiem Williamsovi (05.09.2023 18:28)
- Naživo: Na španělském Mad Cool Festivalu se první den představili Robbie, Lizzo i tanečník Lil Nas X (01.08.2023 16:46)
- Video: Jared Leto v černobílém klipu "Stuck" kapely Thirty Seconds To Mars exhibuje (16.05.2023 11:12)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Kabát Rush Karel Gott U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu