shop.musicserver.cz
Pink, Evermore, O2 arena, Praha, 19.11.2009

Cirkus v P!NKstyle

Vydáno: 20.11.2009 08:34 v sekci Naživo - Honza Kulig | foto: rollingstone.com

Potřetí k nám zavítala Alecia Beth Moore alias Pink a potřetí to byla jízda na plný plyn. V rámci turné k poslední desce "Funhouse" vyprodala americká zpěvačka O2 arenu do posledního místa a nabídla nejen zvukový, ale i luxusní vizuální zážitek všem, kteří se v mrazivé noci přišli pořádně rozehřát.

Live: Pink

support: Evermore
místo: O2 arena, Praha
datum: 19. listopadu 2009
setlist: Intro, Highway to Hell (AC/DC Cover), Bad Influence, Just Like A Pill, Who Knew, Don't Let Me Get Me, It's All Your Fault, I Touch Myself (Divinyls cover), One Foot Wrong, U + Ur Hand, Leave Me Alone (I'm Lonely), So What, Family Portrait, I Don't Believe You, Dear Mr. President, Trouble, Babe I'm Gonna Leave You (Led Zeppelin cover), Sober, Bohemian Rhapsody (Queen cover), Funhouse, Stupid Girls, Crazy (Gnarls Barkley cover), Get The Party Started, Glitter In The Air

P!NK, O2 arena, Praha, 19.11.2009
© rollingstone.com
Ještě než si pro sebe a svůj ansábl vyhradila pódium hlavní hvězda večera, bušila do zaplněné haly poprocková novozélandská trojice Evermore. Bylo to víc než nudné, stylizace do Muse, ale v tom nejhorším možném kabátě, připadal jsem si jako na maturitním plese kterékoliv americké střední. Evermore nenabídli zcela nic, co by zavdalo důvodu poslechnout si je někdy znovu. Sice se snažili, měli vtipné projekce a celá jejich, tak trochu crazy show zapadala do celého večera, ale nezanechali na většině přítomných žádnou stopu. Support se moc nevydařil, ale o ten tady vůbec nešlo.

Hodina čekání, kterou vyplnila pro O2 arenu již tradiční mexická vlna napříč sedícími i stojícími diváky, se zdála býti nekonečnou, avšak s úderem půl desáté se za zvuků intra objevila v šeru postava cirkusového zřízence, který se chopil přistaveného flašinetu, párkrát zatočil mohutnou klikou a z vrcholu mola vzlétl bájný pták Fénix. Doslova. Na laně zavěšená Pink, jejíž outfit byl stylizován přesně v tomhle duchu, odpálila celou show coververzi "Highway To Hell" od AC/DC, spustila se opona a Funhouse se poprvé zjevil celý.

P!NK, O2 arena, Praha, 19.11.2009
© rollingstone.com
Scéně dominovaly dvě skluzavky a schodiště po obou stranách pódia, do celé této stage byly vkusně zakomponovány bicí a cirkus se rozjel naplno. Celý program začal pěkne zostra, hitovky "Just Like A Pill" či "Don't Let Me Get Me" nabudily tančící dav k pořádné párty, ostatně celé šapitó dávalo tušit, že tohle bude jedna vélka cirkusová párty, při které hraje tanec hlavní roli. První silnější moment nastal s coververzí od Divinyls "I Touch Myself", kdy se Pink plazila po přistavené červené pohovce a tajemné ruce, které se zjevovaly zevnitř pohovky, ji osahávaly na patřičných místech a asi nejen mě zamrazilo v zádech. Při zpěvaččiných výletech na předsunuté molo lítaly vzduchem plyšáci, kalhotky, podprsenky a chipsy. Pink to vtipně komentovala gesty typu tahle podprda by mi nebyla, je moc velká či slovy "Thanks, this chips are my favourite" nebo "Have you ever been in my bathroom? Because I have many turtles in my bathroom". Nezůstalo tedy jen u obligátního "Hi Prague", ale i děkovačky probíhaly v češtině. Pink se zkrátka dobře bavila a chtěla, ať jsou na tom všichni stejně jako ona.

Po velmi bujarém začátku, zakončeném "So What", přišla na řadu klidnější část setlistu, která nastala při piánovém úvodu k "Family Portrait". V pomalých skladbách se naplno ukázalo, jaká je Pink vlastně zpěvačka. Tóny jí k sobě ladily a nedostatky, které v sobě nesla skotačivá první část koncertu, se rozplynuly velmi rychle. Nemohla chybět politikou načichlá "Dear Mr. President", avšak bylo jasně vidět, že nejen projekcí to myslí tahle Američanka vážně. Přes Led Zeppelin a jejich ""Gonna Leave You" se schylovalo k velkému finále.

P!NK, O2 arena, Praha, 19.11.2009
© rollingstone.com
Poslední kostým a sám král Freddie Mercury se zjevil na scéně. "Bohemian Rhapsody" dávala tušit, že konec se neúprosně blíží, ale Pink měla ještě pár es v rukávu. Tím prvním byl singl "Funhouse", kdy už tančila celá O2 arena, pak přišla zlomová "Get The Party Started" a při závěrečné "Glitter In The Air" nedýchal skoro nikdo a všichni jen nevěřícně koukali, jak se jen na pár stuhách a závěsech motají tři tanečnice, posléze se k nim přidala samotná interpretka, ponořila se do vodní lázně a efektivní závěr, kdy se halou snášely růžové fáborky a provazce vody stékaly ze vznášející se zpěvačky byl tady.

Pink předvedla show, jakou od ní čekal asi málokdo. Vizuální efekty dotažené do maxima, spousta překvapivých momentů, jako artistické číslo v desetimetrové výšce, výborný zvuk a skvělý zpěv dodaly celé show punc výjimečnosti. Byť tady byla Alecia Beth Moore potřetí, dostala všechny. Klidně by mohla jezdit každý rok.

NÁZORY
  • Funhouse (Agnieszka, 20.11.2009 09:37) Reagovat

    Vcerejsek byl neuveritelny :) Evermore nebylo hlavni hvezdou, ale je to zajimava skupina. Snazi se hrat co jich bavi. Pro me nebylo to az tak hrozne. Cely vecer byl pro me jak cesta do sveta, v kterym zije P!nk :D Proste kouzelny svet. Malickost, ktera vadila to "Bohemian Rhapsody". Freddy je osobnost a jeho pesnicki okouzluji jenom kdy spiva on ;) Pro me P!nk je to umelkyne cislo 1! Vcerejsi vykon byl na 200%.

    • Re: Funhouse (.::vita::., 22.11.2009 15:06) Reagovat

      Já jsem si koncert Pink neskutečně užil. Byla to neuvěřitelná show a konečně se ukázalo, že i české publikum dokáže ocenit skvělého umělce. Co se týče Evermore, podle mého názoru mají potenciál stát se hodně úspěšnou kapelou. Vystoupení v Česku si určitě užili, ačkoliv hlavní hvězdou stále zůstala Pink...

  • super :) (Lucifrid, 20.11.2009 10:35) Reagovat

    Za prve, Pink vynechala Ave Maria a Crystall Ball (ty dava jen nekde) a Crazy bohuzel dala jen refren, coz me hodne mrzelo. Na tenhle song v jejim podani jsem se moc tesila... Jinak vrcholy show byly songy Family Portrait (jeste lepsi nez pred tremi lety, vice akusticka), I Touch Myself (to asi mrazilo vsechny :o), Bohemian Rhapsody (urcite se povedla, nema se za co stydet) a Glitter In The Air (ten konec s vodou byl super :). Jinak super, ze v Evrope hraje Stupud Girls, ale Dear Mr. President uz mam fakt ohranou. Ale vcera nevadila. Co me hodne stvalo bylo nezvladnuti situace poradateli. Za prve se vsichni rvali na sebe uz venku, predbihalo se, securitakum to bylo jedno a vevnitr dole v hale to nebylo daleko k umackani. Za druhe securitaci neresili, kdo ma a kdo nema naramek k podiu a kdo na normalni stani, takze hodne lidi u podia tam nemelo co delat. No a nejhorsi byly ty "slecny" kolem 20i, ktere se tlacily pred vas, snazili se vas odstrcit a umackat a okrikavani nepomahala a securitakum to bylo jedno. Ale i pres to a falesne rvani (rvani, ne zpivani) jedne pipiny primo do meho ucha to byl skvely koncert s uzasnou atmosferou :)

    • Re: super :) (Lucifrid, 20.11.2009 10:39) Reagovat

      No fuj, omlouvam se za ty chyby. Samozrejme slecny snazily, okrikovani nepomahalo a Stupid Girls.

  • Pecka (Petra, 20.11.2009 12:58) Reagovat

    Včerejší koncert byl fakt pecka... Moc jsme si to užili. Byli jsme i na minulém koncertě, ze kterého jsem byla úplně paf, ale tenhle mě teda ještě přebil :-) Při Evermore jsem si říkala, jo kluci, hrajete pěkně, ale už by mohla nastoupit "růžovka" :-D Čekání bylo dost dlouhé, ale náladu perfektně rozjela ta mexická vlna a i (často velmi vtipné) záběry kamer do publika (viz. pospávající starší pán :-D)... No a pak už to byla prostě pecka :-) Strašně mě překvapila Bohemian Rhapsody, kterou jsem byla mimochodem nadšená :-)
    Suma sumárum.... Pecka! Pecka! Pecka!!! :-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Slash, Brian Johnson z AC/DC a Steven Tyler z Aerosmith si střihli klasiku "Killing Floor". Láká na bluesovou desku (09.03.2024 08:34)
- 50 let AC/DC připomene limitovaná sada zlatých vinylů (25.02.2024 16:31)
- AC/DC ohlásili evropské turné, Praha ve výčtu (zatím) není, Bratislava ano (12.02.2024 11:15)
- Pink, Dua Lipa, Blanka. Českému éteru kralují ženy (19.01.2024 08:30)
- Pink a Dua Lipa dál kralují českým rádiím, na paty jim šlape Marek Ztracený (11.01.2024 16:43)
- Viktor Sheen poražen! V závěru roku ho v albovém žebříčku předčily "Vánoční koledy" (04.01.2024 10:15)
- Pink v rádiích trumfla všechny vánoční hity, celé albové stupně vítězů patří Viktoru Sheenovi (21.12.2023 18:00)
- Lost Frequencies a Viktor Sheen potvrdili vedoucí postavení v českých žebříčcích (08.12.2023 08:00)
- Poslední řadovka P!nk "Trustfall" vychází v reedici se živáky i novými songy (04.12.2023 10:27)
- Českému éteru nově kraluje Lost Frequencies, nejhranější domácí skladbu má Jelen (30.11.2023 08:00)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott AC/DC Queen Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Kryštof Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu