Novinka Rammstein nesmí být vystavována v německých obchodech

11.11.2009 09:23 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
© facebook interpreta
Němečtí Rammstein se setkali s vlnou nepochopení už po uvedení pornografického klipu "Pussy" a nyní se objevily další problémy s marketingovými praktikami okolo alba "Liebe Ist Für Alle Da" - nahrávka nesmí být v německých obchodech veřejně vystavena a avizována reklamní aktivitou v prostorách přístupných dětem nebo mladistvým do osmnácti let.

Veřejnost popudil grafický přebal alba, který podle některých znázorňuje sadismus a masochismus. Při oznámení tohoto ustanovení citovala Petra Meier, viceprezidentka federálního úřadu pro zkoumání škodlivého vlivu médií na mládež, text jedné ze skladeb "Ich Tu Dir Weh". Svá slova podložila ještě přebalem příslušného singlu, který vyobrazuje kytaristu Richarda Kruspeho s maskou a nahou ženou na jeho klíně.

Stejný úřad také napadal pilotní singl "Pussy" s příslušným videoklipem s tím, že podněcuje posluchače k provozování nechráněného sexuálního styku, při kterém se mohou nakazit AIDS. Tento singl ale prý není součástí výše uvedeného zákazu, jenž by měl být oficiálně 11. listopadu publikován.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY