shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád Billboardu platných od 26. listopadu

Souboj novinek v USA vyhrál John Mayer, 50 Cent propadl

Vydáno: 26.11.2009 16:26 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Americký albový žebříček má nového vládce, s přesvědčivým náskokem se jím stal John Mayer. Novinky Norah Jones a 50 Centa debutovaly v první pětce. V singlech si vedení udržel Jay-Z s "Empire State Of Mind", odvážný skok na stříbrnou pozici předvedla Lady Gaga s "Bad Romance".

Jay-Z - Empire State Of Mind
© facebook interpreta
Druhým týdnem vede singlový žebříček "Empire State Of Mind" Jay-Zho, který ale už začíná být i přes svou nespornou kvalitu značně ohraný. Možná ho v blízké době přeskočí "Bad Romance" Lady GaGa. Písnička je to dle kritiků slabá, posluchačům to ale nevadí a už se dostala na druhé místo po předchozí jedenáctce. Žebříček digitálního prodeje dokonce vede. Lady GaGa je v singlové Top 10 hned dvakrát, "Paparazzi" se stále drží, nyní mu patří osmička, takže posun o jednu pozici výše.

I další místa se pouze lehce popřeházely, stále tu máme Owl City, Jasona Derülo, Iyaze, Britney Spears a Jaye Seana. Překvapivý krok nahoru učinil "Sexy Bitch", největší diskotékový hit po tom, co "I Gotta Feeling" už všem zevšednilo. V rádiích a televizi ji spíše znáte jako cenzurovanou "Sexy Chick". Guettova píseň s hostujícím Akonem se dostala na sedmičku. Potlesk zaslouží Ke$ha, která svůj první singl "Tik Tok" má už na pětce. I když je nutné říct že první vlastní singl, hostovala třeba ve Flo Ridově "Right Round", který žebříčku dominoval na jaře, v jeho klipu se ale neukázala, Flo Rida sáhl po jakési černošce. To v klipu k "Tik Tok" už samozřejmě je a její přehnané artikulování s ordinérním ukazováním jazyku asi zabodovalo.

Nejlepší desítku opustili countryoví Lady Antebellum a popová Miley Cyrus. Rihannina "Russian Roulette" dále padá, její postup za poslední měsíc je 75=>9=>16=>19. Druhý singl "Hard" s Young Jeezym tento týden debutoval na osmdesátce. Nejvýše postavenou novinkou bylo ale "Half Of My Heart" Johna Mayera na 25. místě. Mezi zajímavé posuny lze zařadit "Happy", první singl z nové desky "Echo" Leony Lewis, který se z 59. pozice přesunul na 31, a "Live Like We're Dying" Krise Allena, kterému patří 41. místo po minulé sedmdesátce. O všech si přečtete ještě v albovém žebříčku.

    Top 10 - singly:
  1. Jay-Z feat. Alicia Keys - Empire State Of Mind
  2. Lady GaGa - Bad Romance
  3. Owl City - Fireflies
  4. Jason Derülo - Whatcha Say
  5. Ke$ha - Tik Tok
  6. Iyaz - Replay
  7. David Guetta feat. Akon - Sexy Bitch
  8. Lady GaGa - Paparazzi (Remixes)
  9. Britney Spears - 3
  10. Jay Sean feat. Lil Wayne - Down

John Mayer - Battle Studies
© facebook interpreta
Oproti singlovému žebříčku je ten albový mnohem více turbulentní. Tento týden prodělal slušnou rošádu a ve výsledku na prvních deseti pozicích je hned polovina novinek. Ta úplně nejvýše postavená je "Battle Studies" Johna Mayera, s 286 tisíci prodanými kusy pop-rock-bluesového alba bezpečně obsadil číslo jedna. Je to jeho druhý zlatý debut, zopakoval si úspěch alba "Heavier Things" z roku 2003, následující "Continuum" (2006) dosáhlo na dvojku. Obě alba dosáhly prodeje šílených tří milionů kusů, stále ale nepřekonaly jeho první desku "Room For Squares" (2001), které se prodalo ještě dvakrát více.

Na dvojce je Andrea Bocelli, který prodal oproti minulému týdnu o 40% více CDček "My Christmas". Vánoce se prostě blíží. Krásnou hudbou pro vánoční atmosféru by mohla být i "The Fall" Norah Jones. Bronzová medaile je sice její nejhorší debut, ale určitě není tak zklamaná jako 50 Cent. "Before I Self Destruct" se sto šedesáti tisíci je až na pětce. Bylo však také očekáváno, že 50 Cent zázračný první týden mít nebude, doba "Get Rich Or Die Tryin'" a "The Massacre" už je dávno pryč. Jeho trampotám s albem a příčinám neúspěchu se více budeme věnovat v Měsíci v hip hopu.

Newyorského rappera přeskočili ještě křesťanští rockeři Casting Crowns s čtvrtou deskou "Until The Whole World Hears", ze které můžete znát stejnojmenný singl. A i na šestce je novinka, "My World" Justina Biebera. Patnáctiletého klučinu objevili na YouTube.com a o pár měsíců později už válcuje žebříčky s teenagerským popem/r'n'b. Zbytek Top 10 už znáte. Kris Allen na jedenáctce je pak letošní výherce American Idol. Pro Čecha je jméno možná těžké rozklíčovat: jedná se o muže.

U nových desek zůstaneme, protože se jich urodilo opravdu hodně. Na třináctce skončila Leona Lewis s "Echo". Debut "Spirit" ale před dvěma lety bral hned první místo. Kolem dvacítky pak máme Paula McCartneyho ("Good Evening New York"), OneRepublic ("Waking Up") a Janet Jackson ("#1's").

Jeden zajímavý fakt jsme zjistili z čísla 19: Bon Jovi je fanouškovská kapela a nikdo jiný ji neposlouchá. Propad "The Circle" z minulého zlata to dokazuje. Příští týden budeme mít několik silných novinek. O vítězi je nejspíše už rozhodnuto, očekává se, že "I Dreamed A Dream" Susan Boyle se prodá přes půl milionu kusů. Musí tak překonat Rihannino "Rated R", "The Fame Monster" Lady GaGa a nebo "She Wolf" Shakiry.

    Top 10 - alba:
  1. John Mayer - Battle Studies
  2. Andrea Bocelli - My Christmas
  3. Norah Jones - The Fall
  4. Casting Crowns - Until The Whole World Hears
  5. 50 Cent - Before I Self Destruct
  6. Justin Bieber - My World
  7. Michael Jackson - This Is It
  8. Různí - New Moon (OST)
  9. Carrie Underwood - Play On
  10. Taylor Swift - Fearless

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.

NÁZORY
  • jojo John je frajer (Pavel, 26.11.2009 21:51) Reagovat

    tedy John Mayer - existuje moc dobrý záznam ze živého koncertu v LA. U nás se to moc nehraje, ale je to fakt pěkná muzika. Na to nové CD se těším - a docela mě příjemně překvapilo, že takhle muzika je v USA top-selling hit. V mém pokročilém věku mě většina dnešních hip-hoperů celkem míjí. Johna mám rád (a vidím, že mraky Američanů taky). Zatím hrál v Evropě (v UK) jen dva koncerty, ale třeba jednou dorazí i někam blíž. :-)


  • hloupost, (benda, 26.11.2009 23:36) Reagovat

    zdejsich „redaktoru“, je obdivuhodna. Ale aspon je tady sranda. Nikde se vic nenasmeju jako tady. Kdyz si chci precist kvalitni recenzi jdu na zahranicni stranky, kam pisou opravdu odbornici, a ne nejaci vojtove z ulice, kteri si „redaktor“ rikaji. Jste skveli, jen tak dal. Smich leci.

    • Re: hloupost, (Doupik, 27.11.2009 00:15) Reagovat

      (autor článku) Co má ten Váš blitek společného s článkem o americkém žebříčku?

      • Re: hloupost, (benda, 29.11.2009 02:18) Reagovat

        Docela dost. To by ale prave inteligentni clovek poznal, vcem ta hloupost tkvi. Cekam, ze se najne nejaky idiot, ktery mi napise, ze jsem zapomel nekde napsal gramatickou chibu.

        • Re: hloupost, (Lukáš Benda, 29.11.2009 11:05) Reagovat

          S kolegou Doupalem se víceméně považujeme za inteligentní, přesto Vám, resp. Vašim vyjadřovacím schopnostem, nerozumíme... má úcta.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues (19.03.2024 09:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Video: Norah Jones spí a sní, a přesto v klipu "Running" běží (20.01.2024 11:44)
- Naživo: 50 Cent, Busta Rhymes a Jeremih v O2 areně doslova kouzlili (29.10.2023 14:30)
- Fotogalerie: 50 Cent se vrátil do Prahy (29.10.2023 11:19)
- 50 Cent přiveze do O2 areny i Bustu Rhymese (10.05.2023 19:33)
- Justin Bieber zrušil turné včetně koncertu v Praze (01.03.2023 21:14)
- Recenze: "GRRR Live" konzervuje živou energii The Rolling Stones na věčné časy. Znovu, ale stále skvěle (25.02.2023 10:30)
- Eminem řekl ne osmi milionům dolarů za vystoupení na fotbalovém šampionátu v Kataru (10.01.2023 18:09)
- Nejvíc nej: Opálený zadek, necenzurovaná cenzurovaná bradavka a McSrajdoviny: 10 nejčtenějších článků roku 2022 (01.01.2023 21:10)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele Queen AC/DC U2 Sia Rush Beyoncé Bono Taylor Swift Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Mirai Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu