shop.musicserver.cz
Nové desky pro 50. týden

Nové desky pro 50. týden

Vydáno: 13.12.2009 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Hudební novinky se velmi rychle dostaly do útlumu, a tak se musíme spokojit s málem. Přesto se ale můžete těšit na novinku Alicie Keys, soundtrack od Jamese Hornera z očekávaného "Avataru", vánoční EP Pet Shop Boys, hip hop Snoop Dogga nebo české Cimbal Classic a jazzové písničkáře Duende.

Pokud se v pondělí 14. prosince vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Alicia Keys - The Element Of Freedom (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Alicia Keys - The Element Of Freedom
Necelé dva týdny před Štědrým dnem připravila Alicia Keys pro své příznivce ten nejhezčí vánoční dárek - čtvrté řadové album nazvané "The Element Of Freedom". Novinku uvedl na scénu první singl "Doesn’t Mean Anything", který Alicia napsala a produkovala spolu se svým dlouholetým produkčním partnerem Kerrym "Krucial" Brothersem. Vedle něho se k produkci připojili ještě Jeff Bashker (Jay-Z, Keri Hilson, Kid Cudi) a Swizz Beatz. Alicia Keys pak přivítala na desce i dva hosty za mikrofonem. Tím prvním je nováček Drake, tím druhým naopak ostřílená Beyoncé. Album vychází na standardním CD, v limitované edici s DVD, na kterém najdete videa ze živého vystoupení a videoklip k "Doesn't Mean Anything", pro fajnšmekry na vinylu a také ve zlevněné verzi. Alicia Kyes nahrála na svůj MySpace.com profil tři písničky z tohoto počinu, ale pokud používáte facebook, pak máte možnost stát se fanouškem americké zpěvačky a poslechnout si všech čtrnáct skladeb.


James Horner - Avatar (soundtrack) (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: filmová hudba

James Horner - Avatar (soundtrack)
Celý svět se už nemůže dočkat na uvedení nového spektáklu "Avatar" Jamese Camerona. Režisér prvních dvou dílů "Terminátora" nebo "Titaniku" se tentokrát pustil do akční sci-fi, kde nás zavede do tajuplné země daleko za hranicí lidského světa, ve kterém se střetnou dvě naprosto odlišné civilizace. V hlavních rolích uvidíme Sama Worthingtona, Sigourney Weaver nebo Michelle Rodriguez. Už o pár dní dřív ale bude k dispozici soundtrack, který má na svědomí James Horner. Po hudbě k filmům "Vetřelci" a "Titanic" je "Avatar" jeho třetí spolupráce s Cameronem a očekává se, že bude neméně úspěšná jako dvě předchozí. Celý soundtrack je instrumentální, vyjma poslední stopy, kde si závěrečnou písničku k titulkům "I See You" zazpívala Leona Lewis. Náslech ukázek z toho soundtracku můžete nalézt v internetovém obchodě Amazon.com.


Pet Shop Boys - Christmas EP (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / electro pop

Pet Shop Boys - Christmas
Britské duo Pet Shop Boys vedle turné, které se zastavilo i v Česku, svým fanouškům nadělí pod stromeček ještě EP "Christmas". Bude obsahovat celkem pět skladeb a první z nich je nová verze písně "It Doesn't Often Snow At Christmas" původně z roku 1997. Tehdy však byla určena jen pro členy oficiálního fanklubu. Tuto píseň produkoval s Neilem a Chrisem z Pet Shop Boys i Marius de Vries, který je znám svou spoluprací například s U2, Annie Lennox nebo Joshem Grobanem. Stejný team dal dohromady i novou verzi skladby "All Over The World" z aktuálního "Yes". Dále bude obsahovat dvě verze písně "My Girl" původně od Madness, přičemž jedna z verzí je houseovým remixem. Posledním kouskem je studiová verze dvojskladby "Viva La Vida / Domino Dancing", kterou PSB aktuálně hrají na koncertech. První půlka pochází pochopitelně od Coldplay a zbytkem je nový kabát dávného hitu "Domino Dancing". Studiovou verzi této písně produkoval Stuart Price. Ukázky všech jsou k dispozici v internetovém obchodě Amazon.co.uk.


Snoop Dogg - Malice N Wonderland (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: west coast hip hop

Snoop Dogg - Malice N Wonderland
Jeden z nejvýraznějších reprezentantů západo-pobřežního hip hopu, populární americký rapper Snoop Dogg, nachystal nové album "Malice N Wonderland". Letos v září se stal šéfem žánrového labelu Priority Records a jedním z prvních počinů nového vedení bude pochopitelně Snoopova nová deska. Na ni se mu povedlo přitáhnout řadu hostů, mezi kterými nechybí The Neptunes, The Game, Scott Storch, R Kelly, Kokane, Teddy Riley, Lil Jon, Jazmine Sullivan, Timbaland, Danja, Brandy či nepostradatelný Dr. Dre. Pokud se vám nechce čekat na "Malice N Wonderland" až do pondělí, můžete si jej vychutnat již nyní na Snoopově MySpace.com, kde je komplet ke slyšení.


Cimbal Classic - Malý kousek nad zemí (Indies Happy Trails)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folklór / folk

Cimbal Classic - Malý kousek nad zemí
Cimbal Classic působí na české folkové scéně už od roku 1992 a nyní vydává své osmé CD "Malý kousek nad zemí", kde kapela slibuje zatím nejpestřejší a hudebně i aranžérsky nejodvážnější projekt. Tradiční zvuk smyčců, cimbálu, hoboje a saxofonu tu doplňují bicí nástroje, kytara či klavír. Nová nahrávka představuje třináct písní, které jsou po hudební stránce dílem kapelníka Dalibora Štrunce a částečně i té textové, na které se ale podíleli i dvorní textaři Cimbal Classiku - nedávno zesnulý redaktor Českého rozhlasu Josef Prudil a českobudějovická novinářka Alena Binterová. Ukázky všech písniček nabízí uskupení na svém webu.


Vanessa - Ave Agony (X Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: industriál / rock

Vanessa - Ave Agony
Tuzemská avantgardní formace se rozhodla vrátit na hudební scénu ve velkém stylu a k fanouškům posílá zbrusu novou nahrávku. Deska "Ave Agony" obsahuje třináct nových písní, na kterých muzikanti v čele se zpěvákem Samirem Hauser spolupracovali s producentem Alexandrem Hackem. Tento člověk je známý také jako hudebník německé avantgardní kapely Einstürzende Neubauten. Jak se tato spolupráce povedla, můžete sami posoudit poslechem několika písní na MySpace.com profilu kapely. Na stejné adrese najdete i trailer k albu. Dodejme, že křest novinkové desky proběhne 17. prosince v Praze v KC Vltavská.


Peťo Tázok & Karaoke Tundra - Neuveriteľne smutný album (Starcastic)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop

Peťo Tázok & Karaoke Tundra - Neuveriteľne smutný album
I když je moderní škatulkovat hudební žánry, stále častěji se vyskytují interpreti, kteří svými alby obsahy jednotlivých šuplíků s přehledem míchají. Projekt Peťo Tázok & Karaoke Tundra (aka Bene a Viktor Tverdochlibov) je toho důkazem. Nový počin pojmenovaný "Neuveriteľne smutný album" nestojí na čistém hip hopu, ale posluchačům nabízí i alternativní rap s trochou abstrakce. CD přináší dvaadvacet remixů. V tracklistu se nachází skladby z poslední desky "Album" a také písně od úspěšných interpretů české a slovenské elektronické scény. Pro příklad jmenujme Dope Aviators, Machine Funck, Side9000 nebo Foolk.


Dying Passion - Absorb (X Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / crossover

Dying Passion - Absorb
Šumperští Dying Passion nachystali pro své fanoušky pátou studiovou nálož. S obměněnou sestavou nahrála kapela v průběhu srpna u Stanislava Valáška v jeho Šopa Studiu deset nových písní. Muzikanti se nyní odebrali do progresívních vod a songy ošperkovali hutným kytarovým podkladem. Jak tato tvář Dying Passion sluší, můžete sami otestovat na Bandzone.cz stránkách formace. Zde najdete k poslechu čtyři kousky. Vedle CD přinese balíček také DVD se záznamem vystoupení v brněnském klubu Faval. Sem muzikanti zavítali letos v lednu v rámci oslav desátých narozenin kapely.


Duende - New Word In The Dictionary (kapela - Indies)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz / folk / world music

Duende - New Words In The Dictionary
S mírným zpožděním se díky distribuci nakladatelství Indies dostane větší pozornosti druhé desce pražského kvintetu Duende s názvem "New Words In The Dictionary". Album představuje vizitku kapely se skvělou gruzínskou zpěvačkou Ketevan Tughushi, finalistkou gruzínské soutěže Georgian Idol. Čtrnáct skladeb převážně z dílny Tomislava Zvardoně otextovala anglickými texty Ketevan a skupina v nich spojuje jazzové písničkářství s prvky wold music, latiny a funky. Jedná se o fúzi s muzikantskými finesami, elastickou rytmikou a kytarovými a saxofonovými sóly. CD bylo natočeno pod produkcí Petera Bindera ve zlínském Studiu V. Ačkoli "New Words In The Dictionary" vydali Duende vlastním nákladem, disk naleznete v exkluzivní knížečce s obsažným bookletem s fotografiemi muzikantů a se snímky bizarních skřítků francouzské sochařky Pétry Werlé. Část alba nahrála kapela na své MySpace.com.


BPM - Horizonty (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rap / hip hop

BPM - Horizonty
Hiphopový projekt BPM (neboli Básníci Před Mikrofonem) jste mohli na scéně zaznamenat poprvé v roce 2006 a po debutu "Slova" jim nyní vychází druhé album "Horizonty". Deska byla nahrána u producentů Martina Ledviny a Filipa Míška z kapely Khoiba, který se také do celého procesu produkčně zapojil a do každého podkladu na desce, který vyprodukoval Paulie Garand nebo Kenny Rough, vložil své invence. Jednu produkci také dodal DJ Wich. Co se týče hostů, na album přispěli Kato z Prago Union, Lyrik (ex-Modré Hory, JSS) a zpěvačka Habbiel. Z "Horizontů" je k dispozici zatím pouze první singl "Chilli" včetně jeho videoklipu, o kterém jsme psali v tomto článku.


Dále vychází:

Alexandre Desplat - Twilight Saga: New Moon - The Score (soundtrack) (Warner Music)
Elton John - Red Piano (BluRay) (Universal)
Futurum - 25. narozeniny (DVD) (EMI)
Chopin - Complete Chopin Edit.200th/Anniversary (EMI)
Různí - 100 Best Of Chopin (EMI)
Různí - Alvin And The Chipmunks 2 (soundtrack) (Warner Music)
Různí - Arabianights 5 (EMI)
Různí - Now Arabia 2010 (EMI)
Sleepy Jackson - Lovers/Personality (EMI)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Pet Shop Boys se v novém singlu vrhnou do víru tance (22.03.2024 12:41)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Video: Pet Shop Boys se v klipu "Loneliness" ohlížejí za mladistvou nerozvážností (01.02.2024 15:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu